Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] ΠΓΔΜ-Ελλάδα
  • [05] Παιδεία
  • [06] Δημόσια έργα-Διαφάνεια
  • [07] Αυθαίρετα
  • [08] Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ
  • [09] Εκλογικός νόμος
  • [10] Ελληνοτουρκικά
  • [11] Συνδικαλιστές- Διώξεις
  • [12] Ασφαλιστικό
  • [13] Κυπριακό
  • [14] Εξεταστική Επιτροπή
  • [15] Γ' ΚΠΣ
  • [16] Ελλάδα- ΕΕ- Οικονομία
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [18] Κατανάλωση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/11/2004

    Οι εξελίξεις με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την επίσκεψη του κοινοτικού επιτρόπου Χαβιέ Σολάνα, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, οι θέσεις της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία, η κατάσταση της υγείας του Γιασερ Αραφάτ, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):7 αλλαγές στο ασφαλιστικό από 1/1/2005. Πως και πότε θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα χιλιάδες ασφαλισμένοι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συντάξεις: 7 αλλαγές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Νέος τρόπος υπολογισμού, ποιες οι ρυθμίσεις για όρια ηλικίας κλπ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Φάουλ Σολάνα για το όνομα των Σκοπίων. Ερωτηματικά για τη στάση της Ευρώπης μετά το χθεσινό ταξίδι του κορυφαίου αξιωματούχου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:7+1 αλλαγές στις συντάξεις. Τι θα ισχύσει από 1.1.2005.

    Η ΑΥΓΗ: Ανησυχία και αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Μετά τη συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Τέλος στις άπραχτες των εργολάβων. Νέο ηχηρό "όχι" στον Μπόμπολα από το ΕΣΡ. Με τολμηρές πρωτοβουλίες ο Σουφλιάς αλλάζει ριζικά το τοπίο στα δημόσια έργα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο θησαυρός του Αραφάτ. Η σύζυγος και η PLO διεκδικούν 1 δισ. δολ. Αντιφατικές οι πληροφορίες για την πορεία της υγείας του παλαιστίνιου ηγέτη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Νομιμοποιούνται 300.000 αυθαίρετα. Ποιες περιοχές εντάσσονται στο σχέδιο πόλης.

    ΕΘΝΟΣ:Νέα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση. Ποιες αλλαγές έρχονται το 2005 σε 20 Ταμεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα κόμματα έδωσαν γραμμή στους οπαδούς τους να μην διαμαρτυρηθούν για την "Μακεδονία" και κατάφεραν να μην ακουστεί φωνή γιατί...Μας πέρασαν καπίστρι και φίμωτρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Επτά αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Αφορούν εργαζόμενους σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αγρότες και ελευθέρους επαγγελματίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις: Τι αλλάζει σε 20 Ταμεία. Ασφαλιστικό: Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Αγωνία για Μέση Ανατολή. Με το τέλος του Αραφάτ.

    ΕΣΤΙΑ: Ριζικές αλλαγές στα ελληνικά πανεπιστήμια. Δρομολογείται η προσαρμογή τους στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

    ESPRESSO: Βρήκαν φάρμακο για τον καρκίνο με το δηλητήριο του "Κίτρινου Σκορπιού". Μετά το σάλο του "μπλε σκορπιού". Έρευνα από τους Αμερικανούς στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αγώνας δρόμου για να σωθούν 100 εκατ. ευρώ από Βρυξέλλες. Κονδύλια του Γ'ΚΠΣ που δεν απορροφήθηκαν στο παρελθόν.

    Ο ΛΟΓΟΣ:Διαφάνεια και ποιότητα στα δημόσια έργα. Εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή το νομοσχέδιο για τις μελέτες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κόκκινη κάρτα (και) από Κομισιόν! Εισηγείται κυρώσεις σε βάρος της Ελλάδας.

    Η ΝΙΚΗ:"Μακεδονία" και ο Σολάνα. Μετά τις ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση....

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά-"Τισεν κρουπ": Προπομπός απολύσεων η ποινικοποίηση αγώνων.

    TRAFFIC NEWS: Έκλεψαν 100 εκατ. Από την Χριστίνα Παππά. Της τα πήραν όλα στο αεροδρόμιο του Μιλάνου. 4 μέρες είναι κλεισμένη στο σπίτι και κλαιει.

    Η ΧΩΡΑ:Στο σχέδιο πόλης όλα τα αυθαίρετα. Σε δύο μήνες υλοποιείται το θεσμικό πλαίσιο για τις εντάξεις.

    City Press: Στην πρέσα της Ουάσιγκτον ο Καραμανλής.

    METRO: Δραματικό παρασκήνιο. Μεγάλωσε την ανησυχία για το Σκοπιανό η επίσκεψη Σολάνα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 7 αλλαγές στο ασφαλιστικό. Θα ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου 2005.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο Κογκρέσο τα Σκόπια και η αναγνώριση. Πλήττονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας και με νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

    [03] Κυβέρνηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "σε εγρήγορση θέτει τον κυβερνητικό μηχανισμό ο πρωθυπουργός, με σαφέστατες εντολές προς τους υπουργούς να κινητοποιηθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Παράλληλα, χαράζει την πολιτική για τα εξωτερικά θέματα βάσει και του νέου πλαισίου που διαμορφώνεται από την κίνηση των ΗΠΑ αλλά και τη γενικότερη κινητικότητα της υπερδύναμης στα Βαλκάνια και στο Κυπριακό ζήτημα".

    [04] ΠΓΔΜ-Ελλάδα

    Η Espresso αναφέρει ότι "με έντονη διπλωματική εκστρατεία αντιδρά η Αθήνα στις εξελίξεις, μετά την αναγνώριση της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ από την Ουάσιγκτον. Ήδη, μετά την άμεση ενημέρωση των επιτετραμμένων των χωρών μελών της ΕΕ στην Αθήνα για τις ελληνικές θέσεις -τις οποίες συμμερίζεται και η Ένωση- η Ελλάδα ενημέρωσε με επιστολές προς τους 24 ηγέτες της ΕΕ".

    Η METRO γράφει ότι "μεγάλωσαν η ανησυχία και τα ερωτηματικά για τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό, μετά τις επισκέψεις-αστραπή του αρμόδιου εκπροσώπου της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική, Χαβιέ Σολάνα, σε Αθήνα και Σκόπια. Ο κ. Σολάνα, μετά την συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, δεν επανέλαβε, όπως όλοι περίμεναν, τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "σε βαρύτατο "φάουλ" υπέπεσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΚΕΠΠΑ Χαβιέ Σολάνα που επισκέφθηκε χθες τις δύο χώρες, με "εντολή" να συνδράμει "στο όνομα της ΕΕ" για κοινά αποδεκτή ονομασία της ΠΓΔΜ. Παρά το γεγονός ότι συμφώνησε το ρόλο αυτόν με τον Κ. Καραμανλή στις Βρυξέλλες, ο κ. Σολάνα δεν έθεσε το θέμα στους συνομιλητές του".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "ξέχασε την ευρωπαϊκή θέση για το όνομα των Σκοπίων ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Χ. Σολάνα ο οποίος πριν αναχωρήσει από τα Σκόπια για την Αθήνα όχι μόνο απέφυγε να κατονομάσει τη χώρα ως ΠΓΔΜ αλλά αντίθετα δήλωσε ότι "η χώρα έχει ένα όνομα για αρκετούς είναι η Μακεδονία, για την πλειοψηφία των ανθρώπων εδώ είναι η Μακεδονία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "τα Σκόπια έχουν όνομα αποδεκτό από τη διεθνή κοινότητα και δεν συζητούν καμιά αλλαγή σ΄αυτό, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας Χάρι Κόστοφ σε Έλληνες δημοσιογράφους. Λίγο αργότερα ωστόσο ο αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική και άμυνα της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα αποκαλούσε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι τη FYROM "Μακεδονία".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "εξαιρετικά δυσχερής καθίσταται πλέον η διαπραγματευτική θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο Μακεδονικό μετά την -προφανώς όχι τυχαία- συμπόρευση του ύπατου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα με τη μονομερή απόφαση των ΗΠΑ για τη διεθνή ονομασία της FYROM".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί τα κόμματα, από την ημέρα που αναγνώρισαν οι ΗΠΑ τα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία" για να κρατήσουν στα "μαντριά" τους οπαδούς τους και να μην προβούν σε πράξεις διαμαρτυρίας. Επίσημα και ημιανεπίσημα οι αρχηγοί τους και τα κορυφαία στελέχη τους συνιστούν αυτοσυγκράτηση και σύνεση. Μιλάνε με απαξία για "Εθνικιστικές εξάρσεις" και όσους τυχόν τολμούν να πουν την γνώμη τους, τους ρίχνουν την ρετσινιά ακροδεξιάς".

    [05] Παιδεία

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "αναστάτωση και ανησυχία είναι οι πρώτες αντιδράσεις στον εκπαιδευτικό κόσμο μετά τη δημόσια συμφωνία προχθές στη Βουλή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται πως "ό,τι δεν έγινε στον τόπο μας επί δύο και πλέον δεκαετίες, δρομολογείται τώρα με ταχύτατους ρυθμούς. Τα ελληνικά πανεπιστήμια καλούνται να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο λειτουργίας τους, ώστε να προσαρμοσθούν στα ευρωπαϊκά δεδομένα".

    [06] Δημόσια έργα-Διαφάνεια

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "ολοκληρώνονται οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στις αναθέσεις και τον έλεγχο των δημοσίων έργων, με στόχο την διαφάνεια και την ποιότητα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "τέρμα στις ορέξεις ορισμένων μεγαλοεργολάβων που εδώ και χρόνια λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα θεωρώντας τσιφλίκι τους τον τομέα των δημοσίων έργων, βάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ, προχωρώντας στην πλήρη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου του συστήματος παραγωγής των δημόσιων έργων, με την δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου και ολοκληρωμένου πλαισίου".

    [07] Αυθαίρετα

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "οριστικό τέλος στην πολυετή ομήρεια χιλιάδων ιδιοκτητών δίνει ο Γ. Σουφλιάς. Μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν ολοκληρωθεί και νομιμοποιηθεί όλα τα αυθαίρετα που βρίσκονται υπό ένταξη στα σχέδια πόλεων".

    [08] Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

    Η Traffic news αναφέρει ότι "ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης, θεωρείται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η απόφαση του ΚΥΣΕΑ επί του θέματος αναμένεται εντός των προσεχών ημερών".

    [09] Εκλογικός νόμος

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "στα σκαριά βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες , ο νέος εκλογικός νόμος που θα αντικαταστήσει το εκλογικό σύστημα που είχε ψηφίσει η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν υπουργός Εσωτερικών ήταν ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει πάρει σαφείς εντολές από τον πρωθυπουργό να επιταχύνει τις διαδικασίες ολοκλήρωσης μιας νέας, σύγχρονης και λειτουργικής εκλογικής νομοθεσίας".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "σε οριακές ανακατατάξεις στην κοινοβουλευτική δύναμη των δύο μεγάλων κομμάτων και αλυσιδωτές καραμπόλες σε πέντε νομούς της χώρας φαίνεται ότι οδηγούν οι εξελίξεις στο μέτωπο του Εκλογοδικείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ότι η ΝΔ θα κερδίσει μια επιπλέον έδρα που θα χάσει το ΠΑΣΟΚ ενώ θα αλλάξουν ...χέρια πέντε βουλευτικές έδρες. Αν επαληθευθούν οι πληροφορίες τότε θα έχουμε αλλαγές στους νομούς Πέλλας, Σερρών, Β΄Θεσσαλονίκης, Α΄Πειραιώς και Αιτωλοακαρνανίας".

    [10] Ελληνοτουρκικά

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι " μετά τη μικρή μείωση που παρουσίασε στην παράνομη δράση της πάνω από το Αιγαίο τη Δευτέρα, λόγω της γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας, η Άγκυρα θυμήθηκε και πάλι χθες το γνωστό κακό εαυτό της , προχωρώντας σε νέες προκλήσεις".

    [11] Συνδικαλιστές- Διώξεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "στα δικαστήρια σέρνει τους συνδικαλιστές του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά η γερμανική πολυεθνική "Τίσεν Κρουπ" ποινικοποιώντας προκλητικά τις εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στις αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις που έκανε η εργοδοσία".

    [12] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "επτά αλλαγές στην ασφάλιση που αφορούν σχεδόν στο σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα καθώς επίσης στους αγρότες και στους ελεύθερους επαγγελματίες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2005. Οι αλλαγές οι οποίες εφαρμόζονται σε υλοποίηση παλαιών νόμων (από τον Ν. 2084/92 έως και τον Ν.3075/2002) οδηγούν στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά ένα εξάμηνο αλλά και στην αύξηση των ετών ασφάλισης για συνταξιοδότηση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "οι αλλαγές αυτές αφορούν στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά ένα εξάμηνο, στην αύξηση των ετών ασφάλισης για συνταξιοδότηση , στην αύξηση του ποσού της επικουρικής σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων, στην αύξηση των συντάξεων του ΝΑΤ και στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από το ΙΚΑ, στη μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ, στην αύξηση του ποσού των αποθεματικών που μπορούν να επενδύσουν σε μετοχές τα Ασφαλιστικά Ταμεία".

    [13] Κυπριακό

    H CITY PRESS αναφέρει ότι "εντολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να σπάσει το αεροπορικό εμπάργκο στα κατεχόμενα και για οργανωμένες διακοπές Αμερικανικών στρατιωτικών που εδρεύουν στην Τουρκία, στη Βόρεια Κύπρο. Στόχος της Ουάσιγκτον η πλήρης απαξίωση του προέδρου της Κύπρου κ. Παπαδόπουλου και το "ναι" της Αθήνας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ανεξάρτητα από τη συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα".

    [14] Εξεταστική Επιτροπή

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "η σύμβαση για την αγορά επιπλέον 6 TRQ -37 που προωθήθηκε το 1999 με απευθείας ανάθεση ήταν ακριβότερη κατά 22% σε σχέση με την πρώτη. Ταυτόχρονα, η "προμήθεια" ήταν αυξημένη από 2% σε 5% με συνέπεια να επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο συνολικά με 18,2 εκατό. δολάρια".

    [15] Γ' ΚΠΣ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες κονδυλίων που προβλέπονται από το Γ' ΚΠΣ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την Κοινωνία της Πληροφορίας, αποδύονται οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Παρά τις προσπάθειες, ωστόσο , θεωρείται βέβαιον ότι ένα ποσό που υπολογίζεται σε 80-100 εκατ. ευρώ θα χαθεί οριστικά".

    [16] Ελλάδα- ΕΕ- Οικονομία

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης κινδυνεύει να χαρακτηριστεί πλέον η Ελλάδα. Μετά το φιάσκο της απογραφής, που έφερε την Αθήνα σε σύγκρουση με τις κοινοτικές υπηρεσίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται κυρώσεις κατά της Ελλάδας για το υπερβολικό έλλειμμα που παρουσιάζει ο κρατικός της προϋπολογισμός. Η πρόταση της Κομισιόν για κυρώσεις, θα υποβληθεί στο Συμβούλιο ECOFIN στις 5 και 6 Δεκεμβρίου. Πρόκειται ουσιαστικά για αποδοκιμασία της πολιτικής της ήπιας προσαρμογής του κ. Αλογοσκούφη ο οποίος όπως φαίνεται, δεν έπεισε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι με τα μέτρα που εισηγείται μπορεί να αντιμετωπίσει τη μείωση του ελλείμματος".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Κάμψη της κατανάλωσης. Στο 3,2% ο πληθωρισμός τον Οκτώβιο, επιβράδυνση των λιανικών πωλήσεων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μείωση της κατανάλωσης και εκτίναξη των τιμών. Ένα δυσοίωνο "νταμπλ" αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Σημαντικές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση. Αυξάνεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης κατά ένα εξάμηνο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ξεφεύγει ο πληθωρισμός στο 3,2% λόγω καυσίμων. Δεν θα ξεπεράσει όμως το 3% για όλο το 2004".

    [18] Κατανάλωση

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "τάση επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κάμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης, επιβεβαιώθηκε χθες από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 10 November 2004 - 20:26:46 UTC