Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/6/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κινέζικη μαφία
  • [04] Ναρκωτικά
  • [05] Απεργίες
  • [06] Κώστας Καραμανλής στη Βουλή
  • [07] Γυναικεία απασχόληση
  • [08] ΟΤΕ
  • [09] ΚΚΕ
  • [10] ΙΚΑ
  • [11] Συνδικαλισμός-Οικονομία
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/6/2005

    Το μήνυμα Καραμανλή σε ΠΑΣΟΚ και συνδικάτα από το βήμα της Βουλής, η δήλωση Γ. Βαρθολομαίου για οικονομική επιβάρυνση του ΙΚΑ από την ένταξη των ειδικών ταμείων των τραπεζών και οι απλήρωτες τηλεφωνικές κλήσεις στον ΟΤΕ βουλευτών και ευρωβουλευτών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προνόμια τέλος για τους λίγους. Σύγκρουση με εργατοπατέρες και "ρετιρέ".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σταματήστε να υποκινείτε τις απεργίες. Βουλή: Μήνυμα Καραμανλή σε ΠΑΣΟΚ και Συντεχνίες.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ξυπνήστε. Πανελλήνιο σοκ από την έρευνα για τα ναρκωτικά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φέσωσαν τον ΟΤΕ οι βουλευτές. Επιστολή Βουρλούμη στην πρόεδρο της Βουλής.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Σύγκρουση για αλλαγές. Αποφασισμένος ο Κ. Καραμανλής.

    Η ΑΥΓΗ: Τορπίλη στο ΙΚΑ οι ρυθμίσεις για τράπεζες - ΟΤΕ. Διευρύνονται οι αντιδράσεις και μέσα στη ΝΔ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βουλιάζει την οικονομία και εξοργίζει τον κόσμο η απεργία των προνομιούχων τραπεζικών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η κινεζική μαφία δρα στην Ελλάδα! Επίσημη έκθεση της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδοτήσεις και έξτρα παροχές για τις γυναίκες. 9 δράσεις της κυβέρνησης κατά της γυναικείας ανεργίας.

    ΕΘΝΟΣ: Δυναμίτης στις συντάξεις του ΙΚΑ. Αποκάλυψη-σοκ από τον διοικητή του ΙΚΑ: 13,5 δισ. ευρώ το κόστος του Ασφαλιστικού των Τραπεζών για το Ταμείο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μετωπική με τα κλαμπ των προνομιούχων! "Φωτογράφισε" τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως υποκινητή των αντιδράσεων και προειδοποίησε τα συνδικάτα ότι η Κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Λουκέτο στη χώρα από μπαράζ απεργιών. Η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση από την άνοδο της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η νύχτα του... Βαρθολομαίου. Ασφαλιστικό: Ο διοικητής του ΙΚΑ πυροδότησε νέο κύκλο αντιδράσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΙΚΑ: νύχτα Βαρθολομαίου. Όλοι πλην Αλογοσκούφη βλέπουν "μαύρη τρύπα".

    ΕΣΤΙΑ: Ολέθριος συνδικαλισμός. Προκαλεί τεράστια ζημιά στην εθνική οικονομία.

    ESPRESSO: Παίκτης ριάλιτι ζει με τον εφιάλτη του AIDS. Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Ανδρέα Γεωργίου: "Ο πατέρας μου και ο αδελφός μου είναι φορείς".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παρέμβαση ΙΚΑ στο ασφαλιστικό των τραπεζών. Προβλέπει βάρος 9 δισ. η διοίκησή του και διαφωνία Μ. Έβερτ - Γ. Αλογοσκούφη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προειδοποίηση στα "κλαμπ των προνομιούχων". Αποφασισμένος ο Καραμανλής να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ομολογία σοκ για φέσι 9 δισ. ευρώ στο ΙΚΑ. Ο διοικητής του ΙΚΑ αδειάζει τον Αλογοσκούφη.

    Η ΝΙΚΗ: Τραπεζ ΙΚΑ εγκλήματα. Μετά τον Έβερτ νέα βόμβα από τον Βαρθολομαίο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής: Δυναμική παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις.

    TRAFFIC NEWS: Πόσα άφησε στον Καίσαρη η Μαρί Σαντάλ και δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας.

    Η ΧΩΡΑ: Ασφυξία από τράπεζες - πετρέλαιο. Καζάνι που βράζει η αγορά.

    City Press: Διπλή διαφωνία στην κυβέρνηση. Τράπεζες και ΙΚΑ, ΟΣΕ και αστικές συγκοινωνίες τα πεδία αντιπαράθεσης.

    METRO: Επίθεση στα "κλαμπ". Σκληρή γλώσσα Καραμανλή στη Βουλή, αλλά και πυρά από την αντιπολίτευση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 15χρονη με αναβολικά! Κρούσμα ντόπινγκ σε σχολικό πρωτάθλημα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Θαμμένες" παραλίες. 180 στρέμματα του Θερμαϊκού χωρίς λουόμενους.

    [03] Κινέζικη μαφία

    Σύμφωνα με το ΤΟ ΒΗΜΑ , "βασανιστήρια στην παροικία των Κινέζων. Συνεργασία κακοποιών με υπαλλήλους δήμων. Από υπολογιστές πανεπιστημίων διακινείται πορνογραφικό υλικό. Άστεγοι χρησιμοποιούνται σαν βιτρίνα σε μεγάλες απάτες. Κύκλωμα κλεμμένων φορτηγών. Εμπορία βρεφών από τη Βουλγαρία. Και νέες μέθοδοι σωματεμπορίας".

    [04] Ναρκωτικά

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "στους μισούς μαθητές της χώρας έχουν προσφερθεί ναρκωτικά και πάρα πολλά παιδιά ενέδωσαν στον πειρασμό και το χασίς θεωρείται ιδιαίτερα διαδομένο στα σχολεία. Το 80% των μαθητών πιστεύει ότι αν έχεις λεφτά μπορείς να βρεις εύκολα ναρκωτικές ουσίες, είτε μαλακές, είτε σκληρές, ενώ τα αγόρια πιο εύκολα κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το 1/3 των μαθητών δεν γνωρίζουν πού μπορούν να απευθυνθούν για να ενημερωθούν και να ζητήσουν βοήθεια αν εθιστούν στα ναρκωτικά".

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "τα ναρκωτικά δεν είναι πρόβλημα της διπλανής πόρτας γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει πρόβλημα και της δικής μας οικογένειας. Και φυσικά ευάλωτα είναι τα παιδιά, οι έφηβοι, που στους χώρους όπου συχνάζουν καιροφυλακτούν οι έμποροι των ναρκωτικών. Τα στοιχεία της έρευνας που ακολουθεί είναι συγκλονιστικά: Το 52% των νέων ηλικίας 15 έως 29 ετών που συμμετείχαν σε έρευνα της "Κάπα Research" για τα ναρκωτικά δήλωσαν ότι του έχει γίνει προσφορά σε κάποια στιγμή της ζωής του για να πάρει χασίς, ενώ το 79% ανέφερε ότι είναι εύκολο να βρεις ναρκωτικά αρκεί να έχεις λεφτά".

    [05] Απεργίες

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "οδυνηρές θα είναι οι επιπτώσεις για την Οικονομία αν δεν αναιρέσουν τον απεργιακό εκβιασμό τους προς την κυβέρνηση τα συνδικαλιστικά τραστ των βολεμένων του εργασιακού καθεστώτος και οι πραιτοριανοί των ρετιρέ του Δημοσίου. Το γεγονός και μόνο ότι εκατομμύρια πιστωτικές συναλλαγές έχουν παγώσει σε συνδυασμό με την εντεινόμενη κρίση ρευστότητας συνιστά μήνυμα απελπισίας προς την κυβέρνηση και δραματικό SOS προς το διευθυντήριο των κινητοποιήσεων".

    [06] Κώστας Καραμανλής στη Βουλή

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "αποφασισμένος να συγκρουστεί με το κλαμπ των προνομιούχων αλλά και τα συνδικάτα προκειμένουνα προωθήσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ανεργία των γυναικών κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ. "Δεν μπορούν να γίνονται απεργίες που ταλαιπωρούν την κοινωνία και να εκτοξεύονται απειλές για απεργίες ακόμα και από το βήμα της Βουλής", τόνισε ο κ. Καραμανλής "φωτογραφίζοντας" τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ως υποκινητή των αντιδράσεων από τα συνδικάτα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "αποφασισμένος να συγκρουστεί με το κλαμπ των προνομιούχων αλλά και τα συνδικάτα προκειμένουνα προωθήσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ανεργία των γυναικών κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ " αποφασισμένος να συγκρουστεί με το κλαμπ των προνομιούχων αλλά και τα συνδικάτα προκειμένουνα προωθήσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις εμφανίστηκε ο Κ. Καραμανλής, χθες στη Βουλή".

    Η METRO αναφέρει ότι "σφοδρά πυρά αντάλλαξαν χθες κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως για την ανεργία των γυναικών, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ. Στη συζήτηση κυριάρχησαν οι τροπολογίες για το Ασφαλιστικό των τραπεζών και τον ΟΤΕ για τις οποίες έκανε αρκετές αναφορές ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στέλνοντας μήνυμα προς τα συνδικάτα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "αποφασισμένη να συγκρουστεί αν χρειαστεί με τους εργατοπατέρες καθώς και με το club των προνομιούχων εμφανίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να προωθήσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις που έχει προγραμματίσει και αφού στις οικονομικές και διαρθρωτικές αλλαγές. Μετά το ασφαλιστικό των τραπεζών σειρά έχει το μισθολογικό των δημόσιων υπαλλήλων αλλά και το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "αυστηρό μήνυμα με αποδέκτες τα συνδικάτα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με την υποκίνηση απεργιακών κινητοποιήσεων επιχειρούν να "μπλοκάρουν" τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, έστειλε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την απασχόληση των γυναικών που διεξήχθη με πρωτοβουλία του ΚΚΕ".

    [07] Γυναικεία απασχόληση

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "γενναία χρηματοδότηση για επιχείρηση ακόμη και στο σπίτι, πρόσθετη μοριοδότηση για χιλιάδες θέσεις στο Δημόσιο και προνομιακή συμμετοχή των γυναικών στα προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι μερικά από τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη γυναικεία απασχόληση.

    [08] ΟΤΕ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ποσό ύψους 27,2 εκατομμυρίων ευρώ χρωστούν οι πατέρες του έθνους από απλήρωτα τηλεφωνήματα που έκαναν. Αυτό αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, προκαλώντας αντιδράσεις. Ο ΟΤΕ από τη στιγμή που μπήκε στον ελεύθερο ανταγωνισμό θεωρεί ότι η υποχρέωση που ανέλαβε στο παρελθόν, να εξυπηρετεί τα πολιτικά γραφεία βουλευτών με ατέλειες δεν υφίσταται".

    [09] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "η επίθεση δεν έχει ημερομηνία λήξης. Τα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να συναντήσουν τη δυναμική αντίσταση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αν κυριαρχήσει πνεύμα ηττοπάθειας, τότε θα ακολουθήσουν νέα, ακόμα χειρότερα πακέτα μέτρων. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια στρατηγική και απλώς αλλάζουν ρόλους. Όσο πιο γρήγορα τα λαϊκά στρώματα απεγκλωβιστούν, τόσο περισσότερο θα καταφέρουν να αποτρέψουν μέτρα σε βάρος τους. Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της υπολογίζουν το λαό μόνο όταν τον φοβηθούν".

    [10] ΙΚΑ

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "άδειασε χθες ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Βαρθολομαίος τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη. Ομολόγησε - αντίθετα απ' όσα υποστήριζε ο υπουργός- ότι με την προωθούμενη ρύθμιση για τις τράπεζες το ΙΚΑ θα επιβαρυνθεί και μάλιστα με το ιλιγγιώδες ποσό των 9 δισ. ευρώ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "παρέμβαση στο ασφαλιστικό των τραπεζών, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που θα επιφέρει στο ΙΚΑ, έκανε ο διοικητής του Ιδρύματος κ. Γ. Βαρθολομαίος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "με 9 δισ. ευρώ "φορτώνει" το ΙΚΑ το ασφαλιστικό τραπεζών, αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο διοικητής του Γ. Βαρθολομαίος. Επιβάρυνση 410 εκατ. ευρώ βλέπει ο Χρ. Πολυζωγόπουλος. Φόβους εκφράζει ο πρόεδρος της ΟΚΕ Ν. Αναλυτής. Επισημαίνει απουσία μελέτης. Δεν επιβαρύνεται το ΙΚΑ, διαβεβαίωνε χθες ο Γ. Αλογοσκούφης αλλά στη Βουλή δήλωσε ότι το όποιο κόστος θα προκύψει εξαιτίας του νόμου Ρέππα".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "ελλείμματα μεγαλύτερα από 13,3 δισ. ευρώ θα επιβαρύνουν το ΙΚΑ με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό των τραπεζών. Το δυσθεώρητο αυτό ποσό συγκρίνεται μόνο με σχεδόν όσα προσδοκά η χώρα από το Δ'ΚΠΣ. Ο διοικητής του ΙΚΑ Γ. Βαρθολομαίος μιλώντας χθες στην Επιτροπή της Βουλής παραδέχτηκε ότι το ασφαλιστικό έλλειμμα από την ένταξη στο ΙΚΑ των ταμείων κύριας ασφάλισης των 21.000 τραπεζοϋπαλλήλων της Εθνικής, της Αγροτικής και της ΕΤΒΑ ανέρχεται σε 9 δισ. ευρώ, ενώ από τα επικουρικά (όπως υπολογίζει η ΟΤΟΕ) δημιουργείται πρόσθετο απολογιστικό έλλειμμα 4,3 δισ. ευρώ. Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από το ανυπολόγιστο έλλειμμα που θα προκύψει από τις ρυθμίσεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "εκ των έσω αποκαλύπτεται το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττει η κυβέρνηση εις βάρος του ΙΚΑ μέσα από τη ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζών, η οποία διακυβεύει το μέλλον του Ιδρύματος και κατ' επέκταση του ίδιου του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Μετά τον Μιλτιάδη Έβερτ που κατήγγειλε την έλλειψη αναλογιστικής μελέτης, ήταν η σειρά του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου να ρίξει βόμβα μεγατόνων χθες στη Βουλή, αποκαλύπτοντας ότι η χαριστική για τους τραπεζίτες κυβερνητική ρύθμιση θα επιβαρύνει το Ίδρυμα με 14 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν σε αναλογιστικά ελλείμματα 9 δισ. από την ένταξη των ταμείων κύριας σύνταξης της Εθνικής, Αγροτικής και ΕΤΒΑ και 5 δισ. από την ένταξη των ταμείων επικουρικής ασφάλισης".

    Η City Press επισημαίνει ότι "Γ. Αλογοσκούφης: Το βάρος της ρύθμισης του ασφαλιστικού των τραπεζοϋπαλλήλων θα φέρουν αποκλειστικά οι τράπεζες και οι εργαζόμενοι σε αυτές. Το ΙΚΑ δεν θα αναλάβει νέες υποχρεώσεις. Μ. Έβερτ: Μελέτες από διεθνή Οίκο για να προσδιοριστεί το κόστος για τα Ταμεία. Π. Παναγιωτόπουλος: Στο νέο προϋπολογισμό θα αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση στο ΙΚΑ για να αντέξει τις πρόσθετες υποχρεώσεις από τη ρύθμιση. Ι. Βαρθολομαίος, διοικητής του ΙΚΑ: Επιβάλλεται η μεγάλη αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για να αντέξει το Ίδρυμα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "η κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν διαπραγματεύεται τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό των τραπεζών, παρά την παρέμβαση του κ. Μ. Έβερτ και τη "βόμβα" του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ι. Βαρθολομαίου, ο οποίος δήλωσε ότι θα επιβαρυνθεί το ΙΚΑ με 9 δισ. ευρώ".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "υποκινούμενος από το βάρος του ρόλου του ως διοικητή του ΙΚΑ, ο επί σειρά ετών γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Ι. Βαρθολομαίος "κάρφωσε" τη ρύθμιση για το Ασφαλιστικό των Τραπεζών. Δεύτερη προειδοποίηση και από τον Μ. Έβερτ".

    Σύμφωνα με την Traffic News "αποφασισμένος να υποστηρίξει και στην Ολομέλεια της Βουλής την τροπολογία που κατέθεσε και με την οποία ζήτησε να υπάρξει σύνταξη αναλογιστικής μελέτης για το κόστος που θα επωμιστεί το ΙΚΑ από την ένταξη στο νέο ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων είναι ο Μιλτιάδης Έβερτ, ανεβάζοντας έτσι τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον υπουργό Οικονομίας, για τον οποίο μάλιστα άφησε χθες αιχμές ότι άλλο νομοσχέδιο του είχε παρουσιάσει και άλλο τελικά κατέθεσε".

    [11] Συνδικαλισμός-Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "απεργούν μέχρι και οι "σεκιούριτι" που εφοδιάζουν με μετρητά τα μηχανήματα των τραπεζών (ΑΤΜ). Και οι τραπεζικοί στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. Ακινητοποιημένοι οι συρμοί του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και του ΟΣΕ. Μία πτήση ανά προορισμό από την "ΟΑ". Στάση εργασίας στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ. Στον απεργιακό χορό το προσωπικό των ΔΕΚΟ και οι εμποροϋπάλληλοι. Στάσεις εργασίας και από την ΑΔΕΔΥ. Μελέτη της ΓΣΕΕ: Αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων, παραμένει στάσιμη η απασχόληση, καθηλωμένες οι αποδοχές των εργαζομένων. Απεργιακός πυρετός και στον "κίτρινο στόλο".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "εκρηκτική η κατάσταση στην αγορά, η οποία εμφανίζει εξόχως ανησυχητικά σημάδια παράλυσης από την έλλειψη ρευστότητας και εμπορικής κίνησης. Ουρές ταλαιπωρίας και σήμερα στις τράπεζες, ενώ αύριο παραλύουν όλες οι υπηρεσίες και οι μεταφορές".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "ανυπολόγιστη ζημιά έχει προκαλέσει στην οικονομία ο συνδικαλισμός. Οι αλλεπάλληλες απεργίες διαφόρων κατηγοριών εργαζομένων έχουν επιφέρει τεράστιες στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας. Οι αμοιβές των εργαζομένων έχουν παύσει να είναι συνάρτησης των δεξιοτήτων και της αποδόσεώς τους, αλλά αποτέλεσμα της δυνατότητας του εκάστοτε κλάδου να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Ενίσχυση ανταγωνισμού. Στόχος του υπ. Ανάπτυξης το "νοικοκύρεμα" στη λειτουργία του λιανεμπορίου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Μυστική έκθεση- σοκ για το ασφαλιστικό. Δραματική δήλωση Γ. Βαρθολομαίου για κόστος 9 (+5) δισ. ευρώ".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Τραπεζικό "καπέλο" 9 δισ. ευρώ στο ΙΚΑ. Η κυβέρνηση επιμένει στη μεταρρύθμιση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι 500 μεγάλες βιομηχανίες ενισχύουν τη θέση τους. Με αυξημένες πωλήσεις κατά 11% στα 36,95 δισ. ευρώ το 2004".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 23 June 2005 - 21:38:33 UTC