Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/9/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο
  • [04] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [05] Νέα Ορλεάνη
  • [06] Φοροεισπρακτικά μέτρα
  • [07] Καύσιμα
  • [08] Αφορολόγητο όριο
  • [09] Οικονομία
  • [10] Συλλαλητήρια
  • [11] Δικαιοσύνη - Κ. Καραμανλής
  • [12] ΔΕΘ
  • [13] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [14] Ελληνοτουρκικά
  • [15] Ελληνικά νοικοκυριά
  • [16] Προαγωγές στο Δημόσιο
  • [17] Γιώργος Παπανδρέου
  • [18] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [19] Αφορολόγητο όριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/9/2005

    Το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, το αφορολόγητο όριο στην αγορά της πρώτης κατοικίας, η πορεία της οικονομίας προς την δημοσιονομική εξυγίανση, οι επιπτώσεις των φοροεισπρακτικών μέτρων της κυβέρνησης και η κερδοσκοπία από την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μέγκενη η ακρίβεια για τα νοικοκυριά. Αύξηση 6,65% στο κόστος διαβίωσης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Τέλος στους μισθούς δύο ταχυτήτων από το 2006.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ξέσπασμα Καραμανλή κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 25+1 κριτήρια για τις προαγωγές. Όλο το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών για την εξέλιξη στο Δημόσιο.

    Η ΑΥΓΗ: Όχι στην εκποίηση της Ολυμπιακής. Ευρεία συμφωνία σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια των πτήσεων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κλέφτης και εκβιαστής ο Κοντομηνάς. 2.700.000 δολάρια έφαγε από τον Δ. Καμπούκο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αναγκαστική προσγείωση. Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση για την Ολυμπιακή. Αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του "Βήματος''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέες αποδοχές για δημοσίους υπαλλήλους. Πώς διαμορφώνεται το μισθολόγιο από το 2006.

    ΕΘΝΟΣ: Κουρελιάζουν τα πτυχία με τη συνέντευξη. Προαγωγές στο Δημόσιο: Όλο το σχέδιο για τη μοριοδότηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Για Δικαιοσύνη υπεράνω όλων δεσμεύτηκε χθες ο Πρωθυπουργός, για να είναι σίγουροι όλοι ότι το δίκιο του μυλωνά δεν θα το παίρνει ο Κάιζερ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Χαρακτηρίζεται επαναστατικό και θα εφαρμοσθεί σταδιακά από τις αρχές του 2006.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μεγαλύτερο αφορολόγητο για α' κατοικία. Σημαντικές ελαφρύνσεις για γονικές παροχές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κερδοσκοπία και της κυβέρνησης. Καύσιμα: Γέμισαν τα ταμεία της, αλλά επίδομα θέρμανσης δεν δίνει.

    ΕΣΤΙΑ: Η αλήθεια για την Ολυμπιακή. Γιατί πρέπει να κλείση ο εθνικός αερομεταφορέας.

    ESPRESSO: Ντέμης Νικολαΐδης: ''Φοβάμαι για τη ζωή της Δέσποινας και της κόρης μου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σταθερή γραμμή στην οικονομία από Καραμανλή. Παρά τις πιέσεις των παραγωγικών τάξεων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Μετά τη ΔΕΘ αρχίζει ο διάλογος κυβέρνησης - ΑΔΕΔΥ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Άρπαξαν 1,8 δισ. από μισθωτούς - συνταξιούχους. Πήγαν στους βιομηχάνους και το κράτος.

    Η ΝΙΚΗ: "Μεταρρυθμίσεις" και... ξερό ψωμί. Τυπικές οι συναντήσεις στο Μαξίμου.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Γιατί οι εκδότες δεν στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δυναμώνουν οι αγώνες των εργαζομένων. Συλλαλητήρια: Θεσσαλονίκη: 10 Σεπτέμβρη, Αθήνα: 12 Νοέμβρη.

    TRAFFIC NEWS: Πώς έπεσε στη φάκα ο επικίνδυνος μαφιόζος. Όλη η επιχείρηση της ΕΥΠ.

    Η ΧΩΡΑ: Επιδόματα που ενσωματώνονται στον μισθό. Βήμα - βήμα στο ενιαίο μισθολόγιο.

    City Press: "Πνίγηκε" το μοντέλο Μπους. Ο τυφώνας "Κατρίνα" παρέσυρε την πολιτική του.

    METRO: Σκληρές διαπραγματεύσεις. Ραντεβού μετά τη ΔΕΘ δίνουν κυβέρνηση και συνδικαλιστές για αυξήσεις και ενιαίο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Παίρνει φωτιά το πορτοφόλι μας. Νέες τιμές από χτες στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Σχολική στέγη για κλάματα. Έκκληση δημάρχων του Ν. Θεσσαλονίκης να τους δοθούν κονδύλια για τη νέα σχολική χρονιά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κάλεσμα του Δημάρχου χθες στο Μακεδονία Παλλάς στους φορείς της Θεσσαλονίκης που διατύπωσαν τα αιτήματά τους στον κ. Καραμανλή.

    [03] Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο

    Η METRO τονίζει ότι "ραντεβού μετά τη ΔΕΘ δίνουν κυβέρνηση και συνδικαλιστές για αυξήσεις και ενιαίο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "από το 2006 θα αρχίσει η σταδιακή εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, οπότε θα γίνουν βήματα για την ενσωμάτωση των επιδομάτων στο μισθό, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση των συναρμόδιων υπουργών Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου και Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "στην τελική ευθεία το σχέδιο για το νέο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Γενναίες αναπροσαρμογές πλέον των αυξήσεων των συλλογικών συμβάσεων και ενσωμάτωση των βασικών επιδομάτων στους μισθούς. Σταδιακά θα δοθούν μέχρι το 2008 σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους τα επιδόματα που σήμερα αποδίδονται αποσπασματικά".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σταδιακά από τις αρχές του 2006 θα εφαρμοσθεί το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό είναι δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης, η οποία διατυπώθηκε, χθες κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών των υπουργών Πρ. Παυλόπουλου και Γ. Αλογοσκούφη με την ΑΔΕΔΥ".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "σε αύξηση έως και 5,5% στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων αναμένεται να οδηγήσει η ενσωμάτωση των επιδομάτων απόδοσης και εξομάλυνσης που ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη συνάντηση που είχαν με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "σε εφαρμογή του νέου μισθολογίου από το α΄εξάμηνο του 2006 "πάγωμα" των επιδομάτων ύψους 540 εκατ. ευρώ ετησίως που χορηγούνται στα λεγόμενα...ρετιρέ του Δημοσίου και αύξηση των αποδοχών όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης, προχωρούν τα υπουργεία Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών".

    [04] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η χθεσινή αποκάλυψη του "Βήματος" σχετικά με την προοπτική κλεισίματος της Ολυμπιακής προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Οι 5.000 εργαζόμενοι ζητούν πολιτικές πρωτοβουλίες, οι υποψήφιοι αγοραστές βρίσκονται υπ' ατμόν, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ προτείνουν την ανάληψη της διοίκησης της ΟΑ από τραπεζικούς ομίλους προκειμένου να διασωθεί. Η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις λύσεις προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η απόφαση κλεισίματος, με πιθανότερη αυτή τη στιγμή την εκκαθάριση εν λειτουργία, την οποία όμως οι εργαζόμενοι θεωρούν τη χειρότερη".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "να μην γίνει η Ολυμπιακή "'Ήλιος΄", δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο Αλ. Αλαβάνος μιλώντας στην ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για την ασφάλεια των πτήσεων και την Ολυμπιακή Αεροπορία. Στην ημερίδα κυριάρχησε η ευρεία συμφωνία κατά της πώλησης του εθνικού αερομεταφορέα".

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "κάποιοι δεν εννοούν να συνειδητοποιήσουν γιατί πρέπει να κλείση η Ολυμπιακή. Θεωρούν αναγκαία την ύπαρξη "εθνικού αερομεταφορέα", χωρίς να εξηγούν τι εξυπηρετεί. Και παραβλέπουν το υπέρογκο κόστος που συνεπάγεται η λειτουργία του για τους φορολογουμένους. Αλλά το κυριώτερο που δεν βλέπουν όσοι επέμειναν στην διατήρηση της Ολυμπιακής, είναι ότι αλλοίωνε τον ανταγωνισμό. επί χρόνια λειτουργούσε μονοπωλιακώς (στο εσωτερικό) και παρεμπόδιζε την είσοδο άλλων αεροπορικών εταιρειών. Και όταν απελευθερώθηκαν οι αεροσυγκοινωνίες, δεν έπαυσε να ανταγωνίζεται με αθέμιτο τρόπο τις άλλες εταιρείες, αφού συνέχισε να επιδοτήται παράνομα από το κράτος.

    [05] Νέα Ορλεάνη

    Η City Press εκτιμά ότι "οι κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης και τριών Πολιτειών πλήρωσαν ακριβά τις ελλείψεις στην υποδομή και την καθυστερημένη κινητοποίηση. Μεγάλα θύματα του τυφώνα οι φτωχοί, για τους οποίους δεν φρόντισε κανείς. Κατάρρευση της έννομης τάξης στις πληγείσες περιοχές, απειλούνται μέχρι και τα μέλη των σωστικών συνεργείων. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναπτύσσονται με τη βοήθεια της ιδιοτελούς καταστροφής του περιβάλλοντος. Ο πλανητάρχης λέει "όχι" στις συνθήκες για την προστασία του περιβάλλοντος και "ναι" στην άγρια κερδοσκοπία του πετρελαϊκού λόμπι".

    [06] Φοροεισπρακτικά μέτρα

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "εισόδημα 1,8 δισ. ευρώ χάθηκε από τις τσέπες των εργαζομένων και των συνταξιούχων και κατευθύνθηκε προς τα ταμεία των εργοδοτών και του κράτους, καταγγέλλει η ΓΣΕΕ".

    [07] Καύσιμα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "η φρενήρης αύξηση της τιμής του πετρελαίου καίει τους καταναλωτές, αλλά γεμίζει τα κρατικά ταμεία. Το ΠΑΣΟΚ υπολογίζει σε 500 εκατ. τον έξτρα ΦΠΑ καυσίμων και προτείνει απ' αυτά να δοθεί το επίδομα θέρμανσης. Δεν υπάρχουν 300 εκατ. ευρώ, λέει ο υφ. Οικονομίας, ενώ ο κυβ. εκπρόσωπος δηλώνει ότι το ζήτημα μελετάται".

    [08] Αφορολόγητο όριο

    Η Traffic News αναφέρει ότι "αυξήσεις 5%-6% στις πραγματικές τιμές των ακινήτων το 2005 προβλέπει σε ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας εκτιμώντας παράλληλα ότι το 2006 οι τιμές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα. Ταυτόχρονα η ελληνική αγορά ακινήτων χαρακτηρίζεται δικαίως αποτιμημένη στα σημερινά επίπεδα τιμών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "αυξήσεις στα αφορολόγητα όρια για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές πρώτης κατοικίας σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση από την 1η Ιανουαρίου 2006, μαζί με όλες τις υπόλοιπες αλλαγές στη φορολογία ακινήτων. Το μέτρο αυτό αναμένεται να εκτοξεύσει στα ύψη τα συνολικά αφορολόγητα όρια για γονικές παροχές πρώτης κατοικίας".

    [09] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ο μαραθώνιος διαβουλεύσεων των κυβερνητικών παραγόντων με εκπροσώπους επιχειρηματικών και κοινωνικών ομάδων εν όψει της ΔΕΘ κορυφώνεται, καθώς πλησιάζει η "ώρα της αλήθειας" για την πορεία της οικονομίας το 2006. Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τις διοικήσεις επιχειρηματικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων προκειμένου να ενημερωθεί για τα αιτήματα και τις προτάσεις τους. Ωστόσο, από τις έως τώρα συναντήσεις των συνδικαλιστών με τους οικονομικούς υπουργούς προκύπτει ένας μακρύς κατάλογος αντιφατικών αιτημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεν εκπρόσωποι του εμπορίου ζήτησαν χθες μείωση της φορολογίας, ενώ η ΑΔΕΔΥ ζητεί ενιαίο και αυξημένο μισθολόγιο".

    [10] Συλλαλητήρια

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "με το συλλαλητήριο που διοργανώνει από κοινού με την ΠΑΣΥ και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το ΠΑΜΕ δίνει το σύνθημα για την κλιμάκωση των ταξικών αγώνων, κόντρα στην εντεινόμενη επιθετικότητα της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Επόμενο κορυφαίο σταθμό, αποτελεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα που - όπως αποφάσισε σε χτεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ - θα πραγματοποιηθεί στις 12 του Νοέμβρη στο Πεδίο του Άρεως".

    [11] Δικαιοσύνη - Κ. Καραμανλής

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει τη δήλωση του πρωθυπουργού χθες ότι "παραλάβαμε με διαβρωμένη δικαιοσύνη από δικαστικά και παραδικαστικά κυκλώματα, στην οποία υπήρχε έλλειψη εμπιστοσύνης από τον πολίτη", δήλωσε ο πρωθυπουργός χθες στο υπουργείο Δικαιοσύνης , όπου το επισκέφθηκε για να ενημερωθεί από τον υπουργό Αναστάση Παπαληγούρα. Για το μέλλον ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός. "Διαφάνεια, θωράκιση και θεσμική στήριξη στη δικαιοσύνη, δηλαδή το κύρος, το σεβασμό, την εμπιστοσύνη των πολιτών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "για μία νέα εποχή στην ελληνική Δικαιοσύνη και στην απονομή Δικαίου, μίλησε χθες ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αφού έκανε σαφή περιγραφή της κατάστασης στον χώρο της Δικαιοσύνης που παρέλαβε η κυβέρνησή του , υποσχέθηκε ταχύτερο προσδιορισμό των δικών , νέα Δικαστικά Μέγαρα και καλύτερα Σωφρονιστικά Καταστήματα".

    [12] ΔΕΘ

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "μήνυμα απαρέγκλιτης προσήλωσης στη νεοφιλελεύθερη "γραμμή πλεύσης" που έχει χαράξει η κυβέρνησή του αναμένεται να εκπέμψει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το πολιτικό στίγμα των επικείμενων εξαγγελιών του αποκάλυψε χθες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με εκπροσώπους των μεγαλεμπόρων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των δημοσίων υπαλλήλων".

    [13] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "τα ΘΥΜΑΤΑ του απατεώνα Κοντομηνά στην συντριπτική τους πλειοψηφία φτωχοί άνθρωποι, που'χουν ζήσει σχεδόν την μισή τους ζωή στην ξενιτιά, στην Αφρική , την Γερμανία , την Ολλανδία και το Βέλγιο ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν χάσει όλα τους τα λεφτά , γιατί τους τα έφαγε ο λωποδύτης Κοντομηνάς και η κλεφτοεταιρία του".

    [14] Ελληνοτουρκικά

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "το πραγματικό της πρόσωπο δείχνει για μία ακόμα φορά η Άγκυρα. Για πρώτη φορά στα χρονικά, δέσμευσε περιοχές του Αιγαίου για την πραγματοποίηση αεροναυτικών ασκήσεων, ακόμα και κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της μεγάλης Διακλαδικής άσκησης "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ" των ελληνικών Εν. Δυνάμεων, που θα διεξαχθεί μέσα στον Σεπτέμβριο".

    [15] Ελληνικά νοικοκυριά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "αυξημένο κατά 6,65% στα 2.245 ευρώ εκτιμάται το κόστος διαβίωσης για τη μέση ελληνική οικογένεια σε διάστημα μόλις 8 μηνών. Η εκτίμηση αυτή προέρχεται από το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών που τονίζει ότι το κόστος διαβίωσης μιας τετραμελούς οικογένειας στις 31 Αυγούστου έχει αυξηθεί σε πραγματικές τιμές κατά 140 ευρώ, σε σχέση με τις 31 Ιανουαρίου 2005 που είχε υπολογιστεί σε 2.105 ευρώ".

    [16] Προαγωγές στο Δημόσιο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "μεικτό σύστημα αξιολόγησης για τις προαγωγές στις θέσεις γενικών διευθυντών και διευθυντών στο δημόσιο τομέα, που βασίζεται σε έναν περίπλοκο συγκερασμό αντικειμενικών, ουσιαστικών κριτηρίων καθώς και προσωπικής συνέντευξης προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών για την αναθεώρηση του συστήματος βαθμολογικής εξέλιξης. Ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια, το άθροισμά τους θα αποτελεί το 50% της συνολικής βαθμολογίας. Στα ουσιαστικά το 30% ενώ η αξιολόγηση της συνέντευξης θα αποτελεί το 20% της συνολικής βαθμολογίας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων για την προαγωγή τους σε ανώτερη θέση θα παίζει πλέον η συνέντευξη".

    [17] Γιώργος Παπανδρέου

    Σύμφωνα με την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 "πρόεδρε, σε εμφανίζουν πολύ λίγο"! Τη διαπίστωση αυτή φέρεται να έκανε ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στο Λαύριο. Και δεν εννοούσε τον αντίπαλο Τύπο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ , αλλά κάποιες από τις φιλικές προς την παράταξη εφημερίδες, που επισημαίνουν ανοιχτά τις αδυναμίες του Γιώργου, γελοιογραφούν τις συμπεριφορές του με τις κλεψύδρες και τις σκούπες, του καταλογίζουν αλλοπρόσαλλη αντιπολιτευτική τακτική και δεν διστάζουν να συντάσσονται ακόμα και με την κυβέρνηση σε ορισμένα ζητήματα. Στην ίδια συνεδρίαση, ο Παπανδρέου έδειξε τον εκνευρισμό του για τη στάση αυτή "φιλικών" εφημερίδων και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι "κάνει παιχνίδια με τα ΜΜΕ, για να αποδομήσει εμένα και το ΠΑΣΟΚ". Δεν εννοούσε, προφανώς ότι η κυβέρνηση "κάνει παιχνίδια" με τον "Ελεύθερο Τύπο" ή με τον "Αδέσμευτο" του Ρίζου...".

    [18] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Με στόχο την ενίσχυση της αγοραπωλησίας ακινήτων η κυβέρνηση σχεδιάζει: Αύξηση του αφορολογήτου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " ΟΤΕ: Στην τελική ευθεία η έκτη μετοχοποίηση. Η αγορά προεξοφλεί την άμεση πώληση του 10% των μετοχών".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Ρέει χρήμα στα ταμεία από τις...διαρροές. Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών ακινήτων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Στο στόχαστρο των ΔΟΥ φοροϋποθέσεις ακινήτων. "Σαφάρι" για τις εκκρεμότητες που παραγράφονται φέτος".

    [19] Αφορολόγητο όριο

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "ώθηση στις αγοραπωλησίες ακινήτων αναμένεται να δώσει η αύξηση άνω του 20% του αφορολογήτου ορίου που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να εξισορροπηθεί η επιβάρυνση που θα υποστούν οι φορολογούμενοι από την εισαγωγή του ΦΠΑ και την προαναγγελθείσα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 2 September 2005 - 16:45:51 UTC