Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/6/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ασφαλιστικό τραπεζών - Μιλτιάδης Έβερτ
  • [04] Κώστας Καραμανλής
  • [05] Ελληνική Οικονομία
  • [06] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [07] Ασφαλιστικό-Υπουργείο Οικονομίας
  • [08] Γαλλική αριστερά
  • [09] Τράπεζες
  • [10] Βουλή
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Φορολογικό σύστημα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/6/2005

    Το ασφαλιστικό των τραπεζών, η επίθεση του Μιλτιάδη Έβερτ στον Γιώργο Αλογοσκούφη για το μείζον αυτό θέμα και οι πανελλαδικές εξετάσεις, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Να τραβήξει αυτιά ο Καραμανλής. Ύποπτα παιχνίδια από τον "Μπουλντόζα".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ως εδώ κύριε Έβερτ! Κυβερνητικό ξέσπασμα για τη νέα παρέμβαση του πρ. προέδρου.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Δίλημμα με τον Έβερτ. Σήμερα η κρίσιμη ημέρα στη Βουλή για το Ασφαλιστικό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Άλλοθι Έβερτ στο ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ρουκέτες κατά Έβερτ. Ξέσπασμα Αλογοσκούφη.

    Η ΑΥΓΗ: Η κοινή δράση της αριστεράς έφερε τη νίκη στη Γαλλία. Εκδήλωση χθες του ΣΥΡΙΖΑ για το "όχι" στο Ευρωσύνταγμα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γιατί βγήκε στο κλαρί ο Έβερτ. Οργή στο Μαξίμου για την ιδιότυπη αντιπολίτευση του τέως προέδρου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Βαριές κατηγορίες ανταλλάσσουν Έβερτ - Αλογοσκούφης. Το Ασφαλιστικό των τραπεζών επιδρά διαλυτικά στη Νέα Δημοκρατία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πού το πάει ο κ. Έβερτ; Προβληματισμός για τις επιθέσεις του πρώην προέδρου στην κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Πλαστά στοιχεία στη Βουλή από τον πρωθυπουργό. Έκθετος ο Κ. Καραμανλής για τις δήθεν διώξεις "δεξιών" αξιωματικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Έβερτ σκληραίνει την αντιπολίτευσή του στην... συμπολίτευση. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον υπουργό Οικονομίας για προσυνεννόηση με ιδιωτικές τράπεζες πριν κατατεθεί η ρύθμιση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αναταραχή στην κυβέρνηση. Από τη νέα (αιφνίδια) ένταση στις σχέσεις Έβερτ - Αλογοσκούφη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φυσικά... πέφτουν οι βάσεις. Πανελλαδικές: Τι δείχνουν τα στατιστικά των βαθμών στα γραπτά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μπουλντόζα" τραντάζει την κυβέρνηση. Ηθικό θέμα εγείρει ο Έβερτ για επιλεκτική πληροφόρηση προς τράπεζα.

    ΕΣΤΙΑ: Μόνη λύσης για την οικονομία: Αναδιάρθρωσης με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα.

    ESPRESSO: Ντύνεται γαμπρός ο Γκάλης ο θεός. Τρίποντο στην καρδιά του από γνωστή τηλεπαρουσιάστρια.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προς ρήξη οι σχέσεις κυβέρνησης με Έβερτ. Μετά τις "παρεμβάσεις" του στο ασφαλιστικό τραπεζών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Καθησυχάζει" η κυβέρνηση για ασφαλιστικό. Υπουργείο Οικονομίας: Δεν τίθεται θέμα ορίων ή συντάξεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Λασπόλουτρο κορυφαίων στη ΝΔ. Αλληλοκατηγορίες για διαπλοκή με τραπεζίτες.

    Η ΝΙΚΗ: Στην ποδιά των τραπεζιτών "σφάζονται" Έβερτ - Αλογοσκούφης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ετήσια κέρδη έως 50.000 ευρώ ανά τραπεζοϋπάλληλο. Στη... φτώχεια οι τραπεζίτες.

    TRAFFIC NEWS: Πετάνε στο δρόμο γιο εκατομμυριούχου παρουσιαστή. Αγωγή εξώσεως για τα χρωστούμενα. Τον κατήγγειλαν στο Υγειονομικό. Έβαζε το ενοίκιο όποτε και όσο είχε.

    Η ΧΩΡΑ: Μονομαχία Έβερτ - Αλογοσκούφη. Αλυσιδωτές εκρήξεις στην κυβέρνηση.

    City Press: Ξαφνικά, όλοι εναντίον όλων.

    METRO: Ξέσπασμα κατά Έβερτ. Σκληρή κριτική Αλογοσκούφη κατά του πρώην προέδρου της ΝΔ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βάσεις: πού πέφτουν, πού ανεβαίνουν. Τα συμπεράσματα από τα στοιχεία του υπ. Παιδείας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ανεξέλεγκτα" ξενοδοχεία. Λόγω έλλειψης προσωπικού ο ΕΟΤ "τσέκαρε" μόνο 150 από τα 1.100 ξενοδοχεία στην Κ. Μακεδονία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παρά τις επίσημες διαψεύσεις οραματίζονται ελληνικά εδάφη οι Σκοπιανοί. Σκληρή απάντηση του Έλληνα εκπροσώπου του ΥΠΕΞ.

    [03] Ασφαλιστικό τραπεζών - Μιλτιάδης Έβερτ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "μετωπική σύγκρουση Έβερτ- Αλογοσκούφη με αφορμή το Ασφαλιστικό των τραπεζών που ψηφίζεται σήμερα, προκαλεί νευρική κρίση στην κυβέρνηση. Ο τέως πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον υπ. Οικονομίας ότι ευνοεί την "Άλφα". Εκείνος απαντά ότι όλες οι τράπεζες γνώριζαν τη ρύθμιση και απέδωσε στον Μ. Έβερτ εμπάθεια "γιατί δεν έγινε πρωθυπουργός και ο γαμπρός του, Π. Δούκας υπουργός".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "στα άκρα η κόντρα του πρώην προέδρου της ΝΔ με τον υπουργό Οικονομίας. Βολές εκατέρωθεν για "σχέσεις υπαλληλίας" με τράπεζες. Σε βαρύ κλίμα σήμερα η ψήφιση για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "χαρακτηριστικά πολιτικής κρίσης προσδίδει στους κόλπους της κυβερνώσας παράταξης η ανταλλαγή αιχμηρών βολών μεταξύ υπουργού Οικονομίας και τέως προέδρου της ΝΔ για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων , με αφορμή τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διευθέτηση του

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "λούζονται στη ...λάσπη οι κορυφαίο της ΝΔ με αφορμή τη ρύθμιση για το Ασφαλιστικό των τραπεζών. Βαρύτατους υπαινιγμούς για εξυπηρέτηση συμφερόντων αντάλλαξαν οι κκ Έβερτ και Αλογοσκούφης στη χειρότερη κρίση που ταλανίζει την κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "προς εκτόνωση βαίνει η αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή την τροπολογία Έβερτ για το ασφαλιστικό, καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι κατάφερε να "λυγίσει" την αντίσταση του τέως προέδρου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "το ερώτημα αν η Alpha Bank γνώριζε τέσσερις μήνες πριν για τη ρύθμιση της κυβέρνησης σχετικά με το ασφαλιστικό των τραπεζών, έθεσε χθες ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ προκαλώντας τον εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που έχει ξεκινήσει ο διάλογος, όλες οι τράπεζες γνώριζαν τις προθέσεις της κυβέρνησης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "στο κλαρί βγαίνει ο Μιλτιάδης Έβερτ προκαλώντας την έντονη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου. Ο τέως πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επίλυση του ασφαλιστικού των τραπεζών κατά τις τελευταίες ημέρες ασκεί συστηματική και σχεδόν δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του κόμματός του. Επικρίνει την κυβέρνηση στην οποία πριν από λίγες ημέρες έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης. Ο κ. Έβερτ με την στάση του προκαλεί πονοκεφάλους στους συνεργάτες του κ. Καραμανλή".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "ο Μιλτιάδης Έβερτ προέβη χθες σε μία αποκάλυψη, η οποία συντάραξε την κυβέρνηση και οδήγησε τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη σε απώλεια ψυχραιμίας . Ο τέως υπουργός της ΝΔ έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι συγκεκριμένη τράπεζα γνώριζε τα κυβερνητικά σχέδια από μηνών και είχε κάνει αναφορές στον ισολογισμό της γι αυτά. Οι άλλες τράπεζες δεν γνώριζαν τίποτα. Οι αποκαλύψεις εξέθεσαν τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος απάντησε μα ανοίκειο τρόπο στον Μιλτ. Έβερτ, χαρακτηρίζοντας αθλιότητα τη γραπτή δήλωση του τέως προέδρου της ΝΔ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "σκληραίνει ακόμα περισσότερο τη στάση του ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ αναφορικά με το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού των τραπεζών. Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Έβερτ διερωτάται με τι στοιχεία προεξοφλεί ιδιωτική τράπεζα στον ισολογισμό της τον περασμένο Φεβρουάριο, πως θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία, κατηγορώντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη για προσυνεννόηση με ιδιωτικές τράπεζες πριν καταθέσει τη ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζών".

    Κατά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "βαρύ κλίμα επικρατεί στην κυβέρνηση για τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ, μετά την πρωτοβουλία που πήρε χθες να εμφανίσει τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη ότι κάνει υπόγεια ενημέρωση σε ιδιωτική τράπεζα. Από το υπουργείο Οικονομίας τον κατηγορούσαν χθες για "συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ" μία μάλιστα ημέρα μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή".

    Η METRO γράφει ότι "την έκρηξη του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με τη συγκατάθεση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η χθεσινή νέα δήλωση του Μιλτιάδη Έβερτ η οποία άφησε υπόνοιες για επιλεκτική ενημέρωση από την κυβερνητική πλευρά προς την Alpha Bank σχετικά με τις προθέσεις της για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "την πολιτική απομόνωση του κ. Μιλτιάδη Έβερτ θεωρεί σκόπιμη πλέον η κυβέρνηση κρίνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ υπερέβη τα εσκαμμένα με τη χθεσινή επίθεσή του κατά του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, με την οποία κλιμάκωσε την εσωτερική αντιπολίτευση που ασκεί στο μείζον θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζών. Ο κ. Έβερτ επικαλούμενος τον ισολογισμό της Alpha Bank ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε ενημερώσει τη συγκεκριμένη τράπεζα για τις προθέσεις της τέσσερις μήνες προ της κατάθεσής της ρύθμισης στη Βουλή".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχυρίζεται ότι "άγνωστο παραμένει αν ο πρώην πρόεδρος εμμείνει στην τροπολογία του και συνεχίσει να προσφέρει σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση γι αυτό το σοβαρό ζήτημα. Εκνευρισμός στην κυβέρνηση με τη νέα παρέμβαση του Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος άφησε αιχμές για εσωτερική πληροφόρηση σε ιδιωτική τράπεζα για τη νομοθετική ρύθμιση του ασφαλιστικού των τραπεζοϋπαλλήλων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "έκπληξη και ερωτήματα προκαλεί στα στελέχη της κυβέρνησης η νέα απρόκλητη επίθεση του πρώην προέδρου της ΝΔ Μ. Έβερτ εναντίον του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη. Η επιλεκτική επίθεση του κ. Έβερτ γίνεται λίγο καιρό μετά από ανάλογη επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Α. Παπανδρέου εναντίον του υπουργού Οικονομίας και τη γνωστή απάντηση του πρωθυπουργού ότι η οικονομική πολιτική αφορά συλλογικά την κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά. Αλλά ούτε αυτό ούτε η επισήμανση του πρωθυπουργού ότι το θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζών είναι μια "μείζων πολιτική επιλογή" της κυβέρνησης λαμβάνονται υπόψη από τον κ. Έβερτ. Και τα ερωτήματα που προκύπτουν από η στάση αυτή του πρώην προέδρου της ΝΔ είναι πολλά".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη στη νέα "βόμβα" του Μιλτιάδη Έβερτ. "Όλες οι τράπεζες είχαν ενημερωθεί για τις νέες ρυθμίσεις και όχι μόνο η Alpha Bank" είπε".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "οργή προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κυβέρνηση η νέα παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ κ. Μ. Έβερτ και οι έμμεσες αιχμές περί επιλεκτικής ενημέρωσης της Τράπεζας Πίστεως σχετικά με τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του με το Μαξίμου ήταν η χθεσινή ανακοίνωση του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για "υπόγειες διαδρομές και σχέσεις του υπουργού Οικονομικών με ιδιωτική τράπεζα" μια ημέρα μετά τη συζήτηση στη Βουλή όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για συμβιβασμό με τα διαπλεκόμενα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "σε σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα , με διαλυτικές επιδράσεις για τη ΝΔ εξελίσσεται το Ασφαλιστικό των τραπεζών. Χθες η σύγκρουση μεταξύ του κ. Μ. Έβερτ και του κ. Γ. Αλογοσκούφη υπήρξε σφοδρότατη με εκατέρωθεν προσωπικές επιθέσεις και βαριές κατηγορίες. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ σε γραπτή δήλωσή του διερωτάται γιατί η Alpha Bank στον ισολογισμό της του 2004 που δημοσιοποιήθηκε τον Φεβρουάριο, δεν έγραψε τις υποχρεώσεις της προς τα ασφαλιστικά ταμεία, υπονοώντας έτσι ότι γνώριζε για τις ρυθμίσεις. Ο υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι το ίδιο έγινε για όλες τις τράπεζες και ότι δεν υπήρξε επιλεκτική ενημέρωση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον κ. Αλογοσκούφη χωρίς όμως να αφήσει τον παραμικρό υπαινιγμό για τον κ. Έβερτ".

    [04] Κώστας Καραμανλής

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "τα "ντοκουμέντα" διώξεων αξιωματικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, τα οποία ανέσυρε από δημοσιεύματα του 1998 και επέσεισε κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ήταν... άνθρακες με σφραγίδα εισαγγελέα-στρατοδίκη. Το σχετικό πόρισμα που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2000 καταρρίπτει ως κατασκευασμένο το "κατηγορητήριο" του Κ. Καραμανλή".

    [05] Ελληνική Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "η μόνη λύσης του προβλήματος είναι η αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα. Αντί το κράτος να συντηρεί κλάδους που δεν αντέχουν στον διεθνή ανταγωνισμό, οφείλει να στρέψη το ενδιαφέρον του στους κλάδους εκείνους που έχουν μέλλον και μπορούν να καταστούν ανταγωνιστικοί. Λίγες χώρες του κόσμου διαθέτουν λχ το κλίμα, την θάλασσα και τα νησιά της Ελλάδος. Και λίγοι λαοί διαθέτουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο, την ευρηματικότητα και την προσαρμοστικότητα των Ελλήνων. Αυτά πρέπει να εκμεταλλευθούμε".

    [06] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "συγκρατημένη πτώση των βάσεων σε όλα τα πεδία δείχνει η αναλυτική επεξεργασία των στατιστικών βαθμολογικών στοιχείων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Στην πτώση δεν φαίνεται να αντιστέκονται ούτε οι Ιατρικές παρά την εντυπωσιακή αύξηση των επιδόσεων στη Βιολογία και τη Χημεία. Η Φυσική έριξε τους βαθμούς πρόσβασης".

    [07] Ασφαλιστικό-Υπουργείο Οικονομίας

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "ουδέποτε αναφέρθηκε ή υπονοήθηκε από τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, Γιώργο Αλογοσκούφη ότι θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή θα μειωθούν οι συντάξεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Ειδικότερα, με αφορμή τα χθεσινά δημοσιεύματα σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και το ύψος των συντάξεων, από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τονίζονται τα ακόλουθα: "Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης ουδέποτε είπε ή υπονόησε ότι θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή θα μειωθούν οι συντάξεις. Αντίθετα, σε σχετική ερώτηση που του ετέθη, ήταν σαφής ως προς την πρόθεση της κυβέρνησης για την τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, αλλά και για την ανάγκη να υπάρξει εθνικός διάλογος μακράς πνοής για το ασφαλιστικό".

    [08] Γαλλική αριστερά

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "τα μηνύματα της κοινής δράσης της γαλλικής αριστεράς κατά του νεοφιλελευθερισμού και του ευρωσυντάγματος, για μια Ευρώπη κοινωνική, φιλειρηνική, μετέφεραν χθες εκπρόσωποι των γαλλικών κομμάτων που συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πεζόδρομο Κοραή".

    [09] Τράπεζες

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "καθαρά κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ ανά εργαζόμενο τσεπώνουν κάθε χρόνο οι τραπεζίτες στη χώρα, όπως αποδεικνύεται ακόμα και από τα επίσημα στοιχεία των ισολογισμών τους. Καταρρίπτοντας κάθε μύθο, που όλο αυτό το διάστημα λανσάρεται από τους κυβερνώντες και αποβλέπει στο διαχωρισμό των εργαζομένων σε "ρετιρέ" και "υπόγεια" και στην καλλιέργεια κλίματος αντιπαράθεσης ανάμεσα σε τμήματα της εργατικής τάξης, τα στοιχεία δείχνουν ότι κατά μέσο όρο τα ετήσια, επίσημα και καθαρά κέρδη των τραπεζών ανά τραπεζοϋπάλληλο, ξεπερνούν τις 31.000 ευρώ".

    [10] Βουλή

    Η City Press γράφει ότι "Μιλτιάδης Έβερτ: Συγκεκριμένη ιδιωτική τράπεζα είχε προεξοφλήσει στον προϋπολογισμό της τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις. Γιώργος Αλογοσκούφης: Απαράδεκτες οι κινήσεις Έβερτ, οφείλονται σε προσωπικούς υπολογισμούς. Γιώργος Φλωρίδης: Έδειξε την οικογένεια Καραμανλή στο θέμα του Χρηματιστηρίου και των εξωχώριων εταιρειών. Προβλέπεται συνέχεια στην κόντρα Καραμανλή-Παπανδρέου για το ποιος εξυπηρετεί τη λεγόμενη διαπλοκή. Μεθόδους τεχνητής πόλωσης χρησιμοποιούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αποφεύγοντας να μπουν στην ουσία των θεμάτων".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Φορολογικό αδιέξοδο. Σημαντική υστέρηση στα έσοδα του 2005 προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Μαύρη τρύπα" 4,1 δισ. ευρώ στα έσοδα του 2005. Τι προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση στο κλιμάκιο του ΔΝΤ".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Ανένδοτη η κυβέρνηση. Επιμένει ο Έβερτ. Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Συνταγή" από το ΔΝΤ για νέο φορολογικό σύστημα. Αναθεωρείται ο τρόπος είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ΔΟΥ".

    [12] Φορολογικό σύστημα

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "προτάσεις μέτρων για την αποτελεσματικότερη πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, ζήτησε η κυβέρνηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 30 June 2005 - 17:58:22 UTC