Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-02-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/2/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [04] Ecofin
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ασφαλιστικό σύστημα
  • [07] Ασφαλιστικό τραπεζών
  • [08] Ειδικοί φρουροί
  • [09] Αρειος Πάγος-Εφάπαξ
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Ελληνική οικονομία - Ecofin

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/2/2005

    Η αντισυνταγματικότητα της επιβολής πλαφόν στις συντάξεις ύστερα από απόφαση του Αρείου Πάγου, η κρίση στους κόλπους της Εκκλησίας και η απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τι αλλάζει σε τοποθετήσεις, μεταθέσεις. Αποκλειστικό: Ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ένταξη στο ΙΚΑ αλλά με ξεχωριστά επικουρικά. Τι προτείνουν οι Τράπεζες για το Ασφαλιστικό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Έχω έγγραφα και ντοκουμέντα". Όλη η επιστολή Βαβύλη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέσω Μάκη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αύξηση στο εφάπαξ. Αρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό το πλαφόν.

    Η ΑΥΓΗ: Σύνοδος κουκουλώματος. Σε κλίμα "αλληλεγγύης" συνεδριάζει σήμερα η ιεραρχία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ιστορική ευθύνη Χριστόδουλου. Στα χέρια του Αρχιεπισκόπου η τύχη της Εκκλησίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Προθεσμία 31 ημερών για την ελληνική οικονομία. Το Eco/Fin θα περιμένει ως 21 Μαρτίου για τα πρώτα πειστικά μέτρα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αναδρομικό εφάπαξ για 120.000 συνταξιούχους. Απόφαση-βόμβα του Αρειου Πάγου για την κατάργηση του πλαφόν.

    ΕΘΝΟΣ: Παράνομο το πλαφόν για το εφάπαξ. Αρειος Πάγος: Αντισυνταγματικός ο νόμος Σιούφα του 1992.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν θα νίψουν τας χείρας των οι ιεράρχες. Σήμερα συνέρχεται το Ανώτατο Όργανο της Εκκλησίας και θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φοβάται τις εκλογές. Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για τέσσερα χρόνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εφάπαξ χωρίς πλαφόν. Αντισυνταγματική η επιβολή του, έκρινε ο Αρειος Πάγος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διαπλοκή Χριστόδουλου-Καραμανλή. Γιώργος: Η Εκκλησία έπαιξε κομματικά παιχνίδια με τη ΝΔ.

    ΕΣΤΙΑ: Κανένα όραμα για την Αθήνα. Απεμπολήθηκε η ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

    ESPRESSO: Ο μανιακός δρα ανενόχλητος. "Έζησα τον εφιάλτη στα χέρια του Δράκου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διετία δημοσιονομικής πειθαρχίας. Υπό την εποπτεία της ΕΕ η μείωση του ελλείμματος - Άμεση ανάγκη αναπτυξιακής διεξόδου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Περιμένοντας την κάθαρση... Σήμερα η κρίσιμη σύνοδος της ιεραρχίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ταπεινωτική κηδεμονία επ' αόριστον. Λιτότητα με πρωτοφανείς όρους από το ECOFIN.

    Η ΝΙΚΗ: Η ώρα της κρίσης. Σε εκρηκτικό κλίμα συγκαλείται η ιεραρχία.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Ο Κ. Μητσοτάκης με τον κατηγορούμενο για αρχαιοκαπηλία αρχιμανδρίτη Κύριλλο στα Κύθηρα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ευρωπαϊκή Επιτροπή για συντάξεις: Νέα επίθεση στα ασφαλιστικά συστήματα.

    TRAFFIC NEWS: Πόλεμος Λαζόπουλου-Κούγια. Εξώδικο για όσα είπε στο "Αλ Τσαντίρι Νιουζ".

    Η ΧΩΡΑ: Πλαφόν τέλος στο εφάπαξ σε τράπεζες και ΔΕΚΟ. Απόφαση του Αρείου Πάγου, δώρο για 120.000 συνταξιούχους.

    City Press: Εισήγηση για πρόωρες εκλογές. Το Μαξίμου σκέφτεται σοβαρά τον εκλογικό εκβιασμό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στο δόκανο" αστυνομικοί-δικαστικοί. Θεσσαλονίκη: Νέες υποθέσεις διαφθοράς στο φως.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ευρώπη στο... τσουκάλι μας! Από χθες, με αυστηρή εποπτεία ECOFIN.

    Σημείωση: Η εφημερίδα METRO δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "στην κατάσταση που έχουν φθάσει τα πράγματα όλη αυτή η απογοήτευσις και η αποστροφή του μέσου πολίτου αφαιρεί από την Εκκλησία ως διοικητικό οργανισμό την έξωθεν καλή μαρτυρία να αναλάβη και να φέρη εις πέρας την αυτοκάθαρση. Μόνος τρόπος για να επανακτήση αυτήν την έξωθεν καλή μαρτυρία ο εκκλησιαστικός μηχανισμός είναι η ίδια η Ιεραρχία να τον απεκδύση από οποιαδήποτε ελεγκτική εξουσία, την οποία μπορεί να ασκήση όπως για κάθε άλλον πολίτη, η Πολιτεία δια των οργάνων της."

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "η σημερινή ημέρα για την Εκκλησία είναι σημαντικό γεγονός. Το Ανώτατο 'Οργανό της η Ιεραρχία της συνέρχεται εκτάκτως υπό την προεδρία του Προκαθημένου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου και καλείται να λάβει σοβαρές αποφάσεις, για να πάψουν να αιωρούνται υπόνοιες και φήμες ότι η υπόθεση "κάθαρση" δεν θα είναι της προσδοκίας του Πιστού λαού. Δεν σηκώνει η περίσταση "Πόντιους Πιλάτους" και έτσι οι Ιεράρχες δεν θα νίψουν τας χείρας των, δεν θα προσπαθήσουν να αποστασιοποιηθούν από τα προβλήματα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "ενώ συνεδριάζει η Ιεραρχία με αποκλειστικό θέμα την κάθαρση εντός της Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων επιτέθηκε στους μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου που του ζήτησαν να παραιτηθεί. "Αν μιλήσω θα γίνει σεισμός" είπε και αποχώρησε".

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι "και στην Αλβανία πάτησε το πόδι του ο "πολυπράγμων" Απόστολος Βαβύλης αφήνοντας μάλιστα τη "σφραγίδα " του ανεξίτηλη! Από τη μία με το όνομα Απόστολος Καβαλάρης κατάφερε να αποσπάσει από παρατράπεζα 4,2 εκατομμύρια δολάρια από την άλλη έγινε προμηθευτής συστημάτων ασφαλείας στη γειτονική χώρα κι επιπλέον καταζητείται για την ανατίναξη ενός σούπερ μάρκετ!".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "άκρως τεταμένη παραμένει η κατάσταση τους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος εν αναμονή της σημερινής κρίσιμης συνόδου της Ιεραρχίας που καλείται να λάβει μέτρα για την κάθαρση μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "μέσα στο εκρηκτικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει τα αλληλομαχαιρώματα μεταξύ ιεραρχών και αήθης επίθεσης της Εκκλησίας μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Ιντερνέτ κατά πολιτικών, μέσω ενημέρωσης και δικαστικών συγκαλείται σήμερα και αύριο η Ιεραρχία που θα κληθεί να εγκρίνει ή να απορρίψει τα μέτρα Χριστόδουλου".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "εγγυήσεις για την επιστροφή του στην Ελλάδα, ώστε να έχει μια δίκαιη δίκη, ζητά ο Απόστολος Βαβύλης μέσω της επιστολής-βόμβα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος φαίνεται να κρατά καλά τα ηνία των αποκαλύψεων της υπόθεσης αυτής".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 γράφει ότι "η υπόθεση της κλοπής των εικόνων από τα Κύθηρα και της παράνομης ανασκαφής και εξαφάνισης των αρχαιοτήτων φαίνεται πως μπορεί να ξαναβρεί το δρόμο της προς τη δικαιοσύνη αν τελικά παρεμβάσεις μεγαλύτερου ειδικού βάρους από τη δικαιοσύνη και την ανάγκη για κάθαρση δεν υπάρξουν ώστε να χαθούν τα ίχνη των κλοπιμαίων. Είναι ήδη γνωστό στα Κύθηρα ότι τουλάχιστον δύο εικόνες δώρισε ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Σταυρόπουλος στον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Π. Κόκκινο και τη σύζυγο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Μαρίκα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "έχω έγγραφα και ντοκουμέντα" προειδοποιεί ο Απόστολος Βαβύλης στη δεύτερη "εξομολόγησή του" του και ταυτόχρονα υπογραμμίζει την επιθυμία του να παρουσιαστεί και να δικαστεί. Η επιστολή έχει ως αποδέκτη τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινό και παραδόθηκε μέσω του Μ. Τριανταφυλλόπουλου".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "ενώπιος με τις ιστορικές ευθύνες της αρχιερατικής αποστολής του , ο Χριστόδουλος καλείται στην πλέον κρίσιμη Σύνοδο της Ιεραρχίας στα μεταπολιτευτικά χρονικά - οι εργασίες της αρχίζουν σήμερα- να ηγηθεί ως στυλοβάτης και ταγός στην υπόθεση της αυτοκάθαρσης της Εκκλησίας, ικανοποιώντας την λαϊκή επιταγή για γενικό φαράσι στην κόπρο των ανήθικων και διεφθαρμένων Μητροπολιτών και των υποκοσμικών στοιχείων που άλωσαν τα ιερά και τα όσια της Ελλαδικής Εκκλησίας".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "τρυκ αποδεικνύεται η αυτοκάθαρση της Ιεραρχίας που υπόσχεται ο κ. Χριστόδουλος επιχειρώντας να αποφύγει τον αναγκαίο κοινωνικό έλεγχο για την εφαρμογή της νομιμότητας και της εξυγίανσης της Εκκλησίας. Σήμερα στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ο αρχιεπίσκοπος θα εισηγηθεί μέτρα περιχαράκωσης των ερευνών ποντάροντας στις υποσχέσεις "αλληλεγγύης" που απέσπασε με πιεστικό παρασκήνιο από τους μητροπολίτες".

    [04] Ecofin

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι " ως τις 21 Μαρτίου ο κ. Γ. Αλογοσκούφης θα παραδώσει στις Βρυξέλλες το νέο διετές Πρόγραμμα Σταθερότητας, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά 50%. Κάθε έξι μήνες θα υποβάλλει "έκθεση προόδου" και θα ελέγχεται από τους 25 υπουργούς Οικονομίας της ΕΕ. Ο κ. Θ. Πάγκαλος ο οποίος συμμετείχε σε σύνοδο των σοσιαλιστών υπουργών Οικονομίας της ΕΕ δήλωσε : "Δεν είναι λογικό εγώ να υποστηρίζω από τη θέση της αντιπολίτευσης την ελληνική οικονομία κατά της οποίας καταφέρεται η κυβέρνηση της χώρας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "τα δύο προσεχή χρόνια (2005 και 2006) η οικονομία μας και κατ΄επέκτασιν όλες οι κοινωνικές ομάδες θα ζουν και θα δραστηριοποιούνται μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας που απεφάσισε εις βάρος της Ελλάδος χθες το μεσημέρι το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα μας κρίθηκε ένοχη για πολύχρονη (από το 1997 μέχρι σήμερα ) παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας όσον αφορά το υπερβατικό έλλειμμα δηλαδή πάνω από το 3% του ΑΕΠ που είναι το όριο".

    Η CITY PRESS γράφει ότι "το Μαξίμου σκέφτεται σοβαρά τον εκλογικό εκβιασμό. Οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή τον προειδοποιούν για τις πολιτικές συνέπειες από τη διαφαινόμενη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης. Η δημοσιονομική απογραφή φέρνει σκληρή λιτότητα και μεγάλη δυσαρέσκεια. Τα ζητήματα της κάθαρσης και τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ συντηρούν προς το παρόν το πολιτικό πλεονέκτημα της ΝΔ".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "ταπεινωτικές δεσμεύσεις που θέτουν την Ελλάδα σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης επ΄αόριστον και οδηγούν σε επιβολή λιτότητας χωρίς ημερομηνία λήξης ανέλαβε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες".

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "φοβάται τις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή "εφ' όλης της ύλης" συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο Ζάππειο, δεν απέκρυψε την ανησυχία, αλλά και την αγωνία του για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι καλό θα ήταν να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία".

    [06] Ασφαλιστικό σύστημα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "ομοβροντία αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων έρχεται από τις Βρυξέλλες με την ενεργό συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης. Σε Έκθεση της Κομισιόν, που θα παρουσιαστεί στο Εαρινό Συμβούλιο τον επόμενο μήνα, προβλέπεται η κατάργηση όλων των "πρόωρων συντάξεων", η παράταση του επαγγελματικού βίου και η επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης".

    [07] Ασφαλιστικό τραπεζών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι "ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ για κύρια και επικουρική σύνταξη, παράλληλα με τη δημιουργία δύο νέων επικουρικών ταμείων -ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης- που θα συμπληρώνουν τις παροχές του ΙΚΑ, προβλέπει η κοινή πρόταση των τραπεζών για το ασφαλιστικό του κλάδου".

    [08] Ειδικοί φρουροί

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "οι ειδικοί φρουροί τοποθετούνται με διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίες Μεταγωγών-Δικαστηρίων και τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Επίσης, τοποθετούνται σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες αποκλειστικά για την εκτέλεση καθηκόντων φρουράς καταστήματος και κρατητηρίων ή στόχων καθώς και για τη φρούρηση και τις μεταγωγές κρατουμένων".

    [09] Αρειος Πάγος-Εφάπαξ

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "με ομόφωνη απόφαση η ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατεδάφισε τον νόμο Σιούφα που έθετε ανώτατο όριο στο "εφάπαξ" των συνταξιούχων ΔΕΚΟ και Τραπεζών. Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή μεγαλύτερων "εφάπαξ" και αναμένεται μπαράζ αγωγών από περίπου 30.000 συνταξιούχους για επιστροφή αναδρομικών".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "απόφαση-σταθμό εξέδωσε χθες η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το εφάπαξ υπαλλήλων Δημοσίου, ΔΕΚΟ και συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων. Έκρινε αντισυνταγματική την επιβολή πλαφόν στο εφάπαξ και τώρα ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση αναδρομικών έως και 73.000 ευρώ για χιλιάδες συνταξιούχους".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του ανώτατου εισαγγελέα Δημήτριου Λινού, με την οποία ζητούσε να καταργηθεί ο νόμος 2084/1992 "περί κοινωνικής ασφάλισης", βάσει του οποίου επιβαλλόταν πλαφόν στις συντάξεις. Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, τόσο ο συγκεκριμένος νόμος όσο και κάθε άλλη νομοθετική ρύθμιση που καθορίζει ανώτατο όριο στο εφάπαξ βοήθημα έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα (άρθρα 4 και 22), που καθιερώνει τις αρχές της ισότητας και της αναλογίας των εισφορών προς τις παροχές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "την κατάργηση της διάταξης του νόμου 2084/1992 που προβλέπει την επιβολή πλαφόν στο εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων και των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ζητεί με απόφασή της η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Εφόσον και η Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικές αποζημιώσεις".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "αντισυνταγματικό έκρινε το πλαφόν στο Εφάπαξ των τραπεζοϋπαλλήλων και των υπηρετούντων στις ΔΕΚΟ η ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κριθεί το ζήτημα στο Ειδικό Δικαστήριο. Πάνω από 120.000 οι δικαιούχοι, οι οποίοι διεκδικούν και αναδρομικά. Παράλληλα, η ανώτατη εισαγγελική αρχή εισηγείται τον διπλασιασμό της αποζημίωσης για μισθωτούς που δεν έχουν λάβει την κανονική τους άδεια".

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Μέτρα χωρίς "εκπτώσεις". Το ECOFIN έδωσε διετή προθεσμία μείωσης του ελλείμματος με αυστηρές προϋποθέσεις".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εξέγερση στις ΔΕΚΟ για το πλαφόν στις αυξήσεις. Έτοιμοι οι εργαζόμενοι για απεργίες, εάν ισχύσει το όριο 3,6%".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Οι επόμενες κινήσεις της Σοφοκλέους. Οι θεσμικοί επενδυτές του εξωτερικού κινούν την αγορά".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Για δύσκολη διετία προειδοποιεί το Ecofin. Η Ε.Ε. μας ζητάει μέτρα μόνιμου χαρακτήρα για τα ελλείμματα".

    [11] Ελληνική οικονομία - Ecofin

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "τα θεσμικά και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα που θα οδηγήσουν σε μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ εντός του 2006 καλείται να προσδιορίσει η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή απόφαση του Ecofin. Τα μέτρα θα συμπεριληφθούν σε αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα υποβληθεί στην Κομισιόν, το Μάρτιο αφού οριστικοποιηθεί το έλλειμμα του 2004".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 18 February 2005 - 22:32:03 UTC