Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/1/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εξοπλιστικά
  • [04] Ελληνοτουρκικά
  • [05] ΠΓΔΜ
  • [06] Βασικός μέτοχος
  • [07] Εφορία
  • [08] Εκπαιδευτικοί
  • [09] Αγροτικό
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Ακάλυπτες επιταγές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/1/2005

    Το αγροτικό, τα εξοπλιστικά και η νέα λίστα δαπανών που εκπίπτουν από την Εφορία, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι νέοι μισθοί των εκπαιδευτικών. Το Μάιο και τα αναδρομικά. Αναλυτικά όλες οι αυξήσεις ανά κλίμακα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ύποπτοι λογαριασμοί 21 εκατ. δολαρίων! Εντοπίστηκαν και άνοιξαν στην Κύπρο. Με την έκδοση των πορισμάτων για τα εξοπλιστικά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ναυάγιο στον κάμπο. Άκαρπη η χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Όλες οι δαπάνες που αναγνωρίζει η Εφορία. Η τελική λίστα του υπουργείου Οικονομικών.

    Η ΑΥΓΗ: Μάχη για το μέλλον τους δίνουν οι αγρότες. Άκαρπη η χθεσινή συνάντηση συνεταιριστών με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βρέθηκαν οι μίζες αναζητούνται οι αποδέκτες! Από την "Λαϊκή Τράπεζα" της Κύπρου, όπως είχε αποκαλύψει η "Α", οι Ρώσοι μετέφεραν σε off shore τα δισεκατομμύρια που δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα τρακτέρ εν όψει... Χωρίς αποτέλεσμα η "οικογενειακή σύσκεψη" στο υπουργείο Γεωργίας. Ανυποχώρητοι και οι "γαλάζιοι" αγρότες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 2.668 προσλήψεις σε ΟΤΑ, Νομαρχία Αθηνών, Δημόσιο. Μόνιμο και έκτακτο προσωπικό.

    ΕΘΝΟΣ: Σύνθημα πολέμου με τους αγρότες. Τα 2 "όχι" της κυβέρνησης ανάβουν το φιτίλι στα μπλόκα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πράσινοι και κόκκινοι Συνδικαλιστές σιγοψιθυρίζουν: Τώρα γαλάζιοι βγάλτε το φίδι από την τρύπα!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Συμπλέουν με τη διαπλοκή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που οι βουλευτές της Αριστεράς συμφωνούσαν με την κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το βαμβάκι άνοιξε πληγές στο ΠΑΣΟΚ... Εκσυγχρονιστές εναντίον προεδρικών για τη στάση του κόμματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φουσκώνουν λάστιχα στα τρακτέρ. Ναυάγιο στον διάλογο αγροτών-υπουργείου με άγνωστες συνέπειες.

    ΕΣΤΙΑ: Αργοπεθαίνει η αλιεία. Δραματικά τα στοιχεία για Ευρώπη και Ελλάδα.

    ESPRESSO: Έλληνας σωματέμπορος φέρνει παιδιά από την Ταϊλάνδη. Τα πουλάει σε παιδεραστές.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανυποχώρητη η κυβέρνηση. Αναμένεται η απάντηση των αγροτών - Εντάσεις στα παρασκήνια.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κινητοποιήσεις προ των πυλών... Μερική συμφωνία με το υπουργείο Γεωργίας, χωρίς αντίκρισμα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ναυάγησε στον κάμπο η κυβέρνηση. Βγαίνουν τα τρακτέρ - Απειλούν με μπλόκα.

    Η ΝΙΚΗ: Μπούμερανγκ για τη ΝΔ η Εξεταστική για εξοπλισμούς. "Άνθρακας ο θησαυρός" και με τους λογαριασμούς.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Μυστικό δείπνο Ντόρας με Κακλαμάνη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αλέκα Παπαρήγα: Το ΚΚΕ στηρίζει ολόπλευρα τη μικρομεσαία αγροτιά.

    TRAFFIC NEWS: Το κολ γκερλ ήταν η φοιτήτρια κόρη του. Το πάθημα επιχειρηματία στην Πάτρα.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιες δαπάνες εκπίπτουν από την Εφορία. Από σήμερα οι αντικειμενικοί φορολογικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις.

    City Press: Σκληραίνει ο γαλάζιος εμφύλιος. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της Ρηγίλλης συνεταιριστές και συνδικαλιστές ακολουθούν το δικό τους δρόμο.

    METRO: Στήνονται τα μπλόκα. Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες, μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Έρχεται σεισμός στη Θεσσαλονίκη. Πρόγνωση Βασίλη Παπαζάχου για την επόμενη πενταετία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ισοπαλία αγροτών-κυβέρνησης. Αποφεύχθηκαν τα αγροτικά μπλόκα.

    [03] Εξοπλιστικά

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "σε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της σκευωρίας εξελίχθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για τους εξοπλισμούς, η έκβαση της οποίας δικαίωσε απολύτως τη γνωστή ρήση "άνθρακας ο θησαυρός".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "επί της ουσίας του περιεχομένου τους, όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζουν ότι προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη ευθυνών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "συνταρακτικές αποκαλύψεις για τα "κανάλια" μέσω των οποίων κινήθηκαν 21 εκατ. δολάρια έφερε στο φως το σπάσιμο των κωδικών ύποπτων λογαριασμών στην Κύπρο, που συνδέονται με την αγορά των ρωσικών οπλικών συστημάτων TOR-M1".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "το κουβάρι με τις μίζες που έπεσαν για την αγορά των ρωσικών οπλικών συστημάτων άρχισε να ξετυλίγεται με το άνοιγμα λογαριασμού της DRUMILAN στη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου. Η κίνηση του επίμαχου λογαριασμού αποκαλύπτει ότι οι μίζες πέρασαν από το πλυντήριο των off shore εταιριών πριν καταλήξουν στους τελικούς αποδέκτες τα ονόματα των οποίων θα γίνουν γνωστά μόνο στην περίπτωση που εντοπιστούν οι πραγματικοί μέτοχοι των παράκτιων εταιριών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "την πρώτη... καμπάνα ηχεί για το ΠΑΣΟΚ το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας για τη νομιμότητα των συμβάσεων προμήθειας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων TOR-M1 και των ραντάρ TPQ 37. Η συνέχεια έπεται μετά τις χθεσινές εντυπωσιακές αποκαλύψεις για τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ που κινήθηκαν προς την εταιρεία-φάντασμα "Drumilan".

    [04] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "στο πλαίσιο, στο πνεύμα και στο γράμμα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έδωσε ενταξιακή προοπτική στην Τουρκία παρέπεμψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας την νέα τουρκική προκλητικότητα στα Ιμια".

    [05] ΠΓΔΜ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "προβληματισμό προκάλεσαν χθες οι φήμες ότι η Αλβανία σκόπευε να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή "Μακεδονία" με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Βλάντο Μπουτσκόφσκι στην Αλβανία. Τελικά, όμως, ο Μπουτσκόφσκι αναχώρησε μάλλον δυσαρεστημένος, καθώς τα Τίρανα θα χρησιμοποιούν τον όρο "Μακεδονία" μόνο στις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια".

    [06] Βασικός μέτοχος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "στην Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο του "βασικού μετόχου" οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μόλις τα 2 από τα 10 άρθρα κι αυτά ήσσονος σημασίας, καθώς αφορούν την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών και την ενίσχυση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Την ίδια στιγμή το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ ψήφιζαν 8 άρθρα, αποδεχόμενα στην ουσία τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το χτύπημα της διαπλοκής".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υπογραμμίζει ότι "άρχισαν τα όργανα στο Συνασπισμό. Και επίσημα μάλιστα! Το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο στάθηκε αφορμή να υπάρξει ουσιαστική διαφωνία για τη στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα στη Βουλή με αποτέλεσμα να υπάρξει ανοιχτή σύγκρουση δύο γραμμών".

    [07] Εφορία

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "τέλος στις αντιδικίες, αλλά και στη συναλλαγή των επιχειρηματιών με τους ελεγκτές της Εφορίας θα βάλει η λίστα με τις "αμάχητες δαπάνες", την οποία ανακοινώνει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "νέες κατηγορίες δημιουργούνται με τη σύμφωνη γνώμη της ανώτατης δικαστικής αρχής. Πιθανές και νέες εκπτώσεις το επόμενο δίμηνο".

    [08] Εκπαιδευτικοί

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "σύμφωνα με το ποσοστό της αύξησης 3,2% που προβλέπεται για φέτος, ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου καθηγητή υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 1.041 ευρώ και ανάλογα με την προϋπηρεσία θα φτάσει στο ποσό των 1.383 ευρώ".

    [09] Αγροτικό

    Η TRAFFIC γράφει ότι "αξεπέραστο παραμένει τελικά το αδιέξοδο των βαμβακοπαραγωγών καθώς η χθεσινή σύσκεψη των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο δεν επέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού η κυβέρνηση δεν δέχεται να επιδοτήσει ένα μέρος της αδιάθετης ποσότητας του βαμβακιού".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "την επέκταση των αγροτικών κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα και τον αποκλεισμό των εθνικών οδών προσπαθεί από χθες να αποτρέψει η κυβέρνηση, μετά το ναυάγιο των μαραθώνιων διαβουλεύσεων στο υπουργείο Γεωργίας μεταξύ αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ και του κ. Ευ. Μπασιάκου".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "η κυβέρνηση τηρεί αποφασιστική στάση. Εμφανίζεται τελείως ανυποχώρητη στο βασικό αίτημα των παραγωγών που ισοδυναμεί με παραβίαση των κοινοτικών Οδηγιών. Εθνικοί πόροι είναι αδύνατον να διατεθούν για την εξαγορά ποσοτήτων βάμβακος που παρήχθησαν καθ΄υπέρβασιν του ανωτάτου ορίου του κοινοτικού κανονισμού του 2001".

    Η CITY PRESS υποστηρίζει ότι "παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της Ρηγίλλης συνεταιριστές και συνδικαλιστές ακολουθούν το δικό τους δρόμο. Η κομματική ηγεσία προβληματίζεται για το ενδεχόμενο επιβολής πειθαρχικών ποινών, ακόμα και διαγραφών".

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι "όποιος είχε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στον πρωθυπουργό τις τελευταίες ημέρες, είτε πρόκειται για στενό του συνεργάτη είτε για υπουργό της κυβέρνησης, πρέπει να κατάλαβε ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει καθόλου όρεξη για αστεία".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "την Πέμπτη βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους του Θεσσαλικού κάμπου. Ούτε η χθεσινή συνάντηση συνεταιριστών με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκο κατέληξαν σε λύση, παρά μόνον σε συμφωνία να συνεχιστούν οι έλεγχοι, μήπως και αυξηθεί η επιστροφή".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "σε βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι χθεσινές διαπραγματεύσεις με τους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σχολιάζει ότι "φουσκώνουν τα λάστιχα στα τρακτέρ τους οι νεοδημοκράτες αγρότες της Λάρισας σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚικό ξεφούσκωμά τους από τον Γ. Ρωμαίο, το 1996".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "τα 'όχι' της κυβέρνησης στους αγρότες πυροδοτούν νέες αντιδράσεις και δίνουν το 'σύνθημα πολέμου' με τον αγροτικό κόσμο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "αναζωπυρώνεται η σύγκρουση προεδρικών-εκσυγχρονιστών στο ΠΑΣΟΚ με αιχμή το αγροτικό. Η πρόθεση Παπανδρέου να κρατήσει αποστάσεις από την κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ προσκρούει στις αντιδράσεις πρώην υπουργών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "ύστερα από πολυήμερη ένταση, και υπό την απειλή αποκλεισμού των εθνικών οδών από τους βαμβακοπαραγωγούς της Θεσσαλίας, η χθεσινή μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Μπασιάκου με τους αγροτοσυνδικαλιστές".

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται άτεγκτη κι αδιάλλακτη προς τους αγρότες, την ολόθερμη και ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς, σ΄όλη τη χώρα και για όλα τα προϊόντα, εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας, χτες βράδυ,, στη Λάρισα".

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εφαλτήριο τα κέρδη. Θετικά τα πρώτα στοιχεία από τα οικονομικά αποτελέσματα του 2004".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φέσια"-ρεκόρ 1,2 δισ. έπνιξαν την αγορά. Εκρηκτική η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών το 2004".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ποιότητα παντού ο πρώτος μας στόχος. Η συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έρχεται "νέα γενιά" φορολογικών ελέγχων. Στο στόχαστρο των ΔΟΥ μεγάλες επιχειρήσεις και οφειλέτες".

    [11] Ακάλυπτες επιταγές

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Στάση πληρωμών σε πολλά μέτωπα της αγοράς. Η δυσπραγία εκτόξευσε σε ύψη-ρεκόρ την αξία των ακάλυπτων επιταγών, επιβεβαιώνοντας με δραματικό τρόπο την κακή πορεία της οικονομίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 14 January 2005 - 17:34:03 UTC