Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες- Ελληνικές διακρίσεις
  • [04] Υπόθεση Κεντέρη - Θάνου
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων
  • [07] Τιμή πετρελαίου
  • [08] Δηλώσεις Ρογκ
  • [09] ΕΛΠΕ-Όμιλος Λάτση
  • [10] Οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [11] Κυβέρνηση-ΕΡΤ
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] Κυβέρνηση - Εργασιακές σχέσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/8/2004

    Οι διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η υπόθεση Κεντέρη - Θάνου, τα εύσημα από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ για τη μέχρι τώρα διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα για υπέρβαση στα ολυμπιακά έργα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χρυσάφι στα πανιά μας. Μοναδικές συγκινήσεις και χρυσές επιτυχίες από τους Έλληνες αθλητές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πανελλαδικές εξετάσεις: 41% κάτω από τη βάση!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στα δικαστήρια το "2004" με το PLAYBOY. Για... σεξουαλική παραποίηση ολυμπιακών συμβόλων και σημάτων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αλλάζουν όλα στην ΕΡΤ. Καινούργια πρόσωπα και άλλη φιλοσοφία από Οκτώβριο.

    Η ΑΥΓΗ: Ρεκόρ μετακινήσεων. Το πιο δύσκολο διήμερο για την Αθήνα. Σήμερα και αύριο αναμένονται στα στάδια 500.000 θεατές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τα άρπαξε πάλι όλα ο Λάτσης. Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το γιγαντιαίο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο των Σημίτη-Χριστοδουλάκη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αγώνες από χρυσάφι. Τρίτο χρυσό μετάλλιο, στην ιστιοπλοΐα, αλλά ο τελικός λογαριασμός έφθασε τα 7 δισ. ευρώ. Τα κέρδη στους αγωνιστικούς χώρους και το κόστος της διοργάνωσης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι κόρες του ανέμου. Τρίτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας. Πάλεψε έως το τέλος ο Βίκτωρας.

    ΕΘΝΟΣ: Όρτσα τα χρυσά κορίτσια. Σοφία Μπεκατώρου-Αιμιλία Τσουλφά: Δύο Ελληνίδες "θεές" της θάλασσας κυρίαρχες στη ναυμαχία του Σαρωνικού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καβάλησε καλάμι η Γιάννα. Βάζει τον εαυτόν της πάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό της χώρας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Συζήτησαν τους όρους επιστροφής. Στην Ηλεία ο Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Λαλιώτης. Δέλεαρ η θέση του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ μετά το συνέδριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η αθέατη μάχη των χορηγών. Η μονομαχία Adidas-Nike. Τι θα κάνει η Cosmote με Κεντέρη-Θάνου. Ο εκνευρισμός της Puma για τα "κλειστά" συμβόλαια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα χρυσά μας ...και τα τσίγκινα. Στον θρόνο Μπεκατώρου-Τσουλφά δύο μέρες πριν την απονομή.

    ΕΣΤΙΑ: Τρίτο χρυσό από την ιστιοπλοΐα. Σοφία Μπεκατσώρου και Αιμιλία Τσουλφά.

    ESPRESSO: Τσουλφά-Μπεκατώρου: Η ζωή των κοριτσιών που μπήκαν στην καρδιά μας. 3ο χρυσό από το ανίκητο δίδυμο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εκμίσθωση ή πώληση ολυμπιακών ακινήτων. Αύξηση κερδών για εταιρείες. Πιο ευέλικτη αγορά εργασίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Νέες "σκιές". Αμφιβολίες σε εισαγγελικούς κύκλους για το "τροχαίο" ατύχημα των Κεντέρη-Θάνου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κολλημένοι με το χρυσό. Και μπράβο από τη ΔΟΕ για τη διοργάνωση.

    Η ΝΙΚΗ: Ακριβοί μου Αγώνες. Πάνω από 7 δισ. ευρώ το κόστος για το δημόσιο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επικίνδυνη και απλήρωτη δουλειά στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Χιλιάδες εργαζόμενοι.

    TRAFFIC NEWS: Χρυσές φωνές στη θέση του Ανδρέα. Ρέμος, Τσαλίκης, Μαζωνάκης στο Fame Story. Μεγάλα ονόματα δίπλα στη Ναταλία Γερμανού.

    Η ΧΩΡΑ: Πέφτουν κεφάλια μετά τους Ολυμπιακούς. Οι δηλώσεις Ρουσόπουλου επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα της "Χ" για κάθαρση του αθλητισμού από σκάνδαλα και σκοτεινές υποθέσεις.

    City Press: Ολυμπιακό ρεκόρ και από το πετρέλαιο. Η τιμή του μαύρου χρυσού έφτασε τα 47,8 δολάρια το βαρέλι στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης.

    METRO: Σάλπαραν προς τη δόξα. "Χρυσές" Σοφία και Αιμιλία, που ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί πριν ολοκληρωθεί η κούρσα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ούριος άνεμος. Το 3ο χρυσό από Μπεκατώρου-Τσουλφά στην ιστιοπλοΐα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σε ομηρία της ΔΟΕ η Ελλάδα. Ανάγκη να απολυτρωθεί από τέτοιες και άλλες ομηρίες το πολιτικό μας σύστημα και να αναστηλωθούν οι κατεδαφισμένες αξίες της "ιδιοσυστασίας του ελληνικού έθνους".

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες- Ελληνικές διακρίσεις

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "η Ελλάδα των διακρίσεων είναι εδώ! Τρίτο χρυσό μετάλλιο χθες και η αλυσίδα των επιτυχιών μεγαλώνει. Η Σοφία Μπεκατώρου και η Αιμιλία Τσουλφά εξασφάλισαν ήδη την πρωτιά στα 470 της ιστιοπλοΐας, σκορπίζουν χαμόγελα και δίνουν μαθήματα σύνεσης, λέγοντας ότι "δεν είμαστε θεοί....".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "οι ...μόνιμες πρώτες του κόσμου στα "470" της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά, τα πήραν όλα κι έφυγαν! Χάρισαν στην Ελλάδα το τρίτο χρυσό μετάλλιο, πριν ακόμη τελειώσει το αγώνισμά τους και το πανηγύρισαν" και διερωτάται αν "μπορούν αυτές οι επιτυχίες να σβήσουν τις σκιές της ....άλλης πλευράς;".

    ΤΟ metro προσθέτει ότι "το τρίτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα είναι γεγονός! Τα κορίτσια της ιστιοπλοΐας στην κλάση 470, η Σοφία Μπεκατώρου και η Αιμιλία Τσουλφά, έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες δικαιώνοντας όσους πίστεψαν ότι μπορούσαν , μετά από μια σειρά επιτυχιών σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις, να κατακτήσουν και την πιο ψηλή κορυφή, το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "θριαμβευτική πορεία της ελληνικής ομάδας στους Αγώνες. Χθες ουσιαστικά κέρδισε το τρίτο χρυσό με τη Σοφία Μπεκατώρου και την Αιμιλία Τσουλφά στα "470" στην ιστιοπλοΐα, πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι ιστιοδρομίες. Ακόμη και να απείχαν αύριο, έχουν στα χέρια τους το "χρυσό" . Αντιθέτως, ο αργυρός ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ , ο Βίκτωρ Μήτρου, δεν κατόρθωσε να επαναλάβει την επιτυχία του. Έμεινε πέμπτος στην άρση βαρών (77 κιλά)".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "το τρίτο ελληνικό χρυσό στους Ολυμπιακούς του 2004 γέμισε όλους τους Έλληνες χαρά και ικανοποίηση. Ήλθε και αυτό ως απάντηση στην άθλια ιστορία των Κεντέρη - Θάνου που δυσφήμησε την χώρα μας, ενώ πρόκειται για νίκη σε ένα άθλημα κατ΄εξοχήν "καθαρό". Ένα χρυσό στην ιστιοπλοΐα είναι πολύ σημαντικότερο από διακρίσεις σε κάποια άλλα αγωνίσματα, πολλώ μάλλον όταν εκφράζονται υπόνοιες για τον τρόπο με τον οποίο κερδίζονται".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "σκόρπισαν...στους πέντε ανέμους τις αντιπάλους τους και χάρισαν στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο. Οι δύο πρωταθλήτριές μας Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά "κλείδωσαν" την πρωτιά στα 470 γυναικών πριν ακόμη διεξαχθεί η τελευταία ιστιοδρομία. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, η θάλασσα υπόσχεται να μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις και μετάλλια. Πάντως, ανοιχτό παραμένει το θέμα του Νίκου Κακλαμανάκη...".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "έπειτα από είκοσι χρόνια η ελληνική κωπηλασία θα έχει εκπροσώπηση σε τελικό. Θα είναι ο Βασίλης Πολύμερος και Νίκος Σκιαθίτης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, που την Κυριακή το πρωί θα διεκδικήσουν θέση στο βάθρο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "δεν μπόρεσε ο Βίκτωρας Μήτρου να προσθέσει ακόμη ένα μετάλλιο στη συγκομιδή της ελληνικής ομάδας. Ο πρωταθλητής, αν και πάλεψε μέχρι την τελευταία προσπάθειά του, έμεινε τελικά 5ος στην κατηγορία των 77 κιλών. Τα ευχάριστα ήρθαν από την κολύμβηση όπου η Νιαγκουάρα στέφθηκε 6η Ολυμπιονίκης στα 100μ ελεύθερο, αλλά και από την κωπηλασία , με τους Σκιαθίτη- Πολύμερο να κερδίζουν την πρόκρισή τους στον τελικό του διπλού σκιφ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "το πρώτο κρίσιμο τεστ των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας είναι σήμερα και αύριο καθώς πάνω από 200.000 έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται από σήμερα το πρωί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και εθελοντές αφού ανοίγει τις πύλες του και το Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς ξεκινούν τα αγωνίσματα του Στίβου που θεωρούνται ο "βασιλιάς" των Ολυμπιακών σπορ".

    [04] Υπόθεση Κεντέρη - Θάνου

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "με τη δέσμευση ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι, η κυβέρνηση προχωρά αμέσως μετά τους Αγώνες σε ευρύτατες αλλαγές προσώπων και θεσμικού πλαισίου στον χώρο του αθλητισμού, προκειμένου να σπάσει το απόστημα που διέσυρε διεθνώς τον τόπο".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "στην εκδοχή του εικονικού ατυχήματος συγκλίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτιμήσεις από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας για το "τροχαίο" των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, θεωρώντας μάλιστα ότι οι καταθέσεις των φερόμενων ως αυτόπτων μαρτύρων δεν είναι πειστικές. Ερωτηματικά επίσης εγείρει η πολυήμερη παραμονή του Κ. Κεντέρη στο ΚΑΤ".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO, "σ΄ένα σκοτεινό λαβύρινθο δείχνει να κινείται ο Χρήστος Τζέκος. Ο άνθρωπος που βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα που προκάλεσαν οι κραυγές και οι ψίθυροι για το σκάνδαλο ντόπινγκ αποφεύγει να βγει στο προσκήνιο και να απαντήσει ευθέως για όσα του καταλογίζουν. Είναι ή όχι ο εμπνευστής, ο αυτουργός και ο σκηνοθέτης του θλιβερού σίριαλ με πρωταγωνιστές τους δύο κορυφαίους Έλληνες αθλητές Κεντέρη και Θάνου; Σύμφωνα με τους ανθρώπους του στίβου , ο Χρήστος Τζέκος είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα".

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "σε τροχιά επιστροφής στο κόμμα βρίσκεται ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης. Μπροστά στο δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται στο κόμμα του, με τις αντιπαραθέσεις κορυφαίων στελεχών και την παρατεταμένη εσωστρέφεια που έχει ενσκήψει ο κ. Γ. Παπανδρέου θέλει δίπλα του ένα στέλεχος του διαμετρήματος του κ. Κ. Λαλιώτη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη θύελλα που επέρχεται".

    [06] Διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "η Ελλάδα κέρδισε χθες το τρίτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι εκτός από επιτυχημένοι για τα ελληνικά χρώματα αποδεικνύονται και οι πλέον ακριβοί στην ιστορία τους. Οι υπερβάσεις οδηγούν το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο 4% του ΑΕΠ και κάνουν ιδιαίτερα δύσκολη την άσκηση της οικονομικής πολιτικής τα επόμενα χρόνια".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "πάρα πολύ ακριβή υπόθεση αποδεικνύεται για την Ελλάδα η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, το κόστος των οποίων θα υπερβεί, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα στο Athens Business Club, τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "βάθος αμέτρητο η φιλοδοξία της. Ύψος δυσθεώρητο η αλαζονεία της. Χάος και έρεβος οι σκέψεις της. Χάσμα κενόν εστήρικται μεταξύ της πραγματικότητας και της φαντασιώσεως στην οποία διέρχεται τον τελευταίο καιρό η κυρία Γιάννα, το κουμάντο του ΑΘΗΝΑ 2004. Αλλοιώς δεν εξηγούνται τα καμώματά της και η συμπεριφορά της. Η κυρία Γιάννα κοτσάρισε το ονοματεπώνυμό της πάνω από το ονοματεπώνυμο του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Χώρας στην αίτηση διαπίστευσης των επισήμων για την Ολυμπιάδα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "η έκδοση του περιοδικού "PLAYBOY" που επεδίωξε να προκαλέσει... ένα σεξουαλικής μορφής ντοπάρισμα των αναγνωστών, με αφορμή τους Αγώνες, προκάλεσε την αντίδραση των υπευθύνων της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004" που ζήτησαν την απόσυρση του περιοδικού! Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "οι Αγώνες της Αθήνας για τους ιθύνοντες των πολυεθνικών μεγάλων χορηγών αποτελούν ένα εν δυνάμει πεδίον δόξης λαμπρόν, που θα φέρει άμεσα και μακροπρόθεσμα σημαντικά οικονομικά οφέλη. Γι΄αυτό το λόγο ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι δίχως έλεος. Και βέβαια η καθεμιά προσπαθεί -με δέλεαρ τεράστια χρηματικά ποσά- να "πείσει" πρωταθλητές να φορέσουν τη φανέλα τους. Φυσικό είναι ότι στην πρώτη γραμμή της προτίμησής τους είναι εκείνοι που θα πάρουν χρυσά μετάλλια ή θα πλασαριστούν στην τριάδα".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "απλήρωτοι και σε συνθήκες που ορισμένες φορές θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους, συνεχίζουν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ γύρω τους έχουν στήσει χορό με κέρδη δισεκατομμυρίων οι πολυεθνικές. Μετά από περίπου δύο μήνες δουλειάς, η εντατικοποίηση έχει φτάσει στο σημείο να είναι καθεστώς η 14ωρη εργασία χωρίς διαλείμματα".

    [07] Τιμή πετρελαίου

    Η City Press υποστηρίζει ότι "η διεθνής τιμή του πετρελαίου έκανε χθες νέο ρεκόρ και οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτού του είδους οι επιδόσεις θα έχουν συνέχεια. Η αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου έχει τεράστιο οικονομικό κόστος για την Ελλάδα".

    [08] Δηλώσεις Ρογκ

    Η Traffic news αναφέρει ότι "για θαυμάσιους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ. Ο κύριος Ρογκ υποστήριξε ότι η Ολυμπιάδα της Αθήνας είναι μία από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ, ενώ αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου χαρακτήρισε την όλη ιστορία λυπηρή και τόνισε πως δεν θα σκιάσει τους Αγώνες".

    [09] ΕΛΠΕ-Όμιλος Λάτση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "το γιγαντιαίο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο, την υλοποίηση του οποίου είχαν αναλάβει εργολαβικά ο Κώστας Σημίτης και ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ολοκληρώθηκε απ' την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφού ο αρμόδιος υπουργός αντί να προχωρήσει στην αναθεώρηση της αμαρτωλής σύμβασης όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά το κόμμα του στον ελληνικό λαό, με μια αιφνιδιαστική κίνηση παρέδωσε στην κυριολεξία τον μεγαλύτερο ενεργειακό κολοσσό της χώρας, τα "Ελληνικά Πετρέλαια" στον γνωστό Όμιλο του κυρίου Σπύρου Λάτση".

    [10] Οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "αυξητικές τάσεις αναμένεται να παρουσιαστεί φέτος στο ποσοστό των τελειοφοίτων και αποφοίτων που έγραψαν κάτω από τη βάση (έστω και σε ένα μάθημα) στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το συγκεκριμένο ποσοστό αναμένεται φέτος να ξεπεράσει το 41% όπως προκύπτει από τη βαθμολόγηση των γραπτών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν στο 37,5%. Οι χειρότερες επιδόσεις των υποψηφίων εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν πτωτικές τάσεις και στις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη 25 Αυγούστου δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων οικογενειών".

    [11] Κυβέρνηση-ΕΡΤ

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "βαθιές τομές στην ΕΡΤ επιφέρει από το φθινόπωρο η κυβέρνηση. Ο υπουργός Επικρατείας ετοιμάζει το νέο οργανόγραμμα με τις αλλαγές που θα επέλθουν, το οποίο και θα παραδώσει στον πρωθυπουργό. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν και νέα πρόσωπα, τόσο σε καίριες θέσεις όσο και σε τομείς που έχουν σχέση με τη σύνταξη και παρουσίαση των ειδήσεων".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Η μπάρα στα 7 δισ. ευρώ!...Πάνω από 50% η υπέρβαση στο κόστος των Αγώνων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης είχε δηλώσει ότι δεν θα ανοίξει το θέμα , αλλά....Θέμα εργασιακών σχέσεων άνοιξε ο κ. Π. Δούκας".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Πορεία προς τα 50 δολάρια βλέπουν οι αναλυτές. Νέο ιστορικό ρεκόρ πετρελαίου- Πάνω από τα 48 δολάρια".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Τομές στα εργασιακά συζητάει η κυβέρνηση. Π. Δούκας: Η αγορά εργασίας χρειάζεται μεταρρύθμιση".

    [13] Κυβέρνηση - Εργασιακές σχέσεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "το θέμα της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας επανέφερε στη χθεσινή του ομιλία στο ABC 2004 ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας, ως απαραίτητη διαρθρωτική αλλαγή για το 2005. Εκτίμησε μάλιστα ότι οι αλλαγές θα αποφασιστούν με τη σύμφωνη γνώμη των συνδικάτων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 20 August 2004 - 20:18:06 UTC