Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-02-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/2/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [04] Νομοσχέδιο για την Υγεία
  • [05] Παιδεία
  • [06] Δημοσκόπηση Metron Analysis
  • [07] ΠΑΣΟΚ εν όψει συνεδρίου
  • [08] "Ολυμπιακή λεηλασία"
  • [09] Διαμαρτυρίες
  • [10] Εθελουσία έξοδος στον ΟΤΕ
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/2/2005

    Η εκκλησιαστική κρίση, η δημοσκόπηση της Metron Analysis και το νομοσχέδιο για την Υγεία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χωρίς εξετάσεις προσλήψεις σε νοσοκομεία. Ανοίγει ο δρόμος με το νέο νομοσχέδιο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Το νέο Ε.Σ.Υ.. Όλο το νομοσχέδιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ενοχη σιωπή από πρώην υπουργούς. Ενώ η Εκκλησία κλυδωνίζεται από τα πρωτοφανή σκάνδαλα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ποιοι με πολεμούν. Χριστόδουλος: Σπιλώνουν το πρόσωπό μου, αλλά και αμαυρώνουν την εικόνα της Εκκλησίας.

    Η ΑΥΓΗ: Ο ΟΤΕ φορτώνει την "εθελουσία" στα ταμεία! Με τη συμφωνία ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κάτω τα χέρα από τον Χριστόδουλο. Συμμορία πρακτόρων έστησε την σκευωρία κατά του Αρχιεπισκόπου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δημοσκόπηση - σοκ για την κυβέρνηση της ΝΔ. Νευρική κρίση στο Μαξίμου, πανηγυρισμοί στη Χαρ. Τρικούπη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι ημερομηνίες για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών. 78.000 υποψήφιοι για 5.949 θέσεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    ΕΘΝΟΣ: Βουτιά ΝΔ σε χρόνο ρεκόρ. Γκάλοπ METRON ANALYSIS: Στο 4% μειώθηκε η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αν ο Θεός άκουγε τις γάτες θα έβρεχε... λούτσους. Προς ΟΛΟΥΣ εκείνους που προσδοκούν την παραίτηση και το λάσπωμα του Αρχιεπισκόπου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παρακαλάει τον Λαλιώτη. Σε δεινή θέση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναζητεί σωσίβια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο άγνωστος πόλεμος για τη γη του Πατριαρχείου. Παρασκήνιο, πολιτική διπλωματία και μυστικές υπηρεσίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φθορά (ΝΔ) Βουτιά (Αρχιεπισκόπου). Γκάλοπ: Κυβέρνηση ένα χρόνο μετά. Χριστόδουλος μετά τη θύελλα.

    ΕΣΤΙΑ: Καθοριστική τομή στον ΟΤΕ. Απαρχή εξυγιάνσεως του δημοσίου τομέως.

    ESPRESSO: Ο αρχιμανδρίτης με το στρινγκ απολογείται. Συνέντευξη: "Είμαι θύμα μιας απίστευτης ιστορίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αποκάλυψη τώρα για τη λεηλασία των Ολυμπιακών. Στάδιο: πρόβλεψη 8 εκατ. ευρώ, κόστος 400.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Προσεκτική" αντίδραση της κυβέρνησης. Ενώ η αντιπολίτευση "μαζικά" επιτέθηκε κατά του Χριστόδουλου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δεκανίκι από τη... Δεξιά του Κυρίου. Η κυβέρνηση ξαφνικά στηρίζει Χριστόδουλο.

    Η ΝΙΚΗ: "Ηρωική" έξοδος. Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ετοιμάζει ο Χριστόδουλος. Η κυβέρνηση... παρακολουθεί τις εξελίξεις.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Η αυτοκάθαρση απειλεί και τον Χριστόδουλο. Ιερά σκάνδαλα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όχι" στα αντιλαϊκά σχέδια για την Παιδεία. Συλλαλητήρια μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, τη Δευτέρα, 28 Φλεβάρη.

    TRAFFIC NEWS: Ιερά και βρόμικα παζάρια. Και πιέσεις στα κανάλια να φιλτράρουν τις αποκαλύψεις.

    Η ΧΩΡΑ: Επικίνδυνοι για την Εκκλησία και τα εθνικά θέματα. Μετά τη χιονοστιβάδα με τα ψέματα, συζητείται θέμα παραίτησης των Χριστόδουλου και Ειρηναίου.

    City Press: Η διαμαρτυρία της άλλης Ελλάδας.

    Μetro: Κλίμα παραίτησης. Πιέσεις από πολλές πλευρές για έξοδο δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γαντζωμένος στο θρόνο του. Πυκνώνουν οι φωνές για παραίτηση Χριστόδουλου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βαβυλιστάν η ΕΛΛΑΣ.

    [03] Εκκλησία της Ελλάδος

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "άγρια και βρόμικα παζάρια διεξάγονται εδώ και δύο 24ωρα σε Αθήνα και Ιεροσόλυμα, τη στιγμή που καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι γίνονται σκληρές παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις προκειμένου να πεισθεί ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος να πάρει πίσω τα όσα του αποδίδονται - το τελευταίο αυτό 48ωρο- και έχουν φέρει σε δεινή θέση τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Χριστόδουλο".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "δεν θα με οδηγήσουν σε παραίτηση αυτοί που με υπονομεύουν. Αυτοί που σπιλώνουν το πρόσωπό μου και αμαυρώνουν την εικόνα της Εκκλησίας", διεμήνυσε χθες προς πάσα κατεύθυνση, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, ο Αρχιεπίσκοπος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της "Α" ο Χριστόδουλος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός όσον αφορά τα πρόσωπα αλλά και τα κυκλώματα τα οποία όπως ο ίδιος είπε καλλιεργούν τις τελευταίες ημέρες με χαλκευμένες ειδήσεις δυσμενές κλίμα εις βάρος του".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "έντονες οι διαβουλεύσεις τις τελευταίες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του κ. Χριστόδουλου με παρακρατικούς μηχανισμούς και τον υπόκοσμο. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία με αποτέλεσμα να εγείρεται ύψιστο θέμα ηθικής τάξης. Ως εκ τούτου συζητείται έντονα το ενδεχόμενο παραίτησής τους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "έχει αηδιάσει ο κόσμος από την συνεχιζόμενη για μέρες άθλια και εμπαθή επίθεση των ...παραθυράκηδων της τηλεόρασης, εναντίον της Εκκλησίας, την στιγμή που τα σκάνδαλα και οι κλεψιές ορισμένων παπάδων -που δικαιολογημένα προκαλούν το θρησκευτικό συναίσθημα - αποτελούν αστεία υπόθεση μπροστά στην επί χρόνια λεηλασία του δημοσίου χρήματος, στα δημόσια έργα, τις κρατικές προμήθειες, τους εξοπλισμούς και το φάγωμα του πακτωλού των επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "όπως δείχνουν τα γεγονότα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος φαίνεται τελικά να είναι ο στόχος μέσα από ην κάθαρση της Εκκλησίας. Κάνοντας την τρίχα τριχιά, για ορισμένες επιστολές του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας, οι οποίες είχαν ποιμαντικό χαρακτήρα και αφορούσαν μεταξύ των άλλων τον περιβόητο Βαβύλη, θέλησαν να τον εμπλέξουν και στην υπόθεση της εκλογής του Πατριάρχου Ιεροσολύμων. Ειρηναίου. Ο Πατριάρχης προχθές έκανε δήλωση στη Σύνοδο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας την οποία μετέφερε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ Κυριάκος, όπου ισχυρίζετο ότι τους Βαβύλη και Τριανταφυλλάκη τους έστειλε ο Χριστόδουλος".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "με την "πλάτη στον τοίχο" ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δέχεται πυρά από παντού, ενώ η δημοτικότητά του κατρακυλά και το αίτημα για παραίτησή του γενικεύεται από ιεράρχες και παράγοντες του πολιτικού κόσμου μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με τον Απόστολο Βαβύλη και τον Ιάκωβο Γιοσάκη".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "φαίνεται δε ότι ιδίως με την μοιραία εμπλοκή και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον εκκλησιαστικό αναβρασμό κινδυνεύουν να διακυβευθούν εθνικά συμφέροντα και κεκτημένα αιώνων. Και τούτο λόγω ανθρωπίνων, προσωπικών αντιπαραθέσεων και διενέξεων. Η παράμετρος αυτή πρέπει να ληφθή σοβαρώτατα υπ΄όψιν από όλους. Δηλαδή και από τα πρόσωπα αλλά και από τα συλλογικά όργανα της Εκκλησίας. Και δεν πρέπει να υπάρχη αμφιβολία ότι λαμβάνεται σοβαρώτατα υπ΄όψιν από την κυβέρνηση παρά την μέχρι τώρα απόσταση που τηρεί από τα τεκταινόμενα".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "την τακτική του παρατηρητή εξακολουθεί να τηρεί -επισήμως τουλάχιστον - η κυβέρνηση ως προς το ζήτημα των τελευταίων αποκαλύψεων περί τα εκκλησιαστικά. "Η κυβέρνηση περιμένει να προχωρήσει η Εκκλησία με τολμηρές κινήσεις στην αυτοκάθαρσή της. Η κυβέρνηση επικροτεί τα μέτρα που ανακοίνωσε η Εκκλησία κι εξακολουθεί να ισχύει η δήλωση του πρωθυπουργού", επανέλαβε και χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευαγγ. Αντώναρος".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 σημειώνει ότι "είναι κοινό μυστικό πως ο "άγιος" Λέρου και Καλύμνου, έχοντας δημιουργήσει εξαιρετικές σχέσεις με την ελληνική πολιτική ηγεσία (ΠΑΣΟΚ -Α. Παπανδρέου ) λάμβανε μεγάλα δάνεια από τις κρατικές τράπεζες Εθνική και Εμπορική".

    Η METRO εκτιμά ότι "κλίμα παραίτησης του Αρχιεπισκόπου δημιουργείται μετά τη στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών που έκανε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, εμπλέκοντας ευθέως τον κ. Χριστόδουλο στην υπόθεση Βαβύλη. Με ανακοίνωσή του ο κκ Ειρηναίος δήλωσε ότι ο Απ. Βαβύλης εστάλη με εντολή Χριστόδουλου στα Ιεροσόλυμα για την ενίσχυση της εκλογής του, εκδοχή η οποία διαψεύστηκε από την Αρχιεπισκοπή".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "Χριστόδουλος και Ειρηναίος συνέχισαν και χθες να αλληλοκατηγορούνται δια των εκπροσώπων τους, ενώ πληθαίνουν τα ερωτηματικά της κοινής γνώμης για τους πολιτικούς προστάτες του Βαβύλη επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Καλούμε σήμερα τους πρώην υπουργούς Δημοσίας Τάξεως και τους διοικητές της ΕΥΠ, να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση γιατί η χώρα κινδυνεύει να μπει στη δίνη της πρακτορολογίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "η εταιρία του θεωρούμενου ως ανερχόμενου "βασιλιά των διαμαντιών", Ρωσοεβραίου Λεβ Λεβάεφ, βρίσκεται πίσω από υποθέσεις αγοράς εκκλησιαστικής γης σε Ισραήλ-Παλαιστίνη. Πιέσεις, αντιδράσεις και συναλλαγές εκατομμυρίων δολ. για εκχωρήσεις εκτάσεων".

    Τα ΝΕΑ υπογραμμίζει ότι "δεκανίκι στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο παρέχει η κυβέρνηση την ώρα που η δημοτικότητά του βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ πολιτικοί και ιεράρχες ζητούν την παραίτησή του".

    [04] Νομοσχέδιο για την Υγεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "η φυσιογνωμία του ΕΣΥ επιχειρεί να αλλάξει το νομοσχέδιο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης για το 'Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις'. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με 44 άρθρα και περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την καινοτομία σύστασης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και Γραφείων Τύπων προς όφελος του πολίτη. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο 10 με το οποίο εισάγεται ο θεσμός της επικουρικής απασχόλησης στα νοσοκομεία για να καλυφθούν οι χιλιάδες θέσεις σε προσωπικό ανεξάρτητα από την ειδικότητα, οι οποίες παραμένουν κενές εδώ και χρόνια!".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "βασικός στόχος σε σχέση με τη δημόσια υγεία για την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν και παραμένει η καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων ασθενών. Στόχος που είχε τεθεί με λεπτομέρειες και στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και που ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται. Βασικό σημείο της εφαρμογής η αντιμετώπιση του φαινομένου των ράντζων που σιγά σιγά έχουν αρχίσει να αποτελούν παρελθόν στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία και τώρα η κατάργηση των ΠΕΣΥΠ και η αναδιοργάνωση της λειτουργίας των νοσοκομείων".

    [05] Παιδεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "στο προσκήνιο είναι το ζήτημα της Παιδείας, με την κυβέρνηση να προσπαθεί, μέσω του λεγόμενου 'εθνικού' διαλόγου, να προχωρήσει μιαν ακόμα βαθύτερη αντιεκπαιδευτική επίθεση. Ανεξάρτητα από την τροπή που αυτός έχει πάρει, με τη γνωστή αποχώρηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, που με ευθύνη των συμβιβασμένων ηγεσιών τους τον νομιμοποίησαν πρώτα και μετά διαφοροποιήθηκαν, η κατάσταση και τα σχέδια που υπάρχουν για την Παιδεία προβληματίζουν ευρύτερα λαϊκά στρώματα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη φάση για την πλήρωση συνολικά 5.949 θέσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα διενεργηθεί στις 2 και 3 Απριλίου, ενώ η δεύτερη φάση στις 9 και 10 Απριλίου".

    [06] Δημοσκόπηση Metron Analysis

    TO BHMA γράφει ότι "σημαντική αλλαγή της εικόνας των κομμάτων, με την κυβέρνηση να εισπράττει την απογοήτευση των πολιτών καταγράφεται σε δημοσκόπηση, πρώτη φορά έναν χρόνο μετά τις εκλογές. Στην πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Metron Analysis η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου μειώνεται στις τέσσερις (4) ποσοστιαίες μονάδες, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε κυμανθεί μεταξύ 6% και 8%. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στην εν λόγω μέτρηση αποτυπώνεται πλήρης ανατροπή των προσδοκιών της κοινής γνώμης για την κυβέρνηση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "η πρώτη δημοσκόπηση του 2005 ("Metron Analysis") καταγράφει φθορά της κυβέρνησης και βουτιά του Αρχιεπισκόπου. Υψηλό ποσοστό συγκεντρώνει το αίτημα για χωρισμό κράτους και Εκκλησίας. Στασιμότητα εμφανίζουν ΠΑΣΟΚ και Γιώργος. Οι πολίτες εκφράζουν μεγάλη απαισιοδοξία για την οικονομική κατάσταση. Ο Κ. Στεφανόπουλος ολοκληρώνει τη θητεία του με ρεκόρ".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "υπερτερούν οι αρνητικές γνώμες (51,3%) έναντι των θετικών (41,7%) και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την παραίτηση του Προκαθήμενου. Ο ίδιος ωστόσο οχυρώνεται πίσω από την τελευταία απόφαση της Ιεραρχίας και παραμένει αμετακίνητος στον θρόνο του, διακηρύσσοντας ότι θα συνεχίσει την 'κάθαρση' ".

    [07] ΠΑΣΟΚ εν όψει συνεδρίου

    Η Espresso σημειώνει ότι "συγκεκριμένο σχέδιο για να πλήξουν προσωπικά τον Κώστα Καραμανλή, στην "πρεμιέρα" μάλιστα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, εξυφαίνουν στη Χαριλάου Τρικούπη. Ήδη σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι επιτελείς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επικαιρότητα όχι μόνο πρέπει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στο συνέδριο, αλλά και πάνω της να στηθεί όλο το επικοινωνιακό παιχνίδι των ημερών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "σε δεινή θέση έχει περιέλθει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναζητεί "σωσίβια" τόσο ενόψει του Συνεδρίου όσο και για το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να σταθεί στην καρέκλα του. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει πρόσκληση "συστράτευσης" στον Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί από τα τεκταινόμενα του κόμματος, απογοητευμένος -πέραν όλων των άλλων- και από την αντιπολιτευτική τακτική του Κινήματος".

    [08] "Ολυμπιακή λεηλασία"

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "η "ολυμπιακή λεηλασία" που υπέστη η ελληνική οικονομία εξαιτίας της προχειρότητας, των άστοχων επιλογών αλλά και των λαθροχειριών, δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις αθλητικές εγκαταστάσεις το τελικό κόστος είναι πολλαπλάσιο του κόστους που υπολογιζόταν κατά τη διεκδίκηση των Αγώνων και είχε προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2000".

    [09] Διαμαρτυρίες

    Η City Press αναφέρει ότι "στους δρόμους οι συνταξιούχοι των 500 ευρώ, που δεν καλύπτονται από συντεχνίες και πολιτική εύνοια. Κατάληψη στο υπουργείο Παιδείας από υπαλλήλους καθαριότητας που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργες, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις για μονιμοποίηση 250.000 συμβασιούχων. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν και τη βαθιά δυσαρέσκεια του Αγροτικού πληθυσμού με την κυβερνητική πολιτική".

    [10] Εθελουσία έξοδος στον ΟΤΕ

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "το φάσμα της χρεοκοπίας θα αντιμετωπίσουν τα ελλειμματικά ταμεία των εργαζομένων στον ΟΤΕ, καθώς, με τη ρύθμιση για την "εθελουσία έξοδο" 6.200 εργαζομένων, θα φορτωθούν 875 εκατ. ευρώ! Τα δυσθεώρητα ελλείμματα τελικώς θα επιβαρύνουν το ΙΚΑ, αφού το ΤΑΠ-ΟΤΕ θα ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ μέχρι το τέλος του 2008".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Μετανάστευση κεφαλαίων. Διπλασιάστηκαν το 2004 οι επενδύσεις Ελλήνων σε χρηματιστήρια του εξωτερικού".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Έκρηξη δυσαρέσκειας για την οικονομία. Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση-Το 54% φοβάται χειρότερες ημέρες".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Τελευταίο "καμπανάκι" για την οικονομία. Άμεσα μέτρα για ελλείμματα και ανταγωνιστικότητα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Χ.Α.: Τα τραπεζικά κέρδη τροφοδοτούν την άνοδο. 11,01% ψηλότερα ο γενικός δείκτης από 1 Ιανουαρίου".

    [12] Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "οι τραπεζικές μετοχές, έδωσαν χθες άλλη μια καλή ώθηση στο γενικό δείκτη του Χ.Α. στις 3.092,86 μονάδες (+1,24%). Η χθεσινή άνοδος ανέβασε τα κέρδη του δείκτη από την αρχή του έτους στο 11,01% από τα υψηλότερα ποσοστά ανόδου στην ευρωπαϊκή αγορά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 25 February 2005 - 22:07:37 UTC