Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/1/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Καραμανλής-Υπουργικό Συμβούλιο
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Παιδεία
  • [06] Υπουργείο Ανάπτυξης
  • [07] Υπουργείο Οικονομικών
  • [08] Βασικός Μέτοχος
  • [09] Ελληνοτουρκικά - Κυπριακό
  • [10] Αγρότες-ΔΑΚΕ-ΝΔ
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Κυβέρνηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/1/2005

    Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο του έτους, θέματα που αφορούν την οικονομία του τόπου και η συζήτηση του νομοσχεδίου για το βασικό μέτοχο, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δεν μετακυλίουμε τα βάρη στους πολίτες. Σαφείς οδηγίες του πρωθυπουργού.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία, σε δοκιμαστήρια, σε τουαλέτες εστιατορίων κ.ά. Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ηλεκτρονικών "ματάκηδων".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πυγμή Καραμανλή προς αγρότες, συντεχνίες. "Θα προχωρήσω σε τομές χωρίς να υπολογίσω το πολιτικό κόστος".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόψτε και δώστε. Φρένο στις σπατάλες - Γκάζι στις κοινωνικές δαπάνες.

    Η ΑΥΓΗ: Πάνω από 500.000 οι άνεργοι του ΟΑΕΔ! Άλμα το 2004, που δεν ανακόπηκε από τα ολυμπιακά έργα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Παρέμβαση Καραμανλή για αγρότες πριν τα τρακτέρ βγουν στους δρόμους. Βουλευτές, συνδικαλιστές και μανδαρίνοι του υπουργείου τα έχουν κάνει μπάχαλο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εξέγερση της ΔΑΚΕ κατά της κυβερνήσεως (της). Η συνδικαλιστική οργάνωση της ΝΔ διεκδικεί ξανά μερίδιο εξουσίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδοτήσεις: 12 νέα προγράμματα. Δ. Σιούφας: "Ευκαιρίες για επιχειρηματίες, γυναίκες, νέους".

    ΕΘΝΟΣ: Τελείωσαν τα ψέματα. Ο Γιώργος (Παπανδρέου) ρίχνει το γάντι στην κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ...Αρμύρα από τα Ιμια στις δάφνες των στρατηγών. Δύο τουρκικές ακταιωροί χθες αγκυροβόλησαν στις βραχονησίδες και δεν έφευγαν παρά τις κλήσεις του Λιμενικού Σώματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έφοδοι στα υπουργεία. Από τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλαγές με σύμμαχο την κοινωνία. Καραμανλής: Προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις όποιο κι αν είναι το κόστος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μπουρλότο από ΔΑΚΕ στη ΝΔ. Σφοδρή επίθεση ξαφνικά κατά Λούλη και Μιχαλολιάκου.

    ΕΣΤΙΑ: 19,1 εκατομμύρια Ευρωπαίοι άνεργοι. Στην Ελλάδα οι άνεργοι ήταν 527.222 τον Δεκέμβριο.

    ESPRESSO: Σώστε με από την ηρωίνη. Σοκ με 12χρονο. Η εξομολόγηση που "πάγωσε" τη Βουλή και η βοήθεια που προσέφερε ο ΟΚΑΝΑ στον μικρό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αγωνία Καραμανλή για την οικονομία. "Μόνιμη πληγή" το δημοσιονομικό - "Δεν κρύβουμε τα προβλήματα" - Έλεγχος δαπανών στα υπουργεία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Παράθυρο" για οικονομική διευκόλυνση των αγροτών ...ανοίγει η κυβέρνηση. Ευ. Μπασιάκος: "Είμαστε ανοικτοί σε διάλογο".

    ΤΑ ΝΕΑ: Αδικήθηκαν χιλιάδες στις Πανελλήνιες. Στοιχεία-σοκ από βαθμολογικό κέντρο.

    Η ΝΙΚΗ: "Τσαμπουκάς" σε όλα. Σκληρή γραμμή από Καραμανλή-Μεϊμαράκη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβέρνηση-Πολυεθνικές: Προωθούν εξοντωτικό ωράριο για εργαζόμενους και ΕΒΕ.

    TRAFFIC NEWS: Φώτης-Μαρία υπέρ των γκέι. Καυτή συνέντευξη στο "10%".

    Η ΧΩΡΑ: Ο Βαγγέλης (Μεϊμαράκης) δείχνει υπονομευτές μέσα στην κυβέρνηση. Κάποιοι υποκινούν τους αγρότες, πιστεύει ο γραμματέας της ΝΔ.

    City Press: Τριπλό "χαστούκι" στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι "αλωνίζουν" στα Ιμια και η κυβέρνηση προσποιείται ότι τα ανοίγματα στον Ερντογάν αποδίδουν.

    METRO: Παίζουν με τη φωτιά. Νέα πρόκληση των Τούρκων στην περιοχή των Ιμίων σήμανε συναγερμό στην Αθήνα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Επιδημία νοθείας-αυξήσεων. Δύσκολη χρονιά για τους καταναλωτές το 2005.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με ένταση αρχίζει ...το ματς. Σε Βουλή, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κοινωνικούς φορείς.

    [03] Καραμανλής-Υπουργικό Συμβούλιο

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει γράφει ότι "να συνεγείρει την κυβέρνηση και να επιβάλει ομόνοια επεχείρησε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά τη διάρκεια του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας χρονιάς, σε μια στιγμή που τα μέτωπα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο στην κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "τη δέσμευση εξασφάλισης δημοσιονομικής ισορροπίας δίχως να επωμιστούν οι πολίτες το κόστος της επανέλαβε ο Κώστας Καραμανλής, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη νέα χρονιά. Παράλληλα κάλεσε παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους σε αυτοσυγκράτηση σημειώνοντας πως το νοικοκύρεμα αποτελεί συλλογικό και όχι ατομικό χρέος".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "στα βαθιά νερά της οικονομικής πραγματικότητας κολυμπά πλέον η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μιλώντας χθες στην πρώτη, εφέτος, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, χαρακτήρισε το 2005 "κρίσιμο και καθοριστικό έτος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσει το 2005 η κυβέρνηση, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, ξεκαθάρισε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "ανέβασε τους τόνους της αντιπολιτευτικής του τακτικής χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ που διεξήχθη στη Βουλή και κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι υπερασπίζεται ένα ανύπαρκτο κυβερνητικό έργο, προσπαθώντας να πείσει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, παρότι τα βιώνουν όλοι οι πολίτες καθημερινά".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "κατά μέτωπο επιτέθηκε χθες στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Καθιστώντας σαφές ότι τελείωσαν τα ψέματα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, πως οδηγεί τη χώρα σε μεγάλη περιπέτεια στον τομέα της οικονομίας".

    [05] Παιδεία

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στοιχεία-σοκ από τη βαθμολόγηση των γραπτών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αποκαλύπτουν κατάφωρη αδικία εις βάρος χιλιάδων μαθητών".

    [06] Υπουργείο Ανάπτυξης

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "όταν η αύξησις της ανταγωνιστικότητος είναι σήμερα το πρώτο ζητούμενο, τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Σιούφας αποδεικνύουν και την αδιαφορία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτική επιχείρηση, αλλά και την απόφαση της Κυβερνήσεως Καραμανλή να καταστήση τον ιδιώτη επιχειρηματία κύριο φορέα της αναπτύξεως".

    Η Traffic News υπογραμμίζει ότι "ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα του τελευταίου εννιαμήνου για το ρυθμό απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "μοναδικές ευκαιρίες για τη γενναία ενίσχυση παλιών και νέων επιχειρήσεων όλων των κατηγοριών προσφέρουν τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων που προκηρύσσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Τα δελεαστικά προγράμματα αφορούν ακόμη και στις ατομικές επιχειρήσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς επιχειρηματικότητας".

    [07] Υπουργείο Οικονομικών

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "περικοπές μέχρι 75% στους "φουσκωμένους" λογαριασμούς (πλασματικές υπερωρίες, τηλεφωνήματα, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις κ.ά) ζητά από Δημόσιο και ΔΕΚΟ το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο "φωτιά". Το υπουργείο υπόσχεται οι περικοπές να δοθούν στους εργαζομένους".

    [08] Βασικός Μέτοχος

    Κατά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "η κυβέρνηση θα προχωρήσει κατά γράμμα στην υλοποίηση του νόμου για το 'βασικό μέτοχο', τόνισε χθες ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, παρά τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ τελικά θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το διαβόητο νομοσχέδιο του 'βασικού μετόχου', του οποίου η συζήτηση ξεκίνησε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής".

    [09] Ελληνοτουρκικά - Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "τις προκλητικές τους αξιώσεις στον αέρα και στη θάλασσα προέβαλαν και πάλι χτες στο Αιγαίο οι στρατηγοί της Άγκυρας, την ώρα που συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή των αρχηγών και στα τρία Όπλα των Ενόπλων Δυνάμεών μας".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "μια πρωτοφανή διπλωματική εκστρατεία οργάνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να αλλάξει η ρωσική πολιτική στο Κυπριακό".

    Το METRO σημειώνει ότι "με διαβήματα και την άμεση ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντέδρασε χθες η Αθήνα στις προκλητικές παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, την ώρα που συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή των αρχηγών και στα τρία Όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων".

    Η CITY PRESS υπογραμμίζει ότι "οι Τούρκοι 'αλωνίζουν' στα Ιμια και η κυβέρνηση προσποιείται ότι τα ανοίγματα στον Ερντογάν αποδίδουν. Εντυπωσιακό άνοιγμα του Πούτιν στην Τουρκία. Ο Ρώσος Πρόεδρος έφτασε στο σημείο να μιλήσει για ... άδικο διεθνή αποκλεισμό των Τουρκοκυπρίων".

    [10] Αγρότες-ΔΑΚΕ-ΝΔ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "κεραυνοβόλα παρέμβαση του Καραμανλή 'επιβάλλουν' οι εξελίξεις στο ζήτημα των κινητοποιήσεων των αγροτών".

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "νευρική κρίση προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης η νέα εξέγερση των 'γαλάζιων' συνδικαλιστών. Η ΔΑΚΕ, συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αμφισβήτησε ευθέως χθες την κυβέρνηση και επιτέθηκε κατά υπουργών λέγοντας ότι 'το κράτος δεν είναι δικό σας βιλαέτι' και διεκδικώντας μερίδιο εξουσίας".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν τρόποι οικονομικής διευκόλυνσης των αγροτών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι υπάρχει συνεχής διαδικασία διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των αγροτών και του αρμόδιου υπουργού και πρόσθεσε ότι, όταν υπάρχει σύμπτωση απόψεων, τότε δίνονται λύσεις".

    Η ΝΙΚΗ σχολιάζει ότι "με επίδειξη 'τσαμπουκά' προς όλες τις κατευθύνσεις προσπαθεί η κυβέρνηση να διαφύγει από τα πολλαπλά μέτωπα που έχουν ανοίξει τόσο στο εσωτερικό της, όσο όμως και σε καίρια ζητήματα που αφορούν αμφιλεγόμενες πολιτικές επιλογές της".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "σκληρές δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ κατά στελεχών που υπονομεύουν την παράταξη και το κυβερνητικό έργο. Ο Β. Μεϊμαράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος όσων προσπαθούν να δυναμιτίσουν την κατάσταση ρίχνοντας νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ".

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι "σε συμφωνία κατέληξαν η Ρηγίλλης και οι 'γαλάζιοι' συνδικαλιστές, ώστε να μη συμμετάσχουν σε ακραίες μορφές αγροτικών κινητοποιήσεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "αναζωπυρώθηκε, αίφνης, η κόντρα της ΔΑΚΕ με την κυβέρνηση, αλλά αυτή τη φορά επικεντρώθηκε στο περιβάλλον του Καραμανλή και στο ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μεταρρυθμίσεις, χωρίς αιφνιδιασμούς".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Χάθηκαν 70.000 θέσεις εργασίας σε τρεις μήνες. Μετα-ολυμπιακό σοκ με μαζικές απολύσεις εργαζομένων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Με φειδώ οι δαπάνες. Ακόμα και οι εγγεγραμμένες πιστώσεις δεν θεωρούνται δεδομένες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Γ' ΚΠΣ: Διαπραγμάτευση για το πόσα θα... χάσουμε. Προθεσμία στην κυβέρνηση να απαντήσει μέχρι τις 28/2".

    [12] Κυβέρνηση

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Άμεσες μεταρρυθμίσεις προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χωρίς, όπως δήλωσε, αγκυλώσεις και φόβους για το πολιτικό κόστος, ενώ διεμήνυσε στους υπουργούς του να δουλέψουν χωρίς άγχος με βάση το κυβερνητικό πρόγραμμα, αφού δεν επίκειται ανασχηματισμός".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 12 January 2005 - 20:45:47 UTC