Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-12-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/12/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [04] Δημοσκόπηση ΓΣΕΕ
  • [05] Σκοπιανό
  • [06] Ελληνοτουρκικά-Διπλωματικές επαφές Μολυβιάτη
  • [07] Οικονομικό σκάνδαλο στα Ιεροσόλυμα
  • [08] Νομοσχέδιο υπουργείου Απασχόλησης-Ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ
  • [09] Ασφαλιστικό-Ασφαλιστικό Τραπεζών
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Ασφαλιστικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/12/2004

    Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το ασφαλιστικό και τα ελληνοτουρκικά, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις γιατρών και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ. Με σύμβαση μίσθωσης έργου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σημεία και τέρατα στο ΔΙΚΑΤΣΑ. Έκπληκτοι έμειναν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χαστούκι Μπους στον Ερντογάν για τον Βαρθολομαίο. ΗΠΑ: Για μας το Πατριαρχείο είναι Οικουμενικό και έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πτυχία χωρίς εξετάσεις... Πόρισμα αποκαλύπτει σημεία και τέρατα για το αμαρτωλό ΔΙΚΑΤΣΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Δήμαρχοι προς κυβέρνηση: Δώστε μας ό,τι χρωστάτε! Ενωμένοι και αποφασισμένοι.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Την κοπάνησε με 2 δισ. 30χρονος φίλος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Τεράστια ερωτηματικά για το πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: 64-83% απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική. Αποκαλυπτική έρευνα με κάλπη σε δείγμα 2.193 πολιτών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 35% ανεβαίνουν οι αντικειμενικές από το 2006. Όλες οι αλλαγές στο χάρτη των ακινήτων.

    ΕΘΝΟΣ: Ασυνεπείς αδέξιοι και αφερέγγυοι για το αύριο. "Ξεφουσκώνει" με γρήγορους ρυθμούς η αξιοπιστία της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χωρίς "θηλιά στο λαιμό" οι οφειλέτες του ΙΚΑ. Τους δίνεται η ευκαιρία να ρυθμίσουν ευνοϊκά τα χρέη τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανάσα για συνταξιούχους, ασφαλισμένους και επιχειρηματίες. Το πολυνομοσχέδιο του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνου Παναγιωτόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπροστά 6,1 η Νέα Δημοκρατία στο γκάλοπ της ΓΣΕΕ. Metron Analysis: Ιδού η ολοκληρωμένη εικόνα της δημοσκόπησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γκάλοπ: Δυσαρέσκεια μέχρι και 83%! Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι "η κυβέρνηση δεν τήρησε τις προεκλογικές υποσχέσεις της".

    ΕΣΤΙΑ: Οι φόροι των ακινήτων. Επί του ESPRESSO: Δεν άφησε τη ζητιανιά η ανάπηρη που βοήθησε ο Καραμανλής. Αν και παίρνει τώρα το επίδομα Πρόνοιας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κούρσα για άμεση λύση ασφαλιστικού των Τραπεζών. Σήμερα ο Αλογοσκούφης με τραπεζίτες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δυναμική στήριξη στο Πατριαρχείο. Ελληνική κυβέρνηση και αρχιεπίσκοπος συμπαρίστανται στο Φανάρι.

    ΤΑ ΝΕΑ: Την κολοκυθιά παίζουν για το Ασφαλιστικό. Όμηροι οι τραπεζοϋπάλληλοι.

    Η ΝΙΚΗ: Αβαντάρει τις τράπεζες. "Παράθυρο" από την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Έρχεται νέος χειμώνας στο ασφαλιστικό σύστημα. Νέα αντιασφαλιστική επίθεση.

    TRAFFIC NEWS: Ανοιχτός πόλεμος ALPHA-ΑΝΤ1 με αφορμή ρεπορτάζ-μαϊμού. Στην κόντρα μπήκαν και τα άλλα κανάλια.

    Η ΧΩΡΑ: Δυσφορία σε όλη της βάση της Νέας Δημοκρατίας. Ανακοίνωση-φωτιά της ΔΑΚΕ κατά κυβερνητικών στελεχών.

    City Press: Η καθημερινότητα παγίδα για την κυβέρνηση.

    METRO: Έρευνα από την UEFA για στημένο στοίχημα. Στο μικροσκόπιο της διεθνούς ομοσπονδίας ο προχθεσινός αγώνας Πανιωνίου-Ντιναμό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Βόμβα" σε πολιτισμό-αθλητισμό. Πρόταση της Κομισιόν για κατάργηση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η χριστιανική Δύση να δώσει άμεσα Οικουμενική απάντηση σωτηρίας. Στο πλευρό του Πατριάρχη όλος ο χριστιανισμός.

    [03] Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ομπρέλα προστασίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προσφέρουν οι ΗΠΑ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "είναι δεδομένη, σταθερή, διαρκής και πολύπλευρη η υποστήριξη της Ελλάδας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο", επισήμανε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "οι Αμερικανοί αδειάζουν τους Τούρκους και στηρίζουν το Πατριαρχείο".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι "επιστολή συμπαράστασης προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, δηλώνοντας πως η Ελλαδική Εκκλησία βρίσκεται σε "αγωνιστική εγρήγορση υπέρ των δικαίων της Μητρός Εκκλησίας".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνωρίζει το διεθνές καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου από το 1923, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, ο οποίος πρόσθεσε ότι το θέμα της οικουμενικότητας του Φαναρίου έχει αποφασιστεί προ πολλού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως επανέλαβε χθες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ".

    [04] Δημοσκόπηση ΓΣΕΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "καιει την κυβερνητική πολιτική δημοσκόπηση της "Metron Analysis" που παρουσίασαν χθες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ".

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "περίοδος χάριτος τέλος. Δυσάρεστο μήνυμα για τη Νέα Δημοκρατία αποτελούν τα ευρήματα πανελλαδικής δημοσκόπησης για την πολιτική της κυβέρνησης σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας των πολιτών που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΓΣΕΕ από την εταιρεία Metron Analysis.

    [05] Σκοπιανό

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "το αρνητικό για την Ελλάδα πλαίσιο επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι ο γενικός γραμματεύς του ΟΗΕ έδωσε κατευθυντήρια γραμμή στον διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς "να βρεθεί άμεση λύσης". Γεγονός που σημαίνει οτι ο γύρος που θα αρχίσει την Δευτέρα θα είναι ο τελευταίος στο πλαίσιο του ΟΗΕ".

    Η METRO τονίζει ότι "ως "σημαντική νίκη" χαρακτηρίστηκε από πολιτικούς και διπλωματικούς παράγοντες η έγκριση τροπολογίας από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) με την οποία καταδικάστηκε η απόφαση των ΗΠΑ για αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία".

    [06] Ελληνοτουρκικά-Διπλωματικές επαφές Μολυβιάτη

    Σύμφωνα με την ΒΡΑΔΥΝΗ "οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας από τουρκικά αεροσκάφη παρουσίασαν τον Νοέμβριο αύξηση 100% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι (203 έναντι 102). Σημαντική ήταν η άνοδος (74%) και στον αριθμό των παραβάσεων των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, το Κυπριακό καθώς και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης με τον Βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρο".

    Η Espresso προσθέτει ότι "σκληρή" εμφανίζεται πλέον η Άγκυρα στην ΕΕ από την οποία, ωστόσο, περιμένει ότι στις 17 Δεκεμβρίου θα πάρει "άδεια εισόδου" για να "εισβάλει" στο κλαμπ των Ευρωπαίων".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "τη στήριξή τους στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ επαναβεβαίωσαν χθες ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο Ζακ Σιράκ, αν και δεν έλειψαν οι μεταξύ τους διαφορές, κυρίως για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων".

    [07] Οικονομικό σκάνδαλο στα Ιεροσόλυμα

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στους Αγίους Τόπους, όπου στενός φίλος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων -ο οποίος είχε και πληρεξούσιο για την διαχείριση των οικονομικών- φέρεται να έβαλε στην τσέπη του το αστρονομικό ποσό των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων και εξαφανίστηκε".

    [08] Νομοσχέδιο υπουργείου Απασχόλησης-Ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ

    Η TRAFFIC γράφει ότι "τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ, οι οποίες ξεπερνούν τα 2,3 δισ. ευρώ -αν προστεθούν και τα πρόσθετα τέλη, η οφειλή φτάνει στα 3,4 δισ. ευρώ- περιλαμβάνει το νομοσχέδιο με τίτλο 'Ρυθμίσεις ετήσιας άδειας και άλλες διατάξεις' που κατατέθηκε χθες στην Βουλή από τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνο Παναγιωτόπουλο"

    Η CITY PRESS αναφέρει ότι "ευνοϊκές προϋποθέσεις για την εξόφληση των χρεών χιλιάδων οφειλετών προς το ΙΚΑ δημιουργεί η τελική ρύθμιση που κατατίθεται στη Βουλή από το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "νομοσχέδιο-ανάσα για ασφαλισμένους, συνταξιούχους και χιλιάδες επιχειρηματίες κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας".

    [09] Ασφαλιστικό-Ασφαλιστικό Τραπεζών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι "υπέρ της συναινετικής λύσης για το ασφαλιστικό των τραπεζών που θα προκύψει από τη συμφωνία των εργαζομένων με τις διοικήσεις αλλά και των διοικήσεων μεταξύ τους τάσσεται ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "την κολοκυθιά παίζουν κυβέρνηση και τραπεζίτες, με ομήρους τους τραπεζοϋπαλλήλους, για το Ασφαλιστικό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "επιταχύνονται οι διεργασίες με στόχο την προώθηση λύσης στο ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζών, ενώ οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις εστιάζονται στο κλασικό ερώτημα:'ποιος θα πληρώσει το κόστος;' ".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "συγκυριακό, σε μεγάλο βαθμό, 'μέτωπο' κατά των λύσεων που προωθούν οι τραπεζίτες στο Ασφαλιστικό, δημιουργείται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και από κυβερνητικά στελέχη όπως ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος".

    Η ΝΙΚΗ σχολιάζει ότι "την τακτική του Πόντιου Πιλάτου εφαρμόζει η κυβέρνηση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από το 'παράθυρο' των τραπεζιτών".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "διακριτικές αποστάσεις πήραν χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος από τη συζήτηση για το ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζών, την ίδια ώρα που εξετάζεται η πρόταση Σάλλα".

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Λύση χωρίς το Δημόσιο. Η κυβέρνηση αποκρούει τα αιτήματα τραπεζών και ΟΤΕ για το ασφαλιστικό".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Γκάλοπ-προειδοποίηση στην κυβέρνηση. Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τη ΓΣΕΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ηχηρό "όχι" της κυβέρνησης σε τράπεζες και ΟΤΕ. Το κόστος του ασφαλιστικού θα αναλάβουν οι επιχειρήσεις".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στον ιδιωτικό τομέα η σκυτάλη της ανάπτυξης. Συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη".

    [11] Ασφαλιστικό

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Αναλογιζόμενη το δημοσιονομικό κόστος, η κυβέρνηση προσπαθεί να ανακόψει τα συνεχώς εγειρόμενα αιτήματα διοικήσεων τραπεζών και του ΟΤΕ για την καταβολή από τον προϋπολογισμό σημαντικών κονδυλίων, προκειμένου είτε να επιλυθεί το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων είτε να υλοποιηθούν προγράμματα εθελουσίας εξόδου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 3 December 2004 - 22:22:05 UTC