Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκλογή προέδρου
  • [04] Δημητρακόπουλος - Αντιδράσεις
  • [05] Εξεταστική Επιτροπή
  • [06] Φορολογικό νομοσχέδιο
  • [07] ΕΕ- Ελλάδα-Τουρκία
  • [08] Εισοδηματική Πολιτική
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] Βουλή
  • [11] Έργα στην Περιφέρεια
  • [12] Φάρμακα
  • [13] Δημόσια Διοίκηση
  • [14] Ελληνοτουρκικά
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Έργα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/11/2004

    Η πολιτική του υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα, οι σχέσεις Τουρκίας- ΕΕ, τα σενάρια για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, ο απόηχος από τις δηλώσεις Δημητρακόπουλου για την απογραφή της οικονομίας και το φορολογικό νομοσχέδιο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Δωρεάν τα φάρμακα της εξωσωματικής. Κάλυψη 100% από τα ασφαλιστικά ταμεία. Όλες οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Προσλήψεις. Προκήρυξη για 7.607 δασκάλους-καθηγητές. Και 1.000 ως νοσηλευτικό προσωπικό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Φθηνά φάρμακα χωρίς θεώρηση συνταγών. Ο Κακλαμάνης καταργεί τη λίστα και μειώνει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Δωρεάν όλα τα φάρμακα για θεραπεία απόκτησης παιδιού. Πλήρης η κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Η ΑΥΓΗ:"Βουλιάζει" το σχέδιο κατάργησης του επικουρικού. Εμπορική Τράπεζα: Όχι των εργαζομένων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Προκλητική ντροπολογία εθνοπατέρων. Οι βουλευτές μετά τις αυξήσεις και το επίδομα ενοικίου ζητούν και απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης.

    ΒΗΜΑ:Άδικοι οι νέοι φόροι. Μεγαλύτερη η αφαίμαξη των μισθωτών. Καταπέλτης η γνωμοδότηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Φτηνά φάρμακα για όλους τους ασφαλισμένους. Καταργείται η λίστα, συνταγογραφούνται τα πάντα.

    ΕΘΝΟΣ:Αυξήσεις στα φάρμακα φέρνει η κατάργηση της λίστας. Πόσο θα επιβαρυνθούν οι ασφαλισμένοι και πόσο τα Ταμεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σύντομα οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Κακλαμάνης γιατί Καταργεί λίστα φαρμάκων και ταλαιπωρία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα. Ενώ καταργείται η γραφειοκρατία στη συνταγογράφηση των φαρμάκων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Προσλήψεις 1.909 νέες θέσεις έως το Δεκέμβριο. Μέχρι 31 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Χτύπημα και για Ελσίνκι. Διαφωνία και σε εθνικό θέμα είχε εκφράσει ο Δημητρακόπουλος.

    ΕΣΤΙΑ:Επαίσχυντο άρθρο κατά Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ τον κατηγορεί για τυχοδιωκτισμό!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Φάρμακα χωρίς λίστα και θεώρηση συνταγής. Από τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Ο ΛΟΓΟΣ:Έργα 2,6 εκατ. ευρώ δημοπρατούνται το επόμενο 3μηνο...όπως ανακοίνωσε ο Γ. Σουφλιάς. Προτεραιότητα στην Περιφέρεια.

    ΤΑ ΝΕΑ:Αποκάλυψη για την Εξεταστική -σκάνδαλο. Και "γαλάζιες" υπογραφές για τα TOR.

    Η ΝΙΚΗ:Της κρύβει κάτω από το χαλί. Εγκλωβισμένη στις συνέπειες της απογραφής η κυβέρνηση. Δεν απαντά ουσιαστικά στον Δημητρακόπουλο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Φαρμακερά χαράτσια σε βάρος Ταμείων και ασφαλισμένων. Η κυβέρνηση ικανοποιεί τις απαιτήσεις των φαρμακοβιομηχάνων.

    TRAFFIC NEWS: Κλείνει η συμφωνία για το διαζύγιο της χρονιάς. Έτοιμοι να τα βρουν Μιλένα Αποστολάκη και Πολυχρόνης Συγγελίδης. Συζητήσεις για να λυθεί το θέμα εξωδικαστικά.

    Η ΧΩΡΑ:10.658 νέες προσλήψεις σε Δημόσιο, οργανισμούς, νοσοκομεία. Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις διαδικασίες των διαγωνισμών.

    City Press:Καταργείται η λίστα φαρμάκων. Νικήτας Κακλαμάνης: Το νέο σύστημα θα ισχύσει από το Μάρτιο του 2005.

    Μetro:Τσουχτερά πρόστιμα και αυστηρές ποινές. Σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Κερδοσκοπία με το πετρέλαιο. Έκανε άλμα 1,5 λεπτό το λίτρο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Μεγαλώνει το αεροδρόμιο "Μακεδονία". Αρχίζει η υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων.

    Σημείωση :Η εφημερίδα ESPRESSO δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Εκλογή προέδρου

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "επαίσχυντο είναι το άρθρο που καταχωρήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Καραμανλή ότι διαχειρίζεται την υπόθεση "σχεδόν τυχοδιωκτικά".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "σε αντίθεση με το κλίμα αντιπαράθεσης που κυριαρχεί στη δημόσια ρητορική κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, την τελευταία περίοδο τα δύο μεγάλα κόμματα φέρονται να διερευνούν σταθερά τις προοπτικές συναινετικής λύσης στο θέμα της προεδρικής εκλογής του ερχόμενου Μαρτίου".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "την πρότασή του για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ετοιμάζεται να υποβάλει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταθέσει εγκαίρως τη δική της".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "στον αστερισμό του αιτήματος "Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την αριστερά" κινείται η προεδρολογία παρά τις προσπάθειες διαφόρων κέντρων να σταματήσει".

    [04] Δημητρακόπουλος - Αντιδράσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "νέο πλήγμα για την κυβέρνηση από την αποκάλυψη ότι ο ευρωβουλευτής Γ. Δημητρακόπουλος εκτός από την υπόθεση της απογραφής, έχει διαφωνήσει και με τη θέση της όσον αφορά τη συμφωνία του Ελσίνκι, η οποία συνδέει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη με την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών μέχρι το τέλος του 2004".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "ο Γ. Δημητρακόπουλος οφείλει άμεσα να παραιτηθεί. Όχι γιατί έχει την άλφα ή τη βήτα άποψη για την απογραφή και τους χειρισμούς στα ευρωπαϊκά όργανα, αλλά γιατί όφειλε να παραιτηθεί - ή να μη συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο- από τη στιγμή που διαφωνούσε με την εκπεφρασμένη άποψη του κόμματος που τον τίμησε".

    [05] Εξεταστική Επιτροπή

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρονται σε "έγγραφα-φωτιά, με τις υπογραφές Σπηλιωτόπουλου και Ζορμπά, που αποκρύπτει επιμελώς η κυβέρνηση και τα οποία αποδεικνύουν ότι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά μεθοδεύτηκε από τη Νέα Δημοκρατία".

    [06] Φορολογικό νομοσχέδιο

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι " αδικίες για τους μισθωτούς και ετεροβαρείς υπέρ των επιχειρήσεων είναι οι φορολογικές αλλαγές που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που ήδη συζητείται στη Βουλή. Καταπέλτης ήταν η χθεσινή ομόφωνη γνωμοδότηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών φορέων".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "την κατάργηση της φορολόγησης των δωρεών προς κοινωφελή ιδρύματα και σωματεία προβλέπει τροπολογία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, η οποία κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο".

    [07] ΕΕ- Ελλάδα-Τουρκία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "κριτική στην ολλανδική προεδρία για τις συνοπτικές διαδικασίες που ακολουθεί το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας άσκησαν αρκετά κράτη-μέλη τα οποία ζήτησαν ταυτόχρονα το διαχωρισμό των συμπερασμάτων της Σύνοδο Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου μεταξύ των υποψήφιων χωρών. Η προεδρία υποσχέθηκε ότι θα λάβει υπόψη τις θέσεις όλων των χωρών".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι " διαφορετικές προσεγγίσεις έχουν τα κράτη-μέλη για τους όρους που οφείλει να ικανοποιήσει η Άγκυρα κατά τη διάρκεια των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων. Το κείμενο των τελικών συμπερασμάτων του ευρωπαϊκού συμβουλίου κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 17 Δεκεμβρίου θα πρέπει να περιέχει χωριστά κεφάλαια για κάθε υποψήφια για ένταξη χώρα. Την άποψη αυτή υποστηρίζουν μια σειρά από κράτη -μέλη (Αυστρία, Ολλανδία , Ελλάδα κλπ), προκειμένου να μπορέσουν να θέσουν τις γενικές πολιτικές προϋποθέσεις και όρους που οφείλει να ικανοποιήσει σταδιακά η Τουρκία κατά τη διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεών της".

    [08] Εισοδηματική Πολιτική

    H CITY PRESS υποστηρίζει ότι "η εισοδηματική πολιτική που ανακοίνωσε για το 2005 η κυβέρνηση μέσω του κρατικού προϋπολογισμού είναι πολύ πιο αυστηρή από αυτήν που συνήθιζε να καταγγέλλει η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "πρόγευση της "γενναιόδωρης" εισοδηματικής και κοινωνικής πολιτικής που υπαγορεύει η "ήπια δημοσιονομική προσαρμογή" της κυβέρνησης έδωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας στο 32ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ την "καθαρή δέσμευση" έναντι των δημοσίων υπαλλήλων για τη "σταδιακή εισαγωγή νέου μισθολογίου από την 1/1/2006".

    [09] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "άμεση πρόσληψη 1.000 ατόμων κατά κύριο λόγο νοσηλευτικού προσωπικού ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης".

    [10] Βουλή

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι :"Διακομματική συναίνεση για το ...λουφέ για μια ακόμη φορά στη Βουλή με βουλευτές να φτάνουν στο σημείο να καταθέτουν τροπολογία-καραμπινάτο ρουσφέτι- σε νομοσχέδιο για να εξυπηρετούν την...πάρτη τους και να μην πληρώνουν φόρο στο κράτος."

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι " με "διακομματική" τροπολογία που κατέθεσαν χθες και συνυπογράφουν πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ -με πιο "ηχηρό" το όνομα του Θ. Πάγκαλου-ζητούν φοροαπαλλαγή για τις μεταβιβάσεις των επιχειρήσεων οι οποίες έγιναν λόγο ασυμβίβαστου των βουλευτών".

    [11] Έργα στην Περιφέρεια

    Το metro γράφει ότι :"Η μείωση των ατυχημάτων για το 2010 κατά 50% σε σχέση με το 2000 θέτει ως στόχο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Με το εν λόγω σχέδιο γίνεται αυστηρότερος ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα."

    [12] Φάρμακα

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι :"Όλα τα φάρμακα, που χρησιμοποιούνται για θεραπείες απόκτησης παιδιού, ακόμα και της εξωσωματικής γονιμοποίησης, θα χορηγούνται δωρεάν, αφού το κόστος θα καλύπτει πλήρως το Ταμείο του ασφαλισμένου."

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι :"Καταργείται η λίστα. Δωρεάν τα φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης. Και από ιδιωτικά φαρμακεία τα φάρμακα υψηλού κόστους. Δεν θα καλύπτονται από τα ταμεία τα σύγχρονα φάρμακα. Καταργείται η θεώρηση συνταγών."

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "σε νέα χαράτσια για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τσέπες των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων οδηγούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη φαρμακευτική πολιτική καθώς θα επιφέρουν αυξήσεις-φωτιά στα φάρμακα".

    [13] Δημόσια Διοίκηση

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι :"Τη σταθερή προσήλωσή του στη θέση της κυβέρνησης για ανάγκη επανίδρυσης του κράτους τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στο 32ο τακτικό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ."

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι :"Τη δέσμευση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ότι από τις αρχές του 2006 θα εισαχθεί σταδιακά το ενιαίο μισθολόγιο, που αποτελεί ένα πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων, επανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 32ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ."

    [14] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι :"Σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο προέβη χθες η τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έξι σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών διείσδυσαν στο Αιγαίο χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης και σε εννέα περιπτώσεις παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου."

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επικίνδυνη υπέρβαση. Το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τον Σεπτέμβριο τον ετήσιο στόχο του 2004".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τα Ρίχτερ της απογραφής. "Μομφή" Β. Μεϊμαράκη στον Θ. Ρουσόπουλο για τον επικοινωνιακό χειρισμό".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Οι αμοιβές και τα bonus των οικονομικών διευθυντών. Έρευνα στο Συνέδριο "Ελληνικές Επιχειρήσεις: Οδηγός επιβίωσης 2005-2008".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Πακέτο έργων 2,6 δισ. ευρώ στο επόμενο τρίμηνο. Το 90% των διαγωνισμών αφορά στην περιφέρεια".

    [16] Έργα

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "καταιγισμό δημοπρασιών έργων θα δεχθεί η κατασκευαστική αγορά τους επόμενους τρεις μήνες. Πρόκειται για τα πρώτα έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ έπειτα από καιρό, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 δισ. ευρώ, τα οποία θα δημοπρατηθούν με το νέο θεσμικό πλαίσιο μέχρι το Φεβρουάριο. Το σχετικό κατάλογο έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 24 November 2004 - 9:57:39 UTC