Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-11-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/11/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως
  • [04] Κυβέρνηση-ΔΕΚΟ
  • [05] Εφορία
  • [06] Κεντροαριστερά
  • [07] Καταναλωτικά δάνεια
  • [08] Συνέδριο Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς
  • [09] Υπόθεση ΔΕΚΑ
  • [10] Διαφθορά-Νέες διώξεις
  • [11] Σεισμολόγοι
  • [12] ΟΠΑΠ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/11/2005

    Η χθεσινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τις ΔΕΚΟ, η δίκη της υπόθεσης ΔΕΚΑ και η συνέχιση της αυτοκάθαρσης στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φραγμός στην τηλεασυδοσία. Μήνυμα Καραμανλή στη διαπλοκή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πάνω από 60 δισ. ευρώ χρωστούν τα νοικοκυριά στις Τράπεζες. Ιλιγγιώδης η αύξηση των δανείων.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Τελεσίγραφα Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός έδειξε... το δρόμο σε Σκόπια και Τουρκία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σφυροκόπημα Καραμανλή σε Γιώργο. Ο πρωθυπουργός στρίμωξε τον Παπανδρέου στην οξύτερη αντιπαράθεσή τους.

    Η ΑΥΓΗ: Αριστερά, η ελπίδα για όλη την Ευρώπη. Με την ψήφιση του μανιφέστου "Μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη" ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο σκαμνί για κακούργημα 20 ακόμα δικαστές, μεγαλοδικηγόροι και γιατροί. Έρχεται νέα θύελλα αποκαλύψεων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο "ανάγωγος" κι ο εξάδελφος. Η σύγκρουση των υπουργών για τον έλεγχο των ΔΕΚΟ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ένοχοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Αυτουργοί στο έγκλημα της Σοφοκλέους και με δικαστική βούλα.

    ΕΘΝΟΣ: Πουλήσατε τη Χάγη κ. Καραμανλή. Αποκάλυψη Γιώργου: Υπονομεύτηκαν εθνικές προσπάθειες 30 ετών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ξεκίνησε μαλακά το πολιτικό πόκερ στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εξωτερική πολιτική. Στις δευτερολογίες όμως ο Καραμανλής έδωσε χθες τα... ρέστα του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μέτωπο ΠΑΣΟΚ-Αριστεράς στις δημοτικές εκλογές προτείνουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χάραξε κόκκινη γραμμή ο Καραμανλής. Καθαρές απαντήσεις για εθνικά, οικονομία, διαπλοκή και ΜΜΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παλιόπαιδο κι ο Αλογοσκούφης! Ο Λιάπης τον κατηγορεί για ανάγωγη συμπεριφορά.

    ΕΣΤΙΑ: Η Άγκυρα εντείνει τις προκλήσεις. Μετά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    ESPRESSO: Ο κρυφός έρωτας του βαρόνου της κόκας. Το πρόσωπο-κλειδί που οδήγησε στη σύλληψη του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διάτρητο σύστημα στα τυχερά παίγνια του κρατικού ΟΠΑΠ. Συγκλονιστικό πόρισμα του ΣΔΟΕ περιγράφει "πλυντήριο" εκατ. ευρώ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μήνυμα Καραμανλή προς Τουρκία και ΠΓΔΜ. Προανήγγειλε "τακτοποίηση" του τόπου των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

    ΤΑ ΝΕΑ: "Είναι θρασύς". Καταθέσεις-σοκ από δικαστές. Εμπλέκουν τον Ζήση και με την παρατράπεζα.

    Η ΝΙΚΗ: Έβγαλαν μαχαίρια για τα... βιλαέτια. Αλογοσκούφης και Λιάπης ξέχασαν τους καλούς τρόπους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική: Τίτλος τιμής η απομάκρυνση από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

    TRAFFIC NEWS: Βέτο από Τατιάνα για επιστροφή της Ρούλας. Τι ακούγεται στους διαδρόμους του ΑΝΤ1.

    Η ΧΩΡΑ: Γέφυρα των στεναγμών η ΝΔ. Μαχαιρώματα σε κυβέρνηση και κόμμα.

    City Press: Αγριεύει η Εφορία. Στόχος της κυβέρνησης να βάλει τέλος στην "εποχή Ρεγκούζα" και να επιτύχει την προγραμματισμένη αύξηση των δημοσίων εσόδων.

    METRO: Σύγκρουση για όλα. Έντονη αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βουλιάζουμε στα δάνεια. Ρεκόρ όλων των εποχών, ο δανεισμός των νοικοκυριών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Έπεσαν οι υπογραφές για το "Μακεδονία". Απάντηση με μια... υπογραφή του Γ. Σουφλιά σε επιστολή του ΤΕΕ/ΤΚΜ και του Σ. Τζακόπουλου για την επέκταση του διαδρόμου 1028.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανοίκεια επίθεση Αλαβάνου στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη συζήτηση επί της εξωτερικής πολιτικής.

    [03] Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "μήνυμα προς Τουρκίας και ΠΓΔΜ για την ευρωπαϊκής τους προοπτική απέστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας στα δύο αυτά ζητήματα, ενώ παράλληλα προανήγγειλε πως ανοίγει ο δρόμος ώστε να μπει τάξη στο τοπίο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "ηχηρό, σαφές και αυστηρό μήνυμα προς το εξωτερικό (τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τα Σκόπια) αλλά και προς το εσωτερικό (σε κείνους που επιχειρούν να διατηρήσουν το καθεστώς ασυδοσίας στα ΜΜΕ ) απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη χθεσινή προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική με πρωτοβουλία της κυβέρνησης , απευθύνοντας παράλληλα μήνυμα προς όλα τα κόμματα να συνενώσουν τις δυνάμεις τους προς την κατεύθυνση της υπηρέτησης των εθνικών μας στόχων".

    H METRO εκτιμά ότι "η ανταλλαγή πυρών από τους πολιτικούς αρχηγούς είχε να κάνει μεν με τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, οδήγησε όμως σε μια σφοδρή αναμέτρηση, η οποία συμπεριέλαβε , όπως αναμενόταν, τη διαφάνεια, την απογραφή, αλλά και το ζήτημα του "βασικού μετόχου".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "τα Σκόπια θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ενταξιακή πορεία τους στην ΕΕ θα πρέπει, είτε να δεχθούν μια κοινή αποδεκτή λύση, είτε να κρατήσουν το όνομα FYROM". Αυτό ήταν το τελεσίγραφο που έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη γειτονική χώρα από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης για τα εθνικά θέματα. Ο πρωθυπουργός όμως δεν ξέχασε και την Τουρκία στέλνοντας άλλο ένα τελεσίγραφο. "Η Τουρκία τώρα που έχουν ξεκινήσει οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ οφείλει να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές αξίες και το κοινοτικό δίκαιο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "μαλακά ξεκίνησε χθες το πολιτικό πόκερ στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Στις πρωτολογίες δεν έδειχνε ότι, όταν δευτερολογήσουν θα "χοντρύνει το παιχνίδι". Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δευτερολογώντας έδωσε τα ρέστα του και "κόλλησε στον τοίχο" τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου που αποδείχτηκε ο πιο "αδύναμος κρίκος"΄.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "δριμύτατη επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο πουασκεί αντιπολίτευση, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, εξαπέλυσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου για απουσία διαφορετικών θέσεων από αυτές της κυβέρνησης, που τον οδηγούν σε φραστικές επιθέσεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "ο Γ. Παπανδρέου υιοθέτησε την αισθητική της μικροπολιτικής, καταγγέλλοντας από "κατρακύλα" μέχρι "παράδοση όπλων " και από "ανικανότητα" μέχρι "δειλία". Ο Κ. Καραμανλής ακολούθησε τους κανόνες της πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα, καθορίζοντας "τη βαθιά κόκκινη γραμμή" για όλα τα εθνικά θέματα και ορίζοντας τη διάθεση συναίνεσης ως τεκμήριο "εθνικής ευθύνης".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή ακύρωσε την πάγια θέση όλων των μεταπολιτευτικών ελληνικών κυβερνήσεων απαλλάσσοντας την Τουρκία από την υποχρέωση να προσφύγει στο Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Την αποκάλυψη έκανε χθες στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό ότι ουσιαστικά έκοψε το νήμα της ελληνικής εξωτερικής μας πολιτικής".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "μοναδικό αντίλογο στις λογικές της υπαγωγής των διεθνών σχέσεων της Ελλάδας στις προτεραιότητες και τις επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αποτέλεσε χτες η θέση του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική. Δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο το "να μην φέρουμε σε δύσκολη θέση τους εταίρους μας" ή το ότι "είμαστε μια χώρα μικρή" σημείωσε χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας πως οι συσχετισμοί δύναμης σε διεθνές επίπεδο διαμορφώνονται από τους λαούς".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "χθες ο κ. Καραμανλής επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ότι η Ελλάς εξακολουθεί να στηρίζη την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Αλλά το ερώτημα είναι έως πότε; Είναι δυνατόν η χώρα μας να συνεχίση να είναι υπέρμαχος της τουρκικής εντάξεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν δέχεται τέτοιες προκλήσεις. Δεν θα πρέπει κάποια στιγμή η Ελλάς να υψώση τους τόνους; Η Άγκυρα μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνει".

    [04] Κυβέρνηση-ΔΕΚΟ

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "νέες εστίες σύγκρουσης σε εσωκομματικό και ενδοκυβερνητικό επίπεδο . Μιχ. Λιάπης και Γ. Σουφλιάς καταφέρονται εναντίον του Γ. Αλογοσκούφη, ενώ την ίδια ώρα μαίνονται οι συγκρούσεις σε Πειραιά και Πάτρα. Ιδιαίτερος προβληματισμός και ανησυχίας σε Μέγαρο Μαξίμου και Ρηγίλλης από την καταιγίδα των καταγγελιών και την ένταση της διαμάχης μεταξύ βουλευτών. Ανοιχτό παραμένει το θέμα με τον Νίκο Γεωργιάδη".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "οι ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις ακυρώνουν εν τη γενέσει της, ακόμη και την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδράσει από το κλίμα της σκανδαλολογίας, της εσωστρέφειας και της μιζέριας, μέσω της προώθησης ενός νέου κύματος "μεταρρυθμίσεων".

    Η Traffic News γράφει ότι "αφορμή να αναζωπυρωθεί και πάλι η κόντρα μεταξύ των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών δίνει το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και ειδικότερα το γεγονός ότι βασικά σημεία του δημοσιεύθηκαν στον Τύπο χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά, όπως υποστηρίζει, ο Μιχάλης Λιάπης, παρ' ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "στη χορεία των "παλιόπαιδων" ενέταξε τον Γ. Αλογοσκούφη ο υπουργός Μεταφορών Μιχ. Λιάπης που χαρακτήρισε ανάγωγη τη συμπεριφορά του με αφορμή το νομοσχέδιο για ρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ. "Τις έμαθα από τις εφημερίδες", δήλωσε, για να εισπράξει την απάντηση "κύκλων" του υπουργού Οικονομίας ότι το νομοσχέδιο είναι κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, ότι ασχολούνται με την ουσία και όχι με ...παραπολιτικά! Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Κ. Καραμανλής δέχεται κριτική ότι αδυνατεί να συντονίσει τους υπουργούς του και πιέζεται να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "η δημοσιοποίηση των νέων ρυθμίσεων για τη λειτουργία των ΔΕΚΟ από "Το Βήμα της Κυριακής" προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Μεταφορών. Ο κ. Λιάπης πήρε τηλέφωνο τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθεί, ενώ συνεργάτες του έκαναν λόγο για "ανάγωγη συμπεριφορά του υπουργού Οικονομίας". Κύκλοι του κ. Αλογοσκούφη απαντούσαν ότι "το υπουργείο Οικονομίας δεν ασχολείται με την παραπολιτική" - Κάλυψη από τον κ. Ρουσόπουλο".

    [05] Εφορία

    Η CITY PRESS επισημαίνει ότι «στόχος της κυβέρνησης να βάλει τέλος στην "εποχή Ρεγκούζα" και να επιτύχει την προγραμματισμένη αύξηση των δημοσίων εσόδων. Απόφαση για άμεση καταβολή των προστίμων που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις οι οποίες έκαναν χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Δημιουργία νέας υπηρεσίας, με 500 υπαλλήλους, που θα ασχολείται με την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών».

    [06] Κεντροαριστερά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι «σύμπτυξη μετώπου προτείνουν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ, για να αντιμετωπισθεί η Ν.Δ. Ο Άκης ζήτησε συνεργασία ΠΑΣΟΚ με ΚΚΕ - ΣΥΝ, εγκαταλείποντας προς το παρόν, τα σχέδια για τη δημιουργία "Κόμματος της Αριστεράς" στο πλαίσιο του γερμανικού μοντέλου του Όσκαρ Λαφονταίν. Κάτι που Τσοχατζόπουλος - Κωνσταντόπουλος είχαν στα "σκαριά" πριν από λίγες εβδομάδες, όπως έχει γραφεί. Βέβαια, το ΚΚΕ δεν πρόκειται καν να συζητήσει μια τέτοια πρόταση, ενώ και στον ΣΥΝ, υπό την ηγεσία του Αλ. Αλαβάνου δεν φαίνεται να τείνουν ευήκοον ους σε τέτοιες προτάσεις».

    [07] Καταναλωτικά δάνεια

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι «χρέη με ... ουρά καταγράφουν οι υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος για τα ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία καλύπτουν πλέον τις υποχρεώσεις τους με δανεικά λεφτά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2005 το συνολικό χρέος των νοικοκυριών ξεπέρασε τα 60 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 33,5% του ΑΕΠ».

    [08] Συνέδριο Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι «για τέσσερις μέρες, η καρδιά της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Αλέκος Αλαβάνος, χτυπούσε στην Αθήνα, καθώς περισσότεροι από 400 σύνεδροι, από 20 χώρες της Ευρώπης, από 26 κόμματα, αλλά και αρκετοί προσκεκλημένοι από όλο τον κόσμο, αντάλλαξαν απόψεις, προβληματίστηκαν και εντέλει συνέβαλαν ώστε η Διακήρυξη των Αθηνών, ή αλλιώς το μανιφέστο για "την άλλη Ευρώπη", να ετοιμαστεί και να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια των ευρωπαίων αριστερών».

    [09] Υπόθεση ΔΕΚΑ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "η Βουλή μπορεί να αρνήθηκε πριν από πέντε χρόνια να ελέγξει την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, στο μέγα σκάνδαλο της ΔΕΚΑ και των προεκλογικών παρεμβάσεών της στο Χρηματιστήριο, ωστόσο το δικαστήριο για τη δίκη των λεγόμενων "συμμετόχων", δηλαδή των μελών της διοίκησης της εταιρίας, έκρινε ότι οι υπουργοί έχουν σοβαρή ποινική συνυπευθυνότητα και ας μην κάθονται στο εδώλιο. Τους χαρακτήρισε, μάλιστα, ως "άμεσους συνεργούς" στο κακούργημα της απιστίας, για το οποίο δικάζεται το ΔΣ της ΔΕΚΑ, και με αυτό το δεδομένο συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία".

    [10] Διαφθορά-Νέες διώξεις

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "το εισαγγελικό νυστέρι σπάει το απόστημα της διαφθοράς στη Δικαιοσύνη και η μπόχα των μαύρων συναλλαγών δικαστών, μεγαλοδικηγόρων, Γιοσάκηδων και λοιπών μεσαζόντων της παραδικαστικής μίζας αναμένεται να σαρώσει το πανελλήνιο: Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές, τα κατηγορητήρια για τα κυκλώματα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη έχουν πλέον φτάσει τα είκοσι και οι "νέοι πρωταγωνιστές", όταν αποκαλυφθούν, θα βεβαιωθεί ότι ήταν πρόσωπα που λειτουργούσαν στην καρδιά του δικαστικού συστήματος".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "έξι δικαστές -ακόμα και εφέτες- καταγγέλλουν πιέσεις εκ μέρους του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση σε υποθέσεις με κατηγορούμενους τους αδελφούς Τσιτσιρίγκου για τη γιγαντιαία παρατράπεζα και τον επιχειρηματία Κώστα Αβραμίδη για βομβιστικές επιθέσεις. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους στον Αρειο Πάγο, που αποκαλύπτουν σήμερα "ΤΑ ΝΕΑ", οι έξι δικαστικοί λειτουργοί -άλλοτε απευθείας και άλλοτε μέσω συναδέλφων τους- είχαν γίνει αποδέκτες πιέσεων και υποδείξεων του κ. Αχ. Ζήση για τον τρόπο που έπρεπε να χειριστούν τις δύο εκκρεμείς υποθέσεις".

    [11] Σεισμολόγοι

    Η Espresso γράφει ότι "Ρίχτερ αντιπαράθεσης μεταξύ σεισμολόγων προκάλεσε η νέα σεισμική δόνηση που ταρακούνησε και πάλι το ανατολικό Αιγαίο, αναστατώνοντας τους κατοίκους της περιοχής. Σε "αναμενόμενη μετασεισμική δραστηριότητα" αναφέρθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ ο κ. Τσελέντης μίλησε για "επιπόλαιες δηλώσεις, αφού λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση του σεισμού, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, για να βγάλουμε συμπεράσματα".

    [12] ΟΠΑΠ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι 'το διάτρητο σύστημα ελέγχων στον ΟΠΑΠ, το οποίο φαίνεται ότι επέτρεψε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, οδηγεί στον έλεγχο χιλιάδων κερδοφόρων δελτίων από το 2000 έως την 21η Ιουλίου 2004, και τις βεβαιώσεις κερδών που χορηγήθηκαν από τον οργανισμό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Κ". Σε ένα 19σέλιδο πόρισμα, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (που αποκαλύπτει σήμερα η "Κ") περιγράφεται ο μηχανισμός πλυντηρίου με τον οποίο ο κατηγορούμενος για διακίνηση κοκαΐνης Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και οι συνεργοί του εξασφάλιζαν κερδισμένα δελτία από το Πάμε Στοίχημα, το Προ-Πο και το Λόττο για να δικαιολογήσουν μαύρο χρήμα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 1 November 2005 - 21:31:18 UTC