Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/6/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Σύνοδος Κορυφής - ΕΕ
  • [04] Τράπεζες
  • [05] "Πόθεν έσχες"
  • [06] "Πράσινοι" συνδικαλιστές
  • [07] Ν/σ για προείσπραξη φόρων μέσω ομολόγων
  • [08] Ακατάλληλα τρόφιμα
  • [09] Δικαιοσύνη
  • [10] Υπουργείο Εθνικής Άμυνας-Εξοπλιστικά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/6/2005

    Η σύνοδος κορυφής των "25" στις Βρυξέλλες, το ασφαλιστικό των τραπεζών και οι απεργιακές κινητοποιήσεις, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ευρωγκρίνια για Σύνταγμα - κονδύλια. Μαραθώνιες διαβουλεύσεις και παζάρια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Η ληστεία με τα εξοπλιστικά. Από 219.600.000 ευρώ που θα πλήρωνε το ΠΑΣΟΚ, ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος τα περιόρισε στα 45.750.000 ευρώ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ερμής-Χαρισιάδης ΑΕ: 25,2 τόνοι σάπια κοτόπουλα. Αυτοί πλουτίζουν εις βάρος της υγείας μας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα ραντεβού χρηματιστή - ανακρίτριας. Νέες αποκαλύψεις στη δίκη για τις μετοχές-φούσκες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Σκληρό ευρω-παζάρι. Ολονύκτιες διαπραγματεύσεις για τα κονδύλια και τη συνοχή της ΕΕ.

    Η ΑΥΓΗ: Συγκρούσεις στις Βρυξέλλες, παζάρια και πιθανό αδιέξοδο. Η σύνοδος κορυφής για Ευρωσύνταγμα - χρηματοδοτήσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οι εργατοπατέρες που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους ξεσηκώνουν τους βολεμένους του Δημοσίου σε συνεχείς απεργίες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Παζάρι στις Βρυξέλλες για το Ευρωσύνταγμα και τα κονδύλια. Πυρετός διαβουλεύσεων μεταξύ των ηγετών για συμβιβαστικές λύσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δει δε χρημάτων. Τα "κονδύλια" μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ηγετών.

    ΕΘΝΟΣ: Μπλόκο στο ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Φραγμός στη ρύθμιση, με χιλιάδες προσφυγές στα δικαστήρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κακοφορμίζουν οι σχέσεις συνδικάτων - κυβέρνησης. Ενώ ο Πρωθυπουργός δίνει μάχη στις Βρυξέλλες για τα 12 δις Ευρώ του Δ' ΚΠΣ στην πιο κρίσιμη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το τραβάνε στα άκρα οι "πράσινοι" συνδικαλιστές. Προαναγγέλλουν ομαδικές αγωγές για να επιστραφούν σε κάθε εργαζόμενο οι κρατήσεις για τα επικουρικά ταμεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρύθμιση-ανάσα για το έλλειμμα. Νομοσχέδιο: Προείσπραξη φόρων με έκδοση ομολόγων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 10 απώλειες για τους τραπεζικούς. Μελέτη της ΟΤΟΕ, ενώ φουντώνουν οι απεργίες.

    ΕΣΤΙΑ: Εθνική παγίδα τα ευρω-κονδύλια. Σταδιακώς περιορίσθηκε η επιχειρηματικότης.

    ESPRESSO: Η Γιούλη Σφήνα σπάει τη σιωπή της. Αποκλειστική συνέντευξη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οξεία αντίδραση των τραπεζικών στο ασφαλιστικό. Απεργία ΟΤΟΕ, στήριξη από ΓΣΕΕ. Περίπλοκη η νομοθετική ρύθμιση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αγωνία στην κυβέρνηση για το Δ' ΚΠΣ. Οι στόχοι της ελληνικής πλευράς στην κρίσιμη σύνοδο των Βρυξελλών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Θεατές... στη σφαγή των Βρυξελλών. Στον αέρα τα κονδύλια για την Ελλάδα.

    Η ΝΙΚΗ: Βρετανό-ευρωπαϊκός "πόλεμος" στις Βρυξέλλες. Διχάζουν τους "25" προϋπολογισμός-Ευρωσύνταγμα.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Βρίζουν τους πάντες οι "πράσινοι" συνδικαλιστές της Εμπορικής.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αλέκα Παπαρήγα: Ένας για όλους και όλοι για έναν. Τις θέσεις του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων παρουσίασε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    TRAFFIC NEWS: Μανιακός ακρωτηριάζει με νυστέρι γέροντες με Αλτσχάιμερ. Ηλικιωμένοι βρέθηκαν με κομμένα αυτιά.

    Η ΧΩΡΑ: 12 κλειδιά για συναλλαγές με κλειστές τράπεζες. Τσακίζει επιχειρηματικότητα - νοικοκυριά η απεργία.

    City Press: Ο χορός των χαμένων δισ. ευρώ. Δ' ΚΠΣ: Τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ οι απώλειες κονδυλίων σε σχέση με το Γ' ΚΠΣ.

    METRO: Black out στις τράπεζες. Ανένδοτοι οι τραπεζοϋπάλληλοι - Προβλήματα στις συναλλαγές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σοκ σε ίδρυμα. Θεσσαλονίκη: Τρόμος από μανιακό που έκοψε τα αυτιά τριών τροφίμων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Εμβόλιο... για μόνιμους. Λόγω γραφειοκρατίας οι συμβασιούχοι στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν έχουν εμβολιαστεί για την ηπατίτιδα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα κοινωνική σύγκρουση και κρίση για ασφαλιστικό, οικονομικά, συνταξιοδοτικά.

    [03] Σύνοδος Κορυφής - ΕΕ

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι "σταυρόλεξο για δυνατούς παίκτες" επιχειρούν να λύσουν οι 25 Ευρωπαίοι ηγέτες της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες! Τα δύο ηχηρά "όχι" των Γάλλων και των Ολλανδών έχουν δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην προώθηση της συνταγματικής συνθήκης, ενώ η συζήτηση για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και για τα χρήματα που θα μοιραστούν στην εξαετία 2007-2013 φέρνει πονοκέφαλο σε όσους επιστρατεύουν επιχειρήματα για να πάρουν ένα ... κομμάτι από την πίττα".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "η Κυβέρνησης έχει κάθε λόγο να επιδιώξη σήμερα στις Βρυξέλλες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ως προς το ύψος των κονδυλίων που θα εισπράξη η χώρα μας από το Δ΄ΚΠΣ. Όμως τα κονδύλια αυτά δεν είναι πανάκεια. Αντίθετα, αποτελούν μία μεγάλη παγίδα στην οποία ήδη έπεσε η Ελλάς με τα προηγούμενα Κοινοτικά Πλαίσια Στηρίξεως (ΚΠΣ). Η χώρα μας επαναπαύθηκε στα ευρωκονδύλια και ακολούθησε τελείως εσφαλμένη οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική".

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "θεατής στην κρίσιμη μάχη για το μέλλον της Ευρώπης και τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας παρέμεινε ο Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του. Στη λυσσαλέα μάχη για τη μη περικοπή των κονδυλίων της προσεχούς επταετίας όπου παρενέβη ο Ισπανός Πρωθυπουργός, ο Έλληνας ομόλογός του δήλωσε ότι απαιτείται πολιτική λύση στο πρόβλημα".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "διαστάσεις θρίλερ παίρνουν οι διαπραγματεύσεις για τους κοινοτικούς πόρους που θα λάβει και η χώρα μας, την περίοδο 2007-2012. Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια επιχείρηση τοποθέτησης του πήχη σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα, προετοιμάζοντας με τον τρόπο αυτό το έδαφος στην κοινή γνώμη για τη μεγάλη απώλεια κοινοτικών πόρων, που σε κάθε περίπτωση πρόκειται να υπάρξει για τη χώρα μας, σε σχέση με τα 25 δισ. ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί στο Γ' ΚΠΣ".

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "σκληρό παζάρι έχει ξεκινήσει στις Βρυξέλλες από χθες το μεσημέρι και συνεχίζεται και σήμερα για τα κοινοτικά κονδύλια. Οι προτάσεις που καταθέτει ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Γιούνκερ δεν είχαν γίνει ως αργά χθες το βράδυ αποδεκτές από τους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ, ενώ η πορεία των διαπραγματεύσεων δείχνει ότι η χώρα μας παραμένει θεατής όπως καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, σε αυτό το παζάρι που θα καταλήξει είτε σε ναυάγιο είτε σε ένα οδυνηρό, για τα συμφέροντα της Ελλάδας, συμβιβασμό".

    Η CITY PRESS σημειώνει ότι "Δ' ΚΠΣ: Τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ οι απώλειες κονδυλίων σε σχέση με το Γ' ΚΠΣ. Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιδράσει στην αρνητική εξέλιξη του περιορισμού των κονδυλίων για το Δ' ΚΠΣ αλλά και για την ΚΑΠ. Με τους υπό διαμόρφωση κανονισμούς θα χαθούν σε βάθος χρόνου αρκετά δισ. ευρώ για τους Έλληνες αγρότες".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "μια από τις κρισιμότερες καμπές στην ιστορία της Ε.Ε. θεωρείται η διήμερη Σύνοδος Κορυφής που άρχισε χθες στις Βρυξέλες. Οι αρνητικές εξελίξεις στην ΕΕ έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη χώρα μας, με την κυβέρνηση να καλείται να δώσει σκληρή μάχη, για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα, από το τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Η χώρα μας τάσσεται υπέρ της συνέχισης της διαδικασίας επικύρωσης του ευρωσυντάγματος, αλλά και της ανάγκης επίτευξης τελικής συμφωνίας για τον προϋπολογισμό, θέσεις που θα υποστηρίξει στις Βρυξέλες ο πρωθυπουργός".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "με κακούς οιωνούς συνεχίζεται σήμερα η Σύνοδος Κορυφής των ΄25΄. Η συμβιβαστική πρόταση της λουξεμβούργιας προεδρίας προσκρούει στην επιμονή του Μπλερ να εισπράξει τις ΄επιστροφές΄, αλλά και στη στάση της Ολλανδίας. Τα παζάρια συνεχίζονταν χθες μέχρι αργά το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι θα μειωθούν τα κονδύλια για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ενώ η Ελλάδα θα αποσπάσει ποσά 17-18 δισ. ευρώ κατά την περίοδο 2007-2013".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "προ του μέλλοντός της βρίσκεται από χθες η Ευρώπη, η οποία βιώνει τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι "ολονύκτιες ήταν οι διαπραγματεύσεις για το Ευρωσύνταγμα, τον προϋπολογισμό και το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης μεταξύ των 25 ηγετών των κρατών-μελών της Ε.Ε. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τόνισε ότι η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για τον προϋπολογισμό της Ευρώπης είναι ένα πολύ σύνθετο και δύσκολο εγχείρημα. Για την Ελλάδα υπολογίζεται ότι η χρηματοδότηση από το Δ΄ΚΠΣ θα κυμανθεί μεταξύ 12 έως 19 δισ. ευρώ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σχολιάζει ότι "όλα παίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή γύρω από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., τα κονδύλια, δηλαδή, που θα μοιραστούν στα κράτη-μέλη με το περίφημο Δ' ΚΠΣ. Ο Μπλερ αρνείται να διευκολύνει την κατάσταση, παραιτούμενος από τις περίφημες ΄επιστροφές΄ της Ε.Ε., που προσφέρουν στη χώρα του ένα δισ. ευρώ το χρόνο. Την ίδια ώρα οι ΄μικροί' (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), αλλά και οι 10 καινούργιοι, δεν θέλουν περικοπές γιατί τα έχουν υπολογίσει αλλιώς".

    [04] Τράπεζες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την επόμενη Παρασκευή και η νέα-κυλιόμενη 48ωρη της ΟΤΟΕ προμηνύουν κορύφωση της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση όλη την επόμενη εβδομάδα. Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ ζήτησε "πάγωμα" των ρυθμίσεων, καθώς αυτές προκαλούν σημαντικές απώλειες στις συντάξεις, με δέκα σημεία-φωτιά. Μαζική ήταν η συμμετοχή στο χθεσινό συλλαλητήριο, με τους απεργούς να φωνάζουν, στο Σύνταγμα, δείχνοντας το γραφείο του υπουργού Οικονομίας: "Να το - να το ρετιρέ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "σε νέα 48ωρη απεργία σήμερα και την ερχόμενη Τρίτη (σσ τη Δευτέρα είναι η αργία του Αγίου Πνεύματος) προχωρούν οι τραπεζοϋπάλληλοι, αντιδρώντας στη ρύθμιση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των τραπεζών, καθώς οδηγεί σε αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση συντάξιμων αποδοχών".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 επισημαίνει ότι "στη διάρκεια της 7ωρης γ. συνέλευσης ακούστηκαν πράγματα σοβαρά, για τα οποία συχνά θα έπρεπε να έχει δραστηριοποιηθεί η εισαγγελία αλλά και η ΕΣΗΕΑ. Άνθρωποι όπως ο γενικός γραμματέας της ΟΤΟΕ και μέλος της ΠΑΣΚΕ, Δημ. Τσιγγενές, απειλούσαν τον πρωθυπουργό λέγοντας: "Ας έχει υπ' όψιν του ο Καραμανλής ότι αυτά που κάνει ρίχνουν κυβερνήσεις. Ας ρωτήσει και τον Κ. Μητσοτάκη για το 1993".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "σε μείζον πρόβλημα εξελίσσεται για εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρηματίες η απεργία στις τράπεζες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι συναλλασσόμενοι για την αποπληρωμή των δόσεων δανείων και καρτών, καθώς και για τον τρόπο διακίνησης επιταγών και χρεογράφων".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "με μπαράζ δικαστικών προσφυγών μπλοκάρει η ΟΤΟΕ την κυβερνητική ρύθμιση για το ασφαλιστικό. Υποχρεώνοντας -λόγω εκκρεμοδικίας- την αναγραφή των αξιώσεων των τραπεζοϋπαλλήλων στους ισολογισμούς των τραπεζών, δημιουργεί μια "μαύρη τρύπα" που δυναμιτίζει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της Εμπορικής και της Αγροτικής Τράπεζας".

    Η METRO τονίζει ότι "κορυφώνουν την αντίδρασή τους απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι οποίοι προχώρησαν σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, για σήμερα και την ερχόμενη Τρίτη, 21 Ιουνίου".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "διευρύνονται οι αντιδράσεις για την προωθούμενη ρύθμιση στο φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού των τραπεζών. Η ΟΤΟΕ ενισχυμένη και από τη χθεσινή στάση εργασίας στις ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο, συνεχίζει την απεργία της, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, ενώ η ΓΣΕΕ προανήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την προσεχή Παρασκευή".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "ο αγώνας των τραπεζοϋπαλλήλων πρέπει να είναι αγώνας όλων, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας τις θέσεις του Κόμματος για το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Ενιαίος είναι ο αγώνας, επισήμανε".

    [05] "Πόθεν έσχες"

    Η Traffic News γράφει ότι "έντονες ήταν οι αντιδράσεις της πλειοψηφίας των εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου για τη δημοσιοποίηση των χρηματιστηριακών τους συναλλαγών, με αποτέλεσμα να ζητούν, αλλαγή στον τρόπο υποβολής των δηλώσεων "πόθεν έσχες".

    [06] "Πράσινοι" συνδικαλιστές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "τη σύγκρουση μέχρις εσχάτων με την κυβέρνηση επέλεξαν οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστές".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "στο χορό των προκλήσεων και παρά τη δεδηλωμένη πλέον απαξίωσή τους από την κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις επιμένουν τα συνδικαλιστικά τραστ που ταυτίστηκαν με την προάσπιση των συμφερόντων των ρετιρέ του Δημοσίου και των βολεμένων. Σε ρόλο προβοκάτορα της οικονομίας και των -αποδεκτών από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων- μεταρρυθμίσεων και προωθούμενων πολιτικών αποκατάστασης κοινωνικών αδικιών δεκαετιών και καθεστωτικών εκδουλεύσεων προς τους ελιτίστες του κρατικού μισθολογίου, οι επίδοξοι "Χόφα" του Δημοσίου δηλώνουν ανυποχώρητοι και απειλούν με παράλυση της Οικονομίας, με τελικό σκοπό η κυβέρνηση να αποδεχθεί τις ρήτρες ασυλίας που διεκδικεί η κρατικοδίαιτη αλαζονική κάστα, τα συμφέροντα της οποίας υπηρετούν".

    [07] Ν/σ για προείσπραξη φόρων μέσω ομολόγων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "ανάσα" τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό και συνακόλουθα αποκλεισμό των πιθανοτήτων να ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα για τα χαμηλά εισοδήματα θα σημάνει η ρύθμιση για την προείσπραξη φόρων μέσω ομολόγων, που προωθεί η κυβέρνηση".

    [08] Ακατάλληλα τρόφιμα

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι "αμετανόητος έμπορος κρεάτων συνελήφθη τέσσερις φορές να διοχετεύει στην αγορά χαλασμένα κρέατα. Τρεις φορές προσπάθησε να τροφοδοτήσει τις φυλακές Κορυδαλλού, συνελήφθη και πλήρωσε τα πρόστιμα που του επέβαλε η νομαρχία Πειραιά. Του κατέσχεσαν πριν από λίγες ημέρες 25,2 τόνους με ακατάλληλα κοτόπουλα, που είχε εισαγάγει από την Αργεντινή και τα είχε "ρίξει" στην αγορά".

    [09] Δικαιοσύνη

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "στις συναντήσεις του με την ανακρίτρια κ. Μπουρμπούλια, που είχε ερωτικό δεσμό με το δικηγόρο του, αναφέρθηκε ο χρηματιστής κ. Π. Κονταλέξης, καταθέτοντας χθες στη δίκη για τις μετοχές-φούσκες".

    [10] Υπουργείο Εθνικής Άμυνας-Εξοπλιστικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "με πολύ σοβαρό έργο και πλήρη διαφάνεια απαντάει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον πόλεμο λάσπης που εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση και αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας. Από 219.600.000 ευρώ που προγραμμάτισε να πληρώσει η προηγούμενη ηγεσία του Πενταγώνου για ένα και μόνο εξοπλιστικό πρόγραμμα ο υπουργός κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος κατάφερε να το υλοποιήσει με κόστος μόνο 45.750.000 ευρώ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 17 June 2005 - 22:05:03 UTC