Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/1/2006
  • [02] ΔΕΚΟ
  • [03] Συνταγματική Αναθεώρηση
  • [04] Κωσταντίνα Μπουρμπούλια
  • [05] ΕΛ.ΑΣ.
  • [06] EUROSTAT
  • [07] Οικονομία
  • [08] Χριστίνα Βαληνάκη
  • [09] Υγεία
  • [10] Γρίπη των πτηνών
  • [11] ΚΚΕ
  • [12] Ζεύγος Αγγελοπούλου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/1/2006

    Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ, η αναθεώρηση του Συντάγματος και η σύλληψη της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλάζουν όλα στις ΔΕΚΟ! με τον νέο νόμο.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Παραπέμπονται η Γιάννα και ο Θόδωρος για την υπόθεση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των 538 εκατομμυρίων δολαρίων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Περίθαλψη: Τέρμα η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Ανοίγει ο δρόμος για επαναστατικές μεταβολές στην Υγεία.

    Η ΑΥΓΗ: Έλληνες, οι φτωχότεροι στην Ε.Ε. σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ για το 2003.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ασκήθηκε δίωξη για 4 κακουργήματα εναντίον της Γιάννας και του Θ. Αγγελόπουλου από τον Εισαγγελέα Εφετών Ερνέστο Ζεγκίνη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Συνταγματική αναπαλαίωση. Η αναθεώρηση του Συντάγματος προκαλεί αναταράξεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 2.055 θέσεις μονίμων στα ΚΕΠ. Ο πίνακας με την κατανομή των θέσεων ανά δήμο.

    ΕΘΝΟΣ: Νύχτα κατέθεσε η Βαληνάκη. Από την πίσω πόρτα στον ανακριτή η ωραία Χριστίνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στον... τορό των "θηραμάτων" τα λαγωνικά. Οι κυνηγοί της Αστυνομίας ξέρουν και τους υπόλοιπους αλλά περιμένουν για περισσότερα, ατράνταχτα, στοιχεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χάνει η μάνα το παιδί στο ΠΑΣΟΚ. Νέος κύκλος αντιπαραθέσεων με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συνταγματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ. Οι προτάσεις για αναθεώρηση εντείνουν τα φαινόμενα διάλυσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξεσκονίζουν Μπουρμπούλια - Κεχαγιόγλου. Πώς συνελήφθη η καταζητούμενη ανακρίτρια.

    ΕΣΤΙΑ: Η ποιότης του Κοινοβουλίου. Ορθή η πρότασις για 30 βουλευτές Επικρατείας.

    ESPRESSO: Η χλιδάτη ζωή της Μπουρμπούλια στο Παρίσι. Συνελήφθη η καταζητούμενη δικαστής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Χρονοδιάγραμμα αλλαγών στις ΔΕΚΟ. Σε τρεις φάσεις εντός του έτους οι μεταρρυθμίσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις. Νέο καθεστώς προσλήψεων, λειτουργίας - Μειώνονται οι απολαβές διοικητών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων... συνιστούν οι επιστήμονες. Ανησυχία για την επέκταση του ιού από τα αποδημητικά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σε μαύρη λίστα οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ. Οι "Κροίσοι" των 1.200 ευρώ.

    Η ΝΙΚΗ: Αποδεκατισμός επιδομάτων. Από τις ΔΕΚΟ η νέα επιδρομή της κυβέρνησης. Αντιδρούν εργαζόμενοι και αντιπολίτευση.

    PRESS time: Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια: Σπάει τη σιωπή της και βάζει φωτιά στην Αθήνα. Ποιοι επιχειρηματίες, νομικοί και πολιτικοί χάνουν τον ύπνο τους.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Η λίστα των "εννέα" ξεφουσκώνει τα σενάρια τρομο-ληστείας. Η αστυνομία "ακουμπάει" τους ληστές της τράπεζας, αλλά δεν βγάζει λαβράκι.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όλοι σήμερα στα Προπύλαια 6.30 μ.μ. "Όχι" στο αντικομουνιστικό μνημόνιο.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Πώς θα μονιμοποιηθούν 2.588 στα ΚΕΠ.

    TRAFFIC NEWS: Ποιοι χάνουν τον ύπνο τους από τη σύλληψη Μπουρμπούλια. Πώς έφτασε στα ίχνη της πρώην ανακρίτριας η Αστυνομία.

    Η ΧΩΡΑ: Φόβος στη Σοφοκλέους από τη σύλληψη Μπουρμπούλια. Πώς την έπιασε η Ιντερπόλ στο Παρίσι.

    City Press: "Βόμβα" πετρελαίου στην οικονομία.

    Μetro: Κόβουμε από παντού. Ούτε βασικές ανάγκες τους δεν καλύπτουν πολλά νοικοκυριά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Έσπασε" το πενθήμερο. Συμφωνία-βόμβα για το ωράριο των τραπεζών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Επικίνδυνες συνθήκες... διασκέδασης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη δεν πληρούν τους κανόνες πυρασφάλειας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι ΔΕΚΟ αλλάζουν. Επιτέλους, "ψαλίδι" σε μισθούς -πρόκληση!

    [02] ΔΕΚΟ

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "στις πλάτες των εργαζομένων μετατοπίζει η κυβέρνηση Καραμανλή την πολιτική αναποτελεσματικότητά της και τη διαχειριστική ανικανότητα των διορισμένων από αυτήν διοικήσεων σε επιχειρήσεις και Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "η μεταρρύθμιση στον χώρο των ΔΕΚΟ εισέρχεται σε φάση υλοποίησης με στόχο την ολοκλήρωσή της ως το τέλος του χρόνου. Το αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την άμεση εφαρμογή του νέου σχετικού με το νοικοκύρεμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "μαύρη λίστα με τους μισθούς στις ΔΕΚΟ τεχνητά διογκωμένους έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Η ΓΣΕΕ μιλά για διαπόμπευση με σκοπό ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς που ισχύει στις δημόσιες επιχειρήσεις".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ "μαχαίρι" στις αποδοχές των διοικητών. Στο 4% θα κυμαίνονται οι αυξήσεις μισθών για το προσωπικό των 29 μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο. Νέοι κανονισμοί για το προσωπικό και από κόσκινο επιδόματα και παροχές. 16 ΔΕΚΟ χρεωμένες με 12 δισ. ευρώ - με πρώτο τον ΟΣΕ με 5,6 δισ. ευρώ!

    [03] Συνταγματική Αναθεώρηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης στο ΠΑΣΟΚ έχει αναδειχθεί το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες προτάσεις του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος, είναι η περί αυξήσεως του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας. Η πρότασις θεωρείται πολύ σημαντική, διότι μπορεί να συμβάλη καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητος του Κοινοβουλίου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η μακρά συζήτηση περί τη συνταγματική αναθεώρηση που ξεκίνησε με πρόχειρες διαδικασίες έδωσε την ευκαιρία σε δύο μάλλον ξεχασμένους πολιτικούς από τα δύο μεγάλα κόμματα να επιστρέψουν στην πολιτική επικαιρότητα. Οι κκ Κ. Μητσοτάκης και Α. Τσοχατζόπουλος λοιπόν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, επιζητούν νέους ρόλους και οφίκια".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για συνταγματική αναθεώρηση λειτουργεί διαλυτικά στο ΠΑΣΟΚ. Η αδυναμία του Γ. Παπανδρέου να παρουσιάσει συγκεκριμένες θέσεις επιτείνει τη σύγχυση από τις αντικρουόμενες απόψεις".

    [04] Κωσταντίνα Μπουρμπούλια

    Η Traffic News εκτιμά ότι "μυστήριο αποτελεί η "σύλληψη" της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια! Η είδηση ότι η πρώην ανακρίτρια, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα, συνελήφθη, χθες, μετά από τόσους μήνες αναζήτησης, και μάλιστα στο Παρίσι, στην πόλη που η ίδια είχε δηλώσει ότι βρίσκεται, δημιουργεί πολλά ερωτήματα και κάνει πολλούς να χάνουν τον ύπνο τους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "η φράση του Αν. Παπαληγούρα "η σύλληψη της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια ανοίγει ένα σημαντικό κεφάλαιο για το ξερίζωμα του καρκινώματος του παραδικαστικού κυκλώματος", καταδεικνύει το βάρος που ρίχνει η κυβέρνηση στη μαρτυρία της πρώην ανακρίτριας, που συνελήφθη χθες στο Παρίσι".

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "τα κινητά τηλέφωνα, η αγάπη για την αδελφή της αλλά και η χλιδάτη ζωή που έκανε στο Παρίσι "έκαψαν" την πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "θρίλερ με τη σύλληψη της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια. Στο άκουσμα της είδησης πολλοί επιχειρηματικοί και χρηματιστηριακοί παράγοντες της Σοφοκλέους έχασαν τον ύπνο τους. Τις επόμενες ημέρες η έκδοσή της στην Ελλάδα".

    Η Press Time τονίζει ότι "η είδηση για τη χθεσινή σύλληψη της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στο Παρίσι έπεσε σαν "βόμβα" στην Αθήνα και σαν "κεραυνός" για μερικούς επιχειρηματίες, νομικούς και πολιτικούς... Η σύλληψη της φυγόδικης ανακρίτριας, η οποία όπως είναι γνωστό εμπλέκεται στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου για το περαιτέρω... ξήλωμα του σκανδάλου".

    [05] ΕΛ.ΑΣ.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "για πρώτη φορά η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί με σοβαρότητα, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, σε περιπτώσεις όπου όταν υπάρχουν αποχρώσεις - ενδείξεις για ανάμειξη της τρομοκρατίας σε ληστείες όπως εν προκειμένου με την Τράπεζα , και βρίσκεται πολύ γρήγορα στα χνάρια των ληστών - τρομοκρατών(;)".

    Σύμφωνα με το ΠΟΝΤΙΚΙ "η ληστεία στην Εθνική Τράπεζα, στη διασταύρωση Σόλωνος και Ιπποκράτους στις 12.45 το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν πέντε ένοπλοι άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό και διέφυγαν προκαλώντας ένα φοβερό πιστολίδι στο κέντρο της Αθήνας, ήταν η αφετηρία για ένα ξέφρενο μιντιακό σίριαλ με μπόλικη δόση τρομοκρατολογίας".

    [06] EUROSTAT

    H METRO ισχυρίζεται ότι "με το άγχος αποπληρωμής των οικονομικών τους υποχρεώσεων ζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, έχοντας ταυτόχρονα περιορίσει στο ελάχιστο τις δαπάνες για την απόκτηση βασικών υλικών αγαθών. Τα στοιχεία αυτά έφερε στο φως της δημοσιότητας μελέτης της Eurostat, η οποία απεικονίζει ανάγλυφα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή ελληνική οικογένεια".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "η φτώχεια, η μιζέρια και η στέρηση πλανώνται πάνω από μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γιούροστατ για το 2003, οι Έλληνες βρίσκονται στην τελευταία θέση της Ε.Ε. ως προς την ατομική ευημερία".

    [07] Οικονομία

    H CITY PRESS γράφει: "το αμερικανικό ελαφρύ αργό πλησίασε τα 67 δολάρια το βαρέλι. Η αναταραχή στη Νιγηρία και η αντιπαλότητα του Ιράν με τις ΗΠΑ "πολιτικοποιούν" ακόμη περισσότερο το κόστος της ενέργειας. Φόβοι ότι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα επιβραδύνει το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και θα ενισχύσει τις πληθωριστικές πιέσεις".

    [08] Χριστίνα Βαληνάκη

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "μέσα σε ένα σκηνικό που είναι βέβαιο ότι διευκόλυνε την αποφυγή της δημοσιότητας, κατέθεσε χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, στον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, η Χριστίνα Βαληνάκη, σύζυγος του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Βαληνάκη".

    [09] Υγεία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ανοίγουν τις πόρτες τους τα νοσοκομεία για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό οργανισμό στον οποίο ανήκουν".

    [10] Γρίπη των πτηνών

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "την ανάγκη εμβολιασμού με το εμβόλιο της κοινής γρίπης των ομάδων υψηλού κινδύνου, όπως οι ασθενείς, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, τονίζουν οι επιστήμονες, καθώς ενδέχεται ο συνδυασμός της γρίπης με το φονικό ιό της γρίπης των πτηνών, να οδηγήσει σε πανδημία".

    [11] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "κάθε κομμουνιστής, μέλος και φίλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κάθε προοδευτικός, δημοκράτης άνθρωπος οφείλει σήμερα να δώσει το "παρών" στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, στα Προπύλαια, στις 6.30 μμ και στην πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αμερικάνικη πρεσβεία".

    [12] Ζεύγος Αγγελοπούλου

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα σε βάρος του ζεύγους Θεοδώρου και Γιάννας Αγγελοπούλου διέταξε ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών. Ειδικότερα, η δίωξη αφορά στα κακουργήματα α) της απόπειρας απάτης επί δικαστηρίου, β) της πλαστογραφίας, γ) της ψευδούς βεβαίωσης και δ) της ηθικής αυτουργίας στις προηγούμενες πράξεις".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "η δίωξη που διέταξε ο Εισαγγελέας Εφετών Αθήνας Ερνέστος Ζεγκίνης αφορά σε τέσσερα κακουργήματα. Σύντομα το ζεύγος Αγγελοπούλου θα "περάσει την πόρτα" του ανακριτικού γραφείου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 19 January 2006 - 22:56:15 UTC