Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνέντευξη Βαβύλη
  • [04] Οικονομία
  • [05] Παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη για Βασικό Μέτοχο
  • [06] Οικονομική και κοινωνική κρίση
  • [07] Αγροφυλακή
  • [08] Κώστας Καραμανλής
  • [09] Εκκλησία
  • [10] Προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ
  • [11] Άρθρο Νίκου Γκαργκάνα, Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/3/2005

    Η συνέντευξη του Απόστολου Βαβύλη και η οικονομία της χώρας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): "Πράσινο φως" για την ίδρυση της Αγροφυλακής. Σχέδιο Νόμου: Οι αποδοχές, οι βαθμοί και η ασφάλιση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Φιάσκο η συνέντευξη. Εκβιαστής και ψεύτης ο Βαβύλης. Αφού μονοπώλησε για μία εβδομάδα την επικαιρότητα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αλλαγή ρότας από τον Καραμανλή. Ομιλία-σταθμός με πηγή έμπνευσης τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Μαχαιριά στη Δημοκρατία. Παρέμβαση Μίκη υπέρ Καραμανλή για βασικό μέτοχο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κατέρρευσε η σκευωρία κατά του Χριστόδουλου. Έκθετοι οι σκευωροί μαζί με τους πρεζέμπορους, πράκτορες και ρουφιάνους που είχαν επιστρατεύσει, παραδίδονται στην δημόσια χλεύη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χιλιάδες προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ στο Δημόσιο. Όλες οι θέσεις που πρόκειται να καλυφθούν άμεσα.

    ΕΘΝΟΣ: Σκληρά μέτρα με επίκληση... Ελ. Βενιζέλου. Αποχαιρετά ο πρωθυπουργός τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Περιμέναμε... να ξυρισθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Απ' όσα επί ημέρες διατυμπάνισε από τηλεοράσεως ο Ευθύμιος Τριανταφυλλόπουλος εξ Ελαιοχωρίου Αχαΐας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αποκαλύπτει στενές σχέσεις με Αρχιεπίσκοπο, Πατριάρχη και αρχηγό της ΕΛΑΣ. Έσπασε τη σιωπή του και ανάβει φωτιές ο παράνομος και καταζητούμενος Απ. Βαβύλης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κίνητρα για επιχειρήσεις-απασχόληση. Άρθρο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στον "Ε.Τ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ράσα, μούσια μαλλιά κουβάρια. Δύο καταζητούμενοι ταράζουν Αθήνα - Ιεροσόλυμα.

    ΕΣΤΙΑ: Η διέξοδος από την κρίση. Ανόρθωσις της οικονομίας, ανασυγκρότησις της κοινωνίας.

    ESPRESSO: Ποιοι και γιατί δεν ήθελαν τη σύλληψη Βαβύλη. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Όλο το παρασκήνιο της συνέντευξης στον Τριανταφυλλόπουλο και τα αναπάντητα ερωτηματικά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βόμβα 5 δισ. ευρώ χτυπάει την τσέπη μας. Μέσα στην αναμπουμπούλα για Βαβύλη.

    TRAFFIC NEWS: Χρυσό παζάρι για τη συνέντευξη του Βαβύλη. Ολο το παρασκήνιο.

    Η ΧΩΡΑ: Υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος. Ο Βαβύλης επιβεβαίωσε όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

    City Press: Ανίερος πόλεμος μέχρις εσχάτων. Προσπάθεια του Βαβύλη να "κάψει" μέσω συνέντευξης τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, ο οποίος όμως μοιάζει αποφασισμένος να απαντήσει δυναμικά.

    METRO: Τελειώνει ο Ειρηναίος. Συμφωνία για "παραίτηση-αποπομπή" του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στα θρανία 40.000 εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αντίδοτο στην ακρίβεια. Μοδιανο - Καπανι: Φθηνότερες αγορές και από... λαϊκή.

    [03] Συνέντευξη Βαβύλη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "ο "μπουνταλάς και παλίμπαις" κατά τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, Απόστολος Βαβύλης "καρφώνει" με ψέματα στην περίφημη συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο "Θέμα" δύο ανθρώπους που ο ίδιος ομολογεί ότι τον βοήθησαν και τον στήριξαν: Τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον σημερινό αρχηγό της Αστυνομίας Γ. Αγγελάκο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "ο Απόστολος Βαβύλης "καίει" τον Αρχιεπίσκοπο. Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, διαψεύδει τον κ. Χριστόδουλο, ισχυριζόμενος στη συνέντευξη που έδωσε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ότι ο ίδιος τον έστειλε στα Ιεροσόλυμα, για να βοηθήσει, ώστε το Πατριαρχείο να περάσει σε ελληνικά χέρια".

    Η Espresso γράφει ότι "μια μεγάλη ευκαιρία για τη σύλληψη του "φαντομά" Απόστολου Βαβύλη έχασαν οι διωκτικές αρχές, όταν η άτυπη παρακολούθηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου σταμάτησε στο λιμάνι της Πάτρας. Ευκαιρία που απ' ό,τι λένε έμπειροι αξιωματούχοι, τόσο στο δικαστικό όσο και στο αστυνομικό σώμα, δεν την έχασαν λόγω ανικανότητας, αλλά κυρίως γιατί κάποιοι "ήθελαν να τη χάσουν".

    Η Traffic News σημειώνει ότι "πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν ανακύψει από αυτή τη συνέντευξη του πολυσυζητημένου καταζητούμενου, που διατείνεται πως είναι "υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος" και εκτελούσε "εθνικές αποστολές". Τότε γιατί δεν κυκλοφορεί στο Σύνταγμα με γραβάτα και γιατί δεν πάει και για βουλευτής; Η μήπως η επιδίωξή του είναι να ανακηρυχθεί σε ήρωα, μετά τα όσα καρφώνει δεξιά και αριστερά;"

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "ώρα με την ώρα τα κομμάτια του πάζλ συνθέτουν μια εικόνα εξόχως απογοητευτική. Η συνέντευξη Βαβύλη αναδεικνύει ότι επί σειρά ετών το βαθύτατο κράτος αντικαθιστούσε και σε πολλές περιπτώσεις χάραζε εθνική στρατηγική. Και όλα αυτά, πασπαλισμένα με ηρωίνη και εκατομμύρια δολάρια. Την ίδια ώρα ο πρώην οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Ν. Παπαδήμας δηλώνει ότι ενεργούσε κατ-εντολήν του κ. Ειρηναίου".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ " η σκευωρία εις βάρος του Χριστόδουλου κατέρρευσε παταγωδώς, αφήνοντας εκτεθειμένο όχι μόνο τον καταζητούμενο πρεζέμπορα, που ούτως ή άλλως υπήρξε από την πρώτη στιγμή αναξιόπιστος, αλλά και όλους εκείνους που βαυκαλίζονταν ότι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις μυθοπλασίες του Βαβύλη, για να πλήξουν την ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "ωδινεν όρος και έτεκεν μυν με την πολυδιαφημισμένη και προσυζητημένη συνέντευξή του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Οι απειλές του , προεβδομάδος "ότι αυτά που θ΄ακουσθούν και θα διαβασθούν θα κάνουν τον αρχιεπίσκοπο να μην ξέρει πουν να πάει" απεδείχθησαν πομφόλυγες. Καμία σοβαρή αποκάλυψη δεν έγινε εκ μέρους του Βαβύλη, η οποία να εδράζεται σε ατράνταχτες αποδείξεις και ντοκουμέντα. Ατυχής, ως εκ τούτου και ο τίτλος του "πρώτου θέματος": "Μάνατζερ Βαβύλη ο Χριστόδουλος". Το μόνο απολαυστικό στη συνέντευξη είναι οι οδικές περιπέτειες του Μάκη ώσπου να συναντήσει τον Βαβύλη..."

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "Βαβύλης- Χριστόδουλος, Ειρηναίος-Παπαδήμας. Μεταξύ δύο καταζητούμενων αναζητείται η αλήθεια για όσα έγιναν και προηγήθηκαν στα Ιερόσολυμα το 2001. Ο Χριστόδουλος μιλά για "Ιούδα ευεργετηθέντα" και ο Ειρηναίος διαρκώς διαψεύδει, απειλούμενος από ...υπογραφές. Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Αγγελάκου, προκάλεσε η δήλωση Βαβύλη ότι τον ενημέρωση για ένταλμα της Ιντερπόλ που εκκρεμούσε εις βάρος του".

    [04] Οικονομία

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "σε δραστικές περικοπές δαπανών και επιβολή πρόσθετων φόρων προχωρεί η κυβέρνηση για να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά 5 δισ. ευρώ περίπου ως το τέλος του 2006".

    [05] Παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη για Βασικό Μέτοχο

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "μάστιγες της δημόσιας ζωής, οι οποίες αλλοιώνουν την ίδια την ουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, χαρακτήρισε τη διαπλοκή και τη διαφθορά ο Μίκης Θεοδωράκης. Με επιστολή του προς τον πρώην υπουργό Παιδείας της Γαλλίας, Ζακ Λαγκ, τονίζει ότι αρνείται να υπερψηφίσει το ευρωπαϊκό Σύνταγμα, γιατί σε αυτό δεν περιλαμβάνεται άρθρο σχετικό με το αντίστοιχο 14 του ελληνικού Συντάγματος, το οποίο υπερασπίζεται τις ημέρες αυτές στην Ευρώπη η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. "Οι συμπατριώτες μου, τονίζει ο Μίκης, αισθάνονται βαθιά προσβεσλημένοι από την επίθεση που δέχονται από την Κομισιόν, η οποία ζητά αλλαγή του άρθρου 14".

    [06] Οικονομική και κοινωνική κρίση

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "η χώρα μας διέρχεται κατά τα τελευταία έτη βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση. Αμφότερες είναι προϊόν της πολιτικής που ακολούθησε επί μία ολόκληρη 20ετία το ΠΑΣΟΚ. Η μεν οικονομική κρίσις οφείλεται στην υπέρμετρη διόγκωση και παρέμβαση του κράτους στον τομέα της οικονομίας. Η δε κοινωνική κρίσις οφείλεται στην αδιαφορία που επέδειξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έναντι σειράς νοσηρών φαινομένων που σταδιακώς κατέστησαν κανόνας στον τόπο μας".

    [07] Αγροφυλακή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία της νέας ΑΓροφυλακής, η οποία σχεδιάζεται να στελεχωθεί με νέο προσωπικό περίπου 10.000 ατόμων, στους οποίους θα συμπεριληφθούν οι 1.200 αδιόριστοι αγροφύλακες, επιτυχόντες του διαγωνισμού του 1993, οι οποίοι έτσι αποκαθίστανται 12 χρόνια μετά. Το σχέδιο νόμου για την Αγροφυλακή παρουσίασε το Σάββατο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης, επόμενο βήμα είναι η παρουσίαση του νομοσχεδίου στα συναρμόδια υπουργεία και η σταδιακή προώθηση του σχετικού κοινωνικού διάλογου προκειμένου να συσταθεί αυτή η νέα υπηρεσία, η λειτουργία της οποίας περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ".

    [08] Κώστας Καραμανλής

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "με ύμνους στον Ελευθέριο Βενιζέλο που 'είχε και τη βούληση και τη δύναμη να αλλάζει ρότα', ο πρωθυπουργός ενταφίασε, χθες, από τους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά, την πολιτική της 'ήπιας προσαρμογής'. Αύριο στην Κυβερνητική Επιτροπή, θα δοθεί το πράσινο φως σε μια πολιτική τριετούς λιτότητας. Θα αποδοθεί, κατά τα ειωθότα, στην κληρονομιά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Θα εκδηλωθεί, ωστόσο, ένα χρόνο μετά τη διαχείριση της οικονομίας από ην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σχολιάζει ότι "με οδηγό δράσης τις διδαχές της πολιτικής του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος έθετε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλους, θα πολιτευθεί ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Αυτό προκύπτει από τη βαρυσήμαντη ομιλία που εκφώνησε στο Ακρωτήρι Χανίων, στους τάφους των Βενιζέλων".

    [09] Εκκλησία

    Το METRO αναφέρει ότι "ειλημμένη απόφαση είναι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η απομάκρυνση του πατριάρχη Ειρηναίου από το θρόνο των Ιεροσολύμων. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι υπέρ της απόφασης αυτής τάσσεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε διαρκή επαφή με αξιωματούχους της αραβικής πλευράς, θεωρώντας ως μοναδική λύση την άρση της εμπιστοσύνης προς τον Ειρηναίο', προκειμένου να διαφυλαχθεί η ελληνικότητα του πατριαρχείου και να εκτονωθεί το κλίμα έντασης στην περιοχή".

    Η CITY PRESS προσθέτει ότι "προσπάθεια του Βαβύλη να 'κάψει' μέσω συνέντευξης τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, ο οποίος όμως μοιάζει αποφασισμένος να απαντήσει δυναμικά. Χριστόδουλος επικαλείται Μακρυγιάννη: Χωρίς θρησκεία θα γίνουμε η παλιοψάθα των εθνών. Αποκαλύψεις του διαχειριστή Παπαδήμα σε βάρος του Πατριάρχη κ. Ειρηναίου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την οργή των Αράβων. Σε δύσκολη θέση ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αγγελάκος μετά τις δηλώσεις Βαβύλη ότι τον κάλυπτε και διευκόλυνε τις κινήσεις του όταν ήταν καταζητούμενος. Έκρηξη της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κούρκουλα κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου, εξαιτίας της αμφιλεγόμενης διαθήκης της αδελφής της μητέρας της, που τον καθιστά κληρονόμο σημαντικού μέρους της περιουσίας".

    [10] Προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "τα 'παράθυρα' που δίνει ο νόμος για τη διενέργεια προσλήψεων τακτικού και μη προσωπικού εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ εκμεταλλεύονται το τελευταίο διάστημα οι φορείς του Δημοσίου. Και αυτό διότι οι προσλήψεις που διενεργούνται από τους ίδιους τους φορείς είναι ταχύτερες. Η αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ τα τελευταία έτη έχει περιοριστεί κυρίως στη διενέργεια γραπτών διαγωνισμών για μεγάλες κατηγορίες προσωπικού, π. χ. εκπαιδευτικούς, αλλά και διαγωνισμούς που ζητούν οι ίδιοι οι φορείς, π.χ. διαγωνισμούς για την πρόσληψη προσωπικού σε τράπεζες".

    [11] Άρθρο Νίκου Γκαργκάνα, Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος

    Σε άρθρο του στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας επισημαίνει ότι "η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας πλήττεται από τον πληθωρισμό και το ρυθμό ανόδου του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, που έχουν διατηρηθεί πάνω από τους μέσους όρους της ζώνης του ευρώ. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν και να επιταχυνθούν σε ευρύ φάσμα της οικονομίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 29 March 2005 - 0:03:18 UTC