Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακή Προετοιμασία
  • [04] Συμβασιούχοι
  • [05] Απόφαση ΣτΕ
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] Κυπριακό
  • [08] Οικονομία
  • [09] Παιδεία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/8/2004

    Η εφαρμογή των μέτρων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, η πορεία της οικονομίας, το θέμα των συμβασιούχων και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Εφάπαξ: αυξάνεται μέχρι 5.000 ευρώ. Πώς θα υπολογίσετε τα χρήματα που θα πάρετε.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Άνω-κάτω η Αθήνα! Φεύγουν οι Αθηναίοι, έρχονται οι ξένοι.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο τιμοκατάλογος της Ολυμπιάδας. Πόσο κοστίζει η ζωή στην πρωτεύουσα τον Αύγουστο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 10 δώρα σε μισθωτούς και σε επιχειρηματίες. Ευνοϊκές φορολογικές αλλαγές για όλους ετοιμάζει η κυβέρνηση από το φθινόπωρο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δραματική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ καταγράφουν μία σειρά από έρευνες. Εισηγήσεις για "κάλπες" με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δέχεται ο Καραμανλής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φορο-ανάσες στα ακίνητα με αιχμή την πρώτη κατοικία. Ευνοϊκά φορολογικά μέτρα για την κτηματαγορά.

    ΕΘΝΟΣ: Απόφαση όπλο για τους πολίτες. ΣτΕ: Τολμηρή τομή βάζει τέλος στις δικαστικές διαμάχες με το κράτος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Από σήμερα η Αθήνα αλλάζει ρυθμούς για την Ολυμπιάδα με το "τελεσίγραφο": Μη μου τους κύκλους τάραττε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκρηκτική κληρονομιά. Μεγαλύτερο έλλειμμα κατέδειξε η δεύτερη απογραφή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αθήνα 2004: στην τελική ευθεία. 10+1 ημέρες με έργα, τάξη και ασφάλεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: WELCOME στο "φρούριο Ελλάς". Πρώτες αφίξεις και τα μέτρα σε αυστηρή εφαρμογή.

    ΕΣΤΙΑ: Κρίσιμο δεκαήμερο. Γενική προσαρμογή για τους Αγώνες.

    ESPRESSO: 1 δισ. πνίγει την Τατιάνα. Γιατί την πάνε στα δικαστήρια. Όλη η αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τεστ έναρξης για 4 "αγωνίσματα". Πρόβα τζενεράλε για την Αθήνα.

    TRAFFIC NEWS: 1 δισ. ζητάνε από την Τατιάνα. Ο Κουρής και ο Γιαννίκος κυνηγάνε την Στεφανίδου για την ξαφνική φυγή της στον ΑΝΤ1.

    Η ΧΩΡΑ: Χρυσή ευκαιρία η Ολυμπιάδα για να απογειωθεί η Ελλάδα. Όλοι μαζί για τους καλύτερους Αγώνες, οι οποίοι θα βελτιώσουν θεαματικά τη ζωή μας.

    City Press: Συμβασιούχοι: Μπαράζ προσφυγών για μονιμοποίηση. Πολυάριθμοι συμβασιούχοι επιδιώκουν μονιμοποίηση μέσω δικαστικής δικαίωσης.

    METRO: Η αντίστροφη μέτρηση. Αγώνας δρόμου για να αντιμετωπιστούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Καταναλωτές στα πρόθυρα... τρέλας. Από το φθινόπωρο έρχεται νέο κύμα ακρίβειας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στενάζει ο τουρισμός στη Β. Ελλάδα. Μείωση αφίξεων 60% στην Πιερία.

    [03] Ολυμπιακή Προετοιμασία

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "νέα αίγλη και διεθνές κύρος αναμένεται ότι θα προσδώσουν στη χώρα μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Από την επιτυχία της διοργάνωσης εξαρτάται αν πολλοίς η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής και βεβαίως αθλητικής δραστηριότητας. Σε εγρήγορση όλη η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους υπουργούς και τους διοργανωτές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας κοινότητας θα βρίσκεται για τους επόμενους δύο μήνες η χώρα μας, με αφορμή την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων και των Παραολυμπιακών, γεγονός που κινητοποιεί στο έπακρο την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό, με σκοπό όχι μόνο την επιτυχημένη και ασφαλή διοργάνωσή τους αλλά και τη διεθνή προβολή της χώρας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "στο περιθώριο της διοργάνωσης παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, αφού θα βρίσκονται στην Αθήνα, βασιλείς, πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί καιμεγιστάνες του επιχειρηματικού χώρου από πάρα πολλές χώρες. Έτσι, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού τις ημέρες εκείνες έχει γεμίσει ραντεβού, ενώ θα πραγματοποιηθεί και επίσημη δεξίωση στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "πρόβα τζενεράλε σε τέσσερα...νέα Ολυμπιακά αγωνίσματα- το κυκλοφοριακό έμφραγμα, την αστυνόμευση , τις μεγάλες αλλαγές στην αγορά και την ακρίβεια- έχουν από σήμερα οι Αθηναίοι".

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι " σε ολυμπιακούς ρυθμούς έχει εισέλθει η Αθήνα, καθώς δώδεκα μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, τίθενται σε εφαρμογή τα διάφορα μέτρα πουέχουν σχεδιαστεί για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων, δίδοντας στους κατοίκους της Αττικής μια πρώτη γεύση για τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των Αγώνων".

    Σύμφωνα με το metro , "στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις ήδη έχει αναπτυχθεί "ομπρέλα" προστασίας από πυραύλους Πάτριοτ. Ιπτάμενα ραντάρ ελέγχουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας σαρώνουν κάθε περιοχή του FIR Αθηνών, ενώ στη Χαλκίδα έχει ήδη εγκατασταθεί τάγμα του ΝΑΤΟ, οι άνδρες του οποίου έχουν εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση βιολογικού και χημικού πολέμου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "η πρόκληση για τη σύγχρονη Ελλάδα είναι μεγάλη. Για τη χώρα και τους πολίτες της η διοργάνωση της Ολυμπιάδας των Αθηνών, της πρώτης Ολυμπιάδας της νέας χιλιετίας, είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία για να αποδείξουν ότι η Ελλάδα είναι πλέον ανάμεσα στις προηγμένες χώρες του πλανήτη. Για να συμβεί αυτό δεν αρκεί ασφαλώς η επίκληση του αρχαίου πνεύματος. Θα πρέπει όλοι μας να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "ας καταλάβουμε κάποτε ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Αφ' ης στιγμής θέλαμε να αναλάβουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό μοιραίως θα εσήμαινε και κάποιες θυσίες εκ μέρους μας. Η δε κυκλοφοριακή ταλαιπωρία που θα υποστούμε επί ένα μήνα είναι το ελάχιστο τίμημα έναντι της τελέσεως της μεγαλύτερης αθλητικής εκδηλώσεως του κόσμου στον τόπο μας".

    [04] Συμβασιούχοι

    Η CITY PRESS υποστηρίζει ότι "με μπαράζ προσφυγών στη Δικαιοσύνη βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση καθώς πολλοί συμβασιούχοι που δεν καλύπτονται από τις ρυθμίσεις Παυλόπουλου προσφεύγουν στα δικαστήρια για να δικαιωθούν. Προεκλογικά είχε γίνει λόγος για μονιμοποίηση 250.000 συμβασιούχων και μετεκλογικά ο αριθμός αυτός έχει περιοριστεί σε λιγότερους από 40.000".

    [05] Απόφαση ΣτΕ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "απόφαση - βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγει τον δρόμο για την ανάκληση από την κυβέρνηση όλων των νομοθετικών πράξεων που στηρίχθηκαν σε αντισυνταγματικούς νόμους. Αποτελεί όπλο ακόμα και για όσους πολίτες δεν έχουν κάνει προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο. Είναι η πρώτη φορά ,εδώ και 75 χρόνια που λαμβάνεται τέτοια απόφαση".

    [06] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "δραματική συρρίκνωση, αποσπείρωση και ιδεολογική σύγχυση στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καταγράφουν μια σειρά από έρευνες προκαλώντας επιδείνωση της κρίσης στην Χαριλάου Τρικούπη. Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ προβληματίζει και τη Νέα Δημοκρατία, στελέχη της οποίας εισηγούνται στον Καραμανλή προσφυγή σε εκλογές με πρόσχημα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την συγκυρία που διαμορφώνεται και να εξασφαλίσει μία νέα ακέραιη τετραετία".

    Η Espresso αναφέρει ότι "την υποστήριξη του έργου του, όχι μόνο στο επίπεδο των έργων, αλλά και το θεσμικό, δρομολογεί αμέσως μετά το σβήσιμο της Ολυμπιακής φλόγας το ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τότε θα έχει περάσει ο "πυρετός' της Ολυμπιάδας που για την επιτυχία της επιβάλλει και στους πολιτικούς, λίγο-πολύ, πνεύμα ομοψυχίας και ειρήνης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "σε κλίμα προβληματισμού και αμηχανίας, λόγω και του διεμβολισμού του ζωτικού χώρου του Κέντρου από τη ΝΔ ξεκίνησε και θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο η εσωκομματική συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για τις νέες θέσεις και το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του κόμματος, εν όψει του Συνεδρίου του Δεκεμβρίου".

    [07] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "οι Αμερικανοί έχουν στην ουσία αναστείλει τις επαφές τους με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο, πράγμα που ανέφερε και ο ίδιος σε ομιλία του στην Πάφο, το βράδυ της Παρασκευής. Οι Αμερικανοί επικεντρώνουν τώρα τις προσπάθειές τους όχι στην άμεση επίλυση του Κυπριακού αλλά στο να εξασφαλίσει πάση θυσία η Άγκυρα ημερομηνία ενταξιακων διαπραγματεύσεων τον Δεκέμβριο. Προς το σκοπό αυτό η Ουάσιγκτον ασκεί πιέσεις -με διάφορους τρόπους- προς τη Λευκωσία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "θετική ανταπόκριση είχαν από την Αθήνα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Λευκωσίας για την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας. Στο μεταξύ, όμως, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προκαλεί. Σε δηλώσεις στο μικτό χωριό Πύλα, όπου συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο κοινοτάρχη και κατοίκους του χωριού, ο κ. Ταλάτ αναφέρθηκε στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης λέγοντας πως δεν είναι η τουρκοκυπριακή πλευρά που έχει ανάγκη από τα μέτρα αυτά, αλλά, όπως είπε, ο... πρόεδρος Παπαδόπουλος".

    [08] Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "ακόμη μεγαλύτερο από 3,2% του ΑΕΠ θα είναι τελικά το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης. Οι λογιστικές και στατιστικές αλχημείες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που επέφεραν αλλά και έκρυβαν επιμελώς το χάος στα δημοσιονομικά, οδήγησαν στην ανάγκη διενέργειας και μίας δεύτερης απογραφής με πρόσθετο αντικείμενο τα κρυφά χρέη".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "δέκα ευνοϊκές στο φορολογικό καθεστώς επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, υλοποιώντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού για φορολογικές ελαφρύνσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Ειδικότερα, σχεδιάζεται η αύξηση του αφορολογήτου ορίου από τα 10.000 ευρώ που είναι σήμερα, η καθιέρωση οικογενειακού αυξημένου αφορολογήτου ορίου για τις οικογένειες στην περίπτωση που εργάζεται μόνο ο ένας από τους δύο συζύγους, με στόχο την ελάφρυνση των χαμηλόμισθων και την ενίσχυση της οικογένειας. Επίσης σχεδιάζεται η μείωση των συντελεστών φορολογίας σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα".

    [09] Παιδεία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "το δρόμο της Δικαιοσύνης θα ακολουθήσουν σύντομα πολλά στελέχη από το χώρο της εκπαίδευσης που απομακρύνθηκαν αιφνιδίως από τις θέσεις τους με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο οδηγεί την εκπαιδευτική κοινότητα σε κινητοποιήσεις από το φθινόπωρο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 2 August 2004 - 20:03:51 UTC