Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Νόμος για το βασικό μέτοχο
  • [04] Σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου
  • [05] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [06] Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό
  • [07] Αυξημένοι μισθοί στο Δημόσιο
  • [08] Αυξημένες συντάξεις
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] ΕΕ-Κυβέρνηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/3/2005

    Ο νόμος για το "βασικό μέτοχο", οι αυξημένοι μισθοί του Δημοσίου και οι αυξήσεις στις συντάξεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 1.931 προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό. Ενώ δόθηκε "πράσινο φως" για 621 νέες θέσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δημόσιο: Οι νέοι μισθοί. Υπεγράφη η εγκύκλιος. Οι αποδοχές κατά κατηγορία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αντίποινα για το βασικό μέτοχο. Τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ελληνική κυβέρνηση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αναδρομικές αυξήσεις 3 μηνών. Όλοι οι πίνακες με τους νέους μισθούς στο Δημόσιο.

    Η ΑΥΓΗ: Σκληρή αντιπαράθεση για τον βασικό μέτοχο. Η Κομισιόν απειλεί με αναστολή χρηματοδοτήσεων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέο κύμα λάσπης με στόχο τον Χριστόδουλο. Όργιο ψευδολογίας από τον αρχιπράκτορα της Μοσάντ και καταζητούμενο πρεζέμπορο Απόστολο Βαβύλη, τον οποίο χρησιμοποιούν σκοτεινά κέντρα για να πλήξουν τον Αρχιεπίσκοπο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τελεσίγραφο 15 ημερών και ύστερα παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο. Το γράμμα από τις Βρυξέλλες - "Το Βήμα" δημοσιεύει ολόκληρο το κείμενο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χρυσό πακέτο για 130.000 δικαιούχους του Μετοχικού. Γενναίες αυξήσεις, αναδρομικά και δάνεια, με σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή.

    ΕΘΝΟΣ: Διασυρμός. ΕΕ: Θεμελιώδεις ελευθερίες παραβιάζει ο "βασικός μέτοχος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ η ΔΙΣ συνεχίζει την κάθαρση ο Προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας βοηθάει τους πλημμυροπαθείς του Έβρου και... Ο Αρχιεπίσκοπος εκεί που αρχίζει η Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δεν κάνουμε πίσω στον Βασικό Μέτοχο. Διαμηνύει η κυβέρνηση διακηρύσσοντας παραλλήλως ότι θα υποστηρίξει το Σύνταγμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παπαγαλάκια Βρυξελλών σε βρώμικο ρόλο. "Βασικός μέτοχος": Πρωτοφανές ολίσθημα κοινοτικού υπαλλήλου μετά τις εμμονές Μακ Κρίβη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η τραγωδία του Καραμανλή". Θύμα κακών συμβούλων, δηλώνει αξιωματούχος της ΕΕ.

    ΕΣΤΙΑ: Δυσμενής τροπή στις Βρυξέλλες. Η Ελλάς απειλείται με διακοπή χρηματοδοτήσεων.

    ESPRESSO: 18χρονη βιάστηκε σε πάρτι γόνου καλής οικογενείας. Φιλοξενείται στη Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μάχη για το Σύνταγμα στις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση αποφασισμένη να πολεμήσει τη διαπλοκή - Εκτεθειμένο το ΠΑΣΟΚ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στο ευρωδικαστήριο για τον "βασικό μέτοχο". Ξεκινά η προδικαστική διαδικασία για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κυβέρνηση σε νευρική κρίση. Κόντρες υπουργών για τον "μέτοχο".

    Η ΝΙΚΗ: Διέξοδος με εκλογές. Κυβερνητικοί σχεδιασμοί για απεγκλωβισμό από την κρίση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απειθαρχία στην ΕΕ και τις αποφάσεις της. Μία πρέπει να είναι η απάντηση στην ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.

    TRAFFIC NEWS: Νίκος Κωνσταντόπουλος: Θα κάτσω τον Μάκη και τους άλλους στο σκαμνί. Με συκοφάντησαν με το δημοσίευμά τους.

    Η ΧΩΡΑ: Τι θα πάρουν οι συνταξιούχοι. Αύξηση 4% μαζί με τα αναδρομικά του τριμήνου.

    City Press: "Βασικό" φρένο στην ανάπτυξη. Σκληρή επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ελληνική κυβέρνηση, με την οποία απορρίπτεται ο νόμος για το βασικό μέτοχο.

    METRO: Ψάχνουν τις ζημιές. Θύελλα αντιδράσεων μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον "βασικό μέτοχο".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Όλοι οι μισθοί στο Δημόσιο. Πώς διαμορφώνονται για το 2005.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι Παλαιστίνιοι απαιτούν: Υποστολή ελληνικών σημαιών.

    [03] Νόμος για το βασικό μέτοχο

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "ακόμη και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες συγκαταλέγεται στα σενάρια που επεξεργάζεται το πολιτικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να ανακόψει την ταχύτατα πολιτική φθορά της κυβέρνησης από την αναποτελεσματική διαχείριση των σωρευμένων προβλημάτων. Οι υποστηρικτές του εγχειρήματος πιστεύουν ότι το διάστημα που απομένει έως τις εθνικές εκλογές δεν επαρκεί για την υλοποίηση αρκετών προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ και για την απόσβεση των κραδασμών λαϊκής δυσαρέσκειας. Επιπλέον, θεωρούν ότι, μετά το φιάσκο των Βρυξελλών στο θέμα του νόμου για το "βασικό μέτοχο", οι "αντίπαλες" δυνάμεις του επικοινωνιακού κατεστημένου θα περάσουν στην αντεπίθεση, οξύνοντας την αντιπαράθεση".

    Η Espresso αναφέρει ότι "μυστικά δείπνα σε γνωστά στέκια πέριξ του Κολωνακίου και του Ψυχικού, συναντήσεις και γεύματα με πολιτικό περιεχόμενο πραγματοποιούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα βουλευτές της ΝΔ και το μενού περιλαμβάνει αρκετούς πρωτοκλασάτους υπουργούς, με τις κινήσεις των οποίων "βράζει" η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Αρκετοί βουλευτές εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για κυβερνητικούς χειρισμούς που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο θέμα του βασικού μετόχου, στην οικονομική πολιτική, αλλά και με τις υπουργικές κόντρες που αναζωπυρώθηκαν την τελευταία περίοδο".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "πριν από δύο μήνες όταν η Κυβέρνησις έφερε προς ψήφιση στην Βουλή τον νόμο περί βασικού μετόχου, κανένας δεν μπορούσε να φαντασθή την τροπή που θα ελάμβανε το θέμα στις Βρυξέλλες. Ακόμη και αν ο νόμος εκρίνετο ότι προσκρούει στο Κοινοτικό Δίκαιο, όλοι επίστευαν ότι η υπόθεσις θα ελάμβανε την άγουσα προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ότι μέχρι της εκδικάσεώς της δεν θα επεβάλλετο καμμία κύρωσις. Χθες όμως, ήλθαν τα πρώτα κακά μαντάτα από τις Βρυξέλλες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλεί την Ελλάδα με διακοπή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων για δημόσιες συμβάσεις και έργα, στις οποίες εμπλέκεται ο νόμος περί βασικού μετόχου. Το ζήτημα είχε πολύ ταχύτερες και σοβαρώτερες παρενέργειες από αυτές που ανέμενε η Κυβέρνησις την στιγμή που εψήφιζε τον επίμαχο νόμο. Και τώρα βρίσκεται προ διλήμματος, για την περαιτέρω αντιμετώπιση του θέματος".

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση στο θέμα του βασικού μετόχου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποστέλλει στην Αθήνα προειδοποιητική επιστολή-τελεσίγραφο με την οποία ζητεί απάντηση εντός δεκαπενθημέρου και απειλεί με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ στελέχη των Βρυξελλών μιλούσαν ευθέως για αναστολή κοινοτικών χρηματοδοτήσεων. Η επιστολή -το πλήρες κείμενο της οποίας δημοσιεύει σήμερα "Το Βήμα"- είναι διαφωτιστική, αφού αποκαλύπτει ένα έντονο παρασκήνιο διαπραγματεύσεων το οποίο γίνεται για πρώτη φορά γνωστό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "αποφασισμένη να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τη στρατηγική της επιλογή για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής θεωρεί την υπόθεση του "βασικού μετόχου" υπόθεση της χώρας και του Συντάγματος, μετά τη χθεσινή σκληρή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Κομισιόν αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας επί παραβάσει εις βάρος της χώρας μας και ανήγγειλε τη διακοπή χρηματοδότησης όλων των έργων, που εμπλέκονται στον σχετικό νόμο".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "στο ευρωδικαστήριο στέλνει η Κομισιόν την χώρα μας για το νομοσχέδιο για τον "βασικό μέτοχο". Ο αρμόδιος επίτροπος, Τσάρλι Μακ Κρίβι δεν δέχθηκε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και χθες στην συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, έγινε δεκτή η πρότασή του για να ξεκινήσει η προδικαστική διαδικασία για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας. Η Κομισιόν θα στείλει προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα και αν ο νόμος αλλάξει εντός 15 ημερών θα προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και μέσω ασφαλιστικών μέτρων θα μπορεί να προχωρήσει ακόμα και σε περικοπή κοινοτικών κονδυλίων".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "σε ανοιχτή και σκληρή σύγκρουση της Κομισιόν με την ελληνική κυβέρνηση κατέληξε η πολύμηνη τριβή γύρω από τον "βασικό μέτοχο". Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμώντας ότι το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος και ο νόμος 3310 αντιβαίνουν στο κοινοτικό δίκαιο, αποφάσισε χθες να στείλει προειδοποιητική επιστολή με την οποία καλείται να απαντήσει η Αθήνα μέσα σε 15 ημέρες. Παράλληλα, απειλεί με ασφαλιστικά μέτρα -δηλαδή την αναστολή ισχύος του νόμου- και το πάγωμα των σχετικών χρηματοδοτήσεων. Η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στον νόμο, εκτιμά όμως ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και προτάσσει την επιταγή του Συντάγματος για το ασυμβίβαστο που είχαν ψηφίσει μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με την Κομισιόν και ζητεί την κατάργηση του νόμου για τον βασικό μέτοχο, χωρίς να προτείνει τίποτε για το ασυμβίβαστο μετόχου μέσου ενημέρωσης και προμηθευτή του δημοσίου".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "σε μια απροκάλυπτη, όσο και ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας προχώρησε η ΕΕ, αμφισβητώντας ευθέως ακόμη και το Σύνταγμα και δρομολογώντας την παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με αφορμή το νόμο περί "βασικού μετόχου". Κι ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με σχετική αμηχανία και το ΠΑΣΟΚ ζητά την εδώ και τώρα προσαρμογή των ελληνικών νόμων στις ευρωενωσιακές ντιρεκτίβες, το ΚΚΕ -με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος- απέρριψε κατηγορηματικά την ενέργεια της ΕΕ, ως μια απαράδεκτη και ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, που πρέπει να βρει αντίθετο κάθε εργαζόμενο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "πολιτικό ατόπημα συνιστούν οι πρωτοφανείς παρεμβάσεις κοινοτικών αξιωματούχων μετά την έκδοση της χθεσινής απόφασης του Κολεγίου των Επιτρόπων για το θέμα του "βασικού μετόχου". Το αντιδεοντολογικό σχόλιο περί "ελληνικής τραγωδίας" που διατυπώθηκε από διευθυντή γραφείου επιτρόπου δημιούργησε ερωτηματικά στην ελληνική πλευρά, η οποία έκανε λόγο για ιδιότυπες συνθήκες και ενδεχομένως πιέσεις".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "διαστάσεις πρωτοφανούς διασυρμού για την κυβέρνηση για και τη χώρα λαμβάνει πλέον η υπόθεση του νόμου περί "βασικού μετόχου" μετά τις χθεσινές εξελίξεις στις Βρυξέλλες και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αποστολή της "προειδοποιητικής επιστολής" με βαρύτατες συνέπειες για το κύρος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με βαρύ τίμημα στη ροή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων οι οποίες οδηγούνται σε πιθανό πάγωμα".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "με αντίποινα απειλεί την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν αλλάξει το νόμο για το βασικό μέτοχο. Η απειλή είναι συγκεκριμένη: Αναστολή πληρωμών για δημόσια έργα μετά την 1/1/2006, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από το γραφείο της επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής κ. Χούπνερ. Η κυβέρνηση αντιδρά με ψυχραιμία και ζητεί από την Κομισιόν να μάθει τι είδους αλλαγές είναι επιθυμητές. Στο Σύνταγμα ή στον εκτελεστικό νόμο".

    Η metro γράφει ότι "τις επιπλοκές που μπορεί να δημιουργηθούν σε όλα τα επίπεδα, μετά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον "βασικό μέτοχο", η οποία φέρνει την Ελλάδα σε θέση απολογούμενου μελετούν όλες οι πλευρές. Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις το πιο "εφιαλτικό" σενάριο των εξελίξεων μπορεί να είναι η περικοπή κονδυλίων. Σενάριο το οποίο άφηναν χθες ανοιχτό με τις δηλώσεις τους κοινοτικά στελέχη. Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές απέκλειαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες, καθότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί".

    Η CITY PRESS προσθέτει ότι "σκληρή επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ελληνική κυβέρνηση, με την οποία απορρίπτεται ο νόμος για το βασικό μέτοχο. Ξεκινάει η προδικαστική διαδικασία και γίνεται πιο δύσκολη η ροή των αναπτυξιακών κοινοτικών κονδυλίων. Ο νόμος για το βασικό μέτοχο μετατρέπεται σε νόμο αποθάρρυνσης των ξένων επενδύσεων και της ανάπτυξης. Η κυβέρνηση επικαλείται το Σύνταγμα, προετοιμάζεται όμως για την προσαρμογή στις υποδείξεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "σε δεινή θέση λόγω συμβούλων βλέπουν τον Κ. Καραμανλή στην ΕΕ που άρχισε επίσημα τις "εχθροπραξίες" για τον βασικό μέτοχο. Αποφάσισε να κινήσει την προδικαστική διαδικασία και μάλιστα κατεπειγόντως. Προειδοποιητική επιστολή για αιτιολογημένη γνώμη έφθασε ήδη στην Αθήνα και η απάντηση πρέπει να δοθεί σε 15 μέρες. Απειλή και για αναστολή των κονδυλίων για έργα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σε νευρική κρίση είναι η κυβέρνηση και κορυφαίοι υπουργοί εκφράζουν αντίθετες απόψεις μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραπέμψει την Ελλάδα σε ευρωδίκη για τον "μέτοχο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "αποφασισμένη να δώσει τη μάχη για δικαίωση-μέχρι τέλους - ακόμη κι αν η υπόθεση φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι η κυβέρνηση για το θέμα του "βασικού μετόχου" για τον οποίο το Κολέγιο των Επιτρόπων αποφάσισε χθες στις Βρυξέλλες να ξεκινήσει την προδικαστική διαδικασία".

    [04] Σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι " οι πρώτες βαριές ποινές για τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου την περίοδο του 1999 είναι πλέον γεγονός! Φυλάκιση τριών έως πέντε ετών και πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 550.000 ευρώ επέβαλε χθες το Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε 13 από τα 17 άτομα, που κατηγορούνταν για υποθέσεις χειραγώγησης μετοχών στο χρονικό διάστημα Μαρτίου - Σεπτεμβρίου 1999".

    [05] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "δεν σταμάτησε στην Εκκλησία η κάθαρση. Δεν γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν ημέτεροι και εκλεκτοί ούτε να κουκουλωθούν οι παλιανθρωπιές κανενός. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και ερευνώνται δώδεκα τον αριθμό περιπτώσεις οι οποίες θα ξεκαθαρίσουν στην πρώτη σύγκληση της Δ.Ι.Σ. τον μήνα Απρίλιο. Μεταξύ αυτών γραπτές εξηγήσεις θα δώσουν οι Μητροπολίτες Ζακύνθου και Περιστερίου. Ενώ υπό εξέλιξη είναι και οι υποθέσεις των Μητροπολιτών Πειραιώς και Διδυμοτείχου. Παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται εκεί που αρχίζει η Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Έβρο για να συμπαρασταθεί έμπρακτα στους πλημμυροπαθείς".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "νέο γύρο λασπολογίας και μαύρης προπαγάνδας κατά του Αρχιεπισκόπου ετοιμάζουν τα ενεργούμενα των αντιχριστοδουλικων παράκεντρων. Με σενάριο "γραμμένο" για τον καμένο από τις ίδιες τις μυστικές εταιρίες που υπηρέτησε, ο περιβόητος διπλοπράκτορας Βαβύλης και σε γκαιμπελίστικη σκηνοθεσία από το καρτέλ των διατεταγμένων σε αποστολή εξόντωσης του Προκαθημένου της Εκκλησίας μας, τα νέα θλιβερά επεισόδια του σίριαλ του αίσχους θα αρχίζουν να παίζονται από τις επόμενες μέρες".

    [06] Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "νέες θέσεις εργασίας, χωρίς διαγωνισμό, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ προκηρύχθηκαν γι αυτήν την εβδομάδα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή , στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και σε δυο νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή αιτήσεων στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι νέες θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 1.931 εκ των οποίων οι 1.312 αφορούν θέσεις μέσω του ΟΑΕΔ".

    [07] Αυξημένοι μισθοί στο Δημόσιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "την καταβολή των αυξήσεων των μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους δρομολογεί η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την εφαρμογή της εισοδηματικής πολιτικής του 2005, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και απεστάλη στους αρμόδιους φορείς. Η εισοδηματική πολιτική προβλέπει αυξήσεις στους βασικούς μισθούς στο Δημόσιο 3,6% με προβλεπόμενο πληθωρισμό 2,9%".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "αναδρομικές αυξήσεις τριών μηνών θα λάβουν από αύριο οι περίπου 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι, με βάση τη μισθολογική πολιτική της κυβέρνησης για το 2005. Στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων θα δοθεί ενιαία και όχι κλιμακωτή αύξηση 3,6% στο σύνολο των αποδοχών τους, ενώ η οικογενειακή παροχή για το τρίτο παιδί αυξάνεται κατά 34% (από τα 35 στα 47 ευρώ)".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι " με τη μισθοδοσία του Απριλίου θα δοθούν στους δημόσιους υπαλλήλους οι αυξήσεις 3,6% και τα αναδρομικά από 1.1.2005 σύμφωνα με την εισοδηματική πολιτική. Ειδικότερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να πάρουν στις ακαθάριστες βασικές αποδοχές τους αυξήσεις από 21 έως 52 ευρώ από τις αρχές του 2005, λόγω της αύξησης 3,6% στους μισθούς τους, ενώ τα αναδρομικά τριών μηνών (Ιανουάριος -Μάρτιος) θα ανέλθουν από 63 μέχρι 156 ευρώ".

    [08] Αυξημένες συντάξεις

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "στις συντάξεις του Απριλίου θα περάσουν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους. Αναπροσαρμογές σε επιδόματα και μερίσματα. Κατά 2% αυξάνονται επιπλέον οι αποδοχές υπηρετούντων σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Η Ε. Ε. απειλεί με διακοπή χρηματοδοτήσεων για τον "βασικό μέτοχο" και απαιτεί: Αλλαγή του νόμου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Κόλαφος από Βρυξέλλες. Η χώρα σύρεται στο ευρωδικαστήριο. Τελεσίγραφο Κομισιόν: Αλλάξτε τον νόμο, αλλιώς κόβουμε τις χρηματοδοτήσεις".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ο "βασικός μέτοχος" απειλή για τα κονδύλια" Προθεσμία 15 ημερών για διευκρινίσεις".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εν αναμονή διευκρινίσεων για τα μέτρα και τα έργα. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης θα παρουσιάσει την πολιτική που θα εφαρμοστεί".

    [10] ΕΕ-Κυβέρνηση

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "κλείσιμο της στρόφιγγας των Κοινοτικών κονδυλίων από τον επόμενο κιόλας χρόνο φέρνει η σύγκρουση της ελληνικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες για τον "βασικό μέτοχο". Μέσα σε 15 ημέρες πρέπει να σταλεί στην Κομισιόν η απαντητική επιστολή της Αθήνας για τα σημεία που η Κοινότητα διαπιστώνει ασυμβατότητα του νόμου που αποκλείει τους εμπλεκόμενους σε Μέσα Ενημέρωσης, με το Κοινοτικό Δίκαιο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 23 March 2005 - 16:42:09 UTC