Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/10/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Υπόθεση Σινούκ
  • [04] Κυβέρνηση κατά διαπλοκής
  • [05] Εταιρία OCTAGON
  • [06] Κίνδυνος από πλημμύρες
  • [07] Κυβέρνηση-Εργατικές κατοικίες
  • [08] Χρηματιστήριο-Δημοσκόπηση
  • [09] Κυβέρνηση-ΔΑΚΕ
  • [10] Οικουμενικό Πατριαρχείο-Έκρηξη
  • [11] Ελληνική οικονομία
  • [12] Διεθνής συνάντηση κομμουνιστικών κομμάτων
  • [13] ΙΚΑ-Συντάξεις
  • [14] Συνταξιούχοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/10/2004

    Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά της διαπλοκής και η συνέχεια της αντιπαράθεσης χθες στη Βουλή, η βομβιστική επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μάθε παιδί μου ...να οδηγείς! Νέο καθεστώς στοo χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σύγκρουση μέχρις εσχάτων με τη Διαπλοκή. Πανικός στους "νταβατζήδες" και τα τσιράκια τους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πριμ διορισμού στους συμβασιούχους. Το τελικό σχέδιο του υπ. Εσωτερικών για τη μοριοδότηση που θα ανακοινωθεί τέλη Οκτωβρίου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Λαϊκή εντολή 89% να ανοίξει ο φάκελος-Χρηματιστήριο. Νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της ALPHA RESEARCH για την "ΑΠΟΦΑΣΗ".

    Η ΑΥΓΗ: "Ριάλιτι σόου" έγινε χθες η Βουλή! Συγκάλυψη των οξυμένων προβλημάτων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η Γιάννα και ο Θόδωρος άρπαξαν τα δισεκατομμύρια από τις χορηγίες και τις προμήθειες του "2004". Αυτοί είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της "OCTAGON" και όχι τα λαμόγια που εμφανίζονται στην εταιρία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η παρακμή της πολιτικής. Από το Μοναστηράκι στη Βουλή - κλιμακώνεται από χθες η οξύτητα. Μετά τους "νταβατζήδες" οι "τζάμπα μάγκες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ακόμα 6.500 οικογένειες αποκτούν σπίτι από τον ΟΕΚ. Σαφής εντολή Καραμανλή στο υπουργείο Απασχόλησης.

    ΕΘΝΟΣ: Της μόδας στη Βουλή νταβατζήδες, νονοί, ρουφιάνοι... Ο "πολιτικός πολιτισμός" που λάνσαρε ο πρωθυπουργός με το "Μανιφέστο Μπαϊρακτάρη" διαπερνά την πολιτική ζωή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καραμανλή αν δεν τους "δέσεις" θα σε ρίξουν. Ενώ οι Νταβατζήδες και οι Συντεχνίες ετοιμάζουν αντεπίθεση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σουφλιάς: Αυτές οι περιοχές θα πλημμυρίσουν. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άφησαν χωρίς αντιπλημμυρικά έργα την Αττική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αμηχανία στην... πιάτσα της διαπλοκής. ΠΑΣΟΚ και θιγόμενοι ασχολήθηκαν μόνο με το "νταβατζήδες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νταβα-ντούρι χωρίς ονόματα. Νταβατζηδισμός: Η νέα λέξη στην πολιτική ορολογία.

    ΕΣΤΙΑ: Διπλή απάτη με το έλλειμμα. Πρώτα η παραποιήσεις, τώρα η διαστρέβλωσης.

    ESPRESSO: Πειράματα-μυστήριο για τον καρκίνο με θύματα ασθενείς. Πόρισμα-καταπέλτης στον εισαγγελέα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η αλήθεια για την οικονομία. Από το 2002 πίεζε η Eurostat για τους ελληνικούς λογαριασμούς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μένει η ουσία διαψεύδεται η διατύπωση. Οι "νταβατζήδες"... "άναψαν τα αίματα" στη Βουλή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στριπτίζ με τροπολογία για "νταβατζήδες". Χάριζαν δις. σε μεγάλο οφειλέτες.

    Η ΝΙΚΗ: Ρύθμιση-δώρο για μεγαλοεπιχειρηματίες. Μια μέρα μετά την... πάταξη της διαπλοκής.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στην Αθήνα 66 κόμματα από όλες τις ηπείρους. Διεθνής συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων.

    TRAFFIC NEWS: Η κόλαση του Ρέβη. Μετά την Τατιάνα, τα άκουσε και ο Χίος.

    Η ΧΩΡΑ: Συντάξεις: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Πώς μπορείτε να κερδίσετε 300 εύρο τον μήνα.

    City Press: Σκληρές μάχες σε ΟΤΕ, ΔΕΗ και Ολυμπιακή.

    METRO: Βγήκαν τα μαχαίρια. Συζήτηση περί... νταβατζήδων στο πολιτικό προσκήνιο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στοπ σε 6 μεγάλα έργα στην κεντρική Μακεδονία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Από χθες κυριαρχεί τόλμη Καραμανλή κατά διαπλοκής.

    [03] Υπόθεση Σινούκ

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι «στην "επιδειχθείσα ολιγωρία και στον κακό συντονισμό του προσωπικού και των οργάνων, τα οποία, με βάση τις ισχύουσες διαταγές και διαδικασίες, ήταν εντεταλμένα για την παρακολούθηση των στρατιωτικών πτήσεων και ειδικότερα της συγκεκριμένης ειδικού ενδιαφέροντος πτήσεως", οφείλεται η καθυστέρηση ενημέρωσης των αρμοδίων υπηρεσιών και της ιεραρχίας σε ό,τι αφορά στην πτώση του ελικοπτέρου "Σινούκ".

    [04] Κυβέρνηση κατά διαπλοκής

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι " η σύγκρουση με τη διαπλοκή είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση Καραμανλή. Ο θόρυβος από την προχθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με περισσή υποκρισία από το ΠΑΣΟΚ και προκάλεσε αμηχανία στους ...ενδιαφερόμενους. Το νομοσχέδιο για το "βασικό μέτοχο" αποτελεί την "αιχμή του δόρατος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "σύγκρουση μέχρι τέλους με τη διαπλοκή βάζει ως στόχο η κυβέρνηση, σηκώνοντας ψηλά τον πήχη μέσα και από τις προθέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται πλέον αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να επιβάλει τη διαφάνεια".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, "αίσθηση και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η φράση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια γεύματος την Τετάρτη με βουλευτές της ΝΔ για "νταβατζήδες" που επιχειρούν να ελέγξουν την πολιτική ζωή, έστω κι αν οι συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή επισήμως διαψεύδουν τη συγκεκριμένη αναφορά".

    Το metro σημειώνει ότι "σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε χθες μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη φράση που φέρεται να χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός περί "νταβατζήδων" και συντεχνιών που θέλουν να κυβερνούν τη χώρα και τους οποίους ο ίδιος δήλωσε ότι θα σταματήσει".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "οι Νταβατζήδες και οι Συντεχνίες ετοιμάζουν αντεπίθεση. Είναι πανίσχυροι και στον Τόπο και στο Εξωτερικό! Αδίστακτοι μπροστά στα συμφέροντά τους . Πανέτοιμοι για την υλοποίηση δόλιων σχεδίων. Έτοιμοι ακόμη και για την δημιουργία τρομοκρατικού κλίματος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "αντί να στρατευτεί -έστω και καθυστερημένα- στη μάχη κατά της διαπλοκής , το ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε χθες με ειρωνείες και υπεκφυγές να υποβαθμίσει την αταλάντευτη θέληση της κυβέρνησης για μετωπική με τα μεγάλα συμφέροντα".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι " σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν τον σκληρό πυρήνα της πολιτικής και να συγκαλύψουν τα συνεχώς επιδεινούμενα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα , κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ επιλέγουν θεατρικές κινήσεις αντιπερισπασμού και τεχνητής αντιδικίας. ΜΕ αφορμή την αποδιδόμενη στον πρωθυπουργό οργισμένη αλλά ανώνυμη καταγγελία για τους πέντε "νταβατζήδες" ξέσπασε χθες στη Βουλή ανταγωνισμός ρητόρων με αγοραίες εκφράσεις εντυπωσιασμού".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η χρήση της χύδην γλώσσας στην πολιτική ζωή της χώρας σηματοδοτεί μια παρακμή η οποία συνδυαζόμενη με τη γενικευμένη σκανδαλολογία υπονομεύει καίρια τη δημόσια ζωή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "η κυβέρνηση θεωρεί επιτυχία στην καθιέρωση του πολιτικού νεολογισμού "νταβατζήδες" που εκστόμισε ο πρωθυπουργός , αν και πολλά στελέχη της ΝΔ δείχνουν ενοχλημένα. Το νταβα-ντούρι καλά κρατεί. Το ΠΑΣΟΚ ζητεί ονόματα, δηλώνει ότι θα συμπράξει σε μέτρα κατά της διαπλοκής, αλλά στηλιτεύει την "πολιτική του σουβλατζίδικου".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ο νέος "πολιτικός πολιτισμός" που λάνσαρε ο πρωθυπουργός με το μανιφέστο Μπαϊρακτάρη" διαπερνά την πολιτική ζωή. Εκφράσεις , όπως νταβατζήδες, ρουφιάνοι, νονοί , τζάμπα μάγκας, πέρασαν χθες και τις ...πόρτες της Βουλής".

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "άρον-άρον απέσυρε η κυβέρνηση "φωτογραφική" τροπολογία μετην οποία χαρίζονταν δισεκατομμύρια σε μεγαλοοφειλέτες, μπροστά στον φόβο για θύελλα αντιδράσεων, μόλις μια ημέρα μετά την έκρηξη Καραμανλή περί "νταβατζήδων".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "οι φραστικοί λεονταρισμοί Καραμανλή για τους "πέντε νταβατζήδες" και η επιχείρηση...πάταξης της διαπλοκής κράτησαν μία μόλις ημέρα αφού τόσο άντεξε η κυβέρνηση πριν εμφανίσει και πάλι το αληθινό της πρόσωπο".

    [05] Εταιρία OCTAGON

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "το φοβερό δίδυμο Γιάννας και Θόδωρου Αγγελόπουλου βρίσκεται πίσω από την εταιρία "OCTAGON" που στήθηκε για τις ανάγκες της ληστρικής επιδρομής στα ταμεία του "2004". Οι αχυράνθρωποι της Γιάννας, οι οποίοι εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες της εταιρίας που εισέπραττε τις μίζες από τις χορηγίες και τις προμήθειες του "2004" μετά την παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τα δεκάδες δισεκατομμύρια που εισπράχτηκαν".

    [06] Κίνδυνος από πλημμύρες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι " ανοχύρωτο..."κάστρο" απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα θα είναι και τον φετινό χειμώνα η Αττική! Δεκάδες περιοχές κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν με την πρώτη έντονη βροχόπτωση. Τραγικές ελλείψεις υποδομών, υλικών και προβλήματα....ασυνεννοησίας ανάμεσα στους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς".

    [07] Κυβέρνηση-Εργατικές κατοικίες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "σπίτια σε όλους τους δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) είναι η σαφής εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου, υλοποιώντας την εντολή αυτή, ανακοίνωσε ότι τα 425 εκατ. εύρο που βρίσκονται στο ταμείο του ΟΕΚ θα μετατραπούν σε σπίτια για τους εργαζόμενους. Με το ποσό αυτό αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 6.500 κατοικίες".

    [08] Χρηματιστήριο-Δημοσκόπηση

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "συντριπτικό "ναι" στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Χρηματιστήριο, αλλά και προβληματισμός για τη συμπεριφορά ορισμένων υπουργών, οι οποίοι κινούνται εκτός της πολιτικής στρατηγικής που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός, είναι τα δύο βασικότερα πολιτικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την καθιερωμένη, πλέον, πανελλαδική δημοσκόπηση της Alpha Research που δημοσιεύει κάθε Παρασκευή η "Απόφαση".

    [09] Κυβέρνηση-ΔΑΚΕ

    Η City Press αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής δυσαρεστημένος με τη στάση της ΔΑΚΕ ΟΤΕ και των "γαλάζιων" συνδικαλιστών των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Η προειδοποίηση προς τις "συντεχνίες" έχει πολλούς αποδέκτες. Το Μαξίμου στηρίζει τώρα το σχέδιο Βουρλούμη για την εξυγίανση του ΟΤΕ".

    [10] Οικουμενικό Πατριαρχείο-Έκρηξη

    Η Espresso σημειώνει ότι "απάντηση στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, με τον "δικό τους" τρόπο, έδωσαν οι "Γκρίζοι Λύκοι". Ένας εκρηκτικός μηχανισμός, που προκάλεσε ζημιές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη χθες τα ξημερώματα, ήταν το "μήνυμα" των Τούρκων εθνικιστών στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες φανατικά εθνικιστικά στοιχεία της Τουρκίας κτύπησαν για δεύτερη φορά το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως".

    [11] Ελληνική οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "από την πλήρη κατάθεση του γενικού διευθυντή της Eurostat στο Ευρωκοινοβούλιο προκύπτει σαφέστατα ότι οι αμφισβητήσεις των ελληνικών λογαριασμών ξεκίνησαν το 2002 και έκτοτε συνεχείς ήταν οι ενοχλήσεις προς την κυβέρνηση Σημίτη για αποτύπωση της πραγματικότητας. Οι πιέσεις αυτές συνεχίστηκαν το 2003 και κορυφώθηκαν το 2004".

    [12] Διεθνής συνάντηση κομμουνιστικών κομμάτων

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "στις 9 σήμερα το πρωί ανοίγει, με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, στον Περισσό. η τριήμερη Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Το θέμα της Συνάντησης έχει τίτλο "Αντίσταση στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Μέτωπα πάλης και εναλλακτικές λύσεις". Αναμένεται να αναπτυχθεί προβληματισμός για τις διεθνείς συνθήκες, την ανάπτυξη της πάλης των λαών, την αναγκαιότητα συνεργασίας και αλληλεγγύης των κομμάτων και κινημάτων σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο".

    [13] ΙΚΑ-Συντάξεις

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "με νέα μέθοδο και ευνοϊκές ρυθμίσεις θα υπολογίζονται πλέον οι συντάξεις που χορηγεί το ΙΚΑ από το 2005. Οι ασφαλισμένοι στο ίδρυμα μπορούν να επιλέξουν τα καλύτερα, από άποψη αποδοχών, της τελευταίας εργάσιμης δεκαετίας και να καθορίσουν αναλόγως το ύψος των συντάξιμων αποδοχών τους. Τα οφέλη που θα προκύψουν ανέρχονται έως και 300 εύρο μηνιαίως. Παράλληλα ο διοικητής του ΙΚΑ Γ. Βαρθολομαίος αναμένει την αναλογιστική μελέτη για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων".

    [14] Συνταξιούχοι

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "πριμ" μέχρι 50% σε μόρια ανάλογα με την προϋπηρεσία. Οι μισές θέσεις που θα προκηρύσσονται θα καλύπτονται υποχρεωτικώς από συμβασιούχους. Η ρύθμιση θα ισχύσει για διαγωνισμούς του Δημοσίου οι οποίοι θα διεξαχθούν μέχρι το έτος 2008. Το "πριμ" δίδεται αδιακρίτως σε όλους τους συμβασιούχους. Για τη χορήγηση του "πριμ" αθροίζονται όλες οι συμβάσεις που είχε ο εργαζόμενος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 8 October 2004 - 20:50:47 UTC