Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες - Τελετή Λήξης
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες- Ελληνικές διακρίσεις
  • [05] Κυβέρνηση
  • [06] Ματαίωση επίσκεψης Πάουελ
  • [07] Ολυμπιακοί Αγώνες-"Επόμενη" μέρα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/8/2004

    Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων , ο απολογισμός της διοργάνωσης και η "επόμενη" μέρα κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κι ένα χρυσό για την Αθήνα. Ζακ Ρογκ: "Οι αγώνες ήταν εξαίρετοι, ονειρεμένοι".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Νενικήκαμεν! Παγκόσμια αναγνώριση για την πιο λαμπρή Ολυμπιάδα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κερδίσαμε, πετύχαμε, αλλάζουμε. Η Ελλάδα έκανε το θαύμα της. Οι Έλληνες πρέπει να αισιοδοξούν.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πτυχία ΑΕΙ από κολέγια. Οδηγός σπουδών για δυσαρεστημένους των εξετάσεων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Και τώρα λογαριασμό κυρία Γιάννα. Τα Ολυμπιακά έργα έχουν κοστίσει πέντε-έξι φορές περισσότερο από το κανονικό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι νέες ρυθμίσεις για το οικογενειακό επίδομα. Από 1ης Σεπτεμβρίου ανοίγει ο κύκλος για τους δικαιούχους.

    ΕΘΝΟΣ: Ελλάδα για πάντα. Λαμπρό φινάλε στους πιο λαμπρούς Αγώνες της Ιστορίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τώρα το "χρυσό" της ανοικτής παλάμης θα πάρει ο λαός! Τελείωσαν και οι αγώνες μέσα σε ανησυχία και ασφάλεια, καλά πήγαν από μετάλλια και οι Ολυμπιονίκες μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χρυσό μετάλλιο στους Έλληνες. Στην ιστορία θα μείνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κερδίσαμε. Ζακ Ρογκ: Οι ονειρεμένοι Αγώνες της Αθήνας θα μείνουν για πάντα αξέχαστοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κερδίσατε!" Θρίαμβος και στη λήξη - Διθύραμβοι ξένων και δημόσια συγγνώμη από CNN.

    ΕΣΤΙΑ: Με απόλυτη επιτυχία εστέφθησαν οι Ολυμπιακοί. Εντυπωσιακή και η χθεσινή τελετή λήξεως των Αγώνων.

    ESPRESSO: Φως στο έγκλημα της βασίλισσας των διαμαντιών. Ανοίγει ο "φάκελος" μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος της κόκας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξεφάντωμα για το χρυσό της Αθήνας. Θριαμβευτική και η Τελετή Λήξης.

    TRAFFIC NEWS: Ρεκόρ σεξ στο Ολυμπιακό χωριό. Χρυσές επιδόσεις, όργια και βίτσια.

    Η ΧΩΡΑ: Και τώρα... δρόμος μετ' εμποδίων για την κυβέρνηση και την κοινωνία. Τελείωσαν όλα υπέροχα, αλλά από σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα. Τα κέρδη και οι ζημιές από τις 17 ημέρες των Αγώνων.

    METRO: Γέμισε Ελλάδα ο πλανήτης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χρυσή σοδειά. Τα 16 μετάλλια και η παγκόσμια αναγνώριση καταξιώνουν τη χώρα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κερδίσαμε: Την παγκόσμια αναγνώριση, τα διθυραμβικά σχόλια όλων των ξένων μέσων ενημέρωσης, τη συγγνώμη του CNN, 16 μετάλλια.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες - Τελετή Λήξης

    Το metro υποστηρίζει ότι "τη γεύση της πιο μεγάλης γιορτής άφησαν πίσω τους οι 28οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, που πέρασαν πλέον στην Ιστορία. Για μια φαντασμαγορική τελετή λήξης, που ήταν μια κατάθεση ζωής και πολιτισμού, του ελληνικού πολιτισμού, χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ έπεσε η αυλαία των Αγώνων, για τη διοργάνωση των οποίων η Αθήνα, η Ελλάδα κέρδισε το θαυμασμό όλης της υφηλίου".

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι "η Αθήνα μάγεψε και πάλι. Ο κόσμος ολόκληρος "υποκλίθηκε" για δεύτερη φορά μέσα σε δεκαπέντε μέρες στο ελληνικό καλλιτεχνικό μεγαλείο. Μια τελετή λήξης, αντάξιας μια συνολικά άψογης διοργάνωσης καθήλωσε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Αθήνα πέτυχε, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο".

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες- Ελληνικές διακρίσεις

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι "το 16ο της μετάλλιο στους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, χάρισε χθες στη χώρα μας ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος πήρε το ασημένιο μετάλλιο, στον τελικό των +80 κιλών του ταε κβο ντο. Μετά και από αυτό το μετάλλιο του Νικολαΐδη, η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ που είχε κάνει στο Σίδνεϊ με 13 μετάλλια συνολικά και να βρίσκεται στην 30η θέση του διαχρονικού πίνακα των μεταλλίων των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με 30 χρυσά μετάλλια, ενώ κατατάσσεται στην 28η θέση του ίδιου πίνακα σε ό,τι αφορά στο σύνολο των μεταλλίων, καθώς έχει κατακτήσει 106 και συγκεκριμένα 30 χρυσά, 42 αργυρά και 34 χάλκινα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "η Ελλάδα δεν τα κατάφερε μόνο στο οργανωτικό κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για την κορυφαία συγκομιδή της χώρας σε ολόκληρη την ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Σε αναλογία με τον πληθυσμό τα 16 μετάλλια φέρνουν τη χώρα μας μαζί με την Ουγγαρία στην πρώτη θέση του πίνακα μεταλλίων. Και όλα αυτά σε μια περίοδο κατά την οποία ο ελληνικός αθλητισμός αμφισβητήθηκε όσο ποτέ...".

    [05] Κυβέρνηση

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει". Με αυτόν τον τρόπο κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή προσδιόρισε τις προσεχείς πολιτικές εξελίξεις οριοθετώντας ουσιαστικά τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργό για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μέσα στο φθινόπωρο. Θα πρέπει, λοιπόν να θεωρείται σίγουρο ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αναδόμηση της κυβέρνησής του πριν από την είσοδο του νέου χρόνου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "την αύξηση της κατώτερης σύνταξης του αγρότη στα 330 ευρώ (από τα 200 ευρώ που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση), την αύξηση του ΕΚΑΣ στα 230 ευρώ (από τα 140 ευρώ που ήταν έως την 7η Μαρτίου ) και την αύξηση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους κοντά στα 12.000 ευρώ αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)".

    [06] Ματαίωση επίσκεψης Πάουελ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου ανανέωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ το ραντεβού του στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του Πέτρο Μολυβιάτη. Κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, η ανησυχία ότι η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα μετατρεπόταν σε αντιαμερικανική εκδήλωση αποτέλεσε την κύρια αιτία για την αναβολή επισκέψεως του Αμερικανού αξιωματούχου στη χώρα μας".

    [07] Ολυμπιακοί Αγώνες-"Επόμενη" μέρα

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "οι αγώνες πέτυχαν, η Ελλάδα πέτυχε αυτό που για τις "Κασσάνδρες" φαινόταν αδύνατο. Να διοργανώσει τους καλύτερους Ολυμπιακούς και να δώσει μαθήματα πολιτισμού και ζωής. Οι Έλληνες μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι ξαναδίνουμε στην Οικουμένη ψηλά τη σημαία του Ολυμπισμού".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι " συνολικώς, η χώρα μας απεκόμισε από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων τεράστια οφέλη. Επί 15 ημέρες, η μισή υφήλιος ήταν εστραμμένη στην Ελλάδα και η γενική εντύπωσις ήταν άριστη. Η δε πρωτοφανής αυτή προβολή της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται ότι θα αποφέρη πολύ σημαντικούς καρπούς στο μέλλον. Τόσο στον τουρισμό, όσο και σε ξένες επενδύσεις. Αρκεί να αξιοποιήσουμε κατάλληλα την διαφήμιση που μας έγινε".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "εφαλτήριο για ένα καλύτερο αύριο θα πρέπει να αποτελέσουν οι επιτυχημένοι, από κάθε άποψη, Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας. Η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει τη μεγάλη ευκαιρία και να κεφαλοποιήσει τα κέρδη από τη διοργάνωση, που ο ίδιος ο Ρογκ χαρακτήρισε "ονειρεμένη".

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι " οι διθυραμβικές κριτικές από τη συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο... αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για τη θριαμβευτική επιτυχία της Αθήνας στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το πρώτο στοίχημα λοιπόν κερδήθηκε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Απομένει το δεύτερο εξίσου μεγάλο στοίχημα που δεν αφορά παρά την αξιοποίηση όλων αυτών των επιτευγμάτων για το μέλλον".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "οι Έλληνες απέδειξαν ότι με ομαδικό πνεύμα, ομοψυχία και συνεργασία μπορούν να κάνουν θαύματα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αξιολογούνται από όλο τον κόσμο, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης ως η ιστορικότερη και επιτυχέστερη διοργάνωση. Τα φώτα της τελετής λήξης έσβησαν και από σήμερα ο τόπος προχωρά σε έναν δρόμο μετ' εμποδίων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "ώρα για το λογαριασμό, κυρία Γιάννα... Για να γνωρίζει το πανελλήνιο πόσα "καπέλα" προμηθειών χρυσοπλήρωσε, πόσες εργολαβικές και υπεργολαβικές υπερτιμολογήσεις περιλαμβάνει η Ολυμπιακή "λυπητερή" των δισεκατομμυρίων ευρώ, που μαζί με τα εκβιαστικά "πακέτα" της Ασφάλειας που καρπώθηκε το ελεγχόμενο από τις ισχυρότερες μυστικές υπηρεσίες του κόσμου πολυεθνικό καρτέλ των εταιριών παροχής υπηρεσιών αντιτρομοκρατίας, έφτασαν το κόστος έργων, εξοπλισμών, μισθολογίων, σίτισης και διαμονής των επισκεπτών στο τριπλάσιο του αρχικά υπολογισμένου και υπεσχημένου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "η... ολυμπιακή σκυτάλη μπορεί να πέρασε χθες στο Πεκίνο, οι "ονειρεμένοι" Αγώνες της Αθήνας όμως θα μείνουν για πάντα "αξέχαστοι". Αυτούς τους δύο χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Ζακ Ρογκ για να χαρακτηρίσει τη διοργάνωση, που χθες βράδυ έριξε αυλαία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "η Ελλάδα, η "μάνα" της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης της Γης, είχε την ευκαιρία να ξαναγίνει η οικοδέσποινα του δημιουργήματός της, μετά από 108 χρόνια. Και τώρα μετά από 17 μέρες παρέδωσε τη σκυτάλη σε μια άλλη πόλη του κόσμου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "η Ολυμπιάδα τελείωσε. Όλα κύλησαν μέσα σε κλίμα ηρεμίας και ασφάλειας. Σώματα Ασφαλείας, Στρατός, Εθελοντές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Αν δεν σκίαζε τους αγώνες το Ντόπινγκ θα μπορούσαμε να πούμε απερίφραστα ότι ήταν κάτι που άγγιζε το άριστο. Περιμέναμε, βέβαια, περισσότερο ξένο κόσμο, δεν ήρθε. Πάντως, οι Έλληνες γέμισαν τα στάδια. Συμπεριφέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στους τουρίστες και οι αθλητές μας πήγαν καλά και σε χρυσά και σε ασημένια και σε χάλκινα αλλά και σε καλές σειρές συμμετοχής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "πρέπει όλα να κλείσουν με διαφανείς διαδικασίες, με καθαρή ενημέρωση και με τον καταλογισμό ευθυνών, όπου υπάρχουν, για όσα έγιναν και για όσα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν. Η επόμενη μέρα έφτασε και κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί με ψευδαισθήσεις και με την ικανοποίηση ότι "γίναμε υπερήφανοι" επειδή τα καταφέραμε την τελευταία στιγμή να καταπλήξουμε. Τίποτε δεν δικαιολογεί χαλαρότητα και αδράνεια, όταν χρειάζεται να ανασκουμπωθούν οι πάντες, με πρώτη την κυβέρνηση".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 30 August 2004 - 20:00:44 UTC