Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-12-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/12/ 2005
  • [02] Τράπεζα της Ελλάδος
  • [03] Οικονομία
  • [04] Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
  • [05] ΕΕ
  • [06] ΣΕΒ
  • [07] Κοντομηνάς
  • [08] Προσλήψεις
  • [09] Δημοτικές Επιχειρήσεις
  • [10] Δημόσια Διοίκηση
  • [11] Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [12] Συνταξιούχοι
  • [13] Εταιρίες αποδελτίωσης
  • [14] Επαναστατικός Αγώνας
  • [15] Θοδωρής Ρουσόπουλος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/12/ 2005

    Τα στοιχεία της ΤτΕ για δάνεια και καταθέσεις, η οικονομία σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η δίκη της 17Ν, η άρνηση των Ευρωπαίων για νέα μέλη στην Κοινότητα σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο και ο απόηχος των προτάσεων του ΣΕΒ για τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 1.350 δημοτικές επιχειρήσεις σε εκκαθάριση. Ποια η τύχη των εργαζομένων.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Πειρατεία εφημερίδων: ανοίγει τον φάκελο ο εισαγγελέας. Κύκλοι του υπουργείου Επικρατείας παραδέχονται το δίκιο των εκδοτών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φθηνά σπίτια, οικόπεδα και επιδόματα σε οικονομικά αδύναμους. Άστεγοι και ανάπηροι θα μπορούν πλέον να παίρνουν ακίνητα από τους Δήμους στο 1/4 της αξίας τους.

    Η ΑΥΓΗ: Το Ευρωβαρόμετρο για την οικονομία: Ποδαρικό με απαισιοδοξία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έδιωξαν τον Κοντομηνά από την "Interamerican". Για να σώσουν οι Ολλανδοί την εταιρία που είχε κατακλέψει.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έγκλημα χωρίς τιμωρία. Αστείες ποινές για σοβαρά αδικήματα. Αποκαλυπτική έκθεση για όσα συμβαίνουν στη δημόσια διοίκηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 1.600 προσλήψεις σε Αγροφυλακή, Πυροσβεστική. Η κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις της.

    ΕΘΝΟΣ: Έκθεση σοκ: Κουκουλώνουν τη διαφθορά. Αποκαλυπτικά στοιχεία από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αύριο από το "Ποντίκι" θα διαβάσουμε την προκήρυξη του "Επαναστατικού Αγώνα" και θα μάθουμε γιατί οι τρομοκράτες παίζουν... τη γάτα με το "Ποντίκι".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι πιο φθηνές και ακριβές τράπεζες στην Ελλάδα. Αναλυτικά στοιχεία για το κόστος του τραπεζικού δανεισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η αλήθεια για τα επιτόκια. Τράπεζα της Ελλάδος: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δάνεια και καταθέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αρνούμαι να νομιμοποιήσω τη δίκη". Αλ. Γιωτόπουλος: Αποχωρώ από τη διαδικασία.

    ΕΣΤΙΑ: Η χαμένη οκταετία για την οικονομία. Τα στοιχεία της Eurostat για την σύγκλιση προς την ΕΕ.

    ESPRESSO: Οι Τούρκοι κόβουν τις "μάγισσες". Προκαλούν και λογοκρίνουν. Κατηγορούν τη Μάρα Μεϊμαρίδη για "προσβολή του τουρκισμού". Τι απαντά η συγγραφέας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οχι" Ευρωπαίων για νέα μέλη στην Κοινότητα καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο. Ισχυρή αντίδραση για την Τουρκία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στον "αέρα" οι συμβασιούχοι των δημοτικών επιχειρήσεων. Εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή ο νέος κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με... μισό μισθό εκβιάζουν τους πτυχιούχους. Συμπαιγνία ΣΕΒ -κυβέρνησης.

    Η ΝΙΚΗ: Πλάτες στον ΣΕΒ. Η κυβέρνηση "αβαντάρει" την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

    PRESS TIME: Νέα διάσταση στην κόντρα Λαζόπουλου - Νταλάρα. Τι θα δείτε την Πέμπτη στον Μάκη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αποκαλυπτικά στοιχεία: Συντάξεις πείνας για εκατομμύρια συνταξιούχους.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εισαγγελική παρέμβαση για την κλοπή. Ραγδαίες εξελίξεις: Ηλεκτρικό σοκ, από την αποκάλυψή μας, ότι οι εταιρίες αποδελτίωσης καρπώνονται κερδών στην πλάτη του έντυπου Τύπου, διαπέρασε πολιτικούς, εκδοτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους προκαλώντας άμεσες αντιδράσεις.

    TRAFFIC NEWS: Πολιτικός από την εντατική έκανε παιδί με τη γυναίκα του. Του πήραν σπέρμα ενώ ήταν σε κώμα.

    Η ΧΩΡΑ: Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ σε δήμους. Παράθυρο με τη μετατροπή δημοτικών επιχειρήσεων σε ΑΕ.

    City Press: Ρεκόρ απαισιοδοξίας των Ελλήνων. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, σχεδόν 2 στους 3 προβλέπουν επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης το 2006.

    METRO: Τελεσίγραφο του ΣΕΒ. Και σκληρή απάντηση από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οδηγός για τα δάνεια. Όλες οι Τράπεζες: Αναλυτικοί πίνακες για καταναλωτικά - στεγαστικά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο "σκαμνί" Pepsi και Coca για την παιδική παχυσαρκία. Σάλος στις ΗΠΑ για αναψυκτικά τύπου "cola".

    [02] Τράπεζα της Ελλάδος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "αναλυτικούς πίνακες με συγκριτικά στοιχεία για τα επιτόκια στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων και καρτών, τις προμήθειες και τα πάσης φύσεως έξοδα συναλλαγών που χρεώνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους δημοσιοποίησε χθες, μέσω της ιστοσελίδας της, η Τράπεζα της Ελλάδος, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "αναλυτικά στοιχεία για το ποιες τράπεζες είναι οι πιο φθηνές και ποιες οι πιο ακριβές, με βάση τα επιτόκιά τους σε καταναλωτική πίστη, στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και μια σειρά τραπεζικών προϊόντων, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ)".

    [03] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "η Ελλάς παραμένει στην 15η θέση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ (σε αντιστοιχία αγοραστικής δυνάμεως). Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που ανεκοίνωσε χθες η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat)".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "η ανεργία, η κακή οικονομική κατάσταση και η ακρίβεια είναι τα τρία μεγάλα προβλήματα των Ελλήνων, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο της Κομισιόν".

    Η City Press υπογραμμίζει ότι "σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο σχεδόν 2 στους 3 προβλέπουν επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης το 2006. Παγκόσμιο ρεκόρ αισιοδοξίας στη χώρα μας καταγράφει διεθνής έρευνα της ICAP-GALLUP INTERNATIONAL. Έχει διαμορφωθεί εξαιρετικά αρνητική ψυχολογία με ευθύνη των πολιτικών, των ΜΜΕ, της δημογραφικής γήρανσης και της κοινωνικής στασιμότητας".

    [04] Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "μετά την απόρριψη της ένστασης για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αποχώρησε από τη δίκη, δηλώνοντας: Αποχωρώ από τη διαδικασία και ανακαλώ την εντολή στους δικηγόρους μου, να με εκπροσωπούν σε αυτή την κατ' επίφαση δίκη".

    Η Press Time γράφει ότι "εντείνει την παρελκυστική τακτική του ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Χθες, επανήλθε με άλλη "εμπρηστική" δήλωση αποχώρησης από την ακροαματική διαδικασία και ανάκλησης της εντολής στους δικηγόρους του".

    [05] ΕΕ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "ανεπιθύμητη είναι η Τουρκία για τους πολίτες της ΕΕ παρά το ότι οι ηγέτες της Κοινότητας αποφάσισαν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα, ενώ έντονη είναι η δυσπιστία τους προς την περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ".

    [06] ΣΕΒ

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "στάση μεροληπτικής "ουδετερότητας" τηρεί η κυβέρνηση Καραμανλή έναντι της προκλητικής πρότασης που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων για κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και διαμόρφωση μισθών δύο επιπέδων για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας".

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "πτυχιούχους με μισό μισθό θέλουν οι βιομήχανοι με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Εκβιάζουν με χαμηλές αυξήσεις στους μισθούς αν δεν καταργηθούν οι κατώτατες αποδοχές σε περιοχές και κλάδους με υψηλή ανεργία".

    Η Espresso προσθέτει ότι "προβληματισμό προκαλούν στο Μαξίμου οι τελευταίες παρεμβάσεις του προέδρου του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλου και ειδικότερα οι δηλώσεις του περί κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων".

    Η METRO τονίζει ότι "λάδι στη φωτιά" έριξε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, δηλώνοντας αμετακίνητος στην πρόταση-"βόμβα" των εργοδοτών για εξαιρέσεις των νεοπροσλαμβανόμενων, ανά περιοχή και ανά κλάδο, από τη Γενική Συλλογική Σύμβαση, πυροδοτώντας το ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει με τη ΓΣΕΕ".

    [07] Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ο Κοντομηνάς εκτός "INTERAMERICAN". Μετά από σφοδρές πιέσεις των Ολλανδών της "EUREKO", του ασφαλιστικού κολοσσού που εξαγόρασε προ ετών την εταιρία του Κοντομηνά, και προκειμένου να μην χρεωθεί η πολυεθνική περαιτέρω λογιστικά και νομικά βάρη από την σωρεία των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν για τον πρόεδρο της "INTERAMERICAN", ο τελευταίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την θέση του προέδρου της ασφαλιστικής, που ο ίδιος δημιούργησε".

    [08] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "περίπου 500-600 προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και 1.000 για τη σύσταση της Αγροφυλακής, στις αρχές του νέου χρόνου, προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, κατά τη διάρκεια παρουσίασης ρυθμίσεων για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "τη μετατροπή των δημοτικών επιχειρήσεων σε Ανώνυμες Εταιρείες προανήγγειλε ο Πρ. Παυλόπουλος. Εντός του 2006 οι προκηρύξεις για 3.000 θέσεις σε Πυροσβεστική και στα τρία Όπλα των ΕΔ".

    [09] Δημοτικές Επιχειρήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "σε καθεστώς εξυγίανσης εισέρχονται οι 1.350 δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας, που είχαν μετατραπεί, στο σύνολό τους -με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ- σε θύλακες ρουσφετιού".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "στην ευχέρεια των δημάρχων επαφίεται πλέον η τύχη χιλιάδων συμβασιούχων, οι οποίοι εργάζονται σήμερα με κάθε είδους συμβάσεις σε δημοτικές επιχειρήσεις. Με τον νέο κώδικα λειτουργίας δήμων και κοινοτήτων, που εγκρίθηκε χθες από την κυβερνητική επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, οι περίπου 1.800 δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας καταργούνται ή συγχωνεύονται μέσα σε ένα χρόνο και δημιουργούνται νέες, οι οποίες θα έχουν τη μορφή ανωνύμων εταιρειών, κοινωφελών και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα".

    [10] Δημόσια Διοίκηση

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "δεν αλλάζει η κυβέρνηση το καθεστώς ατιμωρησίας των επίορκων υπαλλήλων. Ο Πρ. Παυλόπουλος απέρριψε πρόταση για να τεθούν δικαστικοί επικεφαλής στα πειθαρχικά συμβούλια".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "η πολυδιαφημισμένη επιχείρηση πάταξης της διαφθοράς στο Δημόσιο οδηγείται σε ναυάγιο. Αυτό επισημαίνει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής σε έκθεση που υπέβαλε στον υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο".

    [11] Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "πρόσωπο κοινωνικής αλληλεγγύης" αποκτά η Τοπική Αυτοδιοίκηση με το νέο Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα που ενέκρινε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή".

    [12] Συνταξιούχοι

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "άλλη μια μαχητική πορεία πραγματοποίησαν χτες στο κέντρο της Αθήνας οι συνταξιούχοι, απαιτώντας τα δίκαια αιτήματά τους και καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης".

    [13] Εταιρίες αποδελτίωσης

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ "στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης οι εταιρίες αποδελτίωσης, που κερδοσκοπούν σε βάρος του Τύπου. Ετοιμάζονται με προσφυγή όσοι ζημιώνονται καθημερινά".

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ προσθέτει ότι "εισαγγελική παρέμβαση για την κλοπή. Ραγδαίες εξελίξεις: Ηλεκτρικό σοκ, από την αποκάλυψή μας, ότι οι εταιρίες αποδελτίωσης καρπώνονται κερδών στην πλάτη του έντυπου Τύπου, διαπέρασε πολιτικούς, εκδοτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους προκαλώντας άμεσες αντιδράσεις".

    [14] Επαναστατικός Αγώνας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "τον "Επαναστατικό Αγώνα" φωτογραφίζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχετικά με την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο Σύνταγμα, αναμένοντας και τις εικόνες από τις κάμερες που υπήρχαν εκεί".

    [15] Θοδωρής Ρουσόπουλος

    Η Traffic News γράφει ότι "τι διάλογος μπορεί να είναι αυτός όταν -όπως έχει καταγγελθεί- ο κ. Ρουσόπουλος αποφεύγει συστηματικά να συναντηθεί με δημοσιογράφους, με διευθυντές ή και εκδότες του κεντροδεξιού Τύπου, περιορίζοντας τις συναντήσεις και τις συναθροίσεις του, τις κατ' ιδίαν τουλάχιστον, με όλους αυτούς που στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία θεωρούσε μέρος της βαρονίας της διαπλοκής".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 21 December 2005 - 16:24:55 UTC