Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-05-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Φορολογικές δηλώσεις
  • [04] ΠΑΣΟΚ: Επιτροπή για τη Διαφάνεια
  • [05] Βασικός μέτοχος
  • [06] Εορτασμός της Πρωτομαγιάς
  • [07] Κ. Καραμανλής- Κυβέρνηση
  • [08] Ανεργία
  • [09] Αγροτική Τράπεζα
  • [10] Συνταξιοδότηση
  • [11] Φυτοφάρμακα
  • [12] Ρύθμιση χρεών στο ΤΕΒΕ
  • [13] Παιδεία
  • [14] Νέες συντάξεις
  • [15] Επιδοτήσεις μικρών επιχειρήσεων
  • [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [17] Ελληνική Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/5/2005

    Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η Επιτροπή για τη Διαφάνεια στο ΠΑΣΟΚ και η απαντητική επιστολή της κυβέρνησης στην Κομισιόν για το βασικό μέτοχο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τα "κλειδιά" για τις Πανελλαδικές. Το κυνήγι των μορίων και τα μαθήματα "SOS".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οι νέες συντάξεις. Πώς διαμορφώνονται μετά από τις αυξήσεις. Αναλυτικοί πίνακες για 23 επικουρικά Ταμεία.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Καθαρίζει" τον Βενιζέλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου τον άφησε εκτός Επιτροπής για τη Διαφάνεια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κώδικας Καραμανλή για αλλαγές. Πολιτική απογραφή στο "βαθύ κράτος" του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πώς θα λύσετε το γρίφο Ε9. Τι προβλέπεται για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους. Οδηγίες της "Απόφασης".

    Η ΑΥΓΗ: Κάλεσμα για ενωτικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Να μπει τέλος στις χωριστές συγκεντρώσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ήταν έτοιμος ο Σημίτης να ξεπουλήσει την Αγροτική Τράπεζα. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό έγγραφο που δημοσιεύουμε.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Επισκέπτης ο κ. Καραμανλής στα υπουργεία για να τα ελέγξει... Ο πρωθυπουργός αρχίζει από σήμερα μαραθώνιο επιθεωρήσεων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδοτήσεις μέχρι 100.000 ευρώ για χιλιάδες εμπόρους. Διαδικασίες-εξπρές για μικρές και ατομικές επιχειρήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Σφαγή εισακτέων στις περιζήτητες Σχολές. Πανελλαδικές με λιγότερες θέσεις στα ΑΕΙ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το πήραν και το πάνε το "γράμμα". Αύριο δίνεται η απάντηση στην Κομισιόν από την Κυβέρνηση για τον βασικό μέτοχο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οργισμένος με τον Γιώργο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μετά τον αποκλεισμό του από την Επιτροπή Διαφάνειας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τοξική βόμβα από φυτοφάρμακα. Έρευνα ΑΠΘ: Ποια ποτάμια και λίμνες έχουν μολυνθεί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κλέβουν την Πρωτομαγιά. Εργάσιμη με τις ευλογίες Καραμανλή, για λόγους οικονομίας.

    ΕΣΤΙΑ: Το αίσχος με το "Ε-9". Απαράδεκτη η εκ νέου υποβολή του εντύπου.

    ESPRESSO: Ο άνθρωπος που άλλαξε τη ζωή της Κατερίνας Θάνου. Ο νέος έρωτας που τη βοήθησε να ξεπεράσει το σοκ των Ολυμπιακών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κραδασμοί στο ΠΑΣΟΚ λόγω διαφάνειας. Ο Γ. Παπανδρέου σπάει την απομόνωση και μπαίνει στη μάχη κατά της διαφθοράς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αύριο η απάντηση της κυβέρνησης για το "βασικό μέτοχο". Παράταση εφαρμογής του νόμου για ένα τρίμηνο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κρυφό άλμα βάσεων με... καραμπόλες. Στο 1ο, 3ο και 4ο Πεδίο.

    Η ΝΙΚΗ: Καταργούν την Πρωτομαγιά. "Ψαλίδι" από Αλογοσκούφη - Ανδρεουλάκο - Γιακουμάτο. Διαφωνεί ο "κόκκινος Πάνος".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στα βαθιά γεράματα το όριο συνταξιοδότησης. Παρατείνεται συνεχώς ο εργάσιμος βίος.

    TRAFFIC NEWS: "Δημήτρη, εσύ είσαι ο πατέρας μου!". Άναψε φωτιές στον "αέρα" η Φαίη Σπανού. Η κόρη της Τίνας Σακελλάριου αναστατώνει τη showbiz.

    Η ΧΩΡΑ: Ρύθμιση χρεών στο ΤΕΒΕ. Πακέτο μέτρων προωθεί το υπ. Απασχόλησης.

    City Press: Σωσίβιο 1,25 δισ. ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Έκρηξη στα εξοχικά. Χιλιάδες νέες παραθεριστικές κατοικίες φέτος στη Χαλκιδική. Στα ύψη η αντιπαροχή στη Θεσσαλονίκη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Κλέβουν φράχτες της Εγνατίας Οδού. Ασυνείδητοι περιφράζουν τα οικόπεδά τους θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες οδηγούς.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελλάδα έγινε Ε9.

    [03] Φορολογικές δηλώσεις

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "αίσχος συνιστά η υποχρέωσις των φορολογουμένων να υποβάλουν εκ νέου το έντυπο Ε-9 για τα ακίνητα. Το ίδιο αυτό έντυπο είχε υποβληθή και το έτος 1997. Και έκτοτε, σε περίπτωση μεταβολής των ακινήτων τους (αγορά, πώλησις κλπ) οι φορολογούμενοι είχαν υποχρέωση να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση του Ε-9. Τι έγιναν λοιπόν όλες αυτές οι δηλώσεις; Τι τις έκανε η εφορία; Τις πέταξε;"

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "σοβαρές δυσκολίες με τους γρίφους του Ε9 καλούνται να αντιμετωπίσουν οι φορολογούμενοι. Ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας ξεκαθάρισε χθες ότι όλοι θα πρέπει να δηλώνουν στο έντυπο Ε9 την πραγματική επιφάνεια των κτισμάτων που κατέχουν ακόμη και αν σε αυτή περιλαμβάνονται και οι ημιυπαίθριοι χώροι που έχουν κλείσει με αυθαίρετες κατασκευές. Η ΑΠΟΦΑΣΗ παρουσιάζει σήμερα τα πέντε λάθη στο Ε9 και προτείνει λύσεις για να τα αποφύγετε".

    [04] ΠΑΣΟΚ: Επιτροπή για τη Διαφάνεια

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "στο περιθώριο βάζει ο Γιώργος Παπανδρέου τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς τον άφησε εκτός της επιτροπής για τη διαφάνεια, που θα μελετήσει προτάσεις για να κατατεθεί σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της διαπλοκής στη δημόσια ζωή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αν και θεωρείται ο καθ΄ύλην αρμόδιος σε θέματα συντάγματος στο ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μένει εκτός και στη θέση του ο Παπανδρέου προτίμησε τον καθηγητή Νίκο Αλεβιζάτο με τον οποίο ο πρώην υπουργός βρίσκεται σε κόντρα και στο παρελθόν έχουν λογομαχήσει ακόμη και σε τηλεοπτικές εκπομπές σε θέματα ερμηνείας του συντάγματος".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου να συγκροτήσει ειδική επιτροπή, με στόχο τη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων για την κατοχύρωση της διαφάνειας στον δημόσιο βίο προκαλεί αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τη δυσαρέσκειά του για την πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου - που εναρμονίζεται με την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών για τα διαπλεκόμενα-εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Ευ. Βενιζέλος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι " απειλές Βενιζέλου με αφορμή τον αποκλεισμό του από την Επιτροπή Διαφάνειας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς που συγκροτήθηκε εσχάτως από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και γκρίνιες στη χθεσινή σύσκεψη των συντονιστών".

    [05] Βασικός μέτοχος

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "για το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής που θα στείλει η Κυβέρνηση αύριο στην "αιτιολογημένη γνώμη" της Κομισιόν για το θέμα του "βασικού μετόχου" ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην επιστολή που θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκφράζεται η βούληση για την έναρξη "διαπραγματεύσεων" προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και να υπάρξει "κοινός τόπος" στο θέμα του νόμου για το βασικό μέτοχο".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "είχαν πάρει το γράμμα από την Κομισιόν και τους ζητούσε να της απαντήσουν για το θέμα του βασικού μετόχου. Έτσι χθες ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο του απαντητικού γράμματος που θα στείλει αύριο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

    [06] Εορτασμός της Πρωτομαγιάς

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "πρωτοβουλία για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος με στόχο τον κοινό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαΐου ανέλαβαν 50 συνδικαλιστές από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "πολιτικό "ανφέρ" από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία μεθοδεύει την ...κατάργηση της Πρωτομαγιάς που λόγω του φετινού ετεροχρονισμού της - αφού κανονικά συνέπιπτε με την Κυριακή του Πάσχα- κινδυνεύει να εορταστεί υπό συνθήκες πρωτοφανούς παρεμπόδισης των εργαζομένων να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται σε ολόκληρη την χώρα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "με τις ευλογίες του Κ. Καραμανλή η κυβέρνηση "έκλεψε" την Πρωτομαγιά και όρισε την 11 Μαΐου εργάσιμη. Επιχείρημα:Η μετάθεση του εορτασμού παρά τον νόμο 74/1975 που την επιτρέπει εφ΄όσον η επέτειος συμπίπτει με την Μ. Εβδομάδα ή το Πάσχα. Διαμαρτύρονται ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Έκκληση 60 συνδικαλιστών για ενωτικό εορτασμό στις 11 Μαΐου".

    [07] Κ. Καραμανλής- Κυβέρνηση

    Η ESPRESSO τονίζει ότι "εφόδους στα υπουργεία ξεκινά από σήμερα ο πρωθυπουργός, αρχής γενομένης απότο Δημόσιας Τάξης, εγκαινιάζοντας μια νέα επικοινωνιακή στρατηγική με βάση το one man show αλλά και την "έξοδο" από το Μέγαρο Μαξίμου την οποία απαιτεί ακόμη και η οργανωμένη βάση του κόμματος".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "τον επισκέπτη στα υπουργεία θα κάνει το επόμενο διάστημα ο κ. Καραμανλής για να ελέγξει την απόδοση των υπουργών του. Η όλη κίνηση εντάσσεται σε μια προσπάθεια ανασύνταξης της κυβέρνησης μετά τα διαλυτικά φαινόμενα της τελευταίας περιόδου και ανάκαμψης της εικόνας της εν όψει των δημοσκοπήσεων που έχουν προγραμματισθεί για τον Ιούνιο".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "έτοιμο νομοθετικό πλαίσιο για να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχει στη διάθεσή του υπό μορφή κώδικα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η πολιτική απογραφή έδειξε ότι η κυβέρνηση κληρονόμησε ένα δύσκαμπτο σχήμα από το ΠΑΣΟΚ στο οποίο μπορεί να επιφέρει αλλαγές οποτεδήποτε".

    [08] Ανεργία

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "άνεργος ένας στους δέκα Έλληνες σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Eurostat γεγονός που ανεβάζει τη χώρα μας πρώτη στη λίστα της ανεργίας στην ευρωζώνη και τρίτη στο σύνολο των 25 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    [09] Αγροτική Τράπεζα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "πωλητήριο στην Αγροτική Τράπεζα είχε βάλει ο Σημίτης από το 2002 σύμφωνα με το περιεχόμενο αποκαλυπτικού εγγράφου της τότε Διοίκησης της Τραπέζης που αποκαλύπτει σήμερα η "ΑΥΡΙΑΝΗ".

    H CITY PRESS υποστηρίζει ότι "προκλητική επιβάρυνση του Δημοσίου και φυσικά των φορολογούμενων σε περίοδο δημοσιονομικής αυστηρότητας. 400 εκατομμύρια ευρώ η ζημιά της Αγροτικής Τράπεζας από τη ρύθμιση για τα πανωτόκια που έκανε η ΝΔ. 490 εκατομμύρια ευρώ διαχειριστική τρύπα από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που δόθηκαν επί προηγούμενων κυβερνήσεων. 310 εκατομμύρια ευρώ οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις της Τράπεζας που έρχονται στην επιφάνεια λόγω της εφαρμογής των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τσακώνονται για την πιστωτική κάρτα του Μηλιάκου, ενώ μοιράζονται την ευθύνη για το οικονομικό διέξοδο της ΑΤΕ".

    [10] Συνταξιοδότηση

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "άλλος ένας μύθος καταρρίπτεται. Οι Έλληνες εργαζόμενοι όχι μόνο δε βγαίνουν νωρίς στη σύνταξη, αλλά εργάζονται μέχρι τα βαθιά -βαθιά γεράματα. Σύμφωνα με έρευνα της "Γιούροστατ" ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης στη χώρα μας ήταν ήδη στα 63,2 χρόνια το 2003 και κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη κατά σειρά ...χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των "25" και στη δεύτερη χειρότερη σ΄αυτήν των "15".

    [11] Φυτοφάρμακα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "τοξικές βόμβες στο πιάτο μας έχουν γίνει τα αγροτικά προϊόντα που ψεκάζονται με φυτοφάρμακα τα οποία σχετίζονται με την εμφάνιση πολλών ειδών καρκίνου".

    [12] Ρύθμιση χρεών στο ΤΕΒΕ

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "γενική ρύθμιση για τις οφειλές στο ΤΕΒΕ προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης με νέο πλαίσιο στο οποίο επιτρέπεται η παρακράτηση μέρους της σύνταξης του οφειλέτη. Αναπροσαρμόζονται τα όρια συντάξεων χηρείας και μάλιστα οι δικαιούχοι θα λάβουν και αναδρομικά. Επιπλέον ο αριθμός των αποχωρούντων από ιδιωτικές επιχειρήσεις υπολογίζεται στο ποσοστό των απολύσεων".

    [13] Παιδεία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι " όχι μόνο αριστούχοι, αλλά και προνομιούχοι της τύχης πρέπει να είναι όσοι από τους μαθητές θα εκπορθήσουν φέτος στις πύλες των υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών τμημάτων. Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα μειώσει τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ πλήττει κατά κύριο λόγο τις Πολυτεχνικές, Ιατρικές και Νομικές Σχολές. Το αποτέλεσμα είναι προφανές. Οι βάσεις εισαγωγείς θα εκτιναχθούν στα ύψη και οι εξεταζόμενοι δεν αρκεί να είναι αριστούχοι. Χρειάζονται και την τύχη με το μέρος τους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "μπορούμε να πούμε ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις εκτός από τα SOS θέματα υπάρχουν και τα SOS μαθήματα. Σε αυτήν την περίπτωση τα μαθήματα στα οποία πρέπει να δώσουν ιδιαίτερο βάρος οι διαγωνιζόμενοι είναι τα δύο αυξημένης βαρύτητας σε κάθε επιστημονικό πεδίο καθώς η ίδια η εξεταστική διαδικασία τα καθιστά πιο σημαντικά από άλλα. Ωστόσο αυτό δεν μεταφράζεται σε αδιαφορία για τα υπόλοιπα επτά μαθήματα , τα οποία συμμετέχουν στη διαμόρφωση του τελικού βαθμού πρόσβασης και γι αυτό πρέπει ο υποψήφιος να εξασφαλίσει έναν καλό μέσο όρο. Απλώς τα αυξημένης βαρύτητας μαθήματα είναι εκείνα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη βαθμολογία τουλάχιστον για τη διεκδίκηση υψηλόβαθμων σχολών".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "γενικευμένη άνοδο των βάσεων θα φέρει η μείωση των εισακτέων στις περιζήτητες Σχολές. Εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι θα υπάρξουν "καραμπόλες" από αριστούχους οι οποίο θα αποτύχουν στη Σχολή πρώτης προτίμησής τους και θα παρασύρουν τις βάσεις προς τα πάνω στις Σχολές-δεύτερη ή τρίτης προτίμησης - στις οποίες θα εισαχθούν".

    [14] Νέες συντάξεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι " αύξηση κατά 4% θα λάβουν στις επικουρικές τους συντάξεις οι συνταξιούχοι των πρώτων 23 (σε σύνολο 34) ταμείων επικουρικής ασφάλισης για τα οποία έχουν ήδη υπογραφεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις από την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας".

    [15] Επιδοτήσεις μικρών επιχειρήσεων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι " με 200 εκατομμύρια ευρώ θα επιδοτηθούν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του εμπορίου (που απασχολούν από ένα έως εννέα εργαζομένους ) στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενίσχυση Ανταγωνιστικότητας Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του Εμπορίου " που ήδη προκηρύχθηκε".

    [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Από "κόσκινο" οι δαπάνες. Στελέχη του ΔΝΤ εξετάζουν από σήμερα το σύστημα των δημοσίων εξόδων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το σύνδρομο του φόβου βυθίζει την οικονομία. Δραματική πτώση των καταναλωτικών προσδοκιών διαπιστώνει η ΕΕ".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Χ.Α.:Ρευστοποιήσεις λόγω μετοχοποιήσεων. Κυριάρχησαν οι εντολές πώλησης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ελπίδες για ανάκαμψη από εμπόριο, υπηρεσίες. Χειροτερεύει το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη".

    [17] Ελληνική Οικονομία

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "οι τομείς των λιανικών πωλήσεων και των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών βελτίωσαν τις γενικότερες προσδοκίες για την ελληνική οικονομία τον Απρίλιο μετά το ιστορικό χαμηλό επίπεδο που είχε καταγραφεί το Μάρτιο. Αυτό προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης την οποία διεξάγει η επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Κομισιόν για όλα τα κράτη - μέλη".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 5 May 2005 - 16:10:06 UTC