Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/9/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ
  • [04] Κ. Καραμανλής
  • [05] Ψευδολογία
  • [06] Κ. Μητσοτάκης
  • [07] Αυξήσεις
  • [08] Δημόσιοι υπάλληλοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/9/2005

    Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ από την Εθνική Ελλάδος κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Είμαστε πρωταθλητές! 18 χρόνια μετά η... νέα παρέα του Παναγιώτη Γιαννάκη τρέλανε και πάλι την Ευρώπη. 78-62 τη Γερμανία στον τελικό.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Όλα δικά μας. Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης και στο μπάσκετ. Ολόκληρη η χώρα στο πόδι, πανηγύρισε τον θρίαμβο με 78-62 επί της Γερμανίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γαλάζια καταιγίδα σάρωσε την Ευρώπη. 78-62: Η "Βασίλισσα" ανάγκασε τους Γερμανούς να υποκλιθούν στην ανωτερότητά της.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έχει φάει τα λεφτά των ασφαλισμένων και στην Ελλάδα ο απατεώνας Κοντομηνάς. Ολόκληρος... στρατός από 3.000 συνεργάτες του ασφαλιστές, μάζευαν επί 20 χρόνια δισεκατομμύρια και αυτός τα έτρωγε σε βίλες, κότερα και κανάλια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γαλάζιος τυφώνας. Επέστρεψε στο θρόνο της η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ. Έγραψαν ιστορία τα παιδιά του Γιαννάκη και μέθυσαν όλους τους Έλληνες.

    ΕΘΝΟΣ: Άστραψε η "άλλη Ελλάδα". Η Εθνική Μπάσκετ νίκησε την εθνική μας μιζέρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Door to door ο Ψηλός για την Ντόρα. Ενοχλημένος ο Πρωθυπουργός από την βιασύνη του πατρός της Δημάρχου για την μεταπήδησή της στο Υπουργείο των Εξωτερικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρίζει τα δόντια ο Καραμανλής. Σε υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η Ελλάδα ξανά στο θρόνο. Το μπάσκετ στην κορυφή της Ευρώπης 18 χρόνια μετά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χρυσή σκούπα. Σάρωσε η Εθνική και πήρε το δεύτερο Πανευρωπαϊκό.

    ΕΣΤΙΑ: Οι ψευδολόγοι του ΠΑΣΟΚ. Κατηγορούν την Κυβέρνηση για τα δικά τους εγκλήματα.

    ESPRESSO: Το μυστικό του "Δράκου". Το "χρυσό" μενταγιόν, οι συνήθειες και τα γούρια του Παναγιώτη Γιαννάκη. Η Ελλάδα έκανε πλάκα στους Γερμανούς.

    ΤΑ ΝΕΑ: 12 παιδιά από χρυσάφι! Η Ελλάδα και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης.

    TRAFFIC NEWS: Την απατούσε με Ρουμάνα τον εκδικήθηκε με Αλβανό. Ζευγάρι επωνύμων στα βόρεια προάστια.

    Η ΧΩΡΑ: 7% αυξήσεις σε ΕΚΑΣ και ΟΓΑ. Ο Γ. Αλογοσκούφης επιβεβαιώνει τη "ΧΩΡΑ". Έρχονται φοροελαφρύνσεις για όλα τα εισοδήματα.

    City Press: EUROBASKET: Εθνική Ελλάδος, γεια σου! Ενθουσίασε τους φιλάθλους και αναβίωσε την παράδοση του 1987. Υπέταξε 78-62 τη Γερμανία.

    METRO: Η βασίλισσα στον θρόνο της.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Είμαστε πάλι πρωταθλητές! Η Εθνική Μπάσκετ του Π. Γιαννάκη επανέλαβε το θρίαμβο του 1987 κερδίζοντας στον τελικό τη Γερμανία του "πολύ" Νοβίτσκι με 78-62 και ήρωες τους Παπαλουκά, Ζήση, Κακιούζη και τ΄άλλα παιδιά.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Τυφώνας" Ελλάδα. Η Εθνική πρώτη στην Ευρώπη. Συνέτριψε στο μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ τη Γερμανία με σκορ 78-62.

    [03] Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "κι όμως, είναι αλήθεια. Η Ελλαδίτσα μας είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης ταυτόχρονα στα δύο δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα. Μετά το ποδόσφαιρο ήρθε και η σειρά του μπάσκετ να μας βγάλει στους δρόμους. Να μας κάνει να πανηγυρίσουμε σαν μικρά παιδιά. Η Εθνική που για πολλά χρόνια ήταν η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων. Όταν όμως ήρθε η ώρα που νομοτελειακά έρχεται για κάθε πράγμα στη ζωή, πολλοί την ξέχασαν. Και όπως συμβαίνει συνήθως, ο μεγάλος έρωτας έγινε σχεδόν μίσος. Πολλοί ήταν αυτοί που πάντα περίμεναν το κάτι παραπάνω. Ίσως γιατί στο μυαλό τους είχαν μόνο τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φασούλα, τον Χριστοδούλου, τον Καμπούρη και τ΄άλλα παιδιά".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "αυτή η ομάδα που ξεχείλιζε από αυτοπεποίθηση, μια παρέα με σχέδιο, πρόγραμμα και ρόλους συγκεκριμένους, ένα σύνολο με υψηλή εσωτερική συνοχή, πλήρη συναίσθηση της αποστολής της, αλλά, ταυτόχρονα, φαντασία και ευρηματικότητα, έκανε πραγματικότητα έναν στόχο που πριν από λίγες μέρες ίσως φάνταζε εξωπραγματικός. Και το κατόρθωμά της είναι πολλαπλά σημαντικό. Τα παιδιά του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν μέθυσαν απλώς την αθλητική Ελλάδα με ενθουσιασμό. Έσπασαν το φράγμα της μιζέριας, την γκρίζα ατμόσφαιρα μιας προβληματικής καθημερινότητας, δίνοντας παράλληλα με το παράδειγμά τους ένα μοντέλο στάσης και συμπεριφοράς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "στην επίσημη πρόβα της απονομής, ξημερώματα Κυριακής, οι Σέρβοι διοργανωτές του 34ου Ευρωμπάσκετ έκαναν τους υπολογισμούς τους και ύψωσαν πρώτη πρώτη την ελληνική σημαία στην οροφή της "Beogradska Arena". Και θα επέτρεπε η εθνική μας ομάδα να ακυρωθεί τέτοιο γλέντι που είχε στηθεί προκαταβολικά για το χατίρι της;".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "απλά οι καλύτεροι της Ευρώπης! Πέρυσι στο ποδόσφαιρο, φέτος στο μπάσκετ, η χώρα μας αποδεικνύει πως όταν θέλει, όταν δουλεύει, όταν πιστεύει, μπορεί! Η Εθνική Ελλάδας νίκησε στον τελικό, στον δικό της τελικό, τον τελικό -παράσταση για έναν ρόλο, τη Γερμανία με 78-62 (39-32) και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Έγινε το μεγάλο αφεντικό στον αθλητισμό, με τον άθλο της Πορτογαλίας, τον άθλο των Ολυμπιακών Αγώνων, τον άθλο του Βελιγραδίου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "ήταν μια απίστευτη εμφάνιση για τελικό! Υπήρχε καθαρό μυαλό πάθος, τσαμπουκάς, ευστοχία. Είχαμε τα πάντα! Όλα τα παιδιά και ο προπονητής κάνανε μια απίστευτη δουλειά και τους αξίζουνε πάρα πολλά συγχαρητήρια".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "ΕΠΟΣ! Το ελληνικό μπάσκετ από χθες το βράδυ βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης! Το 1987 η παρέα του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη έκανε τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν και χθες έκαναν το ίδιο οι παίκτες του Γιαννάκη, που απολαμβάνει τη ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ να έχει κατακτήσει το τρόπαιο της κορυφαίας διοργάνωσης σε εθνικό επίπεδο ως παίκτης και προπονητής".

    Η Espresso επισημαίνει ότι "μέρες του 1987, αλλά και του 2004 θύμιζε χθες το βράδυ η Αθήνα και ο Πειραιάς. Χιλιάδες Έλληνες ξεχύθηκαν στους δρόμους μετά το τελευταίο σφύριγμα για να πανηγυρίσουν το δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο που κατακτά η εθνική ομάδα μπάσκετ στην ιστορία της".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "η Ευρώπη υποκλίθηκε στην Εθνική Ελλάδος και στα δώδεκα παιδιά από χρυσάφι, που μας ανέβασαν στην κορυφή. Η Εθνική μπάσκετ (78-62 στη Γερμανία στον τελικό) και πάλι πρωταθλήτρια μετά το 1987".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "από το 1997, από το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας ο Π. Γιαννάκης, πρωτόπειρος τότε, είχε φθάσει μέχρι την τέταρτη θέση, όντας τεχνικός ηγέτης της "επίσημης αγαπημένης". Επανέλαβε την επιτυχία στο Μουντομπάσκετ του 1998, που έγινε στην Αθήνα, με τα σημάδια από την κακή διαιτησία στο ματς με την (τότε) ευνοούμενη Γιουγκοσλαβία να έχουν μείνει ανεξίτηλα. Η 5η θέσης στους Ολυμπιακούς της Αθήνας κρίθηκε επιτυχής. Στο Βελιγράδι ο Γιαννάκης ανέβασε την Εθνική στον Όλυμπο των μεταλλίων".

    Σύμφωνα με τη METRO "την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για δεύτερη φορά στην ιστορία της, πανηγυρίζει η εθνική μας ομάδα μπάσκετ και μαζί της ολόκληρος ο Ελληνισμός".

    H CITY PRESS γράφει:"ενθουσίασε τους φιλάθλους και αναβίωσε την παράδοση του 1987. Υπέταξε 78-62 τη Γερμανία. Έξαλλοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης, μας θύμισαν τον ποδοσφαιρικό θρίαμβο της Λισσαβόνας το καλοκαίρι του 2004".

    [04] Κ. Καραμανλής

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "σταθμός η ομιλία του την προσεχή Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Γνωρίζει την εικόνα της κυβέρνησης και του κόμματος. Καθημερινά περνάει από το μικροσκόπιο όλα τα στελέχη. Τα τελευταία προβλήματα διαφοροποιήσεων εξαιτίας της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" και των έωλων καταγγελιών περί διαφθοράς, έχουν τραυματίσει την εικόνα της κυβέρνησης. Ο Καραμανλής είναι αποφασισμένος να δώσει τέλος στη διάθεση εκείνων που με εντυπωσιακές εμφανίσεις προκαλούν προβλήματα. Θα δηλώσει ότι το πρόγραμμα αλλαγών και τομών θα προχωρήσει απαρέγκλιτα. Άτεγκτος σε θέματα διαφάνειας. Ουδείς θα πρέπει να θεωρεί τη θέση του δεδομένη στο κυβερνητικό σχήμα".

    [05] Ψευδολογία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "το ΠΑΣΟΚ έπεσε από την εξουσία μόλις πριν από 18 μήνες. Και κανονικά σήμερα θα έπρεπε να απολογήται για τα αποτελέσματα της πολιτικής του και την ζημιά που επέφερε στον τόπο. Εν τούτοις, τόσο ο αρχηγός του όσο και τα περισσότερα στελέχη του ψευδολογούν ασύστολα. Σε όλα τα θέματα εγκαλούν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας".

    [06] Κ. Μητσοτάκης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "ο πρωθυπουργός δεν έχει ν΄ασχοληθεί μόνο με τα προβλήματα του τόπου που δεν είναι και λίγα, έχει και τον Επίτιμο, ακαίρως - ευκαίρως, να δηλώνει ότι κατά την κρίση του εξυπηρετεί την οικογένειά του και κυρίως το πολιτικό μέλλον της θυγατρός του Δημάρχου Αθηναίων, κας Ντόρας Μπακογιάννη".

    [07] Αυξήσεις

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "γενναίες αναπροσαρμογές στο ΕΚΑΣ και στις συντάξεις του ΟΓΑ προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομίας. Οι αυξήσεις θα πιστωθούν στους συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς από το 2006, ενώ προβλέπεται και η αύξηση του αφορολόγητου ορίου από τη νέα χρήση".

    [08] Δημόσιοι υπάλληλοι

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "εξομοίωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων "προς τα πάνω" προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα. Απαντώντας μάλιστα στην ερώτηση για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι θα δίνει την ίδια αμοιβή στους υπαλλήλους που θα κάνουν την ίδια δουλειά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 26 September 2005 - 20:54:51 UTC