Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ντόπινγκ
  • [04] Επίσκεψη Πάουελ
  • [05] Ολυμπιακοί Αγώνες-Μετάλλια
  • [06] Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/8/2004

    Οι ελληνικές νίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η υπόθεση ντόπινγκ, η πορεία της οικονομίας και η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στην Αθήνα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δάκρυα χαράς.....και θλίψης. Χρυσός ο Ταμπάκος-Παρέδωσε το μετάλλιο ο Σαμπάνης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αρχίζει η μεγάλη ανατροπή στο Δημόσιο. Ξηλώνονται όλοι οι ολέθριοι μανδαρίνοι. Πώς θα λήξει η θητεία κατεστημένων γραφειοκρατών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ομαδική ντόπα με κρατική χρηματοδότηση. Το σχέδιο Τζέκου για παραγωγή μεταλλίων ξεκίνησε το 2002. Υπάρχουν μαρτυρίες αθλητικών παραγόντων ότι το πρόγραμμα είχε κυβερνητική κάλυψη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οι βαθμοί κλειδιά για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Μεθαύριο ή την Πέμπτη τα τελικά αποτελέσματα. Πού θα πάνε οι βάσεις ανά πεδίο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το κράτος χορηγός της ντόπας. Με επιχορήγηση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ σε ανύπαρκτο αθλητικό σωματείο που χρησιμοποιούσε σαν "όχημα" ο Τζέκος, πληρώθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο τα φάρμακα της ....ξεφτίλας!!!!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φύσηξε άνεμος ελληνικός! Οι επιτυχίες σβήνουν το νέο εφιάλτη. Με κορυφαίο τον Δήμα, που έκλεισε μια θριαμβευτική καριέρα με τον καλύτερο τρόπο, η Ελλάδα έζησε ένα μαγικό σαββατοκύριακο πλημμυρισμένο από μετάλλια, προκρίσεις και διακρίσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Χαίρε ως Χαίρε....Αθήνα 2004: Συγκλονιστικές στιγμές χαρίζουν οι αθλητές μας. Χρυσός Δημοσθένης... Ασημένια Τασούλα. Χάλκινα κουπιά: Βασίλης Πολύμερος - Νίκος Σκιαθίτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο χαρμολύπη. Πύρρος-Τασούλα- Καπετάνισσες- Καπετάνιος μας πύρωσαν τις καρδιές και μας πλημμύρισαν με ωκεανούς χαράς και υπερηφάνειας, ενώ .... Ο ΛΕΩΝ(ίδας) βρυχάται από τον πόνο του "Αθάνατου" πλήγματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κίνδυνος παραγραφής των Αμαρτωλών Συμβάσεων. Δικογραφίες εναντίον πολιτικών προσώπων στοιβάζονται στο γραφείο του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι πιο δυνατοί κρίκοι. 4ο χρυσό για την Ελλάδα από τον Δημοσθένη Ταμπάκο. Χάλκινο στο διπλό σκιφ ανδρών της κωπηλασίας. Η Χαλκιά κατέρριψε το ολυμπιακό ρεκόρ στα 400 μ. εμπόδια. Προχωρούν τα κορίτσια του πόλο και του μπάσκετ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χρυσός κρίκος. Σαββατοκύριακο συγκινήσεων. Συγκλονιστικό το αντίο του Πύρρου, Χάλκινα κουπιά, χρυσές ελπίδες. Τασούλα δύο φορές ασημένια.

    ESPRESSO: Εγώ είμαι ο στόχος. Στο φως όλο το παρασκήνιο. Ετοιμάζουν δεύτερο χτύπημα κατά της "ντριμ τιμ".

    ΕΣΤΙΑ: Όλοι ήξεραν ουδείς μιλούσε. Το "ντόπινγκ" ήταν πρώτο θέμα στον ξένο Τύπο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χρυσά, ρεκόρ και βρώμικος πόλεμος.

    TRAFFIC NEWS: Κλείνει τα σύνορα στην Τατιάνα ο Κουρής. Πάλι πόλεμος μετά την ανακωχή. Διώξεις και σε όσους την ακολούθησαν.

    Η ΧΩΡΑ: Η "ισχυρή" Ελλάδα της ντόπας και της σαπίλας. Ακόμη και στον αθλητισμό η συμμορία Σημίτη προέβαλλε τόσα χρόνια μια εικονική πραγματικότητα που τώρα αποκαθηλώνεται με τον χειρότερο τρόπο.

    City Press: Ολυμπιακοί Αγώνες: Καταιγίδα μεταλλίων και ρεκόρ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χρυσός Θεσσαλονικιός. Ο Δημοσθένης Ταμπάκος απογείωσε την Ελλάδα. Ο τελευταίος ήρωας...Φινάλε με αποθέωση για τον Πύρρο Δήμα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τους Ταμπάκωσε! Χρυσός ολυμπιονίκης στους κρίκους ο Θεσσαλονικιός Δημοσθένης Ταμπάκος.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ντόπινγκ

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "πολεμικό κλίμα μεταξύ ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δημιουργεί η συνεχιζόμενη εμπλοκή Ελλήνων αθλητών σε υποθέσεις ντόπινγκ. Κυβερνητικά στελέχη κάνουν ήδη λόγο για "αθλητικό σύστημα ΠΑΣΟΚ που πρέπει να ξηλωθεί" , ενώ Σγουρός και Ιακώβου επέμειναν και χθες και μιλούν για συνωμοσία και υπονόμευση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "δύσκολες ώρες περνά ο Έλληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών Λεωνίδας Σαμπάνης, ο οποίος, έχοντας τη συμπαράσταση της ελληνικής κοινής γνώμης επιμένει στην αθωότητά του και δηλώνει ότι αδυνατεί να εξηγήσει την ύπαρξη υψηλής τιμής τεστοστερόνης στον οργανισμό του. Από την πλευρά του Χρήστου Ιακώβου, γίνεται λόγος για "προβοκάτσια" , ενώ στο παρασκήνιο διατυπώνονται τρία διαφορετικά σενάρια".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "ο Τζέκος και η ομάδα του, που χρυσώθηκαν από τις κυβερνήσεις Σημίτη, επί σειράν ετών απολάμβαναν μια ιδιότυπη ασυλία, η οποία δυστυχώς αποκαλύφθηκε τις ημέρες των Αγώνων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "μαζική παραγωγή....πρωταθλητών, υπό την "επίβλεψη Τζέκου" ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, έχοντας την κυβερνητική κάλυψη. Όπως αποκαλύπτεται, οι ομοσπονδίες κλήθηκαν να εντάξουν αθλητές στο πρόγραμμα, το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται το φθινόπωρο του 2002, με τη διαμεσολάβηση κυβερνητικού στελέχους, που έδωσε την "ευλογία " του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "αποφασισμένη να προχωρήσει σε πλήρη εξυγίανση του αθλητικού χώρου είναι η κυβέρνηση, που προτίθεται μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών να βάλει νυστέρι στο ελληνικό αθλητικό σύστημα. Ήδη βρίσκεται υπό κατάρτιση αθλητικό νομοσχέδιο με ιδιαίτερα αυστηρές διατάξεις, ενώ εξετάζεται και η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου - Τζέκου".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Θάνου - Κεντέρη, αλλά και γενικότερα το θέμα του ντόπινγκ, εξετάζει η κυβέρνηση, μετά τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "με επιχορήγηση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ σε ανύπαρκτο αθλητικό σωματείο, που χρησιμοποιούσε σαν "όχημα" ο Τζέκος πληρώθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο τα φάρμακα της ...ξεφτίλας!!!".

    Η CITY PRESS αναφέρει ότι "και το δεύτερο τεστ έδειξε εξαιρετικά υψηλές τιμές τεστοστερόνης με αποτέλεσμα να πάρει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ την απόφαση να υποχρεωθεί ο αρσιβαρίστας μας Λεωνίδας Σαμπάνης να επιστρέψει το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην κατηγορία των 62 κιλών".

    H ESPRESSO γράφει ότι "αποκάλυψη-σοκ του Χρήστου Ιακώβου. Κάποιοι φαίνεται πως δεν σταματούν την ιστορία με τον Λεωνίδα Σαμπάνη, αλλά ετοιμάζουν και νέο χτύπημα κατά της "ντριμ τιμ" του ελληνικού αθλητισμού, που έχει μπει για τα καλά πλέον στο στόχαστρο".

    [04] Επίσκεψη Πάουελ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "ενισχυμένη διπλωματικά από την άψογη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, θα υποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση στις 28 έως 30 Αυγούστου τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "ο κ. Πάουελ ο οποίος θα παραστεί ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, θα συναντηθεί κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

    [05] Ολυμπιακοί Αγώνες-Μετάλλια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι βαθιά ανάσα το Σαββατοκύριακο για τους Έλληνες, που βιώνουν εδώ και 10 μέρες τον εφιάλτη του "ντόπινγκ". Ένα χρυσό από τον εκπληκτικό Δημοσθένη Ταμπάκο στους κρίκους, ένα ασημένιο από την Τασούλα Κελεσίδου στον δίσκο και δύο χάλκινα: Από τους Πολύμερο-Σκιαθίτη στην κωπηλασία και τον "Ατλαντα" Πύρρο Δήμα, που έφθασε τα τέσσερα μετάλλια σε ισάριθμες Ολυμπιάδες! Έπεται συνέχεια".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "η πρωτεύουσα του κόσμου, η Αθήνα, από το πρωί της Παρασκευής μέχρι και το βράδυ της Κυριακής -στις 29 Αυγούστου- με την τελετή λήξης, ζει αλησμόνητες στιγμές όχι μόνο στα στάδια αλλά και στις πλατείες και τις γειτονιές της πόλης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "ο "Βασιλιάς των κρίκων" Δημοσθένης Ταμπάκος έκλεισε το ομορφότερο 48ωρο του ελληνικού αθλητισμού με ένα χρυσό μετάλλιο. Η Τασούλα Κελεσίδου πρόσθεσε στη συγκομιδή μας ένα ασημένιο, ενώ οι Σκιαθίτης-Πολύμερος πήραν το χάλκινο. Ολυμπιονίκες στέφθηκαν οι: Γιαννιώτης (5ος στην κολύμβηση) και Μελέτογλου (6ος στο τριπλούν)".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "χθες ήταν η ώρα της μεγάλης δοκιμασίας των αθλητριών του Μαραθωνίου Δρόμου και η ώρα της διεθνούς προβολής της χώρας. Η κλασσική διαδρομή είναι η μεγάλη πρόκλησις και τιμή για κάθε αθλητή. Η πολιτισμένη ανθρωπότης γνωρίζει πολύ καλά γιατί γίνεται ο Μαραθώνιος Δρόμος. Συγκινείται και μόνον στο άκουσμα των λέξεων Μαραθών και Μαραθώνιος Δρόμος".

    [06] Οικονομία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "στην τελική ευθεία με αποδέκτη τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να προωθήσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη φορολογική αναμόρφωση όπως αυτές προκύπτουν από τις προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "σημαντικά έσοδα που θα κατευθυνθούν αποκλειστικά στη μείωση του δημοσίου χρέους περιμένει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από τις αποκρατικοποιήσεις, αν και δεν σκοπεύει να ακολουθήσει την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων, εγγράφοντας εξωπραγματικές προβλέψεις εσόδων στον προϋπολογισμό".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 23 August 2004 - 19:58:53 UTC