Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/6/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ψήφος εμπιστοσύνης
  • [04] Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ - VPRC
  • [05] EUROSTAT - Οικονομία
  • [06] Απεργίες
  • [07] Παιδεία
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Οικονομία
  • [10] Δικαιοσύνη
  • [11] Δανεισμός
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/6/2005
  • [13] Δανεισμός

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/6/2005

    Η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και η οικονομία της χώρας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φαγωμάρα στο ΠΑΣΟΚ για την γκάφα. Λύνονται τα χέρια της ΝΔ για τις διαρθρωτικές αλλαγές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ελλάς, η χώρα των δανείων! Σε 123 δισεκ. ευρώ έφθασαν τα χρέη των Ελλήνων!

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Με αέρα 5,5 μονάδων ο Καραμανλής στήνει... Βουλή-εδώλιο για το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Γκάλοπ-σοκ για ΔΕΚΟ - ΠΑΣΟΚ - Ευρώ. Η κοινή γνώμη αιφνιδιάζει με την ωριμότητά της και θέλει ανατροπές.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οι πλούσιοι και η φτωχή! Ιδού η "ισχυρή Ελλάδα" που παρέδωσαν Σημίτης - Γιώργος.

    Η ΑΥΓΗ: Ψήφο εμπιστοσύνης στις κινητοποιήσεις! Την Πέμπτη απεργία σε τράπεζες - ΔΕΚΟ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καταδικασμένες σε αποτυχία οι απεργίες των βολεμένων. Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο καταλαβαίνουν ότι η παγκόσμια Οικονομία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Παιχνίδι με εκλογές από σήμερα στη Βουλή. Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου προετοιμάζουν τη "μονομαχία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Με "αέρα" 5,5 μονάδων ο Καραμανλής στη Βουλή. Πριν από την ψήφο της Βουλής η ψήφος εμπιστοσύνης της κοινωνίας.

    ΕΘΝΟΣ: "Σφαγή αμνών" στη Φυσική. Βαθμολογητές: Συμπαράσταση στους μαθητές με υπογραφές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανοίγουν οι λογαριασμοί. Μετά τις καταγγελίες στον Αρειο Πάγο για αδικαιολόγητη πολυτελή διαβίωση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εμπιστοσύνη στις μεταρρυθμίσεις. Η ψήφος των βουλευτών και τα γκάλοπ δίνουν το πράσινο φως στην κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξεσηκωμός για ασφάλιση-μονιμότητα. Ενώ στη Βουλή αρχίζει απόψε η τριήμερη αναμέτρηση.

    ESPRESSO: Σατανιστική πρόκληση με χορηγό το Δήμο Αθηναίων. Ο υμνητής του διαβόλου Μάνσον έρχεται σε ροκ φεστιβάλ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέα πλειοψηφία κατά κρατισμού στηρίζει αλλαγές. Εκτός πραγματικότητας το ΠΑΣΟΚ. Τα νέα δεδομένα σε έρευνα της VPRC.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ο "πόλεμος" των τριών ημερών. Παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Πώς προετοιμάζονται τα κόμματα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πραξικόπημα στήνουν στα Ταμεία. Στη Βουλή η κόντρα για τις "μεταρρυθμίσεις".

    Η ΝΙΚΗ: Ρελάνς για εκλογές από τον Γιώργο. Εφ΄όλης της ύλης η συζήτηση στη Βουλή.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Γ. Παπανδρέου πήγε για μομφή και βγήκε... κουρεμένος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το ΚΚΕ συζητά με τους εργαζόμενους. Αρχίζει σήμερα το δικομματικό θέατρο στη Βουλή.

    TRAFFIC NEWS: Καυτές δηλώσεις Κακέτση για το γάμο της Άντζελας. Δημητρίου: Γρουσούζηδες οι δημοσιογράφοι.

    City Press: Έρχονται νέα μέτρα και ασφαλιστικές εισφορές.

    Μetro: Μετωπική σύγκρουση. Έτοιμοι για όλα εμφανίζονται οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πλαστά ευρώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν τα αναγνωρίζουν ούτε τα μηχανήματα!

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ένσημα... με το ζόρι. Ιδιοκτήτης ταβέρνας καταγγέλλει στην "Ε" ότι αναγκάστηκε να κολλήσει ένσημα τριών χρόνων σε κάποιον που δεν εργάστηκε ποτέ στο κατάστημά του.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανάσα ο Θησέας. Για την ανάπτυξη χωρίς μύθους καθυστερήσεων.

    [03] Ψήφος εμπιστοσύνης

    Σημείωση: Οι εφημερίδες ΕΣΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ και ΧΩΡΑ δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    Συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "πραξικόπημα στα Ταμεία των τραπεζών ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ προετοιμάζεται να προβάλει τις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις ως επιτυχία κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Την ίδια στιγμή δέχεται προειδοποιήσεις από την Κομισιόν να μην επαναλάβει τα λάθη του βασικού μετόχου".

    Η Espesso γράφει ότι "έρχεται τριήμερο πολιτικό "τσουνάμι" που στο διάβα του θα προκαλέσει ισχυρές πολιτικές αναταράξεις και κλυδωνισμούς. Μετά τα όσα συνέβησαν προχθές κατά τη συζήτηση Καραμανλή-Παπανδρέου στο Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχονται σήμερα στη Βουλή "φορτωμένοι" με αποκαλυπτικά έγγραφα για όσα έχουν γίνει από το 1996 μέχρι τις μέρες μας".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "στο πλαίσιο της στρατηγικής της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση για το σύνολο της ασκούμενης πολιτικής, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει ακόμη και σε διατύπωση αιτήματος διεξαγωγής πρόωρων εκλογών για την ανακοπή της καταστροφικής πορείας που θεωρεί ότι ακολουθεί η χώρα τους τελευταίους 14 μήνες".

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα πλανάται πάνω από τη Βουλή σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων μεταξύ των δύο αρχηγών από σήμερα και ως την Κυριακή. Ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να θέσει -με έμμεσο ή άμεσο τρόπο- ζήτημα εκλογών ο κ. Παπανδρέου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πιθανό ο κ. Καραμανλής να τον προκαλέσει για να ζητήσει πρόωρες εκλογές. Ενδεικτικό των κινήσεων τακτικής που γίνονται από τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι ότι τις πρόωρες εκλογές απέκλεισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά την ίδια στιγμή άφηνε αυτό το ενδεχόμενο ανοιχτό ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ευ. Μεϊμαράκης".

    Η METRO προσθέτει ότι "στο κόκκινο αναμένεται να ανέβει από σήμερα και έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, το "πολιτικό θερμόμετρο" στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης που ξεκινά το απόγευμα στην Ολομέλεια επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχυρίζεται ότι "επί τρεις ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση θα απολογείται για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Σημίτη που έχουν οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε δεινή κρίση. Ο Καραμανλής από θέσεως ισχύος, ετοιμάζεται να σφυροκοπήσει με στοιχεία και αποκαλύψεις την ανερμάτιστη πολιτική του ΠΑΣΟΚ στον οικονομικό τομέα, που οδήγησε τη χώρα σε δραματικά αδιέξοδα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "σε θέατρο αντιδικίας και ταυτοχρόνως προγραμματική συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εξελιχθεί η συζήτηση επί της πρότασης ψήφους εμπιστοσύνης που αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στη Βουλή. Η αναζωπύρωση της εκλογολογίας αποτελεί και πάλι επικοινωνιακό τρικ".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στα επιτελεία των κομμάτων εν όψει της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία. Κατά τον κανονισμό της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τα 2/5 του συνόλου των εδρών (120)".

    [04] Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ - VPRC

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "ευρύτατες πλειοψηφίες υπέρ των μεταρρυθμίσεων, που προωθεί η κυβέρνηση, διαμορφώνονται στην κοινωνία όπως καταδεικνύει το Βαρόμετρο της VPRC για λογαριασμό του ΣΚΑΪ 100,3 , αλλά και σειρά ποιοτικών ερευνών, που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα που αφορούν θέματα μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η μονιμότητα στο Δημόσιο και το καθεστώς εργασίας στις ΔΕΚΟ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "έτοιμη για μεγάλες αλλαγές είναι η ελληνική κοινωνία. Ένας στους δύο Έλληνες λέει ¨όχι¨στη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Έξι στους δέκα ζητούν να πωληθεί η Ολυμπιακή Αεροπορία. Με την ίδια αναλογία, η κοινή γνώμη λέει ¨ναι¨στη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας στις ΔΕΚΟ, ώστε να λειτουργούν με όρους ιδιωτικού τομέα, ενώ -την ίδια ώρα- αυξάνει κι άλλο η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, σαν ένα είδος εντολής να προχωρήσουν σε αλλαγές. Η κοινή γνώμη, σύμφωνα με το γκάλοπ της V-PRC για τον ΣΚΑΪ, είναι έτοιμη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "επιταχύνει η κυβέρνηση τη λήψη αποφάσεων για τις επιδιωκόμενες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να λάβει την Κυριακή από τη Βουλή. Στις 5,5 μονάδες η ψαλίδα της διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της V-PRC".

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων τάσσεται το 52% των πολιτών, σύμφωνα με το βαρόμετρο της εταιρίας VPRC για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάι. Η ίδια δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη ΝΔ με 43,5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 38% για το ΠΑΣΟΚ, 7% για το ΚΚΕ, 5% για το ΣΥΝ και 3% για το ΛΑΟΣ".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "μία ακόμα δημοσκόπηση αυτή της εταιρίας VPRC καταγράφει σημαντικό προβάδισμα υπέρ της ΝΔ της τάξης των 5,5 ποσοστιαίων μονάδων. Η μέτρηση, η οποία έγινε για λογαριασμό του Σκάι, αναδεικνύει πέραν όλων των άλλων, τη ΝΔ ως το δημοφιλέστερο κόμμα - ακολουθεί ο ΣΥΝ- με ποσοστό 49%".

    [05] EUROSTAT - Οικονομία

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "προτελευταία η χώρα μας μεταξύ των 12 της ευρωζώνης. Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ έχουν οι Έλληνες. Αποκαλυπτική για την κατάσταση της οικονομίας που παρέδωσαν στη ΝΔ οι Σημίτης - Παπανδρέου είναι η έκθεση της EUROSTAT".

    [06] Απεργίες

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "το τελευταίο τους χαρτί παίζουν με την στρατηγική των εκβιασμών και τις κορώνες περί κοινωνικών κεκτημένων οι συντεχνίες των βολεμένων και των τσιφλικάδων του Δημοσίου. Απομονωμένοι από την λαϊκή βάση του τόπου και με την πλάτη στον τοίχο από τις παραγωγικές δυνάμεις, συνασπίζονται και επιχειρούν συσπείρωση των φατριών που ελέγχουν, κάτω από εμπρηστικά και κίβδηλα συνθήματα κατά των κομμάτων απειλώντας με παράλυση κρίσιμων τομέων της οικονομίας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "ξεκινά σήμερα στη Βουλή η δεύτερη πράξη του δικομματικού θεάτρου, με την τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης ανανέωσης της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Κι ενώ οι ανούσιοι δικομματικοί καυγάδες αναμένεται να γνωρίσουν νέες ... δόξες, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ κλιμακώνουν την πολιτική εξόρμηση, με επισκέψεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς, συγκεντρώσεις και συσκέψεις, ανοίγοντας μια ουσιαστική και δημιουργική συζήτηση με τους εργαζομένους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "απεργίες ψηφίζουν τα συνδικάτα, τη στιγμή που στη Βουλή ξεκινά η ¨μάχη¨ για την ψήφο εμπιστοσύνης. Στον ¨πόλεμο¨ των κινητοποιήσεων, μετά τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ και τη ΓΣΕΕ, μπαίνει και η ΑΔΕΔΥ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι φοβούνται επέκταση των μέτρων στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Παράλληλα, τρεις καθηγητές ¨βγάζουν¨ αντισυνταγματική τη σχεδιαζόμενη νομοθετική παρέμβαση στο περιεχόμενο συλλογικών συμβάσεων που δημιούργησαν τα ταμεία των τραπεζών. Η ΓΣΕΕ ζητεί ειδική συνεδρίαση του ΙΚΑ για το κόστος ένταξης των ειδικών ταμείων στο ίδρυμα".

    [07] Παιδεία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "ντόμινο άρνησης για βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων στο θέμα της Φυσικής. Καθηγητές - βαθμολογητές "παραδίδουν" παιδαγωγικά μαθήματα, υπογράφοντας με το όνομά τους το "όχι" στην άδικη καταδίκη των μαθητών. Θα επιληφθεί το Υπουργείο Παιδείας".

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υποστηρίζει ότι "στην παγίδα που είχε προσεκτικά προετοιμάσει για τον Καραμανλή έπεσε τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου. Και η Τετάρτη 8 Ιουνίου 2005 θα μείνει πιθανότατα στην ιστορία σαν η μαύρη κοινοβουλευτική Τετάρτη για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος από τον αντίπαλό του. Με αποτέλεσμα η υποψήφια που σε πολλούς υπήρχε, ότι ο Παπανδρέου έχει σοβαρή διαφορά πολιτικού αναστήματος με τον Καραμανλή, να επιβεβαιωθεί με τον πιο επώδυνο για το ΠΑΣΟΚ τρόπο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι " μετά το πολιτικό φιάσκο στο Κοινοβούλιο με την κατάθεση της πρότασης μομφής από το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Κινήματος βρέθηκε αντιμέτωπος με το σκεπτικισμό και τη διαφοροποίηση μελών του Πολιτικού Συμβουλίου που έκαναν λόγο για ανάγκη ανατροπής του δυσμενούς κλίματος. Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, που διήρκεσε κάτι περισσότερο από μία ώρα, εκτός από τις απόψεις του προέδρου κατετέθησαν οι απόψεις και των άλλων μελών, που δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για τις τελευταίες εξελίξεις".

    [09] Οικονομία

    Σύμφωνα με τη CITY PRESS "η κυβέρνηση αυξάνει το έλλειμμα του 2004 σε 6,3% έως 6,4% του ΑΕΠ . Πιο δύσκολη τώρα η μείωσή του στο όριο του 3%. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης δημιουργεί με τις δηλώσεις του κλίμα νέων "φθινοπωρινών" οικονομικών μέτρων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να ζητήσουν εξηγήσεις από την κυβέρνηση στη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή".

    [10] Δικαιοσύνη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 25 δικαστικών λειτουργών μέχρι και τον βαθμό του εφέτη! Τη σχετική εντολή έδωσε χθες ο διενεργών την ποινική έρευνα για τους επίορκους δικαστές, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς".

    [11] Δανεισμός

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "σε δραματική κατάσταση χρεών από δάνεια που αγγίζουν τα 123 δισ. ευρώ έχουν φτάσει οι Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τον Απρίλιο".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/6/2005

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δραματική εκτίναξη του ελλείμματος στα 6,6 δισ. Εκτροχιασμό του προϋπολογισμού δείχνουν τα στοιχεία του τετραμήνου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Οι μικρομεσαίες σε χειρότερη θέση. HELLASTAT: Επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "123 δισ. ευρώ χρωστούν νοικοκυριά-επιχειρήσεις. 70% του ΑΕΠ οφείλει στις τράπεζες ο ιδιωτικός τομέας".

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [13] Δανεισμός

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "επιταχύνθηκαν τον Απρίλιο οι εκταμιεύσεις δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ο συνολικός ρυθμός αύξησης του δανεισμού τον Απρίλιο διαμορφώθηκε σε 15,6% από 14,7% τον Μάρτιο, με συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο δανείων στα 123.037,2 εκ. ευρώ ή 70% του ΑΕΠ. Οι οφειλές των νοικοκυριών έφτασαν σε 55.939,3 εκατ. ευρώ (32% του ΑΕΠ) και των επιχειρήσεων σε 67,1 δισ. ευρώ (+6,5%)".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 10 June 2005 - 21:11:57 UTC