Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-05-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [04] Κ. Καραμανλής-Κυβέρνηση
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Γιουροβίζιον
  • [07] Διαδοχική ασφάλιση
  • [08] Ακίνητα Δημοσίου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/5/2005

    Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στη Γιουροβίζιον, το ταξίδι του Κώστα Καραμανλή στις ΗΠΑ και η επιστροφή του στην Ελλάδα, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μπράβο Έλενα. Number 1 η Ελλάδα και στη μουσική σκηνή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Είμαστε νούμερο ΕΝΑ! Αφορμή για να ξεφύγουν για λίγο οι Έλληνες από την πολιτική μιζέρια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αντεπίθεση με "πράσινους" φακέλους. Αποφασισμένος για ανατροπές γυρίζει ο Κ. Καραμανλής από τις ΗΠΑ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Χαρίζουν 50.000 οικόπεδα. Λύση-δώρο για χιλιάδες αμφισβητούμενες εκτάσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βιομηχανία ψευτοσκανδάλων στήνουν οι διαπλεκόμενοι νταβατζήδες. Με στόχο τον Πρωθυπουργό, την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και την υπονόμευση της Οικονομίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ζούμε το μύθο μας στην Ελλάδα. Χρυσή τριπλέτα με Euro, Ολυμπιακούς Αγώνες και Eurovision.

    ΕΘΝΟΣ: Στο ράφι η διαδοχική ασφάλιση. Μετέωροι οι ασφαλισμένοι, 14 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σήμερα μαύρος ουρανός, σήμερα μαύρη ημέρα. Στο Φανάρι τελειώνει το... λαδάκι του Ειρηναίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σαμποτάζ από τα "πράσινα τρωκτικά". Επιδίδονται σε αήθη εκστρατεία κατά της κυβέρνησης για να την πλήξουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα παράθυρα διορισμών του Γ. Παπανδρέου. Αποκάλυψη: Πώς βόλευε εκτός ΑΣΕΠ "ημετέρους" στενός του συνεργάτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αμαρτίες γαλάζιων τέκνων. Χούπη νέα έργα - Εκστατικό το γραφείο Ανδρεουλάκου.

    ΕΣΤΙΑ: Ένα τραγούδι αλλάζει το τοπίο. Επιβραβεύθηκε στο Κίεβο η συλλογική προσπάθεια.

    ESPRESSO: Το τάμα της μητέρας Παραρίζου. Η προσευχή σε ορθόδοξη εκκλησία της Σουηδίας και η σημαία-φυλακτό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Number One πρόβλημα ο Προκόπης. Σε δεινή θέση μετά τις νέες αποκαλύψεις.

    TRAFFIC NEWS: Ατόφιο χρυσάφι η Έλενα. Έφερε στην Ελλάδα τη Eurovision. Όλο το παρασκήνιο από το Κίεβο.

    Η ΧΩΡΑ: Έξω πάμε πολύ καλά. Εντυπωσίασε ο Καραμανλής στις ΗΠΑ.

    City Press: Φαυλοκρατία στις προσλήψεις. Η υπόθεση Χούπη έδειξε ότι η αξιοκρατία είναι ένα ακόμη προεκλογικό σύνθημα.

    METRO: Στην κορυφή η Ελλάδα. Στους δυνατούς ρυθμούς του "My Number One" χορεύει πλέον η Ευρώπη, μετά τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Με μπλακ άουτ το καλοκαίρι. ΔΕΗ: Σοβαρός κίνδυνος σε Θεσσαλονίκη - Μακεδονία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μπλόκο στις νέες εφημερίες. Στη Θεσσαλονίκη τις απορρίπτει σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος.

    [03] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "η ώρα της Εκκλησιαστικής κρίσης έφθασε για την Ειρηναίο, αφού προηγήθηκε η Διοικητική έκπτωση εκ μέρους της Ιορδανίας, με την υπογραφή του Βασιλιά Αμπντάλα, που επικύρωσε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Μία Σύνοδο, στην οποία προεδρεύει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, θα δώσει τη λύση που συμφέρει τη Σιωνίτιδα Εκκλησία, αλλά και θα διασώσει την Ορθοδοξία από τον εξευτελισμό. Από τη Σύνοδο, θα απουσιάσουν και θα αντιπροσωπευθούν ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος, ο Αντιοχείας Ιγνάτιος - ο "Άραβας", όπως τον αποκαλούν - και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κ. Χρυσόστομος. Όλοι τους, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Επίσης, μέχρι χθες, δεν είχε ξεκαθαριστεί αν θα συμμετάσχει ο υπέργηρος Πατριάρχης Βουλγαρίας Μάξιμος, όπως επίσης και ο Σερβίας Παύλος".

    [04] Κ. Καραμανλής-Κυβέρνηση

    Η City Press σημειώνει ότι "η υπόθεση Χούπη έδειξε ότι η αξιοκρατία είναι ένα ακόμη προεκλογικό σύνθημα. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος κατάργησε τα όποια αντικειμενικά κριτήρια υπέρ των (κομματικών) συνεντεύξεων. Πέντε τεχνάσματα για τη μετατροπή της "επανίδρυσης" σε μεγάλης κλίμακας κομματικό ρουσφέτι".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "αισιοδοξία από τα επιτεύγματα Καραμανλή στις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από χιλιάδες ομογενείς. Νέα εποχή στις σχέσεις με Αμερική, αφού η χώρα μας εξελίσσεται σε κορυφαίο στρατηγικό σύμμαχο και εταίρο. Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Καραμανλή πρόκειται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "στην αντεπίθεση θα περάσει η κυβέρνηση μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από τις ΗΠΑ. Η ΝΔ θα δώσει ξεκάθαρη απάντηση στη συντονισμένη επίθεση που δέχτηκαν υπουργοί από τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία βρίσκεται πάνω από τη σκανδαλολογία. Η δημοσιοποίηση σκανδάλων στα οποία πρωταγωνίστησαν στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης θα είναι η αρχή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "με την τήβεννο του επιτίμου διδάκτορα επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός. Τον περιμένει ντόμινο αποκαλύψεων. Σύμβουλος του Πρ. Παυλόπουλου συνεργάστηκε με το Ταχ Ταμιευτήριο και ο γιος του διευθυντή του γραφείου του Απ. Ανδρεουλάκου είχε ναρκωεργαστήριο. Τέλος, η παραίτηση του Θ. Διαμαντόπουλου από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και λόγω του Θ. Χούπη".

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "το μεγαλύτερο πρόβλημα του Κώστα Καραμανλή είναι πλέον ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο υπουργός Εσωτερικών βρίσκεται σε δεινή θέση μετά τις νέες αποκαλύψεις για παρανομίες συνεργατών του, ενώ πληθαίνουν οι φωνές κυβερνητικών στελεχών που λένε πως ο υπουργός Εσωτερικών έχει προσωπική ευθύνη για όσα συνέβησαν".

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "στο στόχαστρο των διαπλεκομένων βρίσκεται και πάλι η κυβέρνηση, καθώς η "υπόθεση Χούπη" χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να κλιμακωθούν εκ νέου οι αντικυβερνητικές επιθέσεις με στόχο να πληγεί η κυβερνητική αξιοπιστία και να διαρραγούν οι ισχυροί δεσμοί εμπιστοσύνης που έχουν σφυρηλατηθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την ελληνική κοινωνία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "χιλιάδες προσλήψεις εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ είχε πραγματοποιήσει στο Δημόσιο το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις συμβασιούχων αορίστου χρόνου που έγιναν σε οργανικές μονάδες από τον τότε γγ του υπουργείου Εσωτερικών και νυν διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σε μια αήθη εκστρατεία επιδίδεται τον τελευταίο καιρό το ΠΑΣΟΚ, στην απέλπιδα προσπάθειά του να πλήξει "παντί τρόπω" την κυβέρνηση. Με πολιορκητικό κριό τον δημόσιο τομέα, που ελέγχει πλήρως (καθώς επί μια εικοσαετία βρισκόταν στην εξουσία), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει επιλεγμένους στόχους, στο παρόν κυβερνητικό σχήμα, τους οποίους και επιδιώκει καθημερινά να φθείρει".

    [06] Γιουροβίζιον

    Η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια της Eurovision Αλεξάνδρα Πασχαλίδου γράφει για τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση): "Είμαι πολύ περήφανη για την τεράστια επιτυχία της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision, που διεξήχθη στο φιλόξενο -για τη χώρα μας- Κίεβο της Ουκρανίας... Ήταν μία ομαδική προσπάθεια, όπου όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, και θέλω να τονίσω πως η πατρίδα μας το 2006 θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει την ικανότητά της να επιτυγχάνει σε όλα τα στοιχήματα που βάζει, όπως έκανε και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

    Σύμφωνα με το METRO "κλίμα εθνικής υπερηφάνειας κατάφερε να δημιουργήσει, εν μέσω μιας περιόδου σκανδαλολογίας που ταλανίζει την πολιτική ζωή του τόπου, η επιτυχία της ελληνικής αποστολής στον 50-ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, στο Κίεβο της Ουκρανίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σχολιάζει ότι "σύμπασα η Ελλάδα ζει πάλι έναν ακόμα ... θρίαμβο! Υπερβολή, λένε. Υπερβολή, ξεϋπερβολή, δεν υπήρξε Έλληνας τη νύχτα του Σαββάτου που να μην καρδιοχτύπησε κατά τη μετάδοση της "Γιουροβίζιον" και να μην ξέσπασε σε πανηγυρισμούς όταν η απαστράπτουσα Έλενα και η Ελλάδα κατακτούσαν την πρώτη θέση σ΄αυτή την ευρωπαϊκή διοργάνωση".

    Η TRAFFIC αναφέρει ότι "δεν άντεξε... Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε, δεν τα κατάφερε η 23χρονη Έλενα Παπαρίζου και αναφερόμενη στη γιαγιά της, που έχασε πριν τρία χρόνια, βούρκωσε. Επιφωνήματα θαυμασμού, χειροκροτήματα, δακρυσμένα μάτια από συγκίνηση και η Ελληνίδα τραγουδίστρια στο επίκεντρο όλης Ευρώπης. Η Έλενα εισέπραξε για μια ακόμη φορά την αγάπη του κόσμου και ένα δάκρυ κύλησε απ΄τα μάτια της".

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "και ξαφνικά, οι Έλληνες γέμισαν πάλι αισιοδοξία. Χαρούμενα πρόσωπα, υπερήφανα για την χώρα τους και την μεγάλη νίκη της Έλενας Παπαρίζου στον διαγωνισμό της Eurovision. Ένα τραγούδι, μία εξαιρετική εμφάνισις και μία διεθνής αναγνώρισις αρκούν για να αλλάξουν το τοπίο στην χώρα μας. Και από το σκηνικό της καθημερινής μιζέριας, να προκαλέσουν σε όλους αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "και ξαφνικά, μετά το ποδόσφαιρο και τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Έλληνες έγιναν ένα κουβάρι και ξεχύθηκαν στους δρόμους για την πρωτιά στην Eurovision. Το πόσο απελπισμένος λαός είμαστε, φαίνεται από τον τρόπο που η εκτόνωση μεταφράζεται σε αχαλίνωτο, διονυσιακό παραλήρημα".

    Η ESPRESSO προσθέτει ότι "ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν και το πάρτι που διοργανώθηκε από την ΕΡΤ στην "Αίγλη" του Ζαππείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Από νωρίς το απόγευμα η Ρίκα Βαγιάννη παρουσίασε το πρόγραμμα πριν από την έναρξη του τελικού στο Κίεβο. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, συγκροτήματα, μαζορέτες, ενώ υπήρχαν συνδέσεις με το Κίεβο, με όλα τα τελευταία νέα λίγο πριν από το μεγάλο τελικό".

    [07] Διαδοχική ασφάλιση

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "η ολιγωρία και η αδιαφορία της κυβέρνησης, καθώς και η δυσκινησία των διοικητών των Ταμείων, έχουν μετατρέψει σε "δώρο άδωρο" τον νόμο Ρέππα για τη διαδοχική ασφάλιση. Αραχνιάζουν στα συρτάρια 200.000 αιτήσεις ασφαλισμένων".

    [08] Ακίνητα Δημοσίου

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι "λύση στο μέγα κοινωνικό πρόβλημα των καταπατήσεων δημοσίων εκτάσεων δίνει νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μετά το καλοκαίρι. Περισσότερα από 50.000 αμφισβητούμενα οικόπεδα θα δοθούν στους "καταπατητές" με έκπτωση 80%, δηλαδή σχεδόν δωρεάν".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 23 May 2005 - 14:53:02 UTC