Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-12-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/12/2005
  • [02] Σύνοδος Κορυφής
  • [03] Βύρων Πολύδωρας
  • [04] Γιώργος Παπανδρέου
  • [05] Δημοτικές- Νομαρχιακές εκλογές
  • [06] Δημοσκόπηση
  • [07] ΟΝΝΕΔ
  • [08] Αγορά ακινήτων
  • [09] Μυστικές υπηρεσίες
  • [10] ΓΣΕΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/12/2005

    Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και τα οφέλη που προκύπτουν για την Ελλάδα, είναι το βασικό θέμα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μετά την εξασφάλιση των 20,1 δισ. ευρώ στόχος η απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Δεν θα θιγεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική ως το 2013.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα μυστικά ραντεβού Καραμανλή με Σιράκ και Μέρκελ. Οι άγνωστες συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μεγάλο σκάνδαλο στο λιμάνι. Είναι έτοιμη να καταρρεύσει η στέγη από το εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νικητής ο Καραμανλής. Σημαντική επιτυχία για το μέλλον της χώρας, στις Βρυξέλλες.

    ΕΘΝΟΣ: ΟΝΝΕΔ ΑΕ: Έρευνες για το παρακύκλωμα. Σάλος μετά την αποκάλυψη για τις μπίζνες γαλάζιων παιδιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πρωθυπουργός γύρισε φορτωμένος με 20,1 δις Ευρώ, κατάφερε δε ως το 2013 και ΚΑΠ-ακωσε τις αγροτικές επιδοτήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Απειλεί ανοικτά τους δελφίνους. Ο Γ. Παπανδρέου έθεσε τα όρια στις σχέσεις του με τους πρωτοκλασάτους του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Καθαρή υπεροχή για ΝΔ - Καραμανλή. Δημοσκόπηση RASS: Επιβεβαιώνεται η πολιτική κυριαρχία παρά το δυσμενές κλίμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ακίνητα: Φωτιά το 2006. Έρχεται αδειόσημο, αυξάνεται κτηματόσημο.

    ΕΣΤΙΑ: Θεσμικό αδιέξοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έντονος προβληματισμός μετά την περιπετειώδη Σύνοδο των Βρυξελλών.

    ESPRESSO: "Θα κάνουμε τον πρώτο gay γάμο στην Ελλάδα". Δύο Έλληνες ομοφυλόφιλοι σπάνε τα ταμπού και μιλάνε για τα όνειρά τους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σούπερ κοριοί θα ακούν 3.000 τηλέφωνα. Στα χέρια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής.

    PRESS TIME: Επιτήδειοι αρπάζουν τον 13ο μισθό. Όργιο κερδοσκοπίας και ακρίβειας στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

    TRAFFIC NEWS: Τι κρύβει η νέα κόντρα του Μάκη με την Ελευθεροτυπία. Μια παλιά "πλάκα" με τον Χαρδαβέλλα. Τι λένε και οι δύο πλευρές για το επίμαχο θέμα.

    Η ΧΩΡΑ: Τα φαβορί για δήμους - νομαρχίες. Ποιοι παίρνουν και ποιοι διεκδικούν το "γαλάζιο χρίσμα".

    City Press: 8 χρόνια σταθερής χρηματοδότησης της Ελλάδας. Ελληνική και ευρωπαϊκή επιτυχία το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής των "25".

    METRO: Κρίσιμο ραντεβού. Ξεκινούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα σχολεία της... οργής. Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες κρούσματα παραβατικότητας από μαθητές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Προκλητικές αυξήσεις στα ακίνητα. Φτάνουν μέχρι και το 5% σε μία εβδομάδα.

    [02] Σύνοδος Κορυφής

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "κατά γενική ομολογία μεγάλη χαρακτήρισαν τη νίκη Καραμανλή στην Σύνοδο της ΕΕ για τον προϋπολογισμό αν αναλογισθεί κανείς τι κλίμα επικρατούσε. ΚΑΠ-ΑΚΩΣΕ ως το 2013 τις αγροτικές επιδοτήσεις και πήρε και 20 δις Ευρώ μετρητό".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "μετά την περιπετειώδη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση επικρατεί έντονος προβληματισμός για την όλη διαδικασία λήψεως των κοινοτικών αποφάσεων. Παρά το γεγονός ότι τελικώς απεφεύχθη το ναυάγιο και επήλθε συμβιβασμός για τον Προϋπολογισμό 2007-2013, όλοι αντιλαμβάνονται ότι το σημερινό καθεστώς πρέπει να αλλάξη".

    Η PRESS TIME εκτιμά ότι "μάλλον κερδισμένη βγαίνει η Ελλάδα από τη συμφωνία των "25" για τον προϋπολογισμό της ΕΕ 2007-2013, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα περιορίσει στο ελάχιστο την απώλεια πόρων, θα αξιοποιήσει τα κονδύλια για παραγωγικά προγράμματα, ιδιαιτέρως στην περιφέρεια, και όχι για τον πλουτισμό "ημετέρων" με αμφιλεγόμενης σημασίας έργα".

    Η Espresso προσθέτει ότι "χαμογελαστός βγήκε από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, καθώς η Ελλάδα πέτυχε το στόχο της και εξασφάλισε κοινοτικούς πόρους 20,1 δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013. Ο Κώστας Καραμανλής τα ξημερώματα του Σαββάτου έκανε ταμείο και το ισοζύγιο βγήκε θετικό".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "μια νίκη τεράστιας σημασίας για το μέλλον της χώρας, αλλά και την συνέχεια της κυβέρνησης η οποία διαμορφώνει προς το πολύ καλύτερο για αυτήν τους πολιτικούς όρους αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση, πέτυχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στις Βρυξέλλες, και για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας, δεν έχει παρά να ανατρέξει στις αμήχανες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως στην δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι "διαψεύδοντας τις "Κασσάνδρες" που ήθελαν τη χώρα μας να χάνει έναν σημαντικό αριθμό κοινοτικών κονδυλίων από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή επέστρεψε από τις Βρυξέλλες έχοντας διασφαλίσει και το τελευταίο ευρώ για τις ανάγκες της χώρας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "την κοινή στάση Ελλάδας και Γαλλίας στο ζήτημα της αγροτικής πολιτικής συμφώνησαν στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους οι κύριοι Καραμανλής και Σιράκ, ενώ με τη Γερμανίδα καγκελάριο συζήτησαν την κατανομή των πόρων στις περιφέρειες".

    Η City Press τονίζει ότι "ελληνική και ευρωπαϊκή επιτυχία το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής των "25". Η κυβέρνηση εξασφάλισε πάνω από 20 δισ. ευρώ για το Δ' ΚΠΣ και παράταση ενός ακόμη χρόνου (2+1) για την απορρόφηση των κονδυλίων. Οι αγροτικές επιδοτήσεις δεν θίγονται μέχρι το 2013, περνάνε όμως από τα προϊόντα στους παραγωγούς".

    [03] Βύρων Πολύδωρας

    Η Traffic News αναφέρει ότι "η "Πολιτική Ανάπτυξη στην Ελλάδα", το τριακοστό πρώτο βιβλίο του Βύρωνα Πολύδωρα, είναι πλέον γεγονός. Ο Βύρων Πολύδωρας κάνει τις δικές του αναφορές στο θέμα των Ιμίων χαρακτηρίζοντάς το ως τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία μετά τον "Αττίλα", ενώ αναφέρει ότι η κυβέρνηση Τζαννετάκη ήταν αποτέλεσμα της πείρας και της σοφίας των Μητσοτάκη και Φλωράκη".

    [04] Γιώργος Παπανδρέου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "σαφές μήνυμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, αλλά και σε όσους τον αμφισβητούν έστειλε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου".

    [05] Δημοτικές- Νομαρχιακές εκλογές

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "στην τελική ευθεία Μαξίμου και Ρηγίλλης για την επιλογή υποψηφίων εν όψει δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Ήδη έχουν παραγγελθεί οι πρώτες δημοσκοπήσεις και στις αρχές του νέου έτους αναμένονται τα εσωκομματικά δημοψηφίσματα".

    [06] Δημοσκόπηση

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ με 2,1 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου και εντυπωσιακή υπεροχή του Κ. Καραμανλή έναντι του Γ. Παπανδρέου καταγράφει δημοσκόπηση της RASS για λογαριασμό του "Ε.Τ." ".

    [07] ΟΝΝΕΔ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "πολιτικές αναταράξεις από δημοσίευμα του "Εθνους της Κυριακής" για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στελεχών της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, που έστηναν εταιρείες και ελάμβαναν κρατικές επιχορηγήσεις".

    [08] Αγορά ακινήτων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "αλλάζει άρδην το σκηνικό στη φορολογία των ακινήτων από το 2006. Η πρώτη κατοικία γίνεται απλησίαστη, ενώ τα νεόδμητα επιβαρύνονται από τον ΦΠΑ και τα παλιά ακίνητα από τον Φόρο Αυτομάτου Υπερτιμήματος και το Τέλος Συναλλαγής".

    [09] Μυστικές υπηρεσίες

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "νέα, σούπερ... ακουστικά προμηθεύονται ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική για την παρακολούθηση σταθερών, κινητών, e-mail κ.λπ. τουλάχιστον 3.000 "στόχων". Οι μυστικές υπηρεσίες εναρμονίζονται σε αυτά που επιβάλλει ο Μεγάλος Αδελφός".

    [10] ΓΣΕΕ

    Το METRO υπογραμμίζει ότι "σε κλίμα έντασης, που έχει διαμορφωθεί τόσο από την τελευταία συνάντηση ΣΕΒ-ΓΣΕΕ και τις δηλώσεις των δύο πλευρών για τις διαθέσεις τους επί των όρων των νέων συμβάσεων εργασίας, όσο και από τις τελευταίες αλλαγές στο Εργασιακό, ανοίγει σήμερα η αυλαία των διαπραγματεύσεων για τις νέες συμβάσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 19 December 2005 - 18:20:35 UTC