Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-02-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/2/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Αναπτυξιακός νόμος
  • [04] Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [05] Εκκλησία της Ελλάδος - Αποκαλύψεις
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] Δικαιοσύνη
  • [08] Αυξήσεις στο Δημόσιο
  • [09] Προσλήψεις σε υπουργεία-δήμους
  • [10] Βαμβακοπαραγωγοί
  • [11] Σκόπια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/2/2005

    Οι αποκαλύψεις που αφορούν το χώρο της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης, καθώς και η εκλογή σήμερα του Κάρολου Παπούλια ως προέδρου της Δημοκρατίας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ποιοι επιδοτούνται με το νέο Αναπτυξιακό. Όλα τα προγράμματα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Η κυβέρνηση στηρίζει την κάθαρση στην Εκκλησία. Ειρωνείες για τις φαντασιώσεις Πάγκαλου ότι πίσω από τις επιθέσεις είναι η ΝΔ. Επιτροπή διερευνά τα σκάνδαλα των ιερωμένων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Η κατάθεση του Απ. Βαβύλη. Η "Α" παρουσιάζει την πρώτη του ομολογία στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δημόσιο: Αυξήσεις μέχρι 15% και προαγωγές με νέα κριτήρια. Αλλάζουν τα μισθολογικά με το νέο υπαλληλικό κώδικα.

    Η ΑΥΓΗ: Αποσύρουν τις ευλογίες τους από τον Χριστόδουλο κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Να ξυρίσουν αμέσως τον τραγόπαπα. Χριστόδουλε, διώξε γρήγορα όλους τους κίναιδους, τους κλέφτες και τους απατεώνες Δεσποτάδες ή παραιτήσου πριν σε... παραιτήσουν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αρχιερείς εν καμίνω... Επεκτείνεται η κρίση στην Εκκλησία. Σε διαρκή συνεδρίαση ολόκληρο τον Φεβρουάριο η Ιερά Σύνοδος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιες περιοχές μπαίνουν άμεσα στο σχέδιο πόλης. Αναλυτικός πίνακας για Αττική και 14 νομούς της περιφέρειας. Οριστική λύση για χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων.

    ΕΘΝΟΣ: Ήρθε η ώρα για διαζύγιο Εκκλησίας-Κράτους. Συνέντευξη-παρέμβαση του Ι. Βαρβιτσιώτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πολλή δουλειά έχει να κάνει η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη γι' αυτό μπήκε μπροστά το "Πλυντήριο" για ράσα και τηβέννους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μετωπική Γιώργου-Σημίτη. Σε οριστική αποστρατεία οδηγεί ο Γ. Παπανδρέου τον τέως πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: 1.872 νέες θέσεις σε υπουργεία, δήμους. Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για 525 θέσεις στις νομαρχίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απόστολος του Χριστόδουλου! Αποκαλυπτήρια: Με εντολή του ο Βαβύλης στα Ιεροσόλυμα το 2001.

    ΕΣΤΙΑ: Οι προοπτικές της οικονομίας. Συγκρατημένα θετικές οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ.

    ESPRESSO: Θα πέσουν κεφάλια! "Δεν θα αφήσουμε να αλωνίζουν οι επίορκοι δικαστές". Συνέντευξη: Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Γεωργακόπουλος μιλάει στην "Espresso".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίση εκτός ελέγχου στην Εκκλησία. Αδρανούν κυβέρνηση και θεσμικά όργανα. Ιερός πόλεμος με όπλα υποκλοπές, φωτογραφίες και επιστολές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Άλαλα τα χείλη... Εν μέσω νέων αποκαλύψεων. Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην ΤΑ ΝΕΑ: Ρωγμές στον θρόνο Χριστόδουλου. Τα σκάνδαλα χτυπάνε την πόρτα της Αρχιεπισκοπής.

    Η ΝΙΚΗ: Φεύγει ο Χριστόδουλος, έρχεται ο Νικόλαος. Στην κάθαρση από την αυτοκάθαρση πέρασε η κυβέρνηση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνέδριο ευθύνης και αισιοδοξίας. Αρχίζει αύριο στις 10 το πρωί στον Περισσό.

    TRAFFIC NEWS: Πώς μπήκαν έμποροι ναρκωτικών στους κόλπους της Εκκλησίας. Πώς βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα ο καταζητούμενος Βαβίλης. Ήταν απεσταλμένος του Χριστόδουλου;

    Η ΧΩΡΑ: 9.040 νέες προσλήψεις σε Δημόσιο και Οργανισμούς. Και 300 θέσεις γιατρών στο ΙΚΑ. Όλη η προκήρυξη για 1.658 εκπαιδευτικούς.

    City Press: Πολιτική κόντρα για την Εκκλησία. Ο Παπανδρέου πιέζει για διαχωρισμό κράτους και METRO: Σήμα κινδύνου του ΔΝΤ. Ζητά άνοιγμα του Ασφαλιστικού και συγκράτηση των αυξήσεων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Από κόσκινο οι πρόωρες συντάξεις. Ασφαλιστικό: Η "ατζέντα" της κυβέρνησης".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το νέο ΕΣΥ. Τι αλλάζει στην υγεία. Αποκλειστικό: Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αμέτοχο το Οικουμενικό Πατριαρχείο στη βαριά κρίση της Ελληνικής Εκκλησίας.

    [03] Αναπτυξιακός νόμος

    Η METRO γράφει ότι "το ΔΝΤ επισημαίνει ότι τα μέτρα πουέλαβε η κυβέρνηση για να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον μέσω του αναπτυξιακού νόμου και των φορολογικών κινήτρων, θα έχουν θετικές επιδράσεις στον ανταγωνισμό και στην πορεία των δημόσιων οικονομικών της χώρας".

    [04] Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι " η αποψινή βραδιά στο ελληνικό Κοινοβούλιο αναμένεται πανηγυρική και χωρίς εκπλήξεις καθώς το πρόσωπο του υποψηφίου Κάρολου Παπούλια συγκεντρώνει τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων μετά τη βούληση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή να προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "η μόνη "έκπληξη" - σύμφωνα με τις διαμορφωθείσες εξελίξεις - θα είναι η ψήφιση του νέου Προέδρου με ρεκόρ ψήφων κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "ο Κ. Παπούλιας ήταν ένας από τους 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Στ. Παπαθεμελής, Π. Κρητικός, Σ. Βαλυράκης, Μ. Γικόνογλου) που δεν προσήλθαν στη Βουλή το 2002 για να ψηφίσουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το "βασικό μέτοχο". Ο κ. Σφυρίου μάλιστα ως γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είχε χαρακτηρίσει τότε την απουσία του αδικαιολόγητη. Την ίδια στιγμή ο κ. Παπούλια μέσω συνεργατών του εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του "γιατί η κυβέρνηση δεν θωράκιζε με το νομοσχέδιο τη λειτουργία των ΜΜΕ".

    Η CITY PRESS γράφει ότι "για τον Κάρολο Παπούλια που θα εκλεγεί σήμερα το απόγευμα από η Βουλή με ρεκόρ ψήφων έκτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από τη μεταπολίτευση έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για δημοσιότητα που ουδέποτε επιδίωξε ο Ηπειρώτης πολιτικός ο οποίος παρ΄ότι διετέλεσε επί δώδεκα χρόνια υπουργός, δεν συμπάθησε ποτέ τα πλούτη και τις δημόσιες σχέσεις".

    [05] Εκκλησία της Ελλάδος - Αποκαλύψεις

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος προβάλλει ως η καλύτερη λύση για να μπει "φρένο" στην κρίση όντας άφθαρτο πρόσωπο και μακριά από τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "σε μονόδρομο επώδυνων αποφάσεων τελεί μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα ανίερα εκκλησιαστικά διαπλεκόμενα και τη μπόχα του βίου δεκάδων ιεραρχών ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. 'Η τους παραιτεί ο ίδιος ή τον παραιτούν τα γεγονότα".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνησις με εμφανέσταταη από χθες αποστασιοποίηση συνιστά ψυχραιμία και νηφαλιότητα ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αυτοκάθαρση που εξήγγειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "ενώ το φυτίλι της κρίσης στην Ιεραρχία πυροδοτείται συνεχώς από νέες αποκαλύψεις που απειλούν τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ αναγκάζονται τώρα να πάρουν αποστάσεις από τον κ. Χριστόδουλο ο οποίος αντέδρασε σπασμωδικά μιλώντας για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα εθνικά θέματα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "στη δίνη μιας κρίσης εκτός ελέγχου και με την ελληνική πολιτεία σε ακινησία οι κεφαλές της Εκκλησίας της Ελλάδος υφίστανται καθημερινώς έναν άνευ προηγουμένου ηθικό εξευτελισμό καταπλήσσοντας και απογοητεύοντας βαθύτατα στην ελληνική κοινωνία".

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι " τρίζει ο θρόνος του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου καθώς το κύμα των αποκαλύψεων αγγίζει την αυλή του. Την ίδια ώρα τον εγκαταλείπουν οι πολιτικοί σύμμαχοί του αλλά και η κυβέρνηση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "το πάζλ που ενώνει Χριστόδουλο και καταζητούμενα Απ. Βαβύλη συμπληρώνει η κατάθεση του Γιάννη Τριανταφυλλάκη υποστρατήγου ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Ο Απ. Βαβύλης εστάλη από την Αρχιεπισκοπή στα Ιεροσόλυμα (ως Απ. Π. Φωκάς) για να βοηθήσει μαζί με τον Τριανταφυλλάκη και τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη τον Ειρηναίο να εκλεγεί Πατριάρχης".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "την ώρα που ο εκπροσωπών την κυβέρνηση Ευ. Αντώναρος δηλώνει πως δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας - Κράτους ο επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Ι. Βαρβιτσιώτης με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ παρεμβαίνει στην εκκλησιαστική κρίση και υποστηρίζει με παρρησία το ακριβώς αντίθετο. Υπέρ του διαχωρισμού τάσσονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα όσα συνέβησαν κατά την εκλογή του κ. Ειρηναίου μεταφέρεται τώρα η εκκλησιαστική κρίση καθώς ο Απόστολος Βαβύλης εξελίσσεται σε πρόσωπο - μυστήριο ενός πρωτοφανούς δράματος για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό".

    [06] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι "χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τον πρώτο χρόνο της παραμονής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε χθες ο Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του στο "Κάραβελ" με αφορμή την επέτειο από την εκλογή του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "ο Γ. Παπανδρέου προκειμένου να εξουδετερώσει τον Κ. Σημίτη ετοιμάζεται να του προτείνει να καταλάβει τη θέση του επίτιμου προέδρου, κάτι που αναμένεται να αρνηθεί ο τέως πρωθυπουργός".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "για φθαρμένους πολιτικούς στον χώρο του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στην εκδήλωση του κόμματος για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του Κινήματος, και προανήγγειλε ανανέωση εκ βάθους στο προσεχές Συνέδριο προκαλώντας πονοκέφαλο στην παλαιά φρουρά".

    [07] Δικαιοσύνη

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "τους τριάντα έφθασαν ήδη οι δικαστικοί λειτουργοί που ελέγχονται από τον Αρειο Πάγο για υποθέσεις διαφθοράς. Σήμερα ένας ακόμη δικαστικός, ο έκτος στη σειρά, παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης για συμμετοχή σε "ροζ" κυκλώματα".

    Σύμφωνα με την Espresso "το απόστημα στη Δικαιοσύνη πρέπει να καθαρίσει! Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πέσουν κεφάλια. Μόνον έτσι θα αποδείξουμε ότι είμαστε ένα πραγματικό κράτος δικαίου". Τα λόγια του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Γεωργακόπουλου είναι ξεκάθαρα".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "στη Δικαιοσύνη περνά τώρα η "σκυτάλη" της κάθαρσης στους ίδιους τους κόλπους της, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι πρώτες ποινικές διώξεις εναντίον δικαστών και δικηγόρων".

    [08] Αυξήσεις στο Δημόσιο

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "αυξήσεις μέχρι 15% στους μισθούς των υπαλλήλων του Δημοσίου φέρνει ο νέος υπαλληλικός κώδικας. Προβλέπει, μεταξύ των άλλων, προαγωγές με αξιοκρατικά κριτήρια, οι οποίες αλλάζουν τα μισθολογικά δεδομένα, αφού γίνεται και σύνδεση μισθού με την απόδοση του δημοσίου υπαλλήλου".

    [09] Προσλήψεις σε υπουργεία-δήμους

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "τρέχουν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για 1.061 προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους και νομαρχίες, ενώ εγκρίθηκε νέο πακέτο 811 θέσεων σε οκτώ φορείς".

    [10] Βαμβακοπαραγωγοί

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "ένα πελώριο και βολικό για την κυβέρνηση ψέμα αποδεικνύονται οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί και οι λίστες των "παρανομούντων αγροτών".

    [11] Σκόπια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο ηγέτης της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη" Γκράχαμ Ουότσον, σε δηλώσεις του προς μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, όπου βρέθηκε την Κυριακή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 8 February 2005 - 22:34:50 UTC