Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-10-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/10/2005
  • [02] Αγορά Ι.Χ.
  • [03] Μετατάξεις
  • [04] Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ
  • [05] Εξάμηνη θητεία
  • [06] Τελωνεία
  • [07] Υγεία
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Σούπερ μάρκετ
  • [10] Δημοσκοπήσεις
  • [11] Επιτροπές
  • [12] Νέος Προϋπολογισμός
  • [13] Άνεργοι
  • [14] Γεράσιμος Γιακουμάτος
  • [15] Γρηγόρης Μιχαλόπουλος
  • [16] Ελληνοτουρκικά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/10/2005

    Τα "λαδώματα" στα τελωνεία, οι επιτροπές άνευ ουσιαστικού αντικειμένου στο Δημόσιο, η μείωση των τιμών στα Ι.Χ., οι μετατάξεις στο δημόσιο τομέα και η ανέφικτη εξάμηνη στρατιωτική θητεία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σφίγγει τα λουριά ο Καραμανλής. Τελεσίγραφο σε στελέχη στην Κ.Ο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Με ένα τσιγάρο στο στόμα οι Ελληνίδες!... Παρά τους 20.000 θανάτους κάθε χρόνο...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μετατάξεις σε όλο το Δημόσιο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος αλλάζει ριζικά το τοπίο στη διοίκηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δώρισαν 300 δις. σε λαμόγια. Μόνος ένας... επιχειρηματίας άρπαξε 70 δισεκατομμύρια και εξαφανίστηκε.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι νέες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις. Τι προβλέπει η εισοδηματική πολιτική για το 2006.

    ΕΘΝΟΣ: Κοροϊδία η 6μηνη θητεία. Μελέτη του ΓΕΣ διαψεύδει τον υπουργό Άμυνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τι δεν μου συγχώρεσαν και δεν μου συγχωρούν". Μια ζωή μέσα στην αγωνία και στην προσφορά!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μη με απειλείτε. Εμένα με εξέλεξε η βάση του ΠΑΣΟΚ. Νέο μήνυμα του Γ. Παπανδρέου στους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανοίγει η αγορά των Ι.Χ. Μειώσεις τιμών φέρνει ο νέος κοινοτικός κανονισμός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τελώνες και Φαρισαίοι. Αμείλικτος εμφύλιος στη Νέα Διακυβέρνηση για τα λαδώματα.

    ΕΣΤΙΑ: Σκληρό παζάρι για την Τουρκία. Σοβαρώτατες διαφωνίες χθες στο Λουξεμβούργο.

    ESPRESSO: "Ποτέ δεν είπα ότι δεν θέλω την Ιωάννα Λίλλη". Το ξέσπασμα της μητέρας του Θοδωρή Ζαγοράκη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επίδομα... ΝΔ σε 3.000 ημετέρους. Επιτροπές για "ψύλλου πήδημα" στο Δημόσιο.

    TRAFFIC NEWS: Μάρτυρας δείχνει δύο συνεργούς στη δολοφονία της καλλονής. Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα της Βέροιας.

    Η ΧΩΡΑ: Αυξάνεται 15% το επίδομα για τους ανέργους. Και μέτρα για πρόωρη συνταξιοδότηση.

    City Press: 2 γκάλοπ-σοκ για την κυβέρνηση.

    Μetro: Σύγκρουση για τις τιμές. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης η "συνεννόηση" των σούπερ μάρκετ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στον αέρα" χιλιάδες στεγαστικά. Πάγωσε η αγορά ακινήτων από το "φρένο" στα δάνεια.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυστριακό "γιοκ" στην Τουρκία. Διπλωματικό θρίλερ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

    [02] Αγορά Ι.Χ.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και μείωση των τιμών επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών οχημάτων επαγγελματικής χρήσης οδηγεί ο νέος κοινοτικός κανονισμός για την κατάργηση της "ρήτρας εδαφικότητας" που τέθηκε σε ισχύ σε όλα τα κράτη της ΕΕ από την 1η Οκτωβρίου".

    [03] Μετατάξεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "σε ρύθμιση του ζητήματος των μετατάξεων ακόμη κι από τον ευρύτερο προς στο στενό δημόσιο τομέα προσανατολίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης. Το θέμα θα συζητηθεί σε κάθε περίπτωση μετά την ψήφιση του νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, που βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί προσδιορίζεται για τα τέλη Οκτωβρίου".

    [04] Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "με την κρισιμότερη ίσως ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μετά την εκλογική νίκη τον προπερασμένο Μάρτιο και με αντικείμενο τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος συνεδριάζει σήμερα 31η επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ".

    [05] Εξάμηνη θητεία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "προεκλογικές τουφεκιές στον αέρα ήταν οι υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας για μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 6 μήνες. Σύμφωνα με μελέτη του ΓΕΣ, η οποία εκπονήθηκε με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας , ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποδεκάτιζε τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν ως "οροφή ασφαλείας" τους 93.500 άνδρες".

    [06] Τελωνεία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ στελεχών της ΝΔ με φόντο τα "λαδώματα" στα τελωνεία και βγάζει νέα κόντρα μεταξύ Αλογοσκούφη και Ρεγκούζα. Ο υφυπουργός Οικονομικών φέρεται να ζητεί την παραίτηση του γεν. διευθυντή τελωνείων Ηλία Ρουσάκη, ενώ ο υπουργός Οικονομίας διαψεύδει και τον θέλει στη θέση του. Τα όσα συμβαίνουν ανατρέπουν τις επαγγελίες για πάταξη της διαφθοράς και εμπέδωσης της αξιοκρατίας".

    [07] Υγεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "με ένα τσιγάρο στο στόμα είναι τα τελευταία χρόνια οι Ελληνίδες. Παρά τους είκοσι χιλιάδες θανάτους τον χρόνο στη χώρα μας από ασθένειες που σχετίζονται με την επιβλαβή αυτή συνήθεια, περίπου τέσσερις στις δέκα γυναίκες, συνεχίζουν να καπνίζουν, με το παράδειγμά τους να ακολουθεί πιστά τουλάχιστον το 14% των 15χρονων....".

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "μήνυμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους έστειλε ο Γ. Παπανδρέου από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στη δευτερολογία του. Επικαλούμενος τις αλήστου μνήμης διαδικασίες εκλογής του στην ηγεσία του Κινήματος, τον Φεβρουάριο του 2004 είπε ότι "Η πλατιά βάση του ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχική διαδικασία των πολιτών, μου έχει αναθέσει και έχω αναλάβει στο ακέραιο την ευθύνη να οδηγήσω το κόμμα σε μια πορεία νικηφόρα". Έκρηξη Πάγκαλου για τις διαρροές στο Πολιτικό Συμβούλιο: "Αυτός που έκανε τις διαρροές στο Πολιτικό Συμβούλιο είναι εχθρός του κόμματος. Εγώ είπα το αυτονόητο, ότι δεν έχουν νόημα αυτές οι συνεδριάσεις, αν δεν μπορεί να λεει ο καθένας αυτά που πιστεύει".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι "ηλεκτρισμένη" παραμένει η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ , μετά την "ανταρσία" των κορυφαίων στελεχών κατά του προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου, επειδή απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, και οι δύο πλευρές τηρούν στάση αναμονής και αποφεύγουν να ρίξουν "λάδι στη φωτιά". Αντίθετα επικεντρώνουν τα "βέλη" τους στην κυβέρνηση".

    [09] Σούπερ μάρκετ

    Η METRO υποστηρίζει ότι "με το φαινόμενο της εναρμόνισης τιμών να αποτελεί πάγια τακτική των αλυσίδων σούπερ μάρκετ- παρά το πρόστιμα που τους επιβλήθηκε την περασμένη άνοιξη- το υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζεται για δραστικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος, η αρχή της οποίας θα γίνει με την εκ νέου παραπομπή των σούπερ μάρκετ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού".

    [10] Δημοσκοπήσεις

    H CITY PRESS γράφει: Σφυγμομέτρηση ΔΗΜΕΛ: έκλεισε η ψαλίδα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται για πρώτη φορά πρώτο στις δημοσκοπήσεις με 41, 2% έναντι 40, 3% της ΝΔ. Σφυγμομέτρηση Metron Analysis: 60,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η διαφορά αυξήθηκε επί κυβέρνησης της ΝΔ και μόλις 16,6% ότι μειώθηκε. 68,3% των πολιτών θεωρούν ότι οι προσλήψεις στο Δημόσιο γίνονται ρουσφετολογικά και μόλις 18,2% των πολιτών θεωρούν ότι γίνονται αξιοκρατικά. 55,7% λένε "όχι" στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και μόνο 20% έχουν θετική γνώμη για αυτήν".

    [11] Επιτροπές

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι «"Καταιγίδα" νέων επιτροπών στο Δημόσιο φέρνει η κυβέρνηση, διασφαλίζοντας ... γαλάζιο επίδομα για πάνω από 3.000 στελέχη. Οι περισσότερες επιτροπές δεν διαθέτουν ουσιαστικό αντικείμενο, αλλά κοστίζουν 5,6 εκατ. ευρώ».

    [12] Νέος Προϋπολογισμός

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι «με ισχυρό ατού τις αυξήσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους από τις αρχές του 2006, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού».

    [13] Άνεργοι

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι «κατά 47 ευρώ αναμένεται ότι θα αναπροσαρμοστεί αυξητικά το επίδομα ανεργίας σε πρώτη φάση, αφού στόχος της κυβέρνησης παραμένει το ύψος των 500 ευρώ μηνιαίως. Ειδικές ρυθμίσεις για τους μεγάλους σε ηλικία ανέργους και εργαζομένους, οι οποίοι μπορούν να συνταξιοδοτούνται εξαγοράζοντας ένσημα».

    [14] Γεράσιμος Γιακουμάτος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι «στοιχεία - σοκ σχετικά με το μεγάλο φαγοπότι που είχε στηθεί στα προηγούμενα χρόνια από επιχειρήσεις, οι οποίες ροκάνισαν επιδοτήσεις και δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα, με δήλωσή του στην "Αυριανή" ότι το νυστέρι θα μπει βαθιά και θα ερευνηθούν όλες οι υποθέσεις».

    [15] Γρηγόρης Μιχαλόπουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι «όσο και αν φαίνεται Εγωιστικό το Κείμενο αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Απλώς είμαι Οργισμένος για το κατάντημα πολλών που έτρεχαν πάντα να μου γλείψουν τα σκαλοπάτια που πατούσα και τώρα αποτραβήχτηκαν επιμελώς. Αυτά τα ανθρωπάκια, από Υπουργούς της "Ν.Δ" μέχρι το ΠΑΣΟΚ. Και άλλοι και άλλοι... Αλλά δεν πειράζει. Τροχός είναι. Και θα μπορούσα να το κάνω επωνύμως... Να τους ρωτήσω... Αλλά τους λυπάμαι... Γιατί, για μια ακόμη φορά ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ! Από ΟΛΟΥΣ αυτούς μόνο ο Γιώργης Καρατζαφέρης είχε τα ούμπαλα να κάνει ερώτηση στην Βουλή! Μόνο αυτός. Οι λοιποί φόρεσαν τις ... φουστίτσες τους και πήγαν να κρυφτούν».

    [16] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι «μέχρις αργά χθες την νύκτα συνεχιζόταν το σκληρό ενδοευρωπαϊκό παζάρι για το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Κατά το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, ανέκυψαν σοβαρές διαφωνίες για το κείμενο του διαπραγματευτικού πλαισίου με την Τουρκία. Η δε συζήτησις γινόταν υπό την απειλή της Άγκυρας ότι, αν το τελικό κείμενο δεν την ικανοποιούσε, δεν θα ενεφανίζετο κατά την σημερινή επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στο Λουξεμβούργο».

    Η TRAFFIC προσθέτει ότι «η παραίτηση της Τουρκίας από τις παράλογες και ανιστόρητες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και η αναγνώριση της Κυπριακής δημοκρατίας είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., τόνισε από τη Χίο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 3 October 2005 - 21:55:28 UTC