Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-05-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Φορολογικές δηλώσεις
  • [04] Οικουμενικό Πατριαρχείο-Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [05] Δηλώσεις Χριστόδουλου
  • [06] Πασχαλινή έξοδος
  • [07] Στεγαστικά δάνεια
  • [08] Επιδοτούμενα προγράμματα
  • [09] Αυξήσεις σε εργαζόμενους στον ΟΤΑ
  • [10] Κυβέρνηση-Μεταρρυθμίσεις
  • [11] Πάγκαλος
  • [12] Διαβατήρια
  • [13] Προσλήψεις
  • [14] Δηλώσεις Παπούλια
  • [15] Διόδια-Οδικό δίκτυο
  • [16] Ασφαλιστικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/5/2005

    Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, οι δηλώσεις του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου και ο εορτασμός και η έξοδος για το Πάσχα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πώς θα πάρετε τις νέες επιδοτήσεις. Επιχορηγήσεις σε μικρομεσαίους με ποσοστά μέχρι 55%.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ρεκόρ εξόδου. Μέχρι το Μ. Σάββατο πέρασαν τα διόδια 807.100 αυτοκίνητα!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βιομετρικά διαβατήρια από το 2006. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ξεκινά τη διαδικασία έκδοσής τους.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Στεγαστικά φθηνά δάνεια. Επιτόκια 2,45-3,88% προσφέρουν οι τράπεζες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τι κάνει ο Βαρθολομαίος; Μόνο τον Χριστόδουλο ήξερε να κατηγορεί και να υπονομεύει. Γιατί δεν διώχνει τον Ειρηναίο πριν χάσουμε το Πατριαρχείο;

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς, εφάπαξ για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Η κυβέρνηση ικανοποιεί πάγια αιτήματα.

    ΕΘΝΟΣ: Οι λύσεις στους γρίφους του Ε-9 και της φορολογικής δήλωσης. Οδηγός: 25+56 απαντήσεις- κλειδιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βρόντηξε και άστραψε χθες ο Αρχιεπίσκοπος καταγγέλλοντας τις σκοτεινές δυνάμεις ότι...Ζητούν επί πινάκι την κεφαλή της Ορθοδοξίας μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παραινέσεις Παπούλια προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ζήτησε να πέσουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης για τα μεγάλα προβλήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: 5.650 θέσεις σε υπουργεία- ΔΕΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ασφαλιστικό: Συζήτηση για την επιβίωση του συστήματος. Ψάχνουν φόρο ή πόρο.

    ΕΣΤΙΑ: Μάιος: Ο μήνας των μεταρρυθμίσεων . Ωράριο, εργασιακό, δημόσιες επιχειρήσεις.

    ESPRESSO: Τα τάματα των επώνυμων στις εκκλησίες της Μυκόνου. Άγνωστα δράματα και αγωνίες πίσω από τις δωρεές τους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διόδια-φωτιά υπέρ των εργολάβων για να γίνουν οι νέοι δρόμοι. Αυξήσεις έως 40% μέσα στην επόμενη πενταετία.

    TRAFFIC NEWS: Πάγκαλος: Ναι σε ό,τι ζητούν οι ομοφυλόφιλοι. Όχι, όμως, στο δικαίωμα του γάμου. Συνέντευξη-φωτιά του εκρηκτικού Θόδωρου προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

    Η ΧΩΡΑ: Πληρώστε πιο λίγους φόρους με περισσότερες αποδείξεις. Από αύριο οι δηλώσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πόλεμος στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Στα δύο το Ίδρυμα ενόψει της εκλογής νέου προέδρου.

    [03] Φορολογικές δηλώσεις

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "ξεκινά από αύριο ο "γολγοθάς" για εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι θα υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις. Τουλάχιστον 40 δικαιολογητικά και συνοδευτικά έγγραφα απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθεί έκπτωση δαπανών και να ξεπεραστεί ο ύφαλος των τεκμηρίων. Υποχρεωτική, για τελευταία χρονιά η υποβολή του Ε9".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "υποχρεωτικό ραντεβού με την Εφορία από αύριο για περισσότερους από 3 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους καθώς τρέχουν οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2004. Οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μέχρι και την 1η Ιουνίου. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν στις "παγίδες" των τεκμηρίων (ακίνητα, αυτοκίνητα κλπ) γιατί το παραμικρό λάθος θα τους κοστίσει ακριβά".

    [04] Οικουμενικό Πατριαρχείο-Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι " καταπελτικά πλέον τα ερωτήματα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, τον μόνο ιεραρχικά και δικαιοδοτικά δυνάμενο να μαζέψει τον Ειρηναίο, πριν η κατάσταση στα Ιεροσόλυμα αποκτήσει διαστάσεις εθνικής πανωλεθρίας: Τι κάνει; Τι έπραξε τόσον καιρό; Γιατί επιμένει στην μειοδοτική σιωπή επιτρέποντας στον Πατριάρχη των αντεθνικών σκανδάλων να αλωνίζει θρασύτατος στους Αγίους Τόπους".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι "λάδι στη φωτιά" ρίχνει στην υπόθεση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ο ισραηλινός τύπος, ενώ ο κ. Ειρηναίος σε ένα ξέσπασμά του κατηγόρησε κληρικούς της αγιοταφικής αδελφότητας, ενώ χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως "σκουλήκια και σκουπίδια".

    [05] Δηλώσεις Χριστόδουλου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "λέων βρυχώμενος, χθες του Αγίου Γεωργίου, αλλά και του Αγίου Αθανασίου του (στύλου της Ορθοδοξίας) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος. Με φωνή στεντόρεια και χωρίς να μασήσει τα λόγια του κατήγγειλε από άμβωνος τις σκοτεινές δυνάμεις που δεν αντέχουν να βλέπουν τους Έλληνες να είναι πιστοί στο Θεό και την Ορθοδοξία".

    [06] Πασχαλινή έξοδος

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "το ταξίδι του ...γυρισμού ξεκίνησε για τους εκατοντάδες χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα που όπως φαίνεται θα ολοκληρωθεί όπως και η έξοδος (που ήταν μία από τις μεγαλύτερες) αλλά και με αρκετή ταλαιπωρία, αφού η μαζική επιστροφή προκάλεσε μποτιλιαρίσματα αλλά και εκνευρισμό στους οδηγούς. Ωστόσο το ιδιαίτερο σε αυτή την έξοδο-επιστροφή είναι ότι αν και είχαμε τα λιγότερα τροχαία ατυχήματα, δεν είχαμε κανένα δυστύχημα στο εθνικό οδικό δίκτυο όπου αστυνομευόταν ιδιαίτερα αυστηρά".

    [07] Στεγαστικά δάνεια

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "φθηνά στεγαστικά δάνεια προσφέρουν οι περισσότερες τράπεζες εν όψει της αλλαγής του φορολογικού καθεστώτος στα ακίνητα από την 1η Ιανουαρίου 2006. Η ΑΠΟΦΑΣΗ παρουσιάζει σήμερα τα είκοσι φθηνότερα δάνεια πολυετούς διάρκειας (25 έως 40 χρόνια) που περιορίζουν τη μηνιαία δόση μέχρι και στα 276 ευρώ".

    [08] Επιδοτούμενα προγράμματα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "έξι τουλάχιστον προγράμματα που αφορούν μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις πρόκειται να προκηρυχθούν τους επόμενους μήνες, ξεκινώντας από το μήνα που διανύουμε. Πρόκειται για εκατοντάδες εκατ. ευρώ τα οποία αναμένεται να κινητοποιηθούν μέσω των υψηλών και προσαυξημένων επιχορηγήσεων του προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα" του υπουργείου Ανάπτυξης".

    [09] Αυξήσεις σε εργαζόμενους στον ΟΤΑ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι " αυξήσεις στους μισθούς 50.000 δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, καθώς και στα εφάπαξ τους κατά 1.200 ευρώ προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Ικανοποιώντας πάγια αιτήματα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες στο νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική που θα δώσει στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδας θα ενσωματώσει ρυθμίσεις για τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων της χώρας".

    [10] Κυβέρνηση-Μεταρρυθμίσεις

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "ο κρισιμώτερος ίσως μήνας για την ελληνική οικονομία από την ημέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, είναι ο αρξάμενος Μάιος. Είναι ο μήνας κατά τον οποίο πρέπει να πραγματοποιηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός . Από τις μεταρρυθμίσεις αυτές θα κριθή η περαιτέρω πορεία της ελληνικής οικονομίας".

    [11] Πάγκαλος

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "φωτιά" στο κατεστημένο, στις ομοφοβικές αντιλήψεις, αλλά και στα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την τοποθέτηση των πολιτικών - και της πολιτικής - απέναντι στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας βάζει ο χειμαρρώδης πρώην υπουργός και σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος και μέσα από αποκαλυπτική συνέντευξή του στο περιοδικό "10%".

    [12] Διαβατήρια

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "μέσα στους επόμενους έξι μήνες όλοι οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα περάσουν από τα ειδικά κέντρα καταγραφής και επεξεργασίας των βιομετρικών χαρακτηριστικών τους, προκειμένου να εκδώσουν νέα διαβατήρια που θα περιλαμβάνουν, εκτός από αυστηρά προσωπικά δεδομένα, μικροτσίπ με ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα και το χρώμα της ίριδας των ματιών του κατόχου".

    [13] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "τρέχουν" οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 2.863 υπαλλήλων, ενώ εγκρίθηκαν 2.910 θέσεις σε δύο υπουργεία και 57 θέσεις μερικής απασχόλησης σε δήμους και κοινότητες".

    [14] Δηλώσεις Παπούλια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Από το ακριτικό Καστελόριζο, όπου μετέβη για την Ανάσταση και την εορτή του Πάσχα έστειλε πολλαπλά μηνύματα στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Μιλώντας στο δημαρχείου του νησιού ο κ. Παπούλιας επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη συνεννόησης μπροστά στα μεγάλα εθνικά θέματα αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα του τόπου".

    [15] Διόδια-Οδικό δίκτυο

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "και νέες αυξήσεις-φωτιά έως 40% στα διόδια ετοιμάζει η κυβέρνηση από το 2006 στο εθνικό δίκτυο με στόχο να προσελκύσει ιδιώτες που θα κατασκευάσουν τις νέες Εθνικές Οδούς".

    [16] Ασφαλιστικό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "στους πόρους ή τους φόρους που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος θα επικεντρωθεί η συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Οι πρώτες τοποθετήσεις άρχισαν ήδη να "κατατίθενται" από τους Χρ. Πολυζωγόπουλο, Σπ. Παπασπύρο, Γ. Ρωμανιά, Σ. Ρομπόλη, Ι. Δραγασάκη. Αλογοσκούφης και Παναγιωτόπουλος επαναλαμβάνουν ότι τίποτα δεν θα γίνει στην τετραετία. Έχουν όμως κατά νου νόμο για την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και τη μείωση του κόστους των υπερωριών. Η Ντόρα ζήτησε διάλογο για τα "καυτά" θέματα του εφάπαξ, των ορίων ηλικίας και υπολογισμού της σύνταξης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 3 May 2005 - 23:34:23 UTC