Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/9/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Παιδεία
  • [04] Αδάμ Ρεγκούζας
  • [05] Κυβέρνηση - Διαφθορά
  • [06] Νέος πολιτικός φορέας
  • [07] Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • [08] Κλειστά επαγγέλματα
  • [09] Ανθυγιεινή διατροφή
  • [10] Κατασχέσεις από Εφορία
  • [11] Γιώργος Παπανδρέου
  • [12] Γρηγορόσημο
  • [13] Χωματερή Άνω Λιοσίων
  • [14] Προσλήψεις
  • [15] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [16] Αγορά ακινήτων
  • [17] Δωροδοκία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/9/2005

    Η αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας "Λε Μόντ" για δωροδοκία υπουργού του ΠΑΣΟΚ από γαλλική εταιρία, το γρηγορόσημο στις δημόσιες υπηρεσίες, η απαίτηση των Βρυξελλών να καταργηθούν τα προνόμια ορισμένων επαγγελματικών ομάδων, η κατάσχεση μισθών και συντάξεων για χρέη στην Εφορία και οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις: 2.449 χωρίς διαγωνισμό. Νέες θέσεις σε νοσοκομεία, δήμους, ΕΡΤ, ΟΤΕΚ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ποιος υπουργός του ΠΑΣΟΚ "λαδώθηκε"; Αποκάλυψη-βόμβα από τη Γαλλία.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Αμαρτωλά τελωνεία. 24 μεταθέσεις καλοβολεμένων τελωνειακών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μίζες 9 εκ. ευρώ σε υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαίωση της χθεσινής "Α": Αποκάλυψη πρ. προέδρου γαλλικής εταιρείας στη "Le Monde".

    Η ΑΥΓΗ: Εργαζόμενοι και κάτοικοι απαιτούν: Τέλος η χωματερή!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βούλα, πες τα όλα σήμερα στον εισαγγελέα για να μην σε στείλει φυλακή το λαμόγιο ο Κοντομηνάς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κλειστά επαγγέλματα, τέλος! Οι Βρυξέλλες απαιτούν κατάργηση των προνομίων ορισμένων επαγγελματικών ομάδων. Ευρωπαϊκό "καμπανάκι" για δικηγόρους, μηχανικούς,συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, λογιστές, φοροτέχνες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αντικειμενικές: 40% η μέση αύξηση το 2006. Τι προτείνουν οι αρμόδιες επιτροπές στο οικονομικό επιτελείο.

    ΕΘΝΟΣ: Η ταρίφα στα γρηγορόσημα χωρίς... εκπτώσεις. Δημόσιο: Ο ενδεικτικός τιμοκατάλογος ανά υπηρεσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με σημαία την ανεργία πορεύεται προς τον λαό και ο Γιώργος στο δρόμο που χάραξε ο Μάο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δωροδοκήσαμε υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Αποκάλυψη-βόμβα από τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας THALES που απασχολεί 5.500 εργαζόμενους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατασχέσεις σε μισθούς - συντάξεις για χρέη στην εφορία. Σκληρά μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κατάσχεση μισθών και συντάξεων, εφάπαξ και καταθέσεων. Ο Ρεγκούζας πάνω στη σύγχυση κυνηγάει 10 δισ. ευρώ.

    ΕΣΤΙΑ: Οι κάμερες σε δημόσιους χώρους. Επιβεβλημένες για την ασφάλεια των πολιτών.

    ESPRESSO: Αλέξης Κούγιας εναντίον όλων: "Είναι λαμόγια αυτοί που με πολεμούν".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τροφές "βόμβες" στα πιάτα μικρών και μεγάλων. Παιδιά υπέρβαρα με χοληστερίνη. Τρώμε 5 κιλά συντηρητικά τον χρόνο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Λουκέτο" στη χωματερή των Άνω Λιοσίων λόγω της λυματολάσπης. Απέχουν οι εργαζόμενοι.

    ΤΑ ΝΕΑ: Γρηγορόσημο με... τιμοκατάλογο. Στο Δημόσιο αγνοούν τις "εκπτώσεις" Ρεγκούζα.

    Η ΝΙΚΗ: "Φθαρμένο προϊόν". Η κυβέρνηση παρουσιάζει εικόνα αποσύνθεσης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το κεφάλαιο υπαγορεύει και η κυβέρνηση υλοποιεί αντιδραστική παιδεία για τα παιδιά του λαού.

    TRAFFIC NEWS: Μια 15χρονη ο νέος έρωτας του δολοφόνου της Βέροιας. Σατανική η ομοιότητά της με την Κική.

    Η ΧΩΡΑ: Πήρε μίζα υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Σάλος από την αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας "Le Monde".

    City Press: Έξαρση διαφθοράς με "γρηγορόσημο" και συνεντεύξεις. Η κυβέρνηση καλύπτει προς το παρόν τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Ρεγκούζα.

    METRO: "Βόμβα" στο τραπέζι μας. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος: "Τρώμε 5 κιλά συντηρητικά τον χρόνο".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Επιστροφή στο δημόσιο σχολείο. Φεύγουν οι μαθητές από τα ιδιωτικά.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: 8 στα 10 παιδιά το έχουν ρίξει στον τζόγο. Συγκλονιστικά στοιχεία καταναλωτικής οργάνωσης για τον ηλεκτρονικό εθισμό και τα χιλιάδες καζίνο του διαδικτύου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στη Βουλή τα εθνικά θέματα. Με την έναρξη των διαπραγματεύσεων ΕΕ. Θέσεις Ελλάδος - Κύπρου έχουν κατοχυρωθεί.

    [03] Παιδεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "κομμένους και ραμμένους στα μέτρα του κεφαλαίου θέλουν τους αυριανούς εργαζόμενους και σημερινούς μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, η κυβέρνηση της ΝΔ και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που αξιώνουν την πιο άμεση και γενικευμένη παρέμβασή τους στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης έτσι ώστε να εμποτίσουν τη νεολαία με τις αρχές και τις ...αξίες του καπιταλισμού".

    [04] Αδάμ Ρεγκούζας

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "η απόφαση του Αδάμ Ρεγκούζα να βάλει χέρι στα "αμαρτωλά" τελωνεία, θίγοντας...κεκτημένα ετών, τον έφερε για μία ακόμη φορά αντιμέτωπο με διακομματικά συμφέροντα που δρουν στο χώρο. Η κυβέρνηση κάλυψε τον υφυπουργό Οικονομίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εστίασε στο γεγονός πως η ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα κατατέθηκε λίγες μόνο ώρες - "όλως τυχαίως" όπως είπε- μετά τη σαφή εντολή του κου Ρεγκούζα να προχωρήσουν οι μεταθέσεις 24 τελωνειακών, οι οποίες είχαν ανακοινωθεί από τον Ιούλιο και παρατύπως δεν είχαν προχωρήσει επειδή κάποιοι είχαν το διακαή πόθο ότι σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών δεν θα ήταν στην κυβέρνηση".

    [05] Κυβέρνηση - Διαφθορά

    H CITY PRESS γράφει : "η κυβέρνηση καλύπτει προς το παρόν τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Ρεγκούζα. Αντιδράσεις και στη ΝΔ για την προτροπή Ρεγκούζα προς τους τελωνειακούς να περιορίσουν το γρηγορόσημο. Καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για "στημένες" προσλήψεις μέσω συνεντεύξεων. Ρεκόρ φοροδιαφυγής και πολιτικά ιδιοτελών προσλήψεων. Ο Παπανδρέου θα κλιμακώσει τις επιθέσεις σε ζητήματα ήθους της εξουσίας".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "σημάδια αποσύνθεσης παρουσιάζει η κυβέρνηση, στο εσωτερικό της οποίας προκύπτουν, σε καθημερινή πλέον βάση, μείζοντα προβλήματα, με οσμή, συνήθως και κρουσμάτων διαφθοράς. Οι 18 μόλις μήνες στην εξουσία μοιάζουν με...18 χρόνια σε ό,τι αφορά τα προβλήματα και τις παθογένειες της ΝΔ, η οποία θυμίζει έντονα ως κυβέρνηση, το "φθαρμένο προϊόν" για το οποίο είχε μιλήσει κάποτε ο σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Λούλης".

    [06] Νέος πολιτικός φορέας

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "η ίδρυση κομμάτων στη χώρα μας ή το "φλερτ" με την ιδέα της συγκρότησης ενός νέου πολιτικού φορέα ή κίνησης ανέκαθεν αποτελούσε και αποτελεί το αγαπημένο "χόμπι" των πολιτικών μας, οι οποίοι συνήθως...αγωνιούν για το μέλλον του τόπου και των πολιτικών και ...δευτερεύοντος για την προσωπική τους προβολή".

    [07] Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ".....εν τούτοις, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων φαίνεται ότι θέτει το δικαίωμα του προσωπικού απορρήτου υπεράνω και αυτής της ανθρώπινης ζωής. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι μία κάμερα που υπάρχει σε ένα δημόσιο χώρο μπορεί κάλλιστα να αποτρέψη ένα έγκλημα και πιθανώτατα να σώση ανθρώπινες ζωές. Υπ΄αυτήν την έννοια, ακόμη και η σωτηρία μιας και μόνης ζωής δικαιολογεί όχι μία αλλά πολλές κάμερες. Αρκεί βεβαίως η χρήσις τους ναπεριορίζεται σε αυτό και όχι στην παρακολούθηση των πολιτών που ούτως ή άλλως είναι παράνομη".

    [08] Κλειστά επαγγέλματα

    ΤΟ ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "επτά επιστημονικά επαγγέλματα- του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, του αρχιτέκτονα, του φαρμακοποιού, του λογιστή και του φοροτέχνη- που θεωρούνται "κλειστά" έχουν μπει στο μάτι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία για πολλοστή φορά πιέζει να καταργηθούν οι φραγμοί που εμποδίζουν την είσοδος νέων επαγγελματιών και να απελευθερωθούν οι τιμές των παρεχομένων υπηρεσιών καθώς ζημιώνονται οι πολίτες. Σε έκθεσή της που έφθασε στο υπουργείο Οικονομίας, ζητεί από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση και καλεί καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις να προσφύγουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στα δικαστήρια".

    [09] Ανθυγιεινή διατροφή

    Η METRO εκτιμά ότι "ωρολογιακή βόμβα" με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών μοιάζει να είναι η κατανάλωση πλήθους προϊόντων τα οποία περιέχουν διάφορες επικίνδυνες χημικές ουσίες, όπως τα προσθετικά αρωμάτων, γεύσης και χρώματος".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "τα μικρά παιδιά αποδεικνύονται η κατηγορία του ελληνικού πληθυσμού που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Όχι μόνον επειδή βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης, αλλά και επειδή οι μικρές ηλικίες είναι κατ΄εξοχήν ευπρόσβλητες από την τηλεοπτική διαφήμιση".

    [10] Κατασχέσεις από Εφορία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "κατάσχεση μισθών, συντάξεων , μερισμάτων, εφάπαξ, καταθέσεων, ενοικίων, οφειλών τρίτων και περιουσιακών στοιχείων- ακόμα και συγγενών- καθώς και πλειστηριασμούς ακινήτων αντιμετωπίζουν πάνω από 500.000 οφειλέτες του Δημοσίου. Το φοροκυνηγητό έναντι των οφειλετών εξαπολύει ο Αδάμ Ρεγκούζας, στοχεύοντας στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων 10 δισ. ευρώ, τουλάχιστον εν μέσω της "πολιτικής θύελλας" που ξέσπασε με τα "γρηγορόσημα" των τελωνειακών. Ενώ ετοιμάζεται ειδική υπηρεσία, σε ρόλο ντετέκτιβ για τον εντοπισμό οφειλετών και εγγυητών τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών βοηθημάτων, καταθέσεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων που τυχόν εισπράττουν οι ασυνεπείς οφειλέτες του Δημοσίου ζητεί, μεταξύ πολλών άλλων, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών από τις κατά τόπους εφορίες, σε μια προσπάθεια να επιτύχει την άμεση είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο".

    [11] Γιώργος Παπανδρέου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "την ιστορική πορεία του Μάο Τσε Τούνγκ με τον Τσου-εν -λάι και τους άλλους συντρόφους του είχε φαίνεται στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν χθες μίλησε για πορεία στο λαό με σημαία την ανεργία".

    [12] Γρηγορόσημο

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "το όπλο των σκανδάλων που είχε στην προεκλογική της φαρέτρα η ΝΔ μετατρέπεται σε μπούμερανγκ, καθώς η διαφθορά εδραιώνεται και αγγίζει το ίδιο το κυβερνών κόμμα".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "γρηγορόσημο χωρίς...εκπτώσεις αναγκάζονται να πληρώνουν όσοι συναλλάσσονται με τις δημόσιες υπηρεσίες. Το γρηγορόσημο έχει τιμοκατάλογο, σε πείσμα των προτροπών Ρεγκούζα".

    [13] Χωματερή Άνω Λιοσίων

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "σε επ' αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στη χωματερή των Άνω Λιοσίων, με αποτέλεσμα πάνω από 6.000 τόνοι σκουπιδιών να συσσωρεύονται καθημερινά στους δρόμους, ενώ περίπου 700 τόνοι λυματολάσπης θα στοιβάζονται στην Ψυττάλεια. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες απασχόλησης, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα μετά την απόφαση να μεταφέρεται στον χώρο και η λυματολάσπη από την Ψυττάλεια".

    Η Traffic News υπογραμμίζει ότι "σε επ' αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους βρίσκονται ήδη από χθες οι εργαζόμενοι στη χωματερή των Άνω Λιοσίων, με αποτέλεσμα πάνω από 6.000 τόνοι σκουπιδιών να συσσωρεύονται καθημερινά στους δρόμους, ενώ περίπου 700 τόνοι λυματολάσπης θα στοιβάζονται στην Ψυτάλλεια".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "η απεργία που ξεκίνησαν χθες οι εργαζόμενοι στη χωματερή φέρνει ξανά στο προσκήνιο την άθλια, απαράδεκτη κατάσταση, που δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα. Η περιβαλλοντική ζημιά έχει ήδη μετατραπεί σε απειλή για τη ζωή των εργαζομένων. Η δυσοσμία από τη λυματολάσπη της Ψυτάλλειας έχει κορυφώσει τις αντιδράσεις κατοίκων και δήμων, που απαιτούν να κλείσει η χωματερή'.

    [14] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "νέες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στις 2.449, προκηρύχθηκαν και αυτή την εβδομάδα, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ (ή και εκτός ΑΣΕΠ) και του ΟΑΕΔ. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις σε διάφορα νοσοκομεία, σε δήμους, στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) και στην ΕΡΤ".

    [15] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "σήμερα, στις 9 το πρωί έχει κληθεί να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου που 'χει αναλάβει τις ανακρίσεις για τις απάτες και κλεψιές του Κοντομηνά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η κυρία Βούλα Μαμώλη-Κασφίκη η οποία υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του ιδιοκτήτη της INTERAMERICAN στην Νότιο Αφρική, όπου διαπράχθηκε μια πρωτοφανής ληστεία σε βάρος των Ελλήνων μεταναστών".

    [16] Αγορά ακινήτων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "σε τρία στάδια θα γίνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών, προκειμένου να μην αναστατωθούν η ελληνική οικονομία, η κτηματαγορά και η ζωή των πολιτών. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εκτιμά ότι η πρώτη αναπροσαρμογή θα πραγματοποιηθεί το 2006 και οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα κυμανθούν μεσοσταθμικά στο 25%-40%. Όμως, το 2007 ή το 2008 θα ακολουθήσει νέα αναπροσαρμογή".

    [17] Δωροδοκία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "σε αποκάλυψη-βόμβα που αναμένεται να κινητοποιήσει τις δικαστικές Αρχές και τον πολιτικό κόσμο στη χώρα μας, προέβη ο πρώην πρόεδρος του δ.σ. της γαλλικής εταιρείας Thaes Engineering and Consulting, θυγατρικής του Ομίλου Ηλεκτρονικής και Άμυνας Thales, Michel Josserand (Ζοσεράντ), ότι το 2003 Έλληνας υπουργός δωροδοκήθηκε, ώστε η εταιρεία να αναλάβει εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων μας Δυνάμεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "χρειάστηκε να δώσουμε χρήματα το 2003 σε ένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να κερδίσουμε την προμήθεια των φρεγατών...". Δήλωση-βόμβα από τον Michel Josserand, πρώην διευθυντή μίας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρείας οπλικός συστημάτων THALES, που έδωσε αποκαλυπτική συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και η οποία φιλοξενήθηκε στην πρώτη σελίδα χθες ως κύριο θέμα της. Πρόκειται για έναν άνθρωπο σοβαρό και σεβαστό που, όμως, μετά από την εμπλοκή του σε σκάνδαλα κατέληξε στα χέρια της Δικαιοσύνης".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "μείζον πολιτικό ζήτημα εγείρεται από τις καταγγελίες του πρώην επικεφαλής της εταιρείας THALES για μίζες σε στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη, προκειμένου η κατασκευάστρια να αναλάβει την αναβάθμιση έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Το πολυσέλιδο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας "LE MONDE" προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Παρισιού".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "με αμηχανία αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στην αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας "Λε Μοντ", ότι πρώην υπουργός της κυβέρνησής του χρηματίστηκε προκειμένου να ευνοήσει γαλλική εταιρεία σε προμήθειες του υπουργείου Άμυνας. Η μίζα προσδιορίζεται σε 9.000.000 ευρώ (2%)".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 28 September 2005 - 15:17:36 UTC