Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αεροπορική τραγωδία - έρευνες
  • [04] Οικονομία
  • [05] Πρωθυπουργός - ΔΕΘ
  • [06] Εκλογές Αυτοδιοίκησης
  • [07] Στελέχωση κρατικών υπηρεσιών- Καταγγελίες
  • [08] Φοροδιαφυγή - έλεγχοι
  • [09] Επιδόματα ΙΚΑ
  • [10] Ακτοπλοΐα
  • [11] Ελληνοτουρκικά
  • [12] Ηλεκτρονικές κάμερες
  • [13] Καταγγελίες Κουρή
  • [14] Βάσεις σε ΑΕΙ- ΤΕΙ
  • [15] Προγράμματα ΟΑΕΔ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/8/2005

    Η έρευνα για τα αίτια της πτώσης του Μπόινγκ της εταιρίας HELIOS, η πορεία της οικονομίας και η προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς και οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των επιτυχόντων στις φετινές γενικές εξετάσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πάνω - κάτω οι βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ. Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων μέχρι την Πέμπτη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 35 ώρες ταλαιπωρία και ....κοριοί "έφαγαν" τους 600 επιβάτες! Η οδύσσεια των επιβατών του "Ταξιάρχης".

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Η διαπλοκή της HELIOS. Η επαγγελματική σχέση πρώην και νυν υπουργών και βουλευτών "εμποδίζει" την αλήθεια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πριμ για εγγόνια στους παππούδες από το ΙΚΑ. Απόφαση - "δώρο" από το Συνήγορο του Πολίτη. Αύξηση των συντάξεων σε όσους έχουν την επιμέλεια ανηλίκων.

    Η ΑΥΓΗ: Πρώτες απαντήσεις, πολλά ερωτήματα. Η πρώτη έκθεση Τσολάκη για το δυστύχημα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τρωκτικά του Κοντομηνά μπήκαν νύχτα στα κομπιούτερ της Εισαγγελίας και πλαστογράφησαν δικαστική απόφαση για να κλείσουν μέσα τον Γιώργο Κουρή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σύγκρουση για τους δήμους. Η κυβέρνηση καταργεί τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Η Δεξιά "σβήνει" τώρα την Αριστερά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 9.000 ευρώ σε νέους για δημιουργία επιχείρησης. Γενναίο πρόγραμμα επιδοτήσεων μέσω ΟΑΕΔ.

    ΕΘΝΟΣ: Η γαλάζια λίστα των προγραφών στο Δημόσιο. Αποκεφάλισαν 18.714 στελέχη. Εκδίωξαν 74 Γενικούς Διευθυντές υπουργείων, αλλά...κράτησαν μία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Άρχισε ο Καραμανλής τις επαφές του με Υπουργούς οι οποίοι...Συσκευάζουν τα πρωθυπουργικά "δώρα" της Δ.Ε.Θ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι νέοι μισθοί σε ΔΕΚΟ τράπεζες και ιδιωτικούς υπαλλήλους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το "πόρισμα" πυκνώνει το μυστήριο. Πού δίνει απαντήσεις και πού όχι η επιστολή Τσολάκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Άρον- Άρον άλλαξαν το καθεστώς ελέγχου των πτήσεων από ΥΠΑ. 48 ώρες μετά την τραγωδία με Π.Δ. από τα Γιάννενα!

    ΕΣΤΙΑ: Οι στόχοι για την οικονομία. Μείωσις τους ελλείμματος, διατήρησις της αναπτύξεως.

    ESPRESSO: Η μυστική δίαιτα του Χριστόδουλου. Πώς έχασε 30 κιλά σε 8 μήνες. Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο της μεγάλης αλλαγής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέα διαδικασία ελέγχων για πάταξη φοροδιαφυγής. Προσωπική επίβλεψη Αλογοσκούφη - Στο στόχαστρο 1.000 εταιρείες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τεχνική βλάβη οι πρώτες ενδείξεις. Το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατηγορώ για ΥΠΑ και από Κύπρο. Είχαν ειδοποιηθεί, αλλά αδιαφόρησαν!

    Η ΝΙΚΗ: Η ώρα των ευθυνών. Διαπλοκή στην Κύπρο - ολιγωρία στην Αθήνα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Φύλλο συκής των παραβιάσεων. "Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα".

    TRAFFIC NEWS: Γιαγιά πήρε διαζύγιο μόλις κέρδισε το λαχείο. Ερωτεύτηκε και παντρεύεται με τον 55χρονο λαχειοπώλη. Σε απόγνωση ο 75χρονος σύζυγός της.

    Η ΧΩΡΑ: Ούτε ίχνος από δύο επιβάτες. Στις λίστες επικεντρώνεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Έκρηξη" στο κόστος ζωής. Καπέλο μέχρι και 10% σ΄όλα τα προϊόντα. Εκτινάχτηκε στα 2.260 ευρώ το μήνα!

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Αντιτουριστική και "δύσβατη" η Θεσσαλονίκη. Τα τουριστικά λεωφορεία δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα αξιοθέατα λόγω έλλειψης πάρκινγκ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πανάκριβη η γη και η στέγη στη Θεσσαλονίκη.

    [03] Αεροπορική τραγωδία - έρευνες

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει "ποιοι και πόσοι δεν έχουν αναζητηθεί από τη λίστα της Helios; Υπήρξαν κάποιοι που μπήκαν στο αεροπλάνο με πλαστά έγγραφα και γιατί; Η απάντηση ήλθε μόλις χθες από τις αστυνομικές αρχές. Ο αντιπρόσωπος Αθηνών της δαιδαλώδους μετοχικά εταιρείας προσήλθε χθες στη ΓΑΔΑ με τη λίστα ανά χείρας αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε για την ορθότητά της. Από την πολύωρη κατάθεσή του προέκυψαν σημαντικές αποκλίσεις για την ταυτότητα δύο τουλάχιστον επιβατών, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της ούτε η Αστυνομία έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εντοπίσει τις οικογένειές τους, κάτι το οποίο οδηγεί ευθέως στο ενδεχόμενο οι επιβάτες να ταξίδευαν με πλαστά έγγραφα".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας η λίστα με τους επιβάτες στο μοιραίο αεροσκάφος καθώς δύο από αυτούς δεν έχουν βρεθεί, αλλά και ούτε έχουν αναζητηθεί από κανέναν συγγενή. Στο μεταξύ, ο Ακριβός Τσολάκης σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνάς του αποδίδει την πτώση σε αποσυμπίεση και έλλειψη καυσίμων".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "σύμφωνα με επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων κ. Ακριβού Τσολάκη, προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη με την οποία τον ενημερώνει για την πρόοδο των ερευνών, εάν υπήρξε βλάβη στο σύστημα συμπίεσης, τότε αυτό θα είχε επιπτώσεις στη φυσική κατάσταση των επιβατών και του πληρώματος, γεγονός που δίνει απάντηση στο ερώτημα γιατί ο συγκυβερνήτης ήταν λιπόθυμος στο πιλοτήριο".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "μόνο ένα καινούργιο στοιχείο αναδεικνύεται μέσα από την επίσημη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών της συντριβής του κυπριακού Μπόινγκ. Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζεται αρμοδίως ως "ένδειξη " και αφορά το εάν λειτουργούσαν τα συστήματα επικοινωνίας του αεροσκάφους. Η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων θεωρεί πιθανόν, τουλάχιστον τα τελευταία λεπτά ο ασύρματος να δούλευε, γεγονός που ξεγυμνώνει ωστόσο τους υπεύθυνους της "Helios" που από την πρώτη στιγμή μιλούσαν κατηγορηματικά για βλάβη στα συστήματα επικοινωνίας".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι " προσωρινές αλλά επίσημες απαντήσεις για την τραγωδία στο Γραμματικό επιχειρεί να δώσει ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης των Αεροπορικών Δυστυχημάτων Ακριβός Τσολάκης με την έκθεσή του που δόθηκε στο υπ. Μεταφορών. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αιτία του δυστυχήματος αναζητείται στην αποσυμπίεση".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "πολιτικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της εταιρίας "Helios" με τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις να δείχνουν ευθεία διασύνδεσή της με πολιτικά πρόσωπα της Κύπρου που οδηγούν στην ανάγκη να αναζητηθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες για την αδειοδότηση της εταιρίας και τον ελλιπή έλεγχο στα αεροσκάφη της".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "υπουργοί της κυβέρνησης του Τάσσου Παπαδόπουλου, της κυβέρνησης του Γλαύκου Κληρίδη, πεθεροί, ξαδέλφια βουλευτών, εμπλοκή και των τριών κομμάτων, ακόμη και του ΑΚΕΛ (συμμετείχε με την "εταιρία του" ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ) καθιστούν έντονα "προβληματικό" το ανακριτικό έργο. Η ανάμειξη των ανωτέρω δικαιολογεί την "κάλυψη" που είχε η εταιρία HELIOS η οποία "αλώνιζε" και έκανε ό,τι ήθελε (νόμιμα ή έκνομα) στον κυπριακό χώρο".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ευθύνες στην ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για καθυστερημένη κινητοποίηση στην αναζήτηση του μοιραίου Boeing της Helios επιρρίπτουν οι Κύπριοι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας που είχαν υπηρεσία το πρωί της 14ης Αυγούστου στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Όπως έχουν ήδη καταθέσει στην Επιτροπή Διερεύνησης του δυστυχήματος που έχει συσταθεί στην Κύπρο, δύο φορές ενημέρωσαν την ΥΠΑ για την αδυναμία επικοινωνίας με το μοιραίο αεροσκάφος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι έμενε για μήνες το διάταγμα για τους επιθεωρητές πτητικών μέσων και προτύπων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που είχαν συζητήσει οι ΗΠΑ για αναβάθμιση των ελληνικών αεροδρομίων εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων. Το ανέσυραν και το έστειλαν για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα Ιωάννινα στις 16 Αυγούστου, δύο μόλις μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα με τους 121 νεκρούς. Αφορά την ασφάλεια των πτήσεων, την πτητική ικανότητα και πτητική λειτουργία των αεροσκαφών, τα μέσα υποστήριξής τους, τα πτυχία, τις άδειες πολιτικής αεροπορίας και άλλα".

    [04] Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "από 2,8% έως 3,3% θα κυμαίνονται οι αυξήσεις που θα λάβουν από την 1η Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, ενώ στους υπαλλήλους του ΟΤΕ το δεύτερο μέρος της αύξησης θα χορηγηθεί από την 1η Οκτωβρίου".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "όπως προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη, η Κυβέρνησις θέτει ρεαλιστικούς στόχους: Σταδιακή μείωσις του ελλείμματος και διατήρησις της αναπτύξεως στους σημερινούς ρυθμούς. Γι αυτό και έχει πιθανότητες να τους επιτύχη".

    [05] Πρωθυπουργός - ΔΕΘ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ο κ. Καραμανλής άρχισε σειρά επαφών για να συσκευάσουν τα "δώρα" που θα δώσει στην Θεσσαλονίκη. Τι αυξήσεις σε μισθούς, τι είδους ελαφρύνσεις και τι έργα περιφερειακής πνοής πρόκειται να ανακοινώσει".

    [06] Εκλογές Αυτοδιοίκησης

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει οριστικά στην κατάργηση του δεύτερου γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 42% πυροδοτεί ήδη μια νέα σφοδρή αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα κλιμακώνονται οι εσωκομματικές αντιδράσεις στη ΝΔ από στελέχη της που επισημαίνουν ότι η πρωτοβουλία αυτή διαγράφει αυτόματα κάθε απόπειρα προσέγγισης της Αριστεράς που επιχειρήθηκε στο παρελθόν".

    [07] Στελέχωση κρατικών υπηρεσιών- Καταγγελίες

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "πογκρόμ διώξεων σε ολόκληρο τον Δημόσιο τομέα εξαπέλυσε η κυβέρνηση με στόχο την κατάληψη του κρατικού μηχανισμού. Η περιβόητη "επανίδρυση του κράτους" - εν όψει και των κρίσεων στις αρχές Σεπτεμβρίου στις νομαρχίες- εξελίσσεται σε στυγνή κομματική υπόθεση της Νέας Δημοκρατίας αφού το μοναδικό κριτήριο για την εξέλιξη και αξιοποίηση των υπαλλήλων είναι η κομματική τους ταυτότητα και οι εισηγήσεις που συντάσσουν για λογαριασμό τους τα σκληρά συνδικαλιστικά στελέχη της κυβερνώσας παράταξης".

    [08] Φοροδιαφυγή - έλεγχοι

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "την προσωπική ευθύνη για την πάταξη της φοροδιαφυγής ανέλαβε από χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης. Η πάταξη της φοροδιαφυγής και η είσπραξη 5 δισ. ευρώ από αυτήν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβέρνησης και παράλληλα "στοίχημα" για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής της στον τομέα των δημοσίων εσόδων όπου έως τώρα σημειώνεται υστέρηση. Χθες, ο κ. Αλογοσκούφης έστειλε στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς ένα μακρύ κατάλογο με περίπου χίλιες επιχειρήσεις οι οποίες έκαναν χρήση πλαστών και εικονικών στοιχείων".

    [09] Επιδόματα ΙΚΑ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "απόφαση-δώρο από το Συνήγορο του Πολίτη, που με πόρισμά του καθιστά σαφές ότι δικαιούνται πριμ εγγονού οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Οι συντάξεις για τους ηλικιωμένους που έχουν την επιμέλεια των εγγονών τους πρέπει να αυξηθούν, δηλώνει ρητά ο Συνήγορος του Πολίτη. "Τα οικογενειακά επιδόματα πρέπει να χορηγούνται σε οποιοδήποτε τρίτο άτομο ασκεί την επιμέλεια ανηλίκων. Για όσο διάστημα την ασκούν και αποδεδειγμένα συμβιώνουν με αυτά και βαρύνονται με την ανατροφή τους, εφόσον τα πρόσωπα αυτά είναι ασφαλισμένα", επισημαίνεται στο πόρισμα της βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη, Π. Παπαρρηγοπούλου".

    [10] Ακτοπλοΐα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι " 'Όαση' πρέπει να έμοιαζε η θέα του λιμανιού του Πειραιά στους 594 επιβάτες του πλοίου "Ταξιάρχης" που για να καλύψει την απόσταση Χίος - Πειραιάς χρειάστηκε -λόγω μηχανικής βλάβης- 35 ώρες. Σαν να μην έφθανε όμως η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών εξαιτίας της καθυστέρησης, οι επιβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν και την επιδρομή ... κοριών που ταξίδευαν μαζί τους στο πλοίο!".

    [11] Ελληνοτουρκικά

    Η ESPRESSO υπογραμμίζει ότι "με 8 σχηματισμούς μαχητικών, έδωσαν τέλος χθες οι Τούρκοι στο "απόλυτο" μορατόριουμ, που βίωσε τις τελευταίες ημέρες το Αιγαίο. Για πρώτη φορά από την υπογραφή του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ το 1988, και για ένα δεκαήμερο, από τις 11 Αυγούστου μέχρι την τελευταία Κυριακή, δεν πέταξε ούτε ένα τουρκικό αεροσκάφος στον χώρο του αρχιπελάγους, ενώ "νηνεμία", χωρίς προκλήσεις, επικράτησε και στη θάλασσα, αν και οι Τούρκοι κρατούν δεσμευμένες για όλη την καλοκαιρινή περίοδο δύο περιοχές στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο για την εκτέλεση αεροναυτικών ασκήσεων".

    [12] Ηλεκτρονικές κάμερες

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "το δρόμο να χρησιμοποιούνται οι κάμερες της Αστυνομίας για παρακολουθήσεις εκδηλώσεων του λαϊκού κινήματος, πέρα από τη διαχείριση της κυκλοφορίας, άνοιξε η ίδια η "Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα" (ΑΠΔΠΧ), παρέχοντας έτσι άλλοθι για την παραβίαση όσων υποτίθεται ότι προστατεύει. Την ίδια στιγμή, αποδείχνεται πως επιχείρησε με ψευδή ανακοίνωση να διασκεδάσει τις εύλογες ανησυχίες της κοινής γνώμης".

    [13] Καταγγελίες Κουρή

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "πρωτοφανές σχέδιο για στραπατσάρισμα του Γιώργου Κουρή καταστρώθηκε από υπαλλήλους της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, πληρωμένους από τον Κοντομηνά, το κανάλι του οποίου είχε σπεύσει να διατυμπανίσει προκαταβολικά την σύλληψη του εκδότη της Αυριανής. Οι υπάλληλοι που είχαν δώσει τις σχετικές πληροφορίες, ποντάριζαν στο γεγονός, ότι ανάμεσα στις καταδικαστικές (για παράνομες ασφαλιστικές εισφορές σημειωτέον) αποφάσεις του Γιώργου Κουρή ήταν και μια που είχε ποινή τριών ετών, χωρίς μετατροπή κατά του χρόνου που εκδόθηκε".

    [14] Βάσεις σε ΑΕΙ- ΤΕΙ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "τα προγνωστικά με βάση τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων δείχνουν ότι η κίνηση των βάσεων θα είναι φέτος προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς πτώση αναμένεται σε πολλές μεσαίες και χαμηλόβαθμες σχολές, ισορροπία σε ορισμένες δημοφιλείς, μικρή άνοδος σε άλλες περιζήτητες σχολές, αλλά και οριακή "υποτίμηση" κάποιων από τις υψηλόβαθμες σχολές".

    [15] Προγράμματα ΟΑΕΔ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "προγράμματα επιχορήγησης για 6.200 νέους ελεύθερους επαγγελματίες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον ΟΑΕΔ, το επόμενο διάστημα. Ειδικότερα, αφορούν 1.700 άνεργους, στους τομείς της τεχνολογίας, της πληροφορικής και των επικοινωνιών, καθώς και 4.500 άνεργους, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών προγραμμάτων (ΠΕΠ)".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 23 August 2005 - 19:29:57 UTC