Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Υπόθεση Κεντέρη - Θάνου
  • [04] Γιάννα Αγγελοπούλου - Δεξίωση
  • [05] Ελλάδα-Ολυμπιακοί Αγώνες-Μετάλλια
  • [06] Μπους-Ελλάδα-Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [07] ΕΛΠΕ-Όμιλος Λάτση
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Όμιλος Λάτση- ΕΛ.ΠΕ.

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/8/2004

    Η κατάκτηση ακόμη ενός χρυσού μεταλλίου από Ελληνα αθλητή, αυτή τη φορά στο Τζούντο από τον Ηλία Ηλιάδη, η υπόθεση Κεντέρη - Θάνου, η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής για τη διαμόρφωση της νέας Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χρυσές ανατροπές. Δεύτερο χρυσό-έκπληξη μέσα σε 24 ώρες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κάθαρση αμέσως με εντολή του πρωθυπουργού. Και στο ποδόσφαιρο και στον κλασικό αθλητισμό. Οι αρμόδιοι υπουργοί ετοιμάζουν ήδη αυστηρά νομοθετικά μέτρα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χρυσάφι με υιοθεσία. Έλληνας τζουντόκα από τη Γεωργία έφτασε στην κορυφή.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νέο χρυσό από το... προλεταριάτο. Τζούντο: Ο 18χρονος Πόντιος, Ηλίας Ηλιάδης, άφησε άφωνο όλο τον κόσμο.

    Η ΑΥΓΗ: Οι χρυσές νίκες απαιτούν κάθαρση. Υποχρέωση της κυβέρνησης και της αθλητικής ηγεσίας. Σήμερα η απόφαση για Κεντέρη-Θάνου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξηλώνει το κύκλωμα της ντόπας ο Παπαγγελόπουλος. Δικαστική έρευνα σε βάθος για αθλητές, προπονητές και μεγαλόσχημους παράγοντες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η ώρα της κάθαρσης. Σήμερα απολογούνται στη ΔΟΕ οι δύο "ήρωες του δράματος". Αγώνες δεν είναι μόνο ο Κεντέρης. Ευκαιρία για ριζικές ανατροπές στον αθλητισμό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η Ελλάδα που παλεύει. Δεύτερο χρυσό για τη χώρα μας με τον Ηλιάδη στο τζούντο.

    ΕΘΝΟΣ: Η οδύσσεια του χρυσού Ηλία. Αθήνα 2004: Πριν 11 χρόνια ένα επτάχρονο παιδάκι ήρθε από τη Γεωργία και χθες χάρισε στην Ελλάδα το 2ο χρυσό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τι είχες Γιάννα τι είχα πάντα! Συνεχίζει να είναι προκλητική παρά την δικαστική έρευνα για τα βεγγαλικά της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μανιφέστο ανατροπής από τον Ε. Βενιζέλο. Παρουσίασε στο ΠΑΣΟΚ πως θέλει τη φυσιογνωμία του Κινήματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι επιτυχίες αλλάζουν το κλίμα. Δεύτερο χρυσό με το 18χρονο Ηλιάδη στο τζούντο και 9η θέση στα μετάλλια. Χρυσές ελπίδες στην ιστιοπλοΐα και θρίαμβοι σε βόλεϊ, πόλο και τένις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέο χρυσό έρχονται κι άλλα. Εκπληκτικός ο 18χρονος Ηλιάδης, κοντά στο βάθρο Μπεκατώρου-Τσουλφά.

    ΕΣΤΙΑ: Αθλητισμός και πρότυπα. Στις ΗΠΑ "ξηλώθηκε" η μισή Ολυμπιακή Ομάδα.

    ESPRESSO: Η άγνωστη ζωή των "χρυσών" Ελλήνων. Ηλίας Ηλιάδης: Ποιος είναι ο 18χρονος που μάγεψε την Ελλάδα. Συρανίδης-Μπίμης: Το μυστικό των παιδιών της κατάδυσης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επενδύσεις χωρίς εμπόδια. Με τρεις το πολύ υπογραφές από τη Διοίκηση και άρση αντικινήτρων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Απολογούνται και αναμένουμε... Πήραν εξιτήριο εκφράζοντας παράπονα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φλέβα χρυσού οι νέοι αθλητές. Νέα έκπληξη, στο τζούντο από τον Ηλιάδη.

    Η ΝΙΚΗ: Πολιτικές παρενέργειες. "Ενοχλημένος" ο Καραμανλής για Κεντέρη-Θάνου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο ελληνικός λαός δε νομιμοποιεί μηχανισμούς παρακολούθησης. Δικαστική απόφαση υπέρ του Ζέπελιν.

    TRAFFIC NEWS: Καυτές αποκαλύψεις για το παρασκήνιο του θρίλερ. Στοιχεία-φωτιά έρχονται στο φως. Κεντέρης: Είμαι αθώος, μετά τη σταύρωση έρχεται η ανάσταση. Θάνου: θα συνεχίσω να αγωνίζομαι.

    Η ΧΩΡΑ: Όλα τα λεφτά στον Λάτση. Ενώ όλη η Ελλάδα ζει την Κεντεριάδα και κρέμεται από τα χείλη του... Τζέκου.

    City Press: Έφτασε η ώρα της κρίσης. Σήμερα παρουσιάζονται Κεντέρης και Θάνου στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ.

    METRO: Η ώρα της κάθαρσης; Απολογούνται σήμερα στη ΔΟΕ Θάνου-Κεντέρης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θαύμα! Δεύτερο απρόσμενο χρυσό για την Ελλάδα!

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σήμερα: Η ιστορική ευθύνη της ΔΟΕ δοκιμάζεται κρίσιμα.

    [03] Υπόθεση Κεντέρη - Θάνου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "ο Κεντέρης και η Θάνου κατέθεσαν χθες βράδυ ή πρόκειται να καταθέσουν σήμερα το πρωί τις κάρτες διαπίστευσής τους με σκοπό να αποφύγουν το σοβαρότατο ενδεχόμενο της άμεσης τιμωρίας από τη ΔΟΕ για το παράπτωμα της αποφυγής ελέγχου ντόπινγκ. Η επιστροφή των καρτών διαπίστευσης πρακτικά σημαίνει ότι οι δύο αθλητές θέτουν εαυτούς εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στη ΔΟΕ να μην ασχοληθεί με την κατηγορία που τους βαρύνει αλλά να παραπέμψει το θέμα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητισμού (IAAF), η οποία θα επιληφθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα".

    Η CITY PRESS γράφει ότι "σήμερα παρουσιάζονται Κεντέρης και Θάνου στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ. Έχουν προετοιμάσει την άμυνά τους. Πιθανότερη απόφαση ο διετής αποκλεισμός τους για τη μη προσέλευση στα τεστ αντιντόπινγκ. Δεν αποκλείεται, όμως, μια νέα αναβολή, για να πέσουν στα μαλακά".

    Το metro αναφέρει ότι " οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν στους δύο Έλληνες αθλητές είναι δύο. Η πρώτη έχει να κάνει με τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η δεύτερη ποινή που ενδέχεται να επιβληθεί είναι 1 χρόνος αποκλεισμός από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "οι σκιές που απασχολούν, από την περασμένη Πέμπτη τουλάχιστον , την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη αλλά και τις αθλητικές και τις δικαστικές αρχές αναμένεται να αρχίσουν να απομακρύνονται από σήμερα, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι τυχόν ευθύνες σε όσους ανήκουν: αθλητικούς , διοικητικούς , ιατρικούς ή ακόμη και πολιτικούς παράγοντες. Κατ΄αυτόν τον τρόπο θα αποκατασταθεί η ομαλή ροή των ολυμπιακών γεγονότων και θα μονοπωλήσουν την προσοχή αυτοί που την αξίζουν: οι αθλητές που άρχισαν να γράφουν τη δική τους ιστορία, συλλέγοντας πανάξια, τα πρώτα - και σε κάποιες περιπτώσεις ανέλπιστα- μετάλλια".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO, " όχι μόνο ντροπιάζουν την Ελλάδα, αλλά υποτιμούν και τη νοημοσύνη μας. Ύστερα από ένα τετραήμερο "κρυφτούλι" στα ασφαλή και μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες δωμάτια του ΚΑΤ, αποφάσισαν να βγουν στο φως της ημέρας, περισσότερο έντρομοι από ποτέ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απαντήσουν στα ερωτήματα που πλήγωσαν ολόκληρη την Ελλάδα".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "μετά το "ξήλωμα" της Αμερικανικής Ολυμπιακής Ομάδος και την δραστηριοποίηση της Παγκοσμίου Υπηρεσίας κατά του Ντόπινγκ (WADA), ήταν παγκοίνως γνωστό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα ήταν το σημείο καμπής στον πόλεμο κατά της χρήσεως αναβολικών. Ο δε διεθνής Τύπος, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα "φωτογράφιζε" και οι Έλληνες πρωταθλητές , ως χρήστες απαγορευμένων ουσιών".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "εντείνονται οι πολιτικές παρενέργειες της υπόθεσης Κεντέρη, αναστατώνοντας τόσο την κυβέρνηση, όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "κάθαρση τώρα στον χώρο του αθλητισμού ζητεί ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής από τους αρμόδιους υπουργούς δίδοντας εντολή για άμεση προώθηση των μέτρων που απαιτούνται. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα συζητήθηκε χθες και στην κυβερνητική επιτροπή που συνεδρίασε με αντικείμενο τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για τη γραφειοκρατία".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα που έχει ανακύψει με την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου, τους χειρισμούς που έγιναν και την αντιμετώπιση του προβλήματα του ντόπινγκ. Η αμηχανία που αρχικά επέδειξε ο πολιτικός κόσμος, έχει προκαλέσει ρήγματα στην θέση που λαμβάνουν τώρα τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα καθώς οι απόψεις διίστανται ακόμη και στο εσωτερικό τους".

    Κατά την ΑΥΓΗ, "χωρίς συμψηφισμούς η κυβέρνηση και η αθλητική ηγεσία οφείλουν να ξεκόψουν και να τσακίσουν το κύκλωμα (Τζέκου και σία...) που σπρώχνει στον γκρεμό τους αθλητές μας. Και κυρίως να αρχίσουν δυναμική εκστρατεία κατά του ντοπαρίσματος σε όλες τις βαθμίδες του αθλητισμού μας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει ανοιχτή θέση σχετικά με την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου. Παρότι, μέσω "προσωπικών απόψεων" στελεχών της, δείχνει μια κατεύθυνση , αναμένει τους "αρμόδιους ανεξάρτητους φορείς" να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι " αποφασισμένος να ξετινάξει τα κυκλώματα του ντόπινγκ που διείσδυσαν στην εθνική ολυμπιακή αποστολή και τα συμφέροντα που έσυραν στο όνειδος μια ολόκληρη χώρα, είναι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τον οποίο δικαστικές πηγές εμφανίζουν σε ό,τι αφορά την υπόθεση Τσέκου- Κεντέρη - Θάνου ως "κέρβερο".

    [04] Γιάννα Αγγελοπούλου - Δεξίωση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "δεν ιδρώνει το αυτί της κυρίας Γιάννας. Δεν πτοείται. Δεν ορρωδεί προ ουδενός. Συνεχίζει τις ρωμαϊκές φιέστες της και τις κυλιόμενες δεξιώσεις της. Δεν πήρε κανένα μάθημα και δεν της έγινε παράδειγμα προς αποφυγή το πάρτι του περασμένου Σαββάτου. Πήγε να κάψει πάρα λίγο το δάσος της Φιλοθέης. Εξαγριώθηκε ο πρωθυπουργός και έφυγε από την σύναξη. Χθες βράδυ στην οδό Δρυάδων είχε καλεσμένο το Υπουργικό Συμβούλιο, χορηγούς και Δ/ντές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Πολλοί δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της, ειδικά υπουργοί".

    [05] Ελλάδα-Ολυμπιακοί Αγώνες-Μετάλλια

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ονειρεμένες στιγμές ζει το ελληνικό τζούντο και μαζί του όλη η Ελλάδα. Ο Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -81 κιλά, επιβεβαιώνοντας όσους υποστήριζαν ότι ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης ήταν ένα από τα φαβορί για διάκριση και στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα, που πανηγυρίστηκε έντονα από τους περίπου 4.500 Έλληνες φιλάθλους, καθώς μέχρι τώρα η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η έβδομη θέση του Χάρη Παπαϊωάννου στην Ατλάντα".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "ο... μικρότερος της οικογένειας Ηλιάδη έκανε το θαύμα του! Ο 18χρονος Ηλίας, γιος του προπονητή του Νίκου Ηλιάδη, έγραψε την πιο χρυσή σελίδα του ελληνικού τζούντο και μια από τις λαμπρότερες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Την ίδια στιγμή, δύο ακόμη... "Ηλιάδηδες", ξαδέρφια του Ηλία, ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για νέες ελληνικές διακρίσεις στο άθλημα του τζούντο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "φαίνεται ότι ήταν να μη γίνει η αρχή. Μετά τις συγχρονισμένες καταδύσεις, σειρά να το "αγαπήσουν" οι Έλληνες έχει το τζούντο. Ο 18χρονος Ηλίας Ηλιάδης μας έσφιξε όλους στη γερή λαβή του κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 81 κιλών και έγινε ένας από τους νεότερους Ολυμπιονίκες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού".

    Η Traffic News σημειώνει ότι "τρίτωσε το καλό για την Ελλάδα. Ο 18χρονος γίγαντας από το Αμύνταιο, Ηλίας Ηλιάδης, σήκωσε το τρίτο μετάλλιο για τη χώρα μας και το δεύτερο χρυσό. Ο νεαρός τζουντόκα έγινε ο πρώτος αθλητής από την Ελλάδα που κατακτά μετάλλιο σε αυτό το άθλημα. Ο 18χρονος Ηλιάδης μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, νίκησε τον Ουκρανό Ρόμαν Γκόντιουκ και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "ένα ακόμη απροσδόκητο χρυσό μετάλλιο αυτή τη φορά στο τζούντο, γέμισε υπερηφάνεια τους Έλληνες, βελτίωσε σημαντικά τη θέση της χώρας μας στον πίνακα των μεταλλίων και δημιούργησε περαιτέρω προσδοκίες για μια εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων από αθλήματα στα οποία δεν έχουμε παράδοση σε επιτυχίες. Κι όμως, για τα "χρυσά" παιδιά μας η πορεία προς την κορυφή κάθε άλλο παρά ομαλή ήταν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι Συρανίδης και Μπίμης μέχρι πριν από μερικούς μήνες ήταν υποχρεωμένοι να προπονούνται... στην Πάτρα! Το μεγάλο στοίχημα, λοιπόν, για την πολιτεία και τη νέα κυβέρνηση σήμερα είναι να σταθούν δίπλα στους νέους αθλητές, ώστε να κεφαλοποιηθούν οι υπάρχουσες επιτυχίες και να απολαύσουμε πολλές ακόμη στο κοντινό μέλλον".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "χρυσή έκπληξη" δημιουργούν νέοι αθλητές, που προέρχονται μάλιστα από τα λεγόμενα "ξεχασμένα" αθλήματα. Μετά το δίδυμο Μπίμη-Συρανίδη στη συγχρονισμένη κατάδυση, χθες "ξεπετάχτηκε" και ο 18χρονος Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με πέντε νίκες σε μία ημέρα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξε ο ήρωας των παιδικών του χρόνων Ηρακλής, ο Ηλίας Ηλιάδης όχι απλά κατατρόπωσε χθες στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων τους αντιπάλους του κατακτώντας το δεύτερο (μέχρι το επόμενο) χρυσό και τρίτο (συνολικά) μετάλλιο για την Ελλάδα, αλλά τους έστελνε κατευθείαν στο ...ιατρείο του σταδίου (δύο εκ των πέντε θυμάτων του έφυγαν λαβωμένοι από το τατάμι...) δείγμα της δύναμης, της αποφασιστικότητας και του πάθους για διάκριση. Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις 18 ετών με το αίμα του να... βράζει και τους αντιπάλους του να το βάζουν στα... πόδια στη θέα του αγγελικού εξωτερικά αλλά... διαβολικού εντός προσώπου του".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι "άφωνο τον κόσμο άφησε ο 18χρονος Ηλίας Ηλιάδης. Ο... προλετάριος Πόντιος έγραψε "χρυσή" σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τζούντο. Ύστερα από συγκλονιστικό τελικό στην κατηγορία των 81 κιλών κι αφού προηγουμένως είχε νικήσει άλλους τέσσερις πρωταθλητές, μεταξύ των οποίων και τον Ρώσο, κέρδισε τον Ουκρανό Ρόμαν Γκόνζιουκ και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Το άλλο δίδυμο των... προλετάριων, οι χρυσοί Ολυμπιονίκες, Θωμάς Μπίμης και Νίκος Συρανίδης, αποκάλυψαν χθες ότι έφθασαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν είχαν λεφτά ούτε νερό να αγοράσουν".

    [06] Μπους-Ελλάδα-Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "έναν ύμνο προς την Ελλάδα "τη γενέτειρα της Δημοκρατίας" στην οποία επέστρεψαν οι Αγώνες, περιελάμβανε χθεσινό "ολυμπιακό μήνυμα" του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, που επιχειρηματολογώντας δια το ορθόν της εξωτερικής πολιτικής του έφερε ως παράδειγμα τους αθλητές του Αφγανιστάν και του Ιράκ που ελεύθεροι πια, παρέλασαν δίπλα στην ομάδα των ΗΠΑ κατά την τελετή Έναρξης. "Οι αθλητές μας λειτουργούν ως πρέσβεις ειρήνης" τόνισε ο πρόεδρος Μπους".

    [07] ΕΛΠΕ-Όμιλος Λάτση

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "στην κυριότητα του Ομίλου Λάτση περνούν τα κρατικά πετρέλαια μετά την παραχώρηση επιπλέον ποσοστού 8,2% από το υπουργείο Οικονομίας. Η εταιρεία του κ. Λάτση με βάση τη χθεσινή συμφωνία θα αποκτήσει τις μετοχές στην τιμή των 7,65 ευρώ, δηλαδή στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα της πρώτης συμφωνίας τον Μάιο του 2003. Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις δημιουργούν μια νέα κατάσταση στην αγορά διύλισης, όπου ο Όμιλος Λάτση αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα της κρατικής βιομηχανίας.

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, χωρίς την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου, εξελίχθηκε σε ένα πεδίο σύγκρουσης. Και ο επικεφαλής της Επιτροπής Διακήρυξης Ευάγγελος Βενιζέλος, προχώρησε ουσιαστικά σε ευθεία επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την "φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ της Νέας Εποχής".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μυστήριο με τα εισιτήρια. Άδεια τα γήπεδα, αλλά δυσεύρετα τα "μαγικά χαρτάκια"!

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Στον Όμιλο Λάτση πέρασε το 35% των ΕΛ.ΠΕ. Έναντι 192 εκ. ευρώ αγόρασε νέο πακέτο (8,21%) με 7,65 ευρώ ανά μετοχή".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Ηλεκτροσόκ" στον ΟΤΕ. Εργασιακό καθεστώς - Πιλότος για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Σωτηρία για το Δημόσιο τα έσοδα φοροϋποθέσεων. Από τις ρυθμίσεις των φορολογικών εκκρεμοτήτων μέχρι το 2002".

    [10] Όμιλος Λάτση- ΕΛ.ΠΕ.

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "έσοδα 191,8 εκατ. ευρώ θα εισπράξει το Δημόσιο με την πώληση στον Όμιλο Λάτση επιπλέον ποσοστού 8,21% των Ελληνικών Πετρελαίων, όπως ανακοινώθηκε χθες, σε εκτέλεση του υπάρχοντος συμβολαίου. Το Δημόσιο διατηρεί τη θέση του μετόχου πλειοψηφίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 19 August 2004 - 6:39:44 UTC