Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-12-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/12/2005
  • [02] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [03] Δημόσιο- ωράριο λειτουργίας
  • [04] Κυβέρνηση
  • [05] Καταγγελίες - BBC- Απαγωγές
  • [06] Παιδεία - Αλλαγές
  • [07] Οργανωμένο έγκλημα
  • [08] ΟΛΠ-δικαστική απόφαση για μισθούς
  • [09] ΚΕΔΚΕ - Δ΄ΚΠΣ
  • [10] Προσλήψεις
  • [11] AIDS

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/12/2005

    Η σημερινή πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που αντιδρούν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, η αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, η καταγγελία για απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις αλλοδαπών στη χώρα μας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις 1.818 στο δημόσιο τομέα. Όλες οι νέες θέσεις που αφορούν στις προκηρύξεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Το AIDS μεγάλη απειλή για τους Έλληνες. Αυξήθηκαν κατά 27% τα κρούσματα.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Χριστούγεννα σε αναμμένα κάρβουνα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν: Άλλο ο Καραμανλής κι άλλο οι υπουργοί του.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πτυχίο σε 6 χρόνια ή τίποτα. Προθεσμία - σοκ για την ολοκλήρωση των σπουδών στα ΑΕΙ.

    Η ΑΥΓΗ: Όλοι απεργούμε σήμερα! Στη 1μμ η συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως. Μαζί οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στον αέρα ο νόμος για τους μισθούς των νεοπροσλαμβανομένων στις ΔΕΚΟ. Μετά από προσφυγή των εργαζομένων στον ΟΛΠ, η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι παλαιοί και νέοι έχουν τα ίδια δικαιώματα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Απεργία- μήνυμα για τη λιτότητα και τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ. Νεκρώνει σήμερα και αύριο η χώρα λόγω των κινητοποιήσεων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ανασύνταξη και πρωτοβουλίες. Οι επόμενες κινήσεις του Κώστα Καραμανλή.

    ΕΘΝΟΣ: Κουβάρι με πράκτορες και ...υπουργούς. Μπαλάκι οι ευθύνες για τη δράση ξένων υπηρεσιών στη χώρα μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σήμερα και αύριο δουλεύουν μόνο...τα ρολόγια και τα κομπολόγια γι αυτό: Περπάτα να προλάβουμε το τραμ το τελευταίο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι αλλαγές στο ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο Ευρωπαϊκό ωράριο από τον Ιούλιο. Παυλόπουλος: Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μέχρι τις 16.30.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αγγλο-θρίλερ με 28 απαγωγές. Το "ξέχασαν" επί 5μηνο, αλλά το ξεφώνισε το BBC.

    ΕΣΤΙΑ: Επανάστασις με το ωράριο. Εξορθολογίζεται η λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

    ESPRESSO: Δρακάκης προς Μαστοράκη: "Άμα σε δω θα σε φτύσω".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιτικό θέμα οι απαγωγές Πακιστανών. Ενημέρωση Βουλής για τη δράση ξένων πρακτόρων στην Ελλάδα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Πυρετός" απεργιών σήμερα και αύριο. Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μετωπική για λιτότητα, ακρίβεια, ΔΕΚΟ. Θερμό χειμώνα προαναγγέλλουν τα συνδικάτα.

    Η ΝΙΚΗ: Δυναμική απάντηση. Κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

    PRESS time: Πουλούσαν ερωτική συντροφιά με μηνύματα SMS-παγίδες. Τεράστια απάτη με τζίρο πάνω από 1 δισ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΑΠΕΡΓΙΑ. STOP στην αντιλαϊκή πολιτική.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Τι προτείνει η ΚΕΔΚΕ για το Δ' ΚΠΣ. Αναλυτικές και ολοκληρωμένες παραινέσεις για τη στρατηγική η οποία θα πρέπει να υιοθετηθεί.

    TRAFFIC NEWS: Ηφαίστειο ο Λιάτσος με τον Μαστοράκη. Αγωγές ετοιμάζει ο δημοσιογράφος κατά του Νίκου.

    Η ΧΩΡΑ: Κώστα, άλλαξες. Τι δείχνουν δημοσκοπήσεις MRB-GPO-METRON. Το 52,7% έχει χειρότερη γνώμη από αυτήν του 2004 για τον Καραμανλή.

    City Press: Μεγάλη απεργία κατά των αλλαγών στις ΔΕΚΟ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οργιάζει το παρεμπόριο. Λαθρεμπόριο και προϊόντα- "μαϊμού" πνίγουν την αγορά.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ακριβό σπορ ο χειμερινός τουρισμός. Εξαιτίας της έλλειψης κοινής στρατηγικής από τα χιονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χαμός στις Εφορίες της Θεσσαλονίκης. Από το "ζήλο" ελεγκτών στην Αθήνα.

    [02] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "μετωπική αντιπαράθεση διαρκείας με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική σηματοδοτεί η σημερινή απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε ολόκληρη τη χώρα, που θα συνεχισθεί αύριο στις ΔΕΚΟ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη νέα περίοδο λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, που εγγράφεται στον προϋπολογισμό. Επίσης αντιδρούν στην επιλογή της κυβέρνησης να φέρει σε αντίθεση τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Στη Βουλή η κυβέρνηση προχωρεί άρον-άρον στην ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ".

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "η Ελλάδα σήμερα θα παραλύσει. Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων αλλά και η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής προκαλούν κραδασμούς στην κυβέρνηση, η οποία δέχεται πιέσεις από τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ για τροποποίηση του επίμαχου άρθρου 14 που καταργεί τις συμβάσεις στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι μαζικά, αποφασιστικά, κατεβαίνουν σήμερα στην πανελλαδική πανεργατική απεργία οι εργάτες και οι εργάτριες της χώρας, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι νέοι εργαζόμενοι. Γυρίζουν την πλάτη στις δημαγωγίες του ΠΑΣΟΚ και τον υπονομευτικό ρόλο των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Συγκρούονται με την εργοδοσία και τα τσιράκια της".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μετωπική κυβέρνησης και εργατικών συνδικάτων προκαλεί η σκληρή λιτότητα, η ακρίβεια και το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ. Όπως παραδέχονται κυβερνητικά στελέχη, η σημερινή εικοσιτετράωρη απεργία, την οποία είχε προκηρύξει η ΓΣΕΕ με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική σκληρής λιτότητας στην Οικονομία, έχει μετατραπεί για την κυβέρνηση στο πρώτο -και το σοβαρότερο- τεστ αντοχής στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται να αποσύρει το επίμαχο άρθρο 14 στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "48ωρος απεργιακός πυρετός έχει πιάσει όλη τη χώρα. Έτσι, σήμερα και αύριο δουλεύουν μόνο... τα ρολόγια και τα κομπολόγια και όπως λέει και το παλιό άσμα επειδή δεν λειτουργεί κανένα συγκοινωνιακό μέσο περπάτα να προλάβουμε το τραμ το τελευταίο".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "με απεργιακή "καταιγίδα" απαντούν σήμερα και αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ. Μεγάλη αναμένεται να είναι η ταλαιπωρία των πολιτών, λόγω της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αναλυτικά σήμερα πραγματοποιείται η εικοσιτετράωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "στους δρόμους κατεβαίνουν και σήμερα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και εργατοϋπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα και του ιδιωτικού, διαμαρτυρόμενοι για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική".

    Η City Press υπογραμμίζει ότι "το ξεκίνημα ενός θερμού δεκαήμερου με επίκεντρο την οικονομία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ στην Ολομέλεια".

    [03] Δημόσιο- ωράριο λειτουργίας

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι " τομή στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών αποτελεί η αλλαγή του ωραρίου, ώστε αυτό να συμπίπτει με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την απόφαση, το ωράριο ενοχοποιείται. Καταργείται ο διαχωρισμός μεταξύ χειμερινού και θερινού και κυρίως μετατοπίζεται προς τα πίσω κατά μία περίπου ώρα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "ευρωπαϊκό ωράριο αποκτά το Ελληνικό Δημόσιο από την 1η Ιουλίου 2006. θα εφαρμόζεται μόνο στο στενό δημόσιο τομέα, δηλαδή υπουργεία, δήμους, νομαρχίες, περιφέρειες και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Οι νέες ώρες λειτουργίας του Δημοσίου που θα κληθούν να επιλέξουν οι εργαζόμενοι θα είναι από τις 8.30 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα ή από τις 9 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα".

    [04] Κυβέρνηση

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "η ΝΔ είναι ο διαμορφωτής των εξελίξεων, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί εναλλακτική και αξιόπιστη λύση" , δηλώνουν στελέχη της κυβέρνησης σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το σημαντικότερο στοιχείο που καθιστά αισιόδοξα τα κυβερνητικά στελέχη για τη συνέχεια, είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κεφαλαιοποιεί τη φθορά της κυβέρνησης και φθείρεται ...περισσότερο από την κυβέρνηση. "Το παιχνίδι βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού", προσθέτουν τα ίδια στελέχη...".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "Χριστούγεννα σε "αναμμένα κάρβουνα" θα κάνουν τα μέλη της κυβερνώσας παράταξης. Οι δημοσκοπήσεις που προηγήθηκαν - κατά πληροφορίες όμως και αυτές που έπονται- δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι πολίτες διαχωρίζουν πλέον τον πρωθυπουργό από τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης. Το αίτημα για αλλαγές σε συγκεκριμένα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου έχει λάβει σχεδόν καθολική μορφή και εκφράζεται από βουλευτές όλων των περιφερειών. Στο σοβαρότερο πρόβλημα για την εικόνα της κυβέρνησης έχουν εξελιχθεί οι υπουργοί της, όπως αποτυπώνεται και στην τελευταία έρευνα της GPO".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "και είναι απαραίτητο να γίνουν άμεσα κινήσεις αν λάβουμε υπόψη τις αναγωγές που γίνονται από τους δημοσκόπους, σύμφωνα με τις οποίες τους επόμενους μήνες θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση σε τέτοιο βαθμό που τον Μάρτιο του 2006 υπάρχει περίπτωση να έχουν επηρεαστεί και οι δείκτες που σήμερα δείχνουν να έχουν μεταβληθεί ανεπαίσθητα".

    [05] Καταγγελίες - BBC- Απαγωγές

    Η ESPRESSO υποστηρίζει ότι "σάλος έχει δημιουργηθεί με την αποκάλυψη του BBC , σύμφωνα με την οποία τον περασμένο Ιούλιο, λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, έγινε "απαγωγή" 28 Πακιστανών στη χώρα μας, οι οποίοι προσήχθησαν και ανακρίθηκαν από αγγλόφωνα άτομα".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "σε θρίλερ με πολλά κενά, βαριές σκιές για τον ρόλο του κρατικού - κυβερνητικού μηχανισμού και καρφώματα υπουργών εξελίσσεται η υπόθεση με την απαγωγή και την υποβολή σε ανάκριση επτά Πακιστανών- μεταναστών στην Ελλάδα, τον περασμένο Ιούλιο στην Αθήνα. Η κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος δήλωσε άγνοια, ενώ προς στιγμήν επιχείρησε να αμφισβητήσει ακόμη και την ύπαρξη επίσημης καταγγελίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "ξεχασμένη ανάμεσα σε Εισαγγελέα και Αστυνομία έμεινε για 5 μήνες η μήνυση για μαζικές απαγωγές Πακιστανών από "άγνωστη" υπηρεσία. Την ύποπτη σιωπή των υπευθύνων τάραξε το BBC που μιλά για ανάμιξη Βρετανών πρακτόρων. Και ω του θαύματος, η δικογραφία έφθασε χθες στην ΕΛΑΣ. Άγνοια δηλώνουν οι ελληνικές Αρχές, για ανοησία κάνει λόγο η αγγλική κυβέρνηση, σε σύγχυση ο Γ. Βουλγαράκης".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "πλήθος ερωτημάτων ως προς τους χειρισμούς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εγείρει η καταγγελία ότι 28 Πακιστανοί, κάτοικοι Αθηνών, Οινοφύτων και Ιωαννίνων, απήχθησαν και ανακρίθηκαν παράνομα τον περασμένο Ιούλιο, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο. Συνήγορος των Πακιστανών υπέβαλε χθες αναφορά στην πρόεδρο της Βουλής, με ερώτημα να εξετασθούν τόσο οι συνθήκες των παράνομων συλλήψεων, όσο και η καθυστέρηση στη διερεύνησή τους".

    [06] Παιδεία - Αλλαγές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "μεθαύριο Παρασκευή, συνεδριάζει για τελευταία φορά, με αυτό το αντικείμενο, η 7μελής επιτροπή του ΕΣΥΠ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ακολούθως θα συνταχθεί το πόρισμα, το οποίο περιλαμβάνει έξι θέματα και θα παραδοθεί στο υπουργείο Παιδείας. Τα σημεία - φωτιά του πορίσματος είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Α": φοίτηση 4 συν 2 ή , το πολύ, συν 3 χρόνια για τις τετραετείς σχολές και αντίστοιχη ρύθμιση για τις πενταετίες και τις εξαετίες, με μεταβατικές διατάξεις γι τους ήδη φοιτούντες. Δραστική μείωση του ποσοστού συμμετοχής των φοιτητών στην εκλογή πρυτανικών αρχών, στο 30% έναντι 80% επί των μελών ΔΕΠ, που είναι σήμερα. Φρούρηση των χώρων έξω από τα Ιδρύματα από αστυνομικές δυνάμεις. Περιστολή της εισαγωγής χωρίς εξετάσεις στα πανεπιστήμια για τους κατόχους πιστοποιητικών υγείας, καθώς και για άλλες κατηγορίες, όπως αθλητές ή ομογενείς (που δίνουν εξετάσεις οι οποίες όμως χαρακτηρίζονται "απλές") καθώς και για αλλοδαπούς. Περαιτέρω περιορισμοί στις μετεγγραφές, οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν γίνει με το νέο νόμο , "δύσκολη υπόθεση". Αξιολόγηση όλων των σχολών και τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης".

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "το να σταματήσει ένα παιδί πρόωρα το σχολείο αποδεικνύεται πως δεν κάνει μόνο κακό στη μόρφωσή του, αλλά και στο ...πορτοφόλι των γονιών του! Γιατί ο εισαγγελέας Ρεθύμνου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα . "Τσουχτερά" πρόστιμα στις οικογένειες εκείνες, που τα ανήλικα παιδιά τους δεν συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο γυμνάσιο".

    [07] Οργανωμένο έγκλημα

    Η PRESS TIME γράφει ότι "οργανωμένο κύκλωμα που εξαπατούσε χιλιάδες θύματα, κυρίως νεαρής ηλικίας, με τη μέθοδο της αποστολής ερωτικών μηνυμάτων SMS μέσω κινητών τηλεφώνων εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος".

    [08] ΟΛΠ-δικαστική απόφαση για μισθούς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "διαιτητική απόφαση-"σταθμός" που κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποτελεί η διαιτησία που δημοσιεύτηκε χθες και αφορά τους μισθούς των λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί στον ΟΛΠ πριν από χρόνια όταν λειτουργούσε ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, θα έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με τους συναδέλφους τους που έχουν προσληφθεί μετά τη μετατροπή του Οργανισμού σε Ανώνυμη Εταιρεία ή θα προσληφθούν στον μέλλον".

    [09] ΚΕΔΚΕ - Δ΄ΚΠΣ

    Η ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αναφέρει ότι "τις ενότητες που θα πρέπει να συγκροτούν το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρότεινε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που είχε ως θέμα την αξιοποίηση των κονδυλίων του Δ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Αυτές αφορούν: -Την ενίσχυση της "Επιχειρηματικότητας" σε τοπικό επίπεδο. -Την "Ελκυστικότητα των Περιφερειών της χώρας, με έργα τοπικής τεχνικής υποδομής, με τοπικές υπηρεσίες γενικού οικονομικού ενδιαφέροντος, με έργα και δράσεις προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος και πρόληψης των κινδύνων. -Την "Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού και η Προώθηση της Απασχόλησης" σε τοπικό επίπεδο".

    [10] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι "νέες θέσεις εργασίας, που ανέρχονται στις 1.818, προκηρύχθηκαν και αυτή την εβδομάδα, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ (ή και εκτός ΑΣΕΠ) και του ΟΑΕΔ. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, στην ΕΛ.ΑΣ., στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων".

    [11] AIDS

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες κινδυνεύουν όσο και οι ομοφυλόφιλοι από τον ιό του AIDS! Οι νέες μολύνσεις από τον ιό HIV του AIDS που καταγράφονται στην Ελλάδα αφορούν περίπου στο ίδιο ποσοστό μετάδοσης μέσω ομοφυλοφιλικής και ετεροφυλικής σεξουαλικής επαφής. Συγκεκριμένα, το 48% των νέων δηλώσεων για μόλυνση αφορά ομοφυλοφιλική σεξουαλική ζωή και το 45% ετεροφυλοφιλική σεξουαλική σχέση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 14 December 2005 - 17:25:49 UTC