Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-12-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/12/2005
  • [02] Ακίνητα-Φόροι-Αντικειμενικές αξίες
  • [03] Ανεργία-Μετεκπαίδευση
  • [04] Παιδεία
  • [05] Κυβέρνηση
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] ΙΚΑ
  • [08] Ασφαλιστικό
  • [09] Αρχεία Φόρεϊν Όφις
  • [10] Φαρσέρ-Αστυνομία
  • [11] Αυτοκίνητο-Φωτιά
  • [12] Δημοσκόπηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/12/2005

    Οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων, οι σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στον τομέα της Παιδείας, η υπόθεση των καταγγελιών Πακιστανών μεταναστών και η τοποθέτηση του κ. Πάγκαλου από τον κ. Παπανδρέου ως υπεύθυνου του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μόνο ο Κων. Καραμανλής μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από τη δικτατορία. Άνοιξαν τα Αρχεία του Φόρεϊν Όφις για το 1975.

    ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Η CIA κάρφωσε την επιχείρηση με τις συλλήψεις των Πακιστανών στην Αττική. Για να σπάσει την συνεργασία της ΕΥΠ με τους Βρετανούς.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μποναμάς του Γιώργου στον Μπένι. Τον άφησε εκτός συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στα μέσα Ιανουαρίου ανακοινώνονται οι νέες αντικειμενικές αξίες για τα εκτός σχεδίου. Αύξηση 20% έως 30% στις τιμές.

    Η ΑΥΓΗ: Η κυβέρνηση σχεδιάζει: Τριπλή μεθόδευση για τη συγκάλυψη των απαγωγών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άδειασε τον Βενιζέλο ο Γιώργος και έδιωξε τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Β. Βαλασόπουλο. Νέος κύκλος εσωστρέφειας και συγκρούσεων στο ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι κρυφές αυξήσεις από τις νέες αντικειμενικές αξίες. Ακίνητα: Οι αριθμοί (και τα ποσά) πίσω από τις ανακοινώσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χρονιά αλλαγών για την Παιδεία. "Κλειδώνουν" οι μεταρρυθμίσεις στα Πανεπιστήμια.

    ΕΘΝΟΣ: Υπό διωγμόν η ακίνητη περιουσία. 6 κεραμίδες για μικρούς, μεγάλους και "υποψήφιους" ιδιοκτήτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τριήμερο πράσινης τσόχας και χαρτοπαιξίας για το τελευταίο χωριό ως την Αθήνα αλλά να ξέρετε: Όποιος τραβάει από... ανεργία, εφορία, αντικειμενικές αξίες 31 καίγεται.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ψαλίδι" στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι έντεκα μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό κατά το 2006.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι αλλαγές στους φόρους για πρώτη κατοικία. Ένθετο 8 σελίδων με τις νέες τιμές σε Θεσσαλονίκη, Δυτική Αττική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αλυσίδα αυξήσεων με τις νέες τιμές ακινήτων. 8 σελίδες: οι αντικειμενικές σε Δυτ. Αττική-Θεσσαλονίκη.

    ΕΣΤΙΑ: Να καταργηθή ο περιβόητος ΦΜΑΠ μετά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

    ESPRESSO: Η χρονιά του Νίκου. Ο Χατζηνικολάου κέρδισε το δυσκολότερο στοίχημα της καριέρας του. Τα αστέρια της TV που έλαμψαν το 2005.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δεύτερο πτυχίο για μια σίγουρη θέση δασκάλου. Απόφοιτοι σχολών "ανεργίας" σπουδάζουν εκ νέου στα Παιδαγωγικά Τμήματα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ιδιωτικά ΑΕΙ στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου.

    ΤΑ ΝΕΑ: 3+1 φοροπαγίδες με τις νέες τιμές. Αλαλούμ διαρκείας στα ακίνητα.

    Η ΝΙΚΗ: Φτώχεια στην Παιδεία. "Ψαλίδι" στις κρατικές επιδοτήσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ κατά 35%.

    PRESS TIME: "Έπαιξα κι έχασα 1 δισ. στο καζίνο". Ο επιχειρηματίας Ε. Ελευθερίου εξομολογείται για το μεγάλο πάθος που τον οδήγησε στην καταστροφή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ευρωπαϊκή Ένωση: Γενικό φακέλωμα από το 1998.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Δημοσκόπηση του CHANNEL 9: Πρόσωπο της χρονιάς ο Καραμανλής.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Οι Πακιστανοί "διαλύουν" ΕΥΠ και θα κάνουν ανασχηματισμό; Και μη χειρότερα!

    TRAFFIC NEWS: Ψάχνουν με δορυφόρο τον φαρσέρ φάντασμα. Ο Big Brother της ΕΛΑΣ παρακολουθεί τα τηλέφωνα.

    Η ΧΩΡΑ: Ένσημα ΙΚΑ. Πόσα και πώς θα αναγνωρίσετε αναδρομικά. Η νέα ρύθμιση που θα ισχύσει έως το 2008.

    City Press: Πολιτικές αλλαγές φέρνει το 2006. Κυβερνητικός ανασχηματισμός με κυρίαρχη την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη.

    METRO: Οι προκλήσεις του 2006. "Βαριά" η ατζέντα της νέας χρονιάς για την κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δρόμο-δρόμο οι αντικειμενικές αξίες. Αναλυτικοί πίνακες για όλο το νομό Θεσσαλονίκης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Οκτώ στους δέκα αναζητούν λύσεις στα... άστρα. Αβέβαιοι, ανασφαλείς και αγχωμένοι οι Θεσσαλονικείς ενόψει του 2006.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έρχονται ιδιωτικά ΑΕΙ. Έρευνα εισηγείται κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην Παιδεία για να σωθεί.

    [02] Ακίνητα-Φόροι-Αντικειμενικές αξίες

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "την επίλυση του γρίφου που δημιουργείται με την απαλλαγή από τον ΦΠΑ της πρώτης κατοικίας θα επιδιώξει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς εντοπίζεται πρόβλημα με τη συγκεκριμένη διάταξη του νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίλυση του προβλήματος θα γίνει με υπουργικές αποφάσεις και με εγκυκλίους που θα εκδοθούν σύντομα, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου από την 1-1-200".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "διαστάσεις "κεφαλικού φόρου" παίρνει το φοροκυνηγητό στα ακίνητα, καθώς η πλειονότητα των Ελλήνων είναι ιδιοκτήτες μικρής ή μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Οι νέες αντικειμενικές αξίες φέρνουν τα... κάτω-πάνω στην απόκτηση πρώτης κατοικίας, στα ενοίκια και στις μεταβιβάσεις ακινήτων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "αλυσιδωτές επιβαρύνσεις σε λογαριασμούς ΔΕΗ, έξοδα μεταβίβασης, φόρο εισοδήματος από ιδιοκατοίκηση και ενοίκια, καθώς και σε φόρο κληρονομιών και γονικών παροχών προκαλούν οι αυξημένες αντικειμενικές αξίες από 1/1/2006. Κίνδυνος να εγκλωβιστούν στον ΦΜΑΠ 150.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που σήμερα δεν είναι υπόχρεοι".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις στην αγορά πρώτης κατοικίας προκύπτουν από το συνδυασμοί των αλλαγών στη φορολογία ακινήτων που επιφέρει ο νέος νόμος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και των αυξήσεων των αντικειμενικών αξιών που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2006".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "σε κρυφές αυξήσεις αντικειμενικών αξιών σε κεντρικές οδούς δεκάδων περιοχών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης με τη διάσπαση ορισμένων ζωνών και τη "μεταφορά" ακινήτων σε γειτονικές, ακριβότερες ζώνες, αλλά και σε ιλιγγιώδεις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των καταστημάτων μέσω των συντελεστών εμπορικότητας, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "τρεις συν μία φοροπαγίδες κρύβουν οι αυξήσεις-φωτιά των αντικειμενικών τιμών, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζεται το αλαλούμ με την ανακοίνωση των αντικειμενικών τιμών σε... δόσεις. Η αύξηση των αντικειμενικών τιμών και των εξόδων μεταβιβάσεων ακινήτων (συμβολαιογραφικά κλπ) που συνεπάγεται εξανεμίζει το όποιο όφελος από την αναπροσαρμογή των αφορολόγητων ορίων σε κληρονομιές και γονικές παροχές".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ο περιβόητος ΦΜΑΠ) είναι απαράδεκτος και πρέπει να καταργηθή. Τώρα που αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, η κατάργησίς του καθίσταται επιτακτική".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "ο νέος Χρόνος δεν θα είναι τόσο ευχάριστος για τους περισσότερους. Μας περιμένει το ραντεβού,όχι με την Ιστορία αλλά με την Εφορία. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων".

    [03] Ανεργία-Μετεκπαίδευση

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "για μια θέση δασκάλου στα δημόσια σχολεία διαγκωνίζονται πτυχιούχοι άλλων επιστημών, όπως φιλόλογοι, θεολόγοι, γεωλόγοι κά. Ο φόβος της ανεργίας οδηγεί όλο και περισσότερους αποφοίτους ΑΕΙ να λαμβάνουν μέρος στις κατατακτήριες εξετάσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων".

    Υπόθεση καταγγελιών Πακιστανών μεταναστών

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ τονίζει ότι "το κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα κάρφωσε την επιχείρηση με τους πακιστανούς σε μια προσπάθεια να τορπιλίσει τη συνεργασία της ΕΥΠ με τους Βρετανούς που σφυρηλατήθηκε στη διάρκεια των κοινών και αποτελεσματικών ερευνών για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "επισήμως η κυβέρνηση σιωπά για τις αποκαλύψεις ότι, με έγκριση του πρωθυπουργού, στελέχη της ΕΥΠ, παρουσία Βρετανού πράκτορα, διενήργησαν τις απαγωγές Πακιστανών στη χώρα μας το καλοκαίρι. Ανεπισήμως, όμως, ενεργοποιείται "υπηρεσιακό παρασκήνιο", με στόχο να αποθαρρυνθούν να καταθέσουν στον εισαγγελέα τα θύματα ενώ οι φερόμενοι ως δράστες ζητούν άδεια από τον προϊστάμενο της ΕΥΠ για να διαβούν το κατώφλι της Δικαιοσύνης, δηλαδή εμμέσως πιέζουν ώστε να... εμποδιστούν να καταθέσουν".

    Η εφημερίδα ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ γράφει ότι "στην ουσία το Μαξίμου δεν αρνείται ότι έγιναν ανακρίσεις Πακιστανών, ωστόσο, για να προφυλάξει τον πρωθυπουργό, αφήνει να εννοηθεί ότι οι χειρισμοί ήταν του κ. Βουλγαράκη που είχε στο πρώτο στάδιο και τις συνεννοήσεις με τους Βρετανούς. Οι τελευταίοι, επίσης, είναι εκνευρισμένοι, τουλάχιστον με τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της Αθήνας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "χρόνια πριν από το χτύπημα στους "δίδυμους πύργους" της Νέας Υόρκης, η ΕΕ είχε αποφασίσει και προχωρήσει σε σειρά αντιδραστικών μέτρων, που καταπατούν τα στοιχειώδη συλλογικά και ατομικά δημοκρατικά δικαιώματα".

    [04] Παιδεία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "στις βασικές αλλαγές εντός του 2006 η κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία μη κυβερνητικών πανεπιστημίων, την εισαγωγή δύο κύκλων σπουδών, αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των πανεπιστημιακών δασκάλων και στον τρόπο εξέλιξής τους".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "σε ζήτημα προτεραιότητας αναδεικνύεται για την κυβέρνηση η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, στα πλαίσια της συνταγματικής αναθεώρησης. Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προβλέπεται η ίδρυση μη κρατικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία και θα προταθεί από το κυβερνών κόμμα στην αναθεώρηση του Συντάγματος - θέμα στο οποίο αναμένεται να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δεδομένη την θετική γνώμη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με την κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στα ΑΕΙ".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "την ίδια ώρα που ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης εγείρει το ζήτημα της ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων, η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί σε αδιέξοδο τα υφιστάμενα κρατικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς επιχειρεί να κάνει... οικονομία στις κρατικές δαπάνες περικόπτοντας κατά 35% τις επιχορηγήσεις προς αυτά τα Ιδρύματα".

    [05] Κυβέρνηση

    Η METRO γράφει ότι "χρονιά προκλήσεων, σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, θα είναι για την κυβέρνηση Καραμανλή το 2006. Η οικονομία παραμένει και το νέο έτος η μεγαλύτερη των προκλήσεων, με μεγάλο στοίχημα τη μείωση των ελλειμμάτων, τη διατήρηση της ανάπτυξης, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις".

    Η City Press αναφέρει ότι "παρ΄ότι οι πληροφορίες για το ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης και του χρόνου διεξαγωγής του παραμένουν ασαφείς και, ενίοτε, αλληλοσυγκρουόμενες, η συζήτηση εντός της κυβέρνησης για το θέμα παραμένει 'στην πρώτη γραμμή', έστω κι αν όλα τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι το θέμα δεν τα απασχολεί".

    [06] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "σαφές χτύπημα στον πολιτογραφημένο ως κορυφαίο εσωκομματικό του αντίπαλο Ευάγγελο Βενιζέλο επεχείρησε να επιφέρει αργά χθες το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν τον τοποθέτησε επικεφαλής της κομματικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με τις διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος παρότι διαθέτει την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "με μία απόφαση 'εξπρές' ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αφήνει τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο εκτός των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το σίριαλ των σχέσεων των δύο ανδρών, ως φαίνεται, δεν σταμάτησε στο 'κόψιμο' του συνταγματολόγου κ. Βενιζέλου από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό".

    Η Espresso υποστηρίζει ότι " 'φωτιές' έχουν ανάψει στο ΠΑΣΟΚ χρονιάρες μέρες οι επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Οι κόντρες στο εσωκομματικό σκηνικό δίνουν και παίρνουν είτε αυτές αφορούν βουλευτές με μέλη της εκλογικής επιτροπής είτε υποψηφίους με τον Αλέκο Παπαδόπουλο και τους τοπικούς βουλευτές".

    [07] ΙΚΑ

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "λύση ανάσα για τους εργαζομένους που υπάγονται σε φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης του ΙΚΑ. Ο οργανισμός παρέχει πλέον το δικαίωμα αναδρομικής αναγνώρισης ενσήμων με μεταβατική ισχύ έως το 2008. Προτεραιότητα στο Ταμείο όπου ο ασφαλισμένος έχει τον περισσότερο χρόνο ασφάλισης κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης".

    [08] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι " 'χρονιά του Ασφαλιστικού' αναμένεται ότι θα είναι το 2006. Κυβέρνηση και συνδικάτα -ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία- αναγνωρίζουν την επιτακτική ανάγκη αναμόρφωσης του Ασφαλιστικού, ενώ τα προερχόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς μηνύματα, μόνο ενθαρρυντικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς στο στόχαστρο μπαίνουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και η πλειονότητα των ευεργετικών ασφαλιστικών διατάξεων".

    [09] Αρχεία Φόρεϊν Όφις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "τις άγνωστες πτυχές της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα ένα χρόνο μετά την πτώση της δικτατορίας, "φωτίζουν" τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Όφις για τι 1975, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα. Όπως προκύπτει από τα κείμενα που αποδεσμεύτηκαν, οι Βρετανοί θεωρούσαν ότι μόνο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν σε θέση να βγάλει την Ελλάδα από τη δικτατορία. Μάλιστα, κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η πολιτική ήταν η ζωή του και έδειχνε αποφασισμένος να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο το οποίο είχε κληρονομήσει".

    [10] Φαρσέρ-Αστυνομία

    Η Traffic News αναφέρει ότι "σε πόλεμο νεύρων για τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας εξελίσσεται το θέμα με τις συνεχιζόμενες φάρσες για τοποθέτηση βομβών στην Αθήνα. Ο φαρσέρ-φάντασμα έχει 'στρατολογήσει' όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να τον εντοπίσουν, ενώ και μετά τις χθεσινές εξελίξεις με την έκρηξη αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας και τη συνέχεια των σίριαλ των φαρσών, έχει μετατραπεί σε 'αστακό' η ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και όχι μόνο".

    [11] Αυτοκίνητο-Φωτιά

    Η Press Time αναφέρει ότι "ο χωρισμός από τη σύζυγο του και το γεγονός πως δεν έβλεπε συχνά τα παιδιά του θόλωσαν το μυαλό του. Οι προσπάθειες για επανασύνδεση έπεσαν όλες στο κενό. Προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ίσως την τελευταία στιγμή το μετάνιωσε και εγκατέλειψε το φλεγόμενο αυτοκίνητό του μπροστά στην πόρτα του κτιρίου της Ακαδημίας Αθηνών, χθες τα ξημερώματα".

    [12] Δημοσκόπηση

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τονίζει ότι "σε μιαν ακόμα αναμέτρηση, μέσω δημοσκόπησης, ο Πρωθυπουργός της χώρας καταγράφει πολιτικά μια σημαντική πρωτιά, καθώς απομένουν δύο 24ωρα για να τελειώσει η χρονιά του 2005. Στην έρευνα της εταιρίας ALCO, που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Channel 9 ο Κώστας Καραμανλής προηγείται στο ερώτημα "ποιο θεωρείτε πως είναι το πολιτικό πρόσωπο της χρονιάς που φεύγει" με ποσοστό 30,2%, με τον Γιώργο Παπανδρέου ν' ακολουθεί στη δεύτερη θέση μ' ένα ποσοστό της τάξης του 22,9%. Ο πρωθυπουργός αποτελεί κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο της χρονιάς που φεύγει για το 70,4% των ερωτηθέντων, οι οποίοι δηλώνουν πως στις εκλογές του 2004 ψήφισαν τη Ν.Δ., ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου λαμβάνει μόνον 49% όταν το ερώτημα επιμερίζεται στο τμήμα εκείνο του δείγματος που δήλωσε ότι στις προηγούμενες εθνικές εκλογές ψήφισαν ΠΑΣΟΚ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 30 December 2005 - 22:31:24 UTC