Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-10-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/10/2006
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Κτηματολόγιο
  • [04] Οικονομική πολιτική
  • [05] Κουρής - Κοντομηνά
  • [06] Εκσυγχρονισμός κρατικών υπηρεσιών
  • [07] Επανεμφάνιση Σημίτη
  • [08] Σύλληψη καταζητούμενου στο Αγιον Όρος
  • [09] Επιτόκια
  • [10] Δηλώσεις Πουπάκη-Αντιδράσεις
  • [11] ΝΑΤΟ-Φοιτητές
  • [12] Επιχειρήσεις-Φθηνή εργασία
  • [13] Προσλήψεις επί ΠΑΣΟΚ
  • [14] Κυβέρνηση
  • [15] Ραδιοσταθμός "Φλας"

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/10/2006

    Οι δηλώσεις Αλμούνια για την τιτλοποίηση των χρεών και οι ανακοινώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για το Εθνικό Κτηματολόγιο κυριαρχούν στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Λουκέτα για φθηνά εργατικά. 17 στις 100 επιχειρήσεις της Ε.Ε. μετακομίζουν.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Έρχεται το ηλεκτρονικό κράτος! Με 2,8 δισ. ευρώ εκσυγχρονίζεται το Δημόσιο. Κομπιούτερ σε όλες τις υπηρεσίες.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Με άριστα το ...4 οι προσλήψεις του ΠΑΣΟΚ. Έκοψαν τα εννιάρια σε γραπτό διαγωνισμό του "Αγία Όλγα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 5 Βατερλό του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύφθηκαν τα έργα και οι μεθοδεύσεις του "πράσινου συστήματος".

    Η ΑΥΓΗ: Κτηματολόγιο στις ...πόλεις! Κανένας φραγμός στις οικοπεδοποιήσεις εκτός σχεδίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξετίναξε και γελοιοποίησε τους σκευωρούς ο Γιώργος Κουρής. Γελάει ο νομικός, ο δημοσιογραφικός και ο πολιτικός κόσμος της χώρας με την κατηγορία σε βάρος του εκδότη μας...

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο κ. Αλμούνια ακυρώνει τον Προϋπολογισμό 2006. Απαιτεί διαρθρωτικά μέτρα και όχι τρικ. Ο Επίτροπος προειδοποιεί ότι "η Ελλάδα είναι υπό στενή επιτήρηση".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αφού κατασπαταλήθηκαν δισ. κοινοτικών πόρων επί ΠΑΣΟΚ...Επιτέλους Κτηματολόγιο. Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για κύριους και βοηθητικούς χώρους.

    ΕΘΝΟΣ: Πολιτικό κραχ. Άκυρος ο προϋπολογισμός 2006. Ραγδαίες εξελίξεις: η Ε. Ε. διέλυσε τις κυβερνητικές αλχημείες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το κόμμα σας τον έκανε Πρόεδρο της Δημοκρατίας αρχισυνδικαλιστή της ΝΔ τώρα γιατί τον μέμφεσθε για να λένε ότι: Ο Πουπάκης έγινε...δάκος για τη ΔΑΚΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Επανεμφάνιση Σημίτη. Με δηλώσεις για την εξωτερική πολιτική και την Τουρκία. Μετά τη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου δήλωσε "παρών" στις εξελίξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παράκαμψη στον Αλμούνια χωρίς σκληρά μέτρα. Η Ελλάδα θα κερδίσει την "τιτλοποίηση" και το 2006 στο ECOFIN.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 3 χαστούκια από Ε.Ε. για Ελλάδα. Για προϋπολογισμό, Τέμπη και παράνομες χωματερές.

    ΕΣΤΙΑ: Κώδων κινδύνου για την οικονομία. Αυστηρές προειδοποιήσεις για το έλλειμμα.

    ESPRESSO: Η αλήθεια για τον έρωτά μας. Η Ελεονώρα Μελέτη μιλάει για τον Αρναούτογλου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Ευρώπη πιέζει για διαρθρωτικά μέτρα το 2006. Τι συνιστούν στην Αθήνα οι κ. Αλμούνια και Τρισέ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Κτηματόσημο" στους ιδιοκτήτες ακινήτων! Αυτοχρηματοδότηση του Κτηματολογίου προανήγγειλε ο Γ. Σουφλιάς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χαστούκι 2 δισ. στον προϋπολογισμό - μαϊμού. Θα το πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

    Η ΝΙΚΗ: Στο λάκκο των φόρων. Απέρριψε την τιτλοποίηση χρεών ο Αλμούνια.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Υπόθεση Κόκκαλης- FLASH: Κόκαλο ο σταθμός. Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι!

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο:Στρατολογούν φοιτητές για το ΝΑΤΟ.

    TRAFFIC NEWS: Κρύφτηκε στα ράσα πιάστηκε στα πράσα. Ο καλόγερος είχε καταχραστεί 11 εκατ. δολάρια. Πώς έφτασε στα ίχνη του στο Άγιο Όρος η Ιντερπόλ.

    Η ΧΩΡΑ: Λύσεις για σπίτια και οικόπεδα με το νέο Κτηματολόγιο. Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για τα ακίνητα.

    City Press: Νέα μέτρα ζήτησε ο Αλμούνια.

    Μetro: Πληρώνουμε "σπασμένα". Ειδικό τέλος για να αντιμετωπιστεί το κόστος του Κτηματολογίου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΕΕ: Βόμβα σε συλλογικές συμβάσεις. Κομισιόν: τα πάνω κάτω στις εργασιακές σχέσεις.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Εθνικό κτηματολόγιο με πολύ...μπλάνκο. Λάθη που θα επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο και τους φορολογούμενους για πολλά χρόνια ακόμη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βιο-ντήζελ προ των ...αντλιών. Επανάσταση με τα "πράσινα" καύσιμα ξεκινά από τη Β. Ελλάδα.

    [03] Κτηματολόγιο

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "καλύτερα, ταχύτερα, φθηνότερα. Με αυτό το στόχο το ΥΠΕΧΩΔΕ προχωρά στον επανασχεδιασμό του Εθνικού Κτηματολογίου, ένα έργο με αμαρτωλό παρελθόν λόγω των χειρισμών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Λόγω όσων συνέβησαν στο παρελθόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει εκ νέου το έργο".

    H METRO αναφέρει ότι "σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά, με τον τρόπο αυτό η κατανομή βάρους στους πολίτες θα είναι αναλογική και δίκαιη, καθώς οι ιδιοκτήτες ιδιοκτησιών μεγαλύτερη αξίας θα φέρουν αναλογικά μεγαλύτερο βάρος, ενώ σημαντικό πλήθος μικρών ιδιοκτησιών δεν θα επιβαρυνθούν πέραν του αρχικού τέλους. Αυτές οι μικρές ιδιοκτησίες υπολογίζονται πε΄ριπου στο 30% των δικαιωμάτων".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "νέα επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων προκύπτει από χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά. Το "κτηματόσημο" ή αλλιώς "τέλος κτηματογράφησης" είναι το ...αντίτιμο της αυτοχρηματοδότησης του έργου του Κτηματολογίου, την οποία θα κληθούν να πληρώσουν και αυτοί που θα εντάξουν τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο, αλλά και όσοι τα έχουν ήδη εντάξει μέχρι τώρα!".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "για προφανείς εισπρακτικούς λόγους τα επόμενα πέντε χρόνια θα επιχειρηθεί η κτηματογράφηση των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας. Χωρίς ουσιαστική κρατική ή κοινοτική συμμετοχή, όλο το κόστος πέφτει στους πολίτες, που καλούνται να πληρώσουν 35 ευρώ ανά δικαίωμα ιδιοκτησίας και 1,4 τοις χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας για τα ακίνητα αξίας άνω των 20.000 ευρώ!".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "το αμαρτωλό παρελθόν του Εθνικού Κτηματολογίου, όπως είπε χαρακτηριστικά χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ανήκει το παρελθόν. Ο υπουργός ανακοίνωσε την αυτοχρηματοδότηση του μεγαλύτερου έργου της χώρας, όπως το έχουν χαρακτηρίσει, μέσω τέλους κτηματογράφησης αλλά και με μικρή βοήθεια από την Ε.Ε., λόγω της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων ετών".

    [04] Οικονομική πολιτική

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε συνδυασμένη πίεση τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, βρίσκεται η ελληνική οικονομία, καθώς οι συστάσεις και από τις δύο κατευθύνσεις καταλήγουν στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των διαρθρωτικών αλλαγών την ερχόμενη χρονιά. Διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία αντιστοιχούν στο 0,6% του ΑΕΠ, προτείνει ο κοινοτικός επίτροπος Χ. Αλμούνια, ο οποίος τελικά φαίνεται να αποδέχεται την τιτλοποίηση του 2005 ύψους 1,8 δισ. ευρώ αλλά δεν προκρίνει την επανάληψη του εγχειρήματος και το 2006".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι " καταστροφικό για την κυβέρνηση το "πέρασμα Αλμούνια" από την Αθήνα. Αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τα επί χάρτου έσοδα των 2 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος ο προϋπολογισμός του 2006 και να ξανάρθουν στο προσκήνιο σενάρια πρόωρων εκλογών".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ , "στο λάκκο που άνοιξε με την απογραφή για να ρίξει τους προκατόχους της, πέφτει τελικά η ίδια η κυβέρνηση, καθώς ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια απέρριψε χθες τη δημιουργική λογιστική των τιτλοποιήσεων, στην οποία βασίζεται σε σημαντικό βαθμό η προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3%".

    H CITY PRESS γράφει ότι "ο Ευρωπαίος επίτροπος έδωσε το "πράσινο φως" για την προείσπραξη εσόδων του Δημοσίου για το 2005 όχι όμως για το 2006. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για έναν πιο "σκληρό" για τους φορολογούμενους προϋπολογισμό για το 2006. Η κυβέρνηση θα αναζητήσει πολιτική λύση στο ECOFIN. Υπέρ της Ελλάδας το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες- μέλη της Ε.Ε. "κρύβουν" τα πραγματικά τους ελλείμματα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι" με τα παραπάνω δεδομένα, οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επιμένουν ότι δεν πρόκειται για απόρριψη του προϋπολογισμού, όπως επίσης επιμένουν ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη - ή τουλάχιστον θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην υπάρξουν νέα μέτρα. Το ερώτημα βέβαια είναι αν αυτή η διαβεβαίωση έχει βάθος χρόνου ή αφορά μόνο στο 2004. Γεγονός είναι ότι η όλη διαπραγμάτευση που ξεκίνησε ήδη χθες στη συνάντηση του κ. Αλμούνια με τον πρωθυπουργό".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση "στριμωγμένη" από τον Ισπανό επίτροπο κ. Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος "ακύρωσε" τον προϋπολογισμό του 2006 και την πιέζει να λάβει πρόσθετα- διαρθρωτικά μέτρα που θα αποδώσουν 2 δισ. ευρώ, θα επιδιώξει πολιτική έγκριση της τιτλοποίησης στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας (Eco/Fin) τον Ιανουάριο".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "το δρόμο της παραίτησης δείχνει το ΠΑΣΟΚ στον Γ. Αλογοσκούφη ,ενώ στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι ανοίγουν ξανά τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, μετά το "χαστούκι" Αλμούνια και το γκρίζο τοπίο που διαμορφώνεται για την ελληνική Οικονομία. Μπροστά στο νέο φιάσκο με την τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου που τινάζει στον αέρα τον Προϋπολογισμό, το ΠΑΣΟΚ περνά στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι πλέον η κυβέρνηση και προσωπικά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών είναι πολλαπλώς εκτεθειμένοι".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ , "τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία έκρουσε ο κ. Αλμούνια , αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις. Κατά την διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Ισπανός Επίτροπος αναφέρθηκε στην δυσμενή εξέλιξη των δημοσιονομικών στοιχείων και του ελλείμματος, καθώς και στις διαρθρωτικές αλλαγές που προχωρούν με αδικαιολόγητα αργό ρυθμό".

    [05] Κουρής - Κοντομηνά

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "ο κ. Ανακριτής που άσκησε μόνος του δίωξη και κάλεσε για ...κατηγορούμενο τον εκδότη μας, χωρίς προηγουμένως να γίνει προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση και χωρίς την έγκριση του εισαγγελέα, έπρεπε να ήταν προσεκτικότερος. Ένα αστείο άρθρο της "Αυριανής" που το'χαμε γράψει για να κάνουμε πλάκα στα λαμόγια του ALPHA ήταν το ...φοβερό (!) πειστήριο (!) της υποτιθέμενης εκβίασης, λες και εμείς είχαμε συμφέρον να πάρει τα λεφτά ο Ναζλής και να βουλώσει το στόμα του και όχι να μην του δώσουν φράγκο και δυσαρεστημένος να τα ...ξεράσει όλα".

    [06] Εκσυγχρονισμός κρατικών υπηρεσιών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "έρχεται η ηλεκτρονική επανάσταση στο Δημόσιο, με εκτέλεση δεκάδων έργων πληροφορικής συνολικού ύψους 2,839 δισ. ευρώ, που θα εκσυγχρονίσουν τον... σκονισμένο αραμπά της κρατικής μηχανής. Κινητήριος μοχλός αυτής της γιγαντιαίας προσπάθειας είναι το επιχειρησιακό πρόγραμμα. "Κοινωνία της Πληροφορίας" που σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο βασικό στόχο έχει τη βελτίωση των προσφερομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις".

    [07] Επανεμφάνιση Σημίτη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του και τη δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον τέως πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Γιούνκερ, θέλησε να φωνάξει "παρών" στις πολιτικές εξελίξεις. Επέδειξε δε το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, στέλνοντας σαφή μηνύματα τόσο στον Γ. Παπανδρέου όσο και στην κυβέρνηση, αναφορικά με το θέμα της ενταξιακής πολιτικής της Τουρκίας (επικριτικές δηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης).

    [08] Σύλληψη καταζητούμενου στο Αγιον Όρος

    Η Traffic News γράφει ότι "τον αναζητούσε η Ιντερπόλ, για απάτες εις βάρος του συστήματος υγείας των ΗΠΑ, και εκείνος εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια είχε βρει καταφύγιο... στο Άγιο Όρος, που δοκιμαζόταν ως μοναχός στη μονή του Αγίου Παντελεήμονα. Πριν, όμως, από την ακολουθία της λιτής μοναχικής ζωής, είχε καταφέρει και είχε αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 11.000.000 δολαρίων".

    [09] Επιτόκια

    Η Espresso σημειώνει ότι "στο τέλος φθάνει -εντός του 2006- το... πάρτι διαρκείας με το φθηνό χρήμα των τραπεζών, αφού προβλέπεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να αυξάνει το επιτόκιο του ευρώ. Και όσοι έχουν αγοράσει σπίτι με δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου, δηλαδή 7 στους 10 Έλληνες δανειολήπτες, θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό".

    [10] Δηλώσεις Πουπάκη-Αντιδράσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "αήθη επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε χθες ο γγ της ΓΣΕΕ και επικεφαλής των συνδικαλιστών της ΝΔ Κώστας Πουπάκης. Τον κατηγόρησε για έλλειψη δημοκρατικότητας και τον συνέκρινε με τον πρώην Πρόεδρο κ. Κωστή Στεφανόπουλο. Ο "γαλάζιος" συνδικαλιστής αγνοεί ότι ο Κάρολος Παπούλιας είναι τύποις και ουσία Πρόεδρος όλων των Ελλήνων".

    [11] ΝΑΤΟ-Φοιτητές

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "το ΝΑΤΟ ζητάει να στρατολογήσει φοιτητές για συμμετοχή σε πολεμικές έρευνες, η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού έστειλε τη σχετική προκήρυξη σε πανεπιστήμια και οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διαβίβασαν το κατάπτυστο έγγραφο, κατ' εντολήν της λυκοσυμμαχίας, στα Τμήματα του Ιδρύματος, με την προτροπή να 'ενεργήσουν περαιτέρω", δηλαδή να φροντίσουν για τη στρατολογία φοιτητών".

    [12] Επιχειρήσεις-Φθηνή εργασία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "δεκαεπτά στις εκατό επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ευρώπη εξετάζουν το ενδεχόμενο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να μετεγκατασταθούν σε φθηνότερου εργατικού κόστους χώρες. Οι μισές από αυτές βλέπουν την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ως τη νέα εν δυνάμει έδρα τους, ενώ αυξάνεται συνεχώς και ο αριθμός των επιχειρήσεων που κοιτάζουν πιο μακριά... στην Κίνα".

    [13] Προσλήψεις επί ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υπογραμμίζει ότι "σουρωτήρι" έκαναν το ΑΣΕΠ οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και στο χώρο της Υγείας. Από το 1995 περιμένουν δικαίωση οι πραγματικοί επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πλήρωση κενών θέσεων στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Τη θέση τους πήραν... επιτυχόντες με βαθμούς από 4 έως 7, την ώρα που κρίθηκαν "κομμένοι" διαγωνιζόμενοι με βαθμούς έως και 9,4. Το σκάνδαλο συνεχίστηκε και στην επιλογή των υποψηφίων με τα κοινωνικά κριτήρια".

    [14] Κυβέρνηση

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "όλα δείχνουν ότι η επικοινωνιακή αντεπίθεση που έκανε τις τελευταίες μέρες το ΠΑΣΟΚ πνίγεται μέσα στις αντιφάσεις της". Ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξήρε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και το ίδιο έπραξε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος για τα Οικονομικά, Χοακίμ Αλμούνια. Από την άλλη πλευρά, η πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ελληνική εξωτερική πολιτική που υλοποίησε ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης, ενώ εύσημα στον κ. Σιούφα έδωσε και η κ. Διαμαντοπούλου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από την άλλη πλευρά άδειασε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "το "αλτ" Αλμούνια στον προϋπολογισμό του 2006, το μπλοκάρισμα του διαγωνισμού για το έργο στα Τέμπη από τον "υπάλληλο' της ΕΕ Σάουμπ και η καταδίκη για τις πάνω από 1.000 παράνομες χωματερές, έπεσαν σε μια μέρα επί της κεφαλής της κυβέρνησης. Τρία χαστούκια από την ΕΕ που προκαλούν πρόσθετους πονοκεφάλους, μαζί με όσους προβληματίζουν ήδη την κυβέρνηση: ακρίβεια, ανεργία, υστέρηση εσόδων, ανυπαρξία έργων και σκανδαλώδεις διορισμοί "γαλάζιων παιδιών".

    [15] Ραδιοσταθμός "Φλας"

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 τονίζει ότι "η ιστορία του Flash εκτός από τραγική είναι και διδακτική για όλους. Οι πρώτοι που δεν δικαιούνται να φωνάζουν είναι οι πολιτικοί ενώ αντιθέτως έχουν κάθε δικαίωμα σε απορίες και διαμαρτυρίες οι πολίτες και οι εργαζόμενοι. Οι πολιτικοί, πρωτίστως δε οι κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν αφήσει χωρίς κανόνες το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο εδώ και χρόνια".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 7 October 2005 - 21:28:33 UTC