Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/10/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ομιλία Καραμανλή στην ΚΟ
  • [04] Πετρέλαιο Θέρμανσης
  • [05] Πήλιο-Πτώση αεροσκαφών F-16
  • [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/10/2004
  • [07] Τιμή πετρελαίου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/10/2004

    Η ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, η πτώση των δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Πήλιο και η σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης με τους φορείς των υγρών καυσίμων για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): "Δεν υποχωρών, δεν συμβιβάζομαι". Ξεκάθαρο μήνυμα Καραμανλή προς τη διαπλοκή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δουλειά για 17.100 ανέργους. Με επιδότηση σε επιχειρήσεις, Δημόσιο, Δήμους κλπ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σκληρή γραμμή για πρόεδρο-διαπλοκή. Μήνυμα Καραμανλή σε Γιώργο και "νταβατζήδες" ότι δεν κάνει συμβιβασμούς.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πανελλαδική Δημοσκόπηση της APLHA RESEARCH για την "Α": 82% ΝΑΙ για σύγκρουση Καραμανλή με τη διαπλοκή. Καθολική στήριξη του λαού.

    Η ΑΥΓΗ: Κανένα μέτρο για το πετρέλαιο. Στα 46 λεπτά το λίτρο υπολογίζεται η τιμή του.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αυτός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τον Συνήγορο του Ευρωπαίου Πολίτη κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο σκέφτεται να προτείνει ο κ. Καραμανλής.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κυβερνητική οδηγία για φοροκυνηγητό. Γενική Επιδρομή της Εφορίας για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δουλειά για 17.000 ανέργους. Τρία νέα προγράμματα ανακοίνωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος.

    ΕΘΝΟΣ: Κατασχέσεις και δίκες για οφειλές στην Εφορία. Εγκύκλιος-φωτιά για 500.000 που δεν προχώρησαν σε ρύθμιση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η αναζήτηση της διαπλοκής εξελίσσεται σε ..."μήνυση κατ΄αγνώστων". Ενώ ουδείς αμφισβητεί τις προθέσεις του πρωθυπουργού για ξεκαθάρισμα της νταβατζίδικης κλίκας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αυστηρή εντολή Καραμανλή στους υπουργούς. Ανοίξτε τις πόρτες των γραφείων σαν στους βουλευτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μέτωπο κατά της διαπλοκής. Καραμανλής: Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στα άκρα για τα ειδικά κελιά. Πιέσεις και από κυβερνητικούς για τις συνθήκες κράτησης.

    ΕΣΤΙΑ: Αποφασισμένος ο Καραμανλής. Καμία υποχώρησης σε πιέσεις συμφερόντων.

    ESPRESSO: Οι τελευταίες στιγμές του Βλάση. Πώς έζησαν το χαμό του η γυναίκα και η κόρη του. Το παράπονο που πήρε μαζί του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανυποχώρητος στη μάχη κατά της διαπλοκής. Νέο αυστηρό μήνυμα στέλνει ο Καραμανλής.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σύγκρουση με τη διαφθορά...προανήγγειλε ο Κ. Καραμανλής."Μετωπικά αντίθετοι στα παρακμιακά αυτά φαινόμενα".

    ΤΑ ΝΕΑ: Παγερό όχι για επίδομα θέρμανσης ! Καταδικάζουν μικροσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους.

    Η ΝΙΚΗ: Χωρίς ονοματεπώνυμο η διαπλοκή. Ευχολόγια και επίκληση θεσμών από Καραμανλή. Τροπολογία-δώρο προς μεγαλοεπιχειρηματίες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απάνθρωπη ταλαιπωρία και μεγάλα προβλήματα. Χρόνια πάσχοντες και άτομα με ειδικές ανάγκες.

    TRAFFIC NEWS: Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του Βλάση. Έφυγε πικραμένος γιατί έμεινε χωρίς δουλειά. Τον βρήκε νεκρό τα ξημερώματα η γυναίκα του Μάρθα.

    Η ΧΩΡΑ: 17.000 θέσεις εργασίας για ανέργους. Πώς θα γίνει η υποβολή αιτήσεων και ποιες είναι οι προϋποθέσεις.

    City Press: Οι κανόνες Καραμανλή. Η ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

    Μetro: Χρωστούν ακόμη και τα νεογέννητα. Στην προηγούμενη κυβέρνηση απέδωσε ο Πέτρος Δούκας τα "χάλια" της οικονομίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα ναρκωτικά στην πόρτα μας. Έρευνα σοκ για τα ελληνόπουλα από 15-24 χρόνων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΟΦ, "Νταβατζήδες" υπάρχουν στο χώρο των φαρμάκων και στη διακίνησή τους.

    [03] Ομιλία Καραμανλή στην ΚΟ

    H ESPRESSO γράφει ότι "δύο "καθαρές κουβέντες " που απευθύνονταν σε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου κι ένα ακόμη πιο ξεκάθαρο "μήνυμα" προς τη διαπλοκή περιείχε η χθεσινή ομιλία-παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τους βουλευτές του κόμματός του".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "ανοιχτό το παράθυρο της συναίνεσης για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας άφησε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, αποσυνδέοντάς το από το ζήτημα της διαπλοκής και τις εξεταστικές για τους εξοπλισμούς".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "τη δέσμευσή του ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις εξαγγελίες του για μετωπική σύγκρουση με τη διαφθορά και τις βαρονίες επανέλαβε ο πρωθυπουργός".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής δήλωσε ανυποχώρητος στη μάχη κατά της διαπλοκής, στέλνοντας νέο μήνυμα προς πάσαν κατεύθυνση".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "τη στιγμή που η κυβέρνηση επιπλέει να επιταχύνει τους ρυθμούς για την υλοποίηση σειράς νεοφιλελεύθερων επιλογών και αντιλαϊκών μέτρων, αυτή ακριβώς τη στιγμή επιλέγει ο Κ. Καραμανλής να αναδείξει σε μείζον ζήτημα τη "μάχη" κατά της διαπλοκής".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "η πολιτική βούλησης του κ. Καραμανλή να καταπολεμήσει την διαφθορά και την διαπλοκή έχει εκφρασθεί κατ΄επανάληψιν στο παρελθόν. Απλώς, όταν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως ως λίγοι πίστευαν ότι ως πρωθυπουργός θα φρόντιζε να μετουσιώσει τα λόγια του σε πράξη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού καθόρισε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στους βουλευτές της ΝΔ. "Άλλο η προεδρική εκλογή , άλλοι οι εξεταστικές" , ξεκαθάρισε στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν κάνει συμβιβασμούς. Κάλεσε, δε τους υπουργούς να γίνουν πιο προσιτοί στην κοινοβουλευτική ομάδα".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "το πιο θερμό χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ εισέπραξε ο πρωθυπουργός όταν σε μια αποστροφή της ομιλία του, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, μίλησε για αδιαπραγμάτευτη μάχη της κυβέρνησης μέχρι τέλους με τα παρακμιακά φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής".

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "σαφές μήνυμα του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα συγκρουστεί με τη διαπλοκή εστάλη προς κάθε κατεύθυνση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του απεύθυνε πρόσκληση σε όλα τα κόμματα να δώσουν από κοινού τη μάχη ώστε να εξαλειφθούν τα παρακμιακά φαινόμενα απατό χώρο της πολιτικής ζωής".

    [04] Πετρέλαιο Θέρμανσης

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ακριβότερο κατά 40% τουλάχιστον θα διατίθεται από τη Δευτέρα το πετρέλαιο θέρμανσης. Η τιμή του σε ορισμένες περιοχές μπορεί να φτάσει έως και τα 50 λεπτά το λίτρο".

    Το metro προσθέτει ότι " στα 46 λεπτά το λίτρο καθορίστηκε η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Αττική για φέτος, όπως συμφώνησε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους της αγοράς πετρελαιοειδών. Στην επαρχία η μέση τιμή αναμένεται 3 έως 4 λεπτά ακριβότερη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "το ενδεχόμενο να χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης, ύψους 180 έως 200 εύρο, σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και μακροχρόνια ανέργους εξετάζει η κυβέρνηση".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "όχι λεει η κυβέρνηση στη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και των οικονομικά ευπαθών ομάδων, που από τη Δευτέρα θα κληθούν να πληρώσουν ακριβότερο κατά 40% σε σχέση με πέρυσι το πετρέλαιο θέρμανσης. Η τιμή του θα διαμορφωθεί το λιγότερο στα 46 λεπτά το λίτρο, από 33 πέρυσι".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "ενώ τη Δευτέρα αρχίζει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης και όλοι διαβλέπουν ότι η τιμή του θα εκτιναχθεί και 30% περισσότερο από πέρυσι, η χθεσινή σύσκεψη στο υπ. Ανάπτυξης των εταιριών διύλισης και εμπορίας πετρελαιοειδών δεν κατέληξε σε συγκεκριμένα μέτρα, παρά μόνο σε ευχολόγια για ....αυτοσυγκράτηση".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις της μεγάλης ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεπεράσει τα 45 λεπτά το λίτρο. Η διάθεσή του θα αρχίσει την επόμενη Δευτέρα".

    [05] Πήλιο-Πτώση αεροσκαφών F-16

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "ακόμα μία τραγωδία, ακόμα μία μαύρη σελίδα γράφτηκε χθες στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "για έκτη φορά από τον Απρίλιο του 2004, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας θρηνούν ανθρώπινες απώλειες. Τραγικό αποτέλεσμα είχε χθες και η τρίτη πτώση εναέριου μέσου για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο διάστημα αυτό, με τη συντριβή δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πήλιο".

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "στο Πήλιο χάθηκαν χθες σε νέα δυστύχημα άλλοι τέσσερις πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας: τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τους (τύπου F-16) συγκρούστηκαν εν πτήση, κατέπεσαν και συνετρίβησαν στις σκεπασμένες από ομίχλη πλαγιές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "νέα τραγωδία έπληξε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τέσσερις πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αγνοούνται μετά την πτώση δύο διθέσιων αεροσκαφών F16 σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Πηλίου".

    Η City Press εκτιμά ότι "νέα τραγωδία χτύπησε χθες τις Ένοπλες Δυνάμεις, με την απώλεια δύο μαχητικών F-16, των οποίων οι τέσσερις χειριστές αγνοούνταν μέχρι αργά χθες το βράδυ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "μια παραίσθηση, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, και λιγότερα από δύο λεπτά χρειάστηκαν για να οδηγηθεί μια εκπαιδευτική πτήση σε τραγωδία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "νέα τραγωδία συγκλόνισε χθες το απόγευμα την Πολεμική Αεροπορία. Δύο διθέσια F-16D της μοίρας "Κεραυνός" συνετρίβησαν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε δύσβατη περιοχή του κεντρικού Πηλίου και οι τέσσερις πιλότοι αγνοούνται".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "θρίλερ στα βουνά του Πηλίου. Δύο διθέσια αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας συνετρίβησαν χθες το μεσημέρι δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αγίου Λαυρεντίου και παρά τη μεγάλη επιχείρηση έρευνας που στήθηκε από την πρώτη στιγμή, οι τέσσερις αξιωματικοί που επέβαιναν σ' αυτά αγνοούνταν μέχρι αργά το βράδυ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "σε παραίσθηση του αρχηγού του ζεύγους οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματούχων του Πενταγώνου, η συντριβή των δύο μαχητικών διθέσιων F-16 Block 30 στην ορεινή περιοχή Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο χθες το μεσημέρι".

    [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/10/2004

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επισφαλή τα έσοδα. Αμφιβολίες για τον Προϋπολογισμό".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ακριβότερο έως 40% το πετρέλαιο θέρμανσης. Φόβοι για αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στο στόχαστρο της εφορίας και οι συνυπόχρεοι για τις οφειλές. Νέο εισπρακτικό μέτρο σε μια δύσκολη συγκυρία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ξαφνική χειροτέρευση οικονομικού κλίματος. Σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ το Σεπτέμβριο".

    [07] Τιμή πετρελαίου

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Δεύτερο γύρο" πληθωριστικών πιέσεων στις αγορές λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, απεύχεται στη μηνιαία έκθεσή της για τον Οκτώβριο 2004 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Σύμφωνα με εκτιμήσεις της, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός έχει επιβαρυνθεί με 60 μονάδες βάσης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 15 October 2004 - 21:08:53 UTC