Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-12-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/12/2005
  • [02] Γ' ΚΠΣ
  • [03] Ομιλία Καραμανλή
  • [04] Ναρκωτικά
  • [05] Εμπόριο λευκής σαρκός
  • [06] Κρυφή κάμερα
  • [07] ΔΕΚΟ
  • [08] Δηλώσεις Αμερικανού πρέσβη
  • [09] Δημοσκόπηση
  • [10] Πρόεδρος ΚΕΔΚΕ
  • [11] Τράπεζες-Καταναλωτικά δάνεια
  • [12] Ασφαλιστικά ταμεία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/12/2005

    Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αυξήθηκαν τα έσοδα και οι συνταξιούχοι. Εισφορές και περιουσία σηκώνουν τα Ταμεία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πάνω από 1 δισ. ευρώ το έλλειμμα των ΔΕΚΟ. Μόνο σε ΟΣΕ και ΕΘΕΛ το παθητικό ξεπερνά τα 750 εκατ. ευρώ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Εμείς ανοίγουμε νέους δρόμους. Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Κώστα Καραμανλή στους βουλευτές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κατσάδα από Καραμανλή. Μύδροι κατά βιομηχάνων και συνδικαλιστών από το βήμα της Κ.Ο/ΝΔ.

    Η ΑΥΓΗ: Μπόνους 200 εκ. ευρώ στις τράπεζες. Γ. Δραγασάκης: Να παρθούν μέτρα υπέρ των δανειοληπτών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ανοίξτε τις πόρτες στους βουλευτές. Αυστηρή προειδοποίηση Καραμανλή σε υπουργούς και διοικητές ΔΕΚΟ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Τα F-16 είναι καλά και πολύ οικονομικά". Ο αμερικανός πρεσβευτής εμφανίστηκε χθες σε ρόλο εμπορικού ακολούθου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ρήξεις και τομές με τη στήριξη της κοινωνίας. VPRC: Προβάδισμα 2,5 μονάδων δίνουν οι πολίτες στη ΝΔ.

    ΕΘΝΟΣ: Οδηγίες προς ιθαγενείς. Μια μέρα μετά τη συνάντηση με Καραμανλή. Αποκαλυπτικές δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή Τσαρλς Ρις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εκ-τονωτική ένεση Καραμανλή. Με την "σύριγγα" των μεταρρυθμίσεων στα χέρια χθες ο πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νάρκη για τα ταμεία. Επιδεινώνεται η κατάσταση παρά τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού. Η "μαύρη τρύπα" των οκτώ δισ. ευρώ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μονόδρομος οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ. Καραμανλής: Προχωράμε στη μεγάλη μεταρρύθμιση που κανείς δεν τόλμησε να κάνει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φουντώνει η δυσαρέσκεια: 75%. Ευρήματα μιας δημοσκόπησης και μιας ομιλίας.

    ΕΣΤΙΑ: Μυθώδη ελλείμματα στις ΔΕΚΟ. Συνταρακτικά στοιχεία απεκάλυψε ο κ. Δούκας.

    ESPRESSO: Ο νέος έρωτας της Μιρέλας. Ο επιχειρηματίας Μίλτος Κοσκινάς έκλεψε την καρδιά της αθλήτριας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καμπανάκι στην κυβέρνηση. Δυσαρεστημένη από το κυβερνητικό έργο η κοινή γνώμη, δεν θέλει πρόωρες εκλογές, ζητεί ανασχηματισμό - Δημοσκόπηση της VPRC για τον ΣΚΑΙ 100,3.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μονόδρομος οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ. Κ. Καραμανλής: "Οι πολίτες έδωσαν εντολή να αλλάξουμε τα πράγματα".

    ΤΑ ΝΕΑ: 5.000 δάνεια την ημέρα για τις γιορτές. Καταναλωτές σε απόγνωση.

    Η ΝΙΚΗ: Απορρύθμιση παντού. Εμμονή στην εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Ήρθε η ώρα για το μεγάλο συνασπισμό; Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ συζητούν την πιθανότητα κυβερνητικού σχηματισμού.

    PRESS TIME: "Απήγαγαν το παιδί μου". Σοκάρει η καταγγελία της Νταϊάνας Δήμα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Βιομήχανοι - ΓΣΕΕ: "Κοινοί στόχοι" υπέρ του κεφαλαίου.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Καταγγέλλουν τον Κουκουλόπουλο. Δήμος Κοζάνης: Τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχο Κοζάνης κατηγορεί για κατασπάληση 17 εκατ. ευρώ, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

    TRAFFIC NEWS: Επ΄αυτοφώρω σύλληψη ρεπόρτερ-κατασκόπου. Τρέμουν πλέον όλοι απ' όσα αποκαλύπτει ο Ευαγγελάτος.

    Η ΧΩΡΑ: Όλοι ίδιοι είναι. 75% κατά της κυβέρνησης, 80% κατά της αντιπολίτευσης. Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    City Press: Ρήξη κυβέρνησης και επιχειρηματιών. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κυριακόπουλος κατά του άρθρου 14 στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ.

    METRO: Διχάζουν οι αλλαγές. Μήνυμα για σκληρή αναμέτρηση μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων από τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συναγερμός στην αγορά. Για παιδικά παιχνίδια και ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ελληνικά Χριστούγεννα made in China. Λαμπιόνια, δέντρα, στολίδια, Αϊ Βασίληδες, παιδικά παιχνίδια, δώρα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χειρουργεία εστίες μικροβίων στη Θεσσαλονίκη. Στοιχεία φρίκης σε Πανελλήνιο Συνέδριο.

    [02] Γ' ΚΠΣ

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "η απορρόφηση των πόρων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης ανέρχεται στο 35,3%, ενώ οι αναληφθείσες νομικές δεσμεύσεις ανέρχονται στο 56% των πόρων, σύμφωνα με την Επιτροπή Παρακολούθησης. Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, εάν ληφθούν υπόψη και οι ήδη δημοσιευθείσες προκηρύξεις που αναμένεται να συμβασιοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τότε το ποσοστό δεσμεύσεων υπερβαίνει το 60%".

    [03] Ομιλία Καραμανλή

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "μονόδρομο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις αλλαγές που προωθούνται στη λειτουργία των ΔΕΚΟ, επαναλαμβάνοντας το σταθερό προσανατολισμό της κυβέρνησης στη στρατηγική των τολμηρών τομών και μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την επιτυχία της οικονομικής πολιτικής, ενώ απηύθυνε και προσκλητήριο προς τα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές να πυκνώσουν τις επαφές τους με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε ο πολίτης να γνωρίζει τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "πολλαπλά μηνύματα σε υπουργούς, βουλευτές, διορισμένους κρατικούς λειτουργούς, αλλά και σε συνδικαλιστές περιείχε η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός απάντησε στην επιχειρηματολογία του κ. Παπανδρέου λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι αυτή που ανοίγει νέους δρόμους για τη χώρα με τις πολιτικές πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει, οι οποίες θα ωφελήσουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "η κυβέρνηση θα συνεχίσει απαρέγκλιτα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ξεκάθαρη τοποθέτηση περί απόλυτης διαφάνειας παντού και για όλους, συνοδευόμενη από επίθεση κατά εκείνων "που άνοιγαν παράθυρα στους νόμους για να μην δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη", και αυστηρό -και ίσως το τελευταίο- κάλεσμα προς άπαντα τα κυβερνητικά στελέχη υπουργούς, γενικούς γραμματείς και στελέχη Οργανισμών να ανοίξουν τις πόρτες τους στους βουλευτές, ήταν τα τρία σαφή μηνύματα που απέστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα με θέμα τον Προϋπολογισμό".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "τρία ήταν τα μηνύματα του πρωθυπουργού σε ισάριθμους αποδέκτες: στους συνδικαλιστές και στους βουλευτές του κόμματός του ότι ο προϋπολογισμός θα τηρηθεί κατά γράμμα και το καθεστώς στις ΔΕΚΟ θα αλλάξει, στην αντιπολίτευση -δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί να παριστάνουν όψιμα τους τιμητές στο ζήτημα της διαφάνειας, όταν αυτοί στο παρελθόν άνοιγαν τα παράθυρα της διαπλοκής και της διαφθοράς, στους υπουργούς και τους κυβερνητικούς βουλευτές να βρουν ένα modus vivendi και modus operandi για μια κατά το δυνατόν καλύτερη συνεργασία. Οι υπουργοί να ανοίξουν τις πόρτες τους στους βουλευτές".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "με αυστηρή γλώσσα απευθύνθηκε χθες προς τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τονίζοντας ότι "όλοι έχουμε υποχρεώσεις" απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Ζήτησε μάλιστα από όλους να έχουν "συναίσθηση χρέους σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της χώρας".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζοντες την κίνηση Καραμανλή κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι ο Καραμανλής πέρα από την απόφασή του να μην κάνει πουθενά πίσω και να μην υπολογίσει κανένα πολιτικό κόστος είναι αποφασισμένος να περάσει αυτή την απόφασή του πρώτα στους βουλευτές του για να την περάσουν και στο λαό".

    Η City Press σημειώνει ότι " τη φυγή προς τα εμπρός που επιχειρεί η κυβέρνηση μετά τις υποθέσεις Παλαιοκρασσά και Ζορμπά αποτύπωσε, μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Κ. Καραμανλής. Χαρακτήρισε μονόδρομο τις αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας και στις εργασιακές σχέσεις των ΔΕΚΟ, προσθέτοντας ότι "οι πολίτες έδωσαν ξεκάθαρη και ρητή εντολή στη ΝΔ".

    Η METRO εκτιμά ότι "το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος σε σχέση με τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ αποκαλύφθηκε χθες σε όλες του τις διαστάσεις κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, για τον Προϋπολογισμό του 2006".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "απαρέγκλιτη προσήλωση της κυβέρνησής του στην αντιλαϊκή ρότα συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων, υποσχέθηκε εκ νέου χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, πασχίζοντας να υπερκαλύψει την αρνητική πολιτική αίσθηση που άφησε ο απόηχος των καταγγελιών του αποπεμφθέντος προέδρου της ΔΕΗ Γ. Παλαιοκρασσά".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "περίσσεψε η συναίνεση στις προωθούμενες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Καθοριστική ήταν η "συμβολή" των συμβιβασμένων πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, οι οποίες όχι μόνο δεν αντιτάχθηκαν στον τυφώνα των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά εμφανίστηκαν πρόθυμες να βάλουν πλάτη για να περάσει με "κοινωνική συναίνεση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "αποφασισμένος να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο δηλώνει ο πρωθυπουργός αλλά φουντώνει η δυσαρέσκεια των πολιτών. Χθεσινή δημοσκόπηση δείχνει νέα υποχώρηση ΝΔ και Κ. Καραμανλή και μικρή βελτίωση ΠΑΣΟΚ και Γ. Παπανδρέου. Όμως και για το ΠΑΣΟΚ η δυσαρέσκεια παραμένει υψηλή. Σύμμαχος της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική ο πρεσβευτής των ΗΠΑ".

    [04] Ναρκωτικά

    Η Espresso αναφέρει ότι "σήμα κινδύνου από την ανεξέλεγκτη είσοδο και διακίνηση των ναρκωτικών στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέπεμψαν πριν από λίγες ημέρες, στην ετήσια συνάντησή τους, όλες οι υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών της Γηραιάς Ηπείρου. Το σήμα εξέπεμψαν, καθώς διαπιστώθηκε ότι η Ευρώπη είναι μετά τις ΗΠΑ ο στόχος όλων των μαφιόζικων ομάδων".

    [05] Εμπόριο λευκής σαρκός

    Η PRESS TIME υποστηρίζει ότι "οκτακόσιες χιλιάδες γυναίκες διακινούνται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο πιασμένες στα "γρανάζια" εγκληματικών συνδικάτων που τις εμπορεύονται ως "αγγεία ηδονής". Τα περισσότερα θύματα προέρχονται από χώρες της ζώνης κάτω από τη Σαχάρα και κυρίως από τη Λιβύη και το Μαρόκο. Γυναίκες από τη Λιβύη μεταφέρονται στην Ιταλία, ενώ από το Μαρόκο τις περνούν στην Ισπανία, για να τις διασκορπίσουν στη συνέχεια σε ολόκληρη την έκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    [06] Κρυφή κάμερα

    Η Traffic News γράφει ότι "κατάσκοπος-ρεπόρτερ πιάστηκε στα "πράσα" σε θερμοκήπιο της Ιεράπετρας! Η νεαρή δημοσιογράφος εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες από ανθρώπους του θερμοκηπίου την ώρα που προσπαθούσε να καταγράψει με κρυφή κάμερα, που είχε τοποθετημένη στην τσάντα της, τυχόν ατασθαλίες στο συγκεκριμένο χώρο. Η ίδια συνελήφθη και μετά την αποκάλυψη του θέματος, αρκετοί έσπευσαν να πουν ότι η ρεπόρτερ είναι συνεργάτης του Νίκου Ευαγγελάτου. Ωστόσο, ο ίδιος μιλώντας στην "traffic" διέψευσε κάτι τέτοιο και διευκρίνισε πως ουδέποτε έχει συνεργαστεί με τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο".

    [07] ΔΕΚΟ

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "επί δύο δεκαετίες, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επεβάρυναν τον ελληνικό λαό με δυσβάστακτα ποσά για την λειτουργία των ΔΕΚΟ. Τώρα λοιπόν, με την αλλαγή του καθεστώτος που θεσπίζει η Κυβέρνησις, τίθεται επί τέλους κάποιος φραγμός. Κάλλιο αργά παρά ποτέ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "παραγωγή ζημιών και ελλειμμάτων χαρακτηρίζει την πλειονότητα των ΔΕΚΟ και, παρά το γεγονός ότι επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να ανταποκριθούν στο κοινωφελές τους έργο, εντούτοις διαπιστώνεται πως τα χρήματα αυτά πέφτουν σε έναν ... σύγχρονο "Πίθο των Δαναΐδων". Το 2004 η ζημιά για τις ΔΕΚΟ έφτασε στα 1,05 δισ. ευρώ, παρά την επιχορήγηση ύψους 218,58 εκατ. ευρώ που πήραν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ για το 2005, σχεδόν με την ίδια επιχορήγηση (ύψους 225,72 εκατ. ευρώ), το αρνητικό τους αποτέλεσμα περιορίστηκε στα 886,46 εκατ. ευρώ"

    [08] Δηλώσεις Αμερικανού πρέσβη

    ΤΟ ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "ο αμερικανός πρεσβευτής κ. Τσαρλς Ρις αποκάλυψε χθες ότι το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή την Τετάρτη ήταν η αγορά των F-16 από την ελληνική κυβέρνηση. Ο αμερικανός πρεσβευτής τόσο στην ομιλία του όσο και στον διάλογό του με τους δημοσιογράφους έδωσε οδηγίες προς την ελληνική κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα, τη διαφάνεια, τις ξένες επενδύσεις και την τρομοκρατία. "Μας γύρισε πίσω, στην εποχή του Πιουριφόι" σχολίαζαν κύκλοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "με συστάσεις και οδηγίες που καλύπτουν από τον τομέα της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων μέχρι το "καυτό" θέμα της εσωτερικής τρομοκρατίας, ο Αμερικανός πρεσβευτής Τσαρλς Ρις κορυφώνει τις πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την αγορά των F-16 και την ενίσχυση του μεριδίου της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας στην ελληνική αγορά".

    [09] Δημοσκόπηση

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "μηνύματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κυβέρνηση αναδεικνύει το βαρόμετρο της VPRC, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ 100,3. Η πανελλαδική έρευνα, που διεξήχθη το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου, καταγράφει υποχώρηση της κυβερνώσας παράταξης και για πρώτη φορά ανεπαίσθητα κέρδη του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, όμως, η κοινή γνώμη τάσσεται στη μεγάλη της πλειοψηφία υπέρ των μεταρρυθμίσεων, εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον κ. Καραμανλή, η δημοτικότητα του οποίου παρουσιάζει βελτίωση, απορρίπτει τις πρόωρες εκλογές και υποστηρίζει την ανάγκη ανασχηματισμού της κυβέρνησης".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "σφοδρή ανησυχία προκαλούν στην κυβέρνηση οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις που δείχνουν ότι παγιώνεται το μεγάλο ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών. Η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, και ο λαός ζητεί άμεσα ανασχηματισμό, αναστροφή του πολιτικού κλίματος και υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών".

    [10] Πρόεδρος ΚΕΔΚΕ

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υπογραμμίζει ότι "με "ανοιχτές" καταγγελίες η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άννα Νανοπούλου, απηύθυνε βαρύ κατηγορώ προς τον Δήμαρχο της πόλης και πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Πάρη Κουκουλόπουλο, για κακοδιαχείριση στη "Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας" (Ζ.Ε.Π.). Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη αποτυχημένη προσπάθεια για πλειοδοτικό διαγωνισμό, για τα πρώτα 15 οικόπεδα, από τα οποία ένα μόνον αγοράστηκε από ιδιώτη".

    [11] Τράπεζες-Καταναλωτικά δάνεια

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "το ράλι κερδοφορίας που επιτυγχάνουν οι τράπεζες (το 2005 έφτασε το 15%) δεν έχει μεταφραστεί σε ανάλογα φορολογικά έσοδα για το δημόσιο. Αυτό παραδέχτηκε ο υφ. Οικονομίας Πέτρος Δούκας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη, ο οποίος υπολόγισε ότι το φορολογικό μπόνους στις τράπεζες είναι τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ".

    ΤΑ ΝΕΑ σημειώνουν ότι "έφοδο... στις τράπεζες για εορτοδάνεια κάνουν τις τελευταίες εβδομάδες οι Έλληνες, παρά το γεγονός ότι ήδη χιλιάδες νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα και ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέα αύξηση των επιτοκίων. Κάθε ημέρα περισσότεροι από 5.000 καταθέτουν αιτήσεις στο τραπεζικό γκισέ για νέα εορτοδάνεια, πιστωτικές κάρτες, προσωπικά και καταναλωτικά δάνεια. Πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός δεν ξεπερνούσε τις 4.000. Μάλιστα τραπεζικά στελέχη κάνουν λόγο για αύξηση τουλάχιστον 25% στα προσωπικά δάνεια τις τελευταίες εβδομάδες, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες".

    [12] Ασφαλιστικά ταμεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σχολιάζει ότι "αυξήθηκε ο αριθμός των συνταξιούχων σε σχέση με τους ασφαλισμένους, ενώ η αύξηση των εσόδων των Ασφαλιστικών Οργανισμών αποδίδεται στις εισφορές των ασφαλισμένων και στον κοινωνικό πόρο, καθώς και στα έσοδα από την περιουσία των Ταμείων. Το βάρος της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού σηκώνουν, για μία ακόμη φορά, εργαζόμενοι και εργοδότες, αλλά και το κοινωνικό σύνολο μέσω του κοινωνικού πόρου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "σε βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος έχουν μετατραπεί οι δυσμενείς οικονομικές και δημογραφικές εξελίξεις, ενώ η αφανής "μαύρη τρύπα" των ασφαλιστικών ταμείων αγγίζει τα 8 δισ. ευρώ!... Η κατάσταση των ταμείων επιδεινώνεται παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός εμφανίζεται πλεονασματικός".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 13 December 2005 - 22:39:44 UTC