Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-12-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/12/2004
  • [02] Τιτλοι Εφημεριδων
  • [03] ΝΔ
  • [04] Οικονομία- Γιουροστάτ-Απογραφή
  • [05] Συμβασιούχοι-Προσλήψεις
  • [06] ΠΓΔΜ
  • [07] Ελληνοτουρκικά-Κύπρος-ΕΕ
  • [08] Δάνεια Τραπεζών
  • [09] Σημίτης
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/12/2004

    Οι προσλήψεις των συμβασιούχων, η απόφαση της Eurostat για την απογραφή της ελληνικής οικονομίας, ο απόηχος του συνεδρίου της ΔΑΚΕ και το κυβερνητικό έργο, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τιτλοι Εφημεριδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Καταπέλτης η Eurostat κατά του ΠΑΣΟΚ. Έκθεση-φωτιά αποκαλύπτει τις "αλχημείες" των ετών 1997-2003.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πως θα μονιμοποιηθούν οι 25.000 συμβασιούχοι. 63.000 είναι οι υποψήφιοι.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το μήνυμα της γομολάστιχας. Ο Σμπώκος εμφανίσθηκε στη Βουλή με αιχμές και υπονοούμενα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ασφαλιστικό: Νέος νόμος δίνει λύση σε όλες τις εκκρεμότητες.

    Η ΑΥΓΗ: ΝΔ: Προεόρτια κρίσης. Ο πρωθυπουργός μπροστά σε επείγοντα διλήμματα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στημένος και παράνομος ο διορισμός της κόρης του Σημίτη σε θέση καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Επενέβη ο εισαγγελέας για το Σημιτέικο σκάνδαλο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Και εξέγερση βουλευτών! Μετά τα κομματικά στελέχη, χθες ξεσηκώθηκαν οι "τομεάρχες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ομηρία τέλος για τους συμβασιούχους. Η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε το σχετικό νομοσχέδιο.

    ΕΘΝΟΣ: Μαχαίρια καρφιά και μυστικοί δείπνοι. Φουντώνει ο εμφύλιος υπουργών, βουλευτών και στελεχών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα φάει η φάβα... το λάδι ή το λάδι... τη φάβα; Μάχη σκληρή μεταξύ Κυβέρνησης και Κόμματος της ΝΔ για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αυξημένα μόρια στους συμβασιούχους. Έως 50% για την προϋπηρεσία στον δημόσιο και ευρύτερο τομέα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έρχεται παρέμβαση Καραμανλή. Νέα Δημοκρατία: "Ενδοοικογενειακοί" καβγάδες σκιάζουν την εικόνα της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σκηνές ροκ σε ΝΔ-κυβέρνηση. ΔΑΚΕ: Είμαστε ανάχωμα στο φυλλορρόημα της παράταξης.

    ΕΣΤΙΑ: Ωφελείται η οικονομία. Εγγύησις για το έλλειμμα η ευρωπαϊκή επιτήρησις.

    ESPRESSO: Δύο σεισμολόγοι αποκαλύπτουν: Επικίνδυνο το μετρό αν γίνει σεισμός στην Αθήνα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καταπέλτης η έκθεση ΕΕ για ψευδείς καταγραφές. Στην εξαετία 1997-2003.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Καλπάζει ο δανεισμός. Με γρηγορότερους ρυθμούς αυξάνονται τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πραξικόπημα με τις προσλήψεις. Νάρκη στο ΑΣΕΠ με προφορικές συνεντεύξεις.

    Η ΝΙΚΗ: Όλοι εναντίον όλων. Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη Νέα Δημοκρατία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σφίγγει η θηλιά του τραπεζικού δανεισμού. Υποφέρουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

    TRAFFIC NEWS: Δυο ύποπτοι κρατούνται για τους βιασμούς. Κοντά στη σύλληψη του "κατσαβιδάκια" η Αστυνομία. Κλήθηκαν θύματα για την αναγνώρισή του.

    Η ΧΩΡΑ: Λύση για 50.000 συμβασιούχους. Τι προβλέπει ο νόμος για όσους δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

    City Press: ΟΗΕ κατά Ελλάδας για τα παιδιά των φαναριών.

    METRO: Bonus για πρόσληψη στους συμβασιούχους. Προβλέπεται αύξηση της μοριοδότησής τους από 40% στο 50% με νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 8 αλλαγές στις συγκοινωνίες. Ο νέος κυκλοφοριακός χάρτης της Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με στήριξη Αμερικής στον ΟΗΕ το Σκοπιανό. Αλλά με πολλές ελληνικές επιφυλάξεις.

    [03] ΝΔ

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "πεδίο μάχης θυμίζει τις τελευταίες ημέρες το κυβερνών κόμμα".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "παρά τη νωπή λαϊκή εντολή, η κυβερνητική παράταξη γλιστράει σε κρίση στρατηγικής".

    H ESPRESSO υπογραμμίζει ότι "οι υπουργοί δεν κοιμούνται και δεν ξυπνούν με δυσφορία ή άλλες μεταπτώσεις διαθέσεων, ασχολούνται με το κυβερνητικό έργο" δήλωσε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "φουλάρει" τις μηχανές της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός και με σαφέστατες εντολές "σπρώχνει" τους υπουργούς στην υλοποίηση του έργου που έχουν αναλάβει".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "στα πρόθυρα νευρικής κρίσης η ΝΔ πριν καλά-καλά κλείσει 9 μήνες στην εξουσία. Μεϊμαράκης κατά Ρουσόπουλου και υπουργών για την επικοινωνιακή στρατηγική. Σουφλιάς υπέρ Μεϊμαράκη και κατά Αλογοσκούφη".

    [04] Οικονομία- Γιουροστάτ-Απογραφή

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "το χρονικό της ντροπής, κατά την περίοδο δημιουργικής λογιστικής που ακολούθησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις την εξαετία 1997-2003 περιγράφει αποκαλυπτική έκθεση της EUROSTAT".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "κόλαφος η έκθεση της EUROSTAT για τις πολιτικές απατεωνιές των κυβερνήσεων Σημίτη στην οικονομία την περίοδο 1997-2002".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "την πολιτική απόκρυψης των ελλειμμάτων που εφάρμοσε συστηματικά η κυβέρνηση Σημίτη, τουλάχιστον από το 1997 ξεγυμνώνει η έκθεση της Eurostat (Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης), η οποία κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης την υπέβαλε στη Βουλή".

    [05] Συμβασιούχοι-Προσλήψεις

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "με την έγκριση από την Κυβερνητική Επιτροπή του νομοσχεδίου για την μοριοδότηση των συμβασιούχων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ λήγει οριστικά η ομηρεία στην οποία το ΠΑΣΟΚ είχε καταδικάσει την κατηγορία αυτή των υπαλλήλων".

    Το metro γράφει ότι "προβλέπεται αύξηση της μοριοδότησής τους από 40% στο 50% με νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ".

    Η CITY PRESS αναφέρει ότι "ενώ εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη μοριοδότηση συμβασιούχων, απεσύρθη διάταξη για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ σε εισηγμένες ΔΕΚΟ".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "στο στόχαστρο αντιπολιτευτικών πυρών περιέρχεται η κυβερνητική απόφαση για παράκαμψη των διαδικασιών του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι " χαλί στα "γαλάζια παιδιά" στρώνει η κυβέρνηση, καθιερώνοντας προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω...προσωπικών συνεντεύξεων των υποψηφίων".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "τέλος στην υπόθεση των συμβασιούχων έδωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος καθώς με το νομοσχέδιο της μοριοδότησης, που ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή, θα μονιμοποιηθούν περί τις 50.000 συμβασιούχοι που δεν εντάχθηκαν στο Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "τέλος στην ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων με νομοσχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή. Με το νομοσχέδιο εισάγεται ο θεσμός της συνέντευξης με ποσοστό 20% επί των μορίων, αυξάνεται η μοριοδότηση των συμβασιούχων από το 40% στο 50% και αντιμετωπίζεται και το θέμα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998 που δεν έχουν προσληφθεί".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε χθες την εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών για το σχέδιο νόμου που αφορά κυρίως στη μοριοδότηση , στην πρόσληψη και γενικότερα στην εξασφάλιση των συμβασιούχων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα εκείνων μάλιστα που δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν καλύπτονται από το Προεδρικό Διάταγμα".

    [06] ΠΓΔΜ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι ΗΠΑ κατέστησαν σαφές χθες ότι δεν υποστηρίζουν εδαφικές διεκδικήσεις που στοχεύουν στη δημιουργία "μεγάλης Μακεδονίας".

    [07] Ελληνοτουρκικά-Κύπρος-ΕΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "απαράδεκτο" χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το προσχέδιο των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Άγκυρας και της ΕΕ".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "με ικανοποίηση δέχθηκε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στις Βρυξέλλες τις θέσεις των εκπροσώπων της ολλανδικής προεδρίας, για συζήτηση του προσχεδίου της ολλανδικής προεδρίας σχετικά με την παραχώρηση ημερομηνίας ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Τουρκία".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "αμήχανη και ανήσυχη ήταν η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στη δημοσιοποίηση του Σχεδίου Συμπερασμάτων με το οποίο τίθενται σκληροί όροι στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας".

    [08] Δάνεια Τραπεζών

    Η Traffic News γράφει ότι "το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν τη λύση του δανεισμού, για να καλύψουν τις ανάγκες τους".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "καλπάζει ο δανεισμός των νοικοκυριών καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ρυθμός αύξησης των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων τον Σεπτέμβριο επιταχύνθηκε, συμπαρασύροντας προς την ίδια κατεύθυνση τη συνολική πιστωτική επέκταση της ελληνικής οικονομίας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "σφίγγει ολοένα και περισσότερο η θηλιά του τραπεζικού δανεισμού, που έχουν περάσει οι κυβερνώντες στο λαιμό των λαϊκών νοικοκυριών".

    [09] Σημίτης

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "παράνομος είναι ο διορισμός της κόρης του κ. Σημίτη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, σύμφωνα με νέα συνταρακτικά στοιχεία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η "Α".

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σήμα επιβράδυνσης. Συστάσεις για διαρθρωτικές αλλαγές και μείωση των κρατικών δαπανών από τον διεθνή Οργανισμό. Ο ΟΟΣΑ εκπέμπει με την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έρχονται τα μέτρα-σοκ μετά την "απογραφή". Σκληρό πακέτο στις 22 Δεκεμβρίου από τον Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αποτελέσματα δύο ταχυτήτων. Εδραιώνεται η αντίληψη των τοποθετήσεων σε επιλεγμένους τίτλους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εισηγμένες : +6% κέρδη στο εννεάμηνο φέτος. Υποσχέσεις για βελτίωση το 2005 λόγω αναδιάρθρωσης".

    [11] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "αν και το 9μηνο ήταν ανοδικό για τις εισημένες, τα αποτελέσματα κρίνονται από την αγορά ως κατώτερα των περιστάσεων και κυρίως των προσδοκιών. Ειδικά από τα ...αποτελέσματα της τελευταίας ημέρας ο μέσος όρος μειώθηκε σημαντικά, καταδεικνύοντας το πρόβλημα που υπάρχει ειδικά στις εταιρίες της μικρής κεφαλαιοποίησης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 2 December 2004 - 12:52:53 UTC