Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/9/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Ν/σ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
  • [04] Κυβέρνηση
  • [05] Ολυμπιακή
  • [06] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [07] Μεταρρυθμίσεις
  • [08] Νεο-σοσιαλισμός
  • [09] Ασφαλιστικό
  • [10] ΠΑΜΕ
  • [11] Προσλήψεις
  • [12] Οπλικά συστήματα
  • [13] TV
  • [14] ΕΕ-Άγκυρα
  • [15] Δάνεια τραπεζών
  • [16] ΔΕΗ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/9/2005

    Οι μεταρρυθμίσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις, οι συστάσεις του ΔΝΤ, η άνοδος των καθυστερούμενων δανείων, το ν/σ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η απάντηση της ΕΕ στη δήλωση της Άγκυρας και η ΔΕΗ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις 2.507 χωρίς διαγωνισμό. Νέες θέσεις σε δήμους, νοσοκομεία, ΟΤΕΚ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 9 μήνες η θητεία για τον πρωτότοκο τρίτεκνης οικογένειας. Με νομοσχέδιο ισότιμες οι Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές με τα ΑΕΙ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ποιοι πήραν τα 4.000.000$ (;). Φως για τις μίζες στα οπλικά συστήματα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στράτευση, απαλλαγές, αναβολές και μείωση θητείας. Γενναίες κινήσεις από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Η ΑΥΓΗ: Η κυβέρνηση "αδειάζει" τον μνηστήρα της Ολυμπιακής. Ενώ ο εκπρόσωπος της "Ολύμπικ Ινβέστορς" υπόσχεται τα πάντα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξέσπασε εμφύλιος στην συμμορία Κοντομηνά. Με μαφιόζικα κόλπα παγίδευσαν τον Διευθυντή της "INTERAMERICAN" στο Μόναχο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οπερέτα η ΔΕΗ. Αγνωστον ποιος τη διοικεί! Πώς η κρίση που ξεκίνησε από τη Χαλκοκονδύλη έφθασε ήδη στο Μαξίμου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέο καθεστώς για αναβολές, απαλλαγές. Τι αλλάζει με το στρατολογικό νομοσχέδιο.

    ΕΘΝΟΣ: Δείχνουν την έξοδο σε χιλιάδες υπαλλήλους. Συνταγή ΟΤΕ για όλες τις ΔΕΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εφαρμόζοντας πρόγραμμα εξυγίανσης και αποδοτικότητα οδηγούν τους εργαζόμενους σε εθελουσία έξοδο και: Τους δείχνουν την έξοδο "κινδύνου" σε ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οκτώ αλλαγές στη θητεία. Όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ιστορική απόφαση για Κύπρο. Καθαρή απάντηση της ΕΕ στη δήλωση της Άγκυρας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εκτός σχεδίου. Κυβέρνηση σε νευρική κρίση και από πάνω ο μπαμπούλας του ΔΝΤ.

    ΕΣΤΙΑ: Εκκολαπτόμενος νεο-σοσιαλισμός. Προσπάθεια διατηρήσεως του χρεωκοπημένου "κράτους προνοίας".

    ESPRESSO: Απίστευτο επεισόδιο αναστατώνει τον αθλητικό κόσμο. Άγριο ξύλο με θύμα τον Κούγια. Δέχτηκε γροθιές από τον Αχιλλέα Μπέο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Έλεγχος δανείων για προστασία των νοικοκυριών. Ανησυχία και μέτρα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ασφαλιστικό προς το παρόν... δεν αλλάζει. Γ. Αλογοσκούφης: Δεν συμφωνεί η κυβέρνηση με το ΔΝΤ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παίζουν με την εθελουσία στις ΔΕΚΟ. Ρουσόπουλος: "Μοντέλο ΟΤΕ παντού".

    Η ΝΙΚΗ: Κυβερνητικό αλαλούμ. Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η ...άλλη δεξιά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στην Αθήνα 12 Νοέμβρη το πανελλαδικό συλλαλητήριο.

    TRAFFIC NEWS: Η Βασίλισσα με 37,8% κέρδισε τον πόλεμο. Η Ελένη τρέλανε τα μηχανάκια της AGB. Α-Μελέτη-τοι βρέθηκαν στον ΑΝΤ1.

    Η ΧΩΡΑ: Θητεία: Ποιοι απαλλάσσονται και ποιοι δικαιούνται μειωμένη. Όλες οι νέες ρυθμίσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

    City Press: Πόλεμος στην TV.

    Μetro: Ταχύτεροι ρυθμοί. Μήνυμα για άμεσες αλλαγές δίνει η κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι 3 πληγές των πανεπιστημίων. Έρευνα σε σχολές όλης της χώρας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: 560 μαθητές ολοήμερων στο ...δρόμο. Κόβονται δρομολόγια σχολικών λεωφορείων δέκα ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γ' ΚΠΣ επιτέλους... Ανάσα στους "μικρούς" 400 επαγγέλματα επιδοτούνται.

    [03] Ν/σ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει: περαιτέρω μείωση της θητείας. Στενεύει ο κλοιός για τους φυγόστρατους. Νέα δεδομένα σε αναβολές στράτευσης για κοινωνικούς λόγους και φοιτητές ανώτερων - ανώτατων σχολών. Αλλαγή του καθεστώτος για τους κατοίκους εξωτερικού. Επαναχορήγηση διαβατηρίου στους ανυπότακτους και μείωση στην εξαγορά της θητείας. Ρυθμίσεις για άδειες-μεταθέσεις . Ειδική μέριμνα για τις ορφανικές οικογένειες. Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας σε πολιτικούς υπαλλήλους και ειδικές ρυθμίσεις για το προσωπικό. Υποχρεωτική στράτευση μοναχών και ιερέων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "ιδιαίτερα σημαντικά μέτρα για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας καθώς και αύξηση των κατηγοριών που δικαιούνται μειωμένης θητείας περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο περί Στρατολογίας του ΥΕΘΑ, το οποίο συζητήθηκε και εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "καθοριστικές ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μειωμένη θητεία για τα τέκνα των οικογενειών με τρία παιδιά, ενώ επαναπροσδιορίζεται χρονικά η έννοια του μόνιμου κατοίκου εξωτερικού. Παράλληλα προβλέπεται αύξηση επιδομάτων και παροχών καθώς και αναπροσαρμογή στο μισθολόγιο του διδακτικού προσωπικού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "με δύο νέα σημαντικά νομοσχέδια που εγκρίθηκαν χτες από την Κυβερνητική Επιτροπή μειώνεται η θητεία στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ρυθμίζονται μια σειρά θεμάτων για φυγόστρατους ανυπότακτους και κατοίκους εξωτερικού ενώ παράλληλα επιλύονται χρόνια προβλήματα αξιωματικών και υπαξιωματικών και προβλέπεται ευνοϊκή αντιμετώπιση από τα Μετοχικά Ταμεία ορφανικών οικογενειών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "δέσμη μέτρων κοινωνικής ευαισθησίας, που αφορούν τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας, τους ανυπότακτους εξωτερικού, με χορήγηση διαβατηρίων 5ετούς διάρκειας και για την Ελλάδα, καθώς και στρατολογικής φύσεως, θέματα όπως η καθιέρωση αναβολής κατάταξης κατά μια ΕΣΣΟ για κοινωνικούς λόγους, περιέχονται στο σχέδιο νόμου για τη Στρατολογία, το οποίο συζήτησε χθες η κυβερνητικής επιτροπή που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή".

    [04] Κυβέρνηση

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "εικόνα αεροσκάφους που πετά χωρίς "σχέδιο πτήσης" παρουσιάζει η κυβέρνηση, μολονότι δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ώρες από τις συστάσεις που απηύθυνε ο πρωθυπουργός προς τους υπουργού του για επιτάχυνση των "μεταρρυθμίσεων" και δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών. Κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και συνδικαλιστές της ΝΔ αμφιταλαντεύονται ακόμη για τη μορφή που θα λάβει το διάδοχο σχήμα της Ολυμπιακής. Αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοδιαψεύδονται για την τύχη της ΕΥΔΑΠ και των εργαζομένων στην εταιρεία, αλλά και γενικότερα για το πρότυπο "εξυγίανσης" που θα εφαρμοστεί στις υπόλοιπες επιχειρήσεις και Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα".

    [05] Ολυμπιακή

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση παίρνει τώρα αποστάσεις από τον κ. Αλεξάκη, εκπρόσωπο της "Ολύμπικ Ινβέστορς" μνηστήρα της Ολυμπιακής, με τον οποίο όμως έχει υπογράψει μνημόνιο πωλήσεως της εταιρείας! Ο κ. Αλεξάκης έφθασε χθες στην Αθήνα, δίνει υποσχέσεις και δηλώνει ότι είναι έτοιμος να "αναλάβει τα χρέη".

    [06] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "εικόνα ΔΙΑΛΥΣΗΣ επικρατεί στο Κεντρικό Επιτελείο της INTERAMERICAN όπου μετά τις καταγγελίες των ομογενών μας από την Νότιο Αφρική, την Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, ότι ο απατεώνας Κοντομηνάς τους ΕΦΑΓΕ τα λεφτά, τον κόπο και τον μόχθο μιας ολόκληρης ζωής, ο τζίρος της ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ, ενώ η εταιρία- προφανώς λόγω έλλειψης πελατών - ΚΛΕΙΝΕΙ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το ένα μετά το άλλο τα γραφεία της...".

    [07] Μεταρρυθμίσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "ανοικτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και σε άλλες ΔΕΚΟ πέραν του ΟΤΕ".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "για αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς στις ΔΕΚΟ προϊδέασε ο Γ. Αλογοσκούφης, σχολιάζοντας τις συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για περιορισμό των αποδοχών και εξομοίωσή τους με τις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα. Στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι η σταδιακή σύγκλιση των όρων απασχόλησης στον δημόσιο τομέα με το καθεστώς που ισχύει στον ιδιωτικό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "με καταφανή την προσπάθεια να συγκεράσει νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις με λαϊκοδεξιό παρεμβατισμό στην οικονομία, η κυβέρνηση δείχνει να κινείται χωρίς πρόγραμμα, έτσι ως έτυχε. Στη δίνη της έλλειψης σχεδιασμών ενεπλάκησαν χθες οι Γ. Σουφλιάς, Δ. Σιούφας, Γ. Αλογοσκούφης, Θ. Ρουσόπουλος, Μ. Λιάπης και Γιαν. Παλαιοκρασσάς. Περισσότερο "απαιτητικό " από κάθε άλλη φορά το ΔΝΤ και μέσα στο κλίμα αυτό ζήτησε χθες πολύχρονο σφίξιμο μισθών - συντάξεων, επείγουσα παρέμβαση στο Ασφαλιστικό, ευκολότερες απολύσεις και μικρότερους μισθούς στους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ".

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι "επιταχύνονται πλέον οι διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων σε όλες τις ΔΕΚΟ και εφαρμόζεται σε μεγάλο αριθμό αυτών η εθελουσία έξοδος των εργαζομένων στα πρότυπα του ΟΤΕ".

    H METRO προσθέτει ότι "επιταχύνει τους ρυθμούς της σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από σειρά δηλώσεων που έκαναν χθες κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και το Ασφαλιστικό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και σε άλλες ΔΕΚΟ πέραν του ΟΤΕ".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "θατσερικού τύπου συνταγή για τις δημόσιες επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση, με κύρια χαρακτηριστικά την κατάργηση της μονιμότητας, την εξίσωση των αμοιβών με αυτές του ιδιωτικού τομέα και την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή τους, ενώ προσφέρει ως αντάλλαγμα στους σημερινούς εργαζόμενους προγράμματα εθελουσίας εξόδου".

    [08] Νεο-σοσιαλισμός

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "αφού ο σοσιαλισμός απέτυχε παταγωδώς ως πολιτικό και οικονομικό σύστημα, τώρα εμφανίζεται υπό νέα μορφή. Ο σημερινός στόχος του είναι να αποτρέψη την άσκηση ορθολογικής πολιτικής, όπως αυτή εκφράζεται από τους θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας".

    [09] Ασφαλιστικό

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "παρά την περί του αντιθέτου παρότρυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου -την έκθεση του οποίου παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομίας- ο Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι ο διάλογος για το ασφαλιστικό θα αρχίσει, αλλά δεν θα αναληφθούν κυβερνητικές πρωτοβουλίες για το ζήτημα αυτήν την τετραετία. Ο Γ. Αλογοσκούφης παρατήρησε ότι το ΔΝΤ προτείνει την άμεση λήψη μέτρων για το ασφαλιστικό και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ωστόσο το υπουργείο δεν είναι θιασώτης της απότομης προσαρμογής και σημείωσε ότι η επιλογή της ήπιας προσαρμογής είναι συνειδητή επιλογή. Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι το ΔΝΤ εντοπίζει πρόβλημα μετά το 2010 στο ασφαλιστικό σύστημα, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και επανέλαβε ότι δεν είναι στις κυβερνητικές προθέσεις να υπάρξει νομοθέτηση για το ασφαλιστικό εντός της τρέχουσας τετραετίας".

    [10] ΠΑΜΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "προσκλητήριο πανστρατιάς, σε κάθε συνδικαλιστή και συνδικάτο, σε κάθε εργάτη, εργάτρια και υπάλληλο, στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 12 του Νοέμβρη, απηύθυνε χτες το ΠΑΜΕ, από τη μαζική σύσκεψη που διοργάνωσε για την προετοιμασία της κινητοποίησης".

    [11] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει ότι "νέες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στις 2.507, προκηρύχθηκαν και αυτή την εβδομάδα, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ (ή και εκτός ΑΣΕΠ) και του ΟΑΕΔ. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις σε διάφορα νοσοκομεία, σε δήμους και στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ)".

    [12] Οπλικά συστήματα

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι "ανοίγει ο δρόμος για την απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται με την αγορά των οπλικών συστημάτων TOR-M1. Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη συγκεκριμένη αγορά των οπλικών συστημάτων άνοιξε τους φακέλους που έφθασαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι στις 2 Νοεμβρίου του 2000 υπήρχε κίνηση σε λογαριασμό της CITIBANK των ΗΠΑ".

    [13] TV

    Η City Press σημειώνει ότι "η κόντρα Κοντομηνά-Κουρή θα έχει συνέχεια. Η επιθετική στρατηγική του Alpha αυξάνει τα κόστη των καναλιών και οδηγεί σε νέο μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας. ΑΝΤ1 και Mega δίνουν μάχη για την πρώτη θέση, με τον Alpha να πλησιάζει σε απόσταση βολής. Κερδισμένοι και χαμένοι από τη μάχη της τηλεθέασης. Οι υπερβολές των ανταγωνιστών κίνδυνος για την αξιοπιστία του Μέσου".

    [14] ΕΕ-Άγκυρα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "μετά από συντονισμένες διπλωματικές ενέργειες Αθήνας και Λευκωσίας η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει σήμερα με το κείμενο αντιδήλωσης ηχηρή απάντηση στη δήλωση της Άγκυρας ότι δεν θα αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία".

    [15] Δάνεια τραπεζών

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "η απότομη άνοδος των καθυστερούμενων δανείων, καταναλωτικών κυρίως, προβληματίζει την Τράπεζα της Ελλάδος, ο διοικητής της οποίας κ. Νίκος Γκαργκάνας, απευθύνει σχετικό προειδοποιητικό σήμα. Σε συνάντησή του με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο διοικητής ανακοίνωσε ότι προωθεί αυστηρότερες προβλέψεις για τα καταναλωτικά δάνεια, ώστε οι τράπεζες να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη παροχή τους. Ανάλογη σύσταση περιλαμβάνεται και στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία, που επισημαίνει τους κινδύνους από την απότομη αύξηση των δανείων προς τα νοικοκυριά".

    [16] ΔΕΗ

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "ανακωχή με ημερομηνία λήξης ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Δημ. Σιούφα και τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Γιάννη Παλαιοκρασσά; Αυτό το ερώτημα απασχολεί το Μαξίμου, μετά τις συστάσεις του πρωθυπουργού οι δυο τους να συνεννοηθούν και να βρουν λύση στα προβλήματα που απασχολούν τη ΔΕΗ".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "να που χρειάστηκε κυβερνητική σύσκεψη σε ανώτατο επίπεδο για να αναπεμφθούν κατάλληλες... ΔΕΗσεις προς τον κ. Ι. Παλαιοκρασσά ώστε να συγκαλέσει το διοικητικό συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού! Ο -εκνευρισμένος με τον πείσμονα πρόεδρο της ΔΕΗ- πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο υπ. Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης και ο υπ. Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας κοπίασαν για να πείσουν τον κ. Παλαιοκρασσά να περιοριστεί στα καθήκοντά του (σύγκληση ΔΣ) και να παραιτηθεί από την αντικαταστατική επιθυμία του να διοικεί την εταιρεία. Το αστείο είναι ότι μετά τη σύσκεψη οι κυβερνητικοί δήλωναν ότι το θέμα έληξε με τον κ. Παλαιοκρασσά συμμορφούμενο, ενώ το "περιβάλλον" του κ. Παλαιοκρασσά επέμενε για την ενίσχυση του κ. προέδρου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 21 September 2005 - 21:20:29 UTC