Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/1/2006
  • [02] Εθνική Στατιστική Υπηρεσία
  • [03] Παλαιστίνιοι
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Δημοσκόπηση
  • [06] Οικονομία
  • [07] Ανήλικοι
  • [08] Χρηματιστήριο
  • [09] Εργασιακά
  • [10] Αντικειμενικές Αξίες
  • [11] Ανασχηματισμός

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/1/2006

    Τα στοιχεία που αποκάλυψε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για τη φτώχεια στην Ελλάδα, η νίκη της Χαμάς στις παλαιστινιακές εκλογές και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στα όρια της φτώχειας 800.000 νοικοκυριά. Έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2003.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Τειρεσίας" - Κάρτες . Το μεγάλο πρόβλημα. Το 3ο μέρος της πανελλαδικής δημοσκόπησης της RASS για την "Άνω Κάτω" σε 1.200 ερωτηθέντες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανασχηματισμός ante portas. Ο Κ. Καραμανλής κλείνει τον κύκλο των επαφών του με κορυφαίους υπουργούς.

    Η ΑΥΓΗ: Ανατροπή στην Παλαιστίνη. Η Χαμάς με 76 έδρες πήρε την απόλυτη πλειοψηφία. Στην κυβέρνηση η "τρομοκρατική οργάνωση" κατά Μπους και Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην αντιπολίτευση η Φατάχ με 43 έδρες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στα όρια της φτώχειας οι μισοί Έλληνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Μαγειρείο " το Μαξίμου. Προετοιμάζεται ο ανασχηματισμός. Ολόκληρο το παρασκήνιο των επικείμενων αλλαγών στην κυβέρνηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αγροτεμάχια. Αυξήσεις στις αντικειμενικές. Τι προτείνουν οι επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών.

    ΕΘΝΟΣ: Νέο... έπος για Στρατό και ΕΛ.ΑΣ. Ένας μικροαπατεώνας διέσυρε το σύστημα εθνικής ασφάλειας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγωνιώδες ταξίδι του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών σε Κύπρο - Άγκυρα και Αθήνα γιατί... Προσπαθεί να Στρο-σει το χαλί για τους Τούρκους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καταδικασμένοι στη φτώχεια δύο εκατομμύρια Έλληνες. Συγκλονιστικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τον τρίτο κόσμο της Ελλάδας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γκάλοπ ΚΑΠΑ Research: Το 66,5% ικανοποιημένο από το κράτος στην κακοκαιρία. Μπράβο από τους πολίτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χαμός με τη Χαμάς. Παλαιστίνη: Ιστορική ανατροπή με αυτοδυναμία.

    ΕΣΤΙΑ: Συνταρακτικά στοιχεία για την πτώχεια. Απέτυχες πλήρως η σοσιαλιστική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

    ESPRESSO: Γιάννα Αγγελοπούλου: Από το γήπεδο στην πασαρέλα!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ένας στους πέντε Έλληνες κάτω από το όριο φτώχειας. Η δημοσιονομική στενότητα αποτρέπει την κρατική πρόνοια.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 800.000 νοικοκυριά στα όρια της φτώχειας! Στοιχεία σοκ αποκαλύπτει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξήλωμα Νο 2 σε εργασιακά, μισθούς. Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στον ΣΕΒ.

    Η ΝΙΚΗ: Γκρεμίζουν τους πυλώνες εργασιακών δικαιωμάτων. Με τη συναίνεση της κυβέρνησης η απληστία του ΣΕΒ.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Ανασχηματισμός τώρα! Σε κάνω υπουργό, αλλά θα κριθείς!

    PRESS time: Το μεγάλο γλέντι δικαστών στο κότερο εφοπλιστή. Η υπόθεση στα χέρια του εφέτη ανακριτή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για τις συλλογικές συμβάσεις.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Το ελικοδρόμιο της Γιάννας στα Τουρκοβούνια. Έντονες αντιδράσεις σε Φιλοθέη - Γαλάτσι για τις προθέσεις της οικογένειας Αγγελόπουλου.

    TRAFFIC NEWS: Όνειρο για 12.500 νέους μία θέση στο DREAM SHOW. Αυξάνονται συνεχώς οι αιτήσεις συμμετοχής. Η μεγαλύτερη παραγωγή της ελληνικής TV.

    Η ΧΩΡΑ: Στη φτώχεια 2 εκατομμύρια Έλληνες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    City Press: Έφυγε η κακοκαιρία, επέστρεψαν τα προβλήματα. Δημιουργείται σκηνικό οικονομικής και κοινωνικής έντασης.

    Μetro: Κλειστά στόματα. "Εκκωφαντική σιωπή" για τη βία και την εκμετάλλευση ανηλίκων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Εκπαιδευτικός παρενοχλούσε μαθήτριες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τελικά... Καταργείται η... Κυριακή!

    [02] Εθνική Στατιστική Υπηρεσία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "στα όρια της φτώχειας με εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 11.500 ευρώ, βρίσκονται περίπου 800.000 ελληνικά νοικοκυριά, ή το 20% του πληθυσμού, σύμφωνα με την έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και διενεργήθηκε με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2003".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "ο τρίτος κόσμος στην Ελλάδα του 2006. Καταδικασμένοι στη φτώχεια είναι πάνω από 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας, θυμίζοντας ερείπια κάποιου πολέμου".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "συντριπτικά τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων , αφού 800.000 οικογένειες την τελευταία περίοδο Σημίτη ζούσαν κάτω από ακραία φτώχεια. Σε περίπου 5.000 ευρώ τον χρόνο διαμορφώνεται το κατά κεφαλήν εισόδημα του 20% των πολιτών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "το φάσμα της φτώχειας αντιμετωπίζουν περίπου 800.000 νοικοκυριά στη χώρα μας, δηλαδή 2.126.750 συμπολίτες μας καθώς το ατομικό τους ετήσιο εισόδημα κινείται κοντά στις 5.300 ευρώ".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει: "με άλλα λόγια οι γυναίκες , οι νέοι και οι ηλικιωμένοι διαβιούν πολύ χειρότερα από τις άλλες κατηγορίες του πληθυσμού. Ειδικώς για τους ηλικιωμένους σχεδόν ένας στους τρεις βρίσκεται στα όρια της πτώχειας. Το ίδιο ισχύει και για τους ανέργους, των οποίων η οικονομική επισφάλεια ανέρχεται σε 26,1% (ένας στους τέσσερις)".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "ένας στους πέντε Έλληνες θεωρείται φτωχός, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ), στην οποία υπολογίζεται ότι το όριο της φτώχειας αντιστοιχεί σε ετήσιο εισόδημα 5.300 ευρώ".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμούνται σε 799.530 και τα μέλη τους ανέρχονται σε 2.126.750 άτομα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία η οποία προσδιορίζει το χρηματικό όριο της φτώχειας στο ποσό των 5.300 ,18 ευρώ, ανά άτομο ετησίως και σε 11.130,37 ευρώ για τις τετραμελείς οικογένειες. Το 20% του πληθυσμού της χώρας διέμενε το 2003 σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του πληθυσμού το έτος 2002 ανερχόταν σε 21%".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα ελληνικά νοικοκυριά, αφού εκτιμάται αυτή τη στιγμή ότι 799.530 οικογένειες και τα μέλη τους που ανέρχονται σε 2.126.750 άτομα, ζουν στα όρια της φτώχιας σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία".

    [03] Παλαιστίνιοι

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "τα πάνω κάτω φέρνει στη Μέση Ανατολή και τον κόσμο ο εκλογικός θρίαμβος της Χαμάς. Το Ισραήλ ζητεί την απομόνωσή της. Ιράν και Αδελφοί Μουσουλμάνοι ζητούν συνέχιση της αντίστασης. Οι αραβικές κυβερνήσεις σιωπούν. Ο Αραβικός Σύνδεσμος την καλεί να αλλάξει πρόσωπο και η Δύση να απαρνηθεί τις αρχές της. Η ίδια δεν αντιδρά, αλλά εμφανίζεται διαλλακτική στο εσωτερικό, αν και οπαδοί της συγκρούστηκαν με μέλη της Φατάχ, μεγάλης ηττημένης των εκλογών".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "σε ριζική αλλαγή των μέχρι σήμερα δεδομένων οδήγησαν οι χθεσινές βουλευτικές εκλογές των Παλαιστινίων, οι δεύτερες μετά το 1996: η μέχρι πρότινος παντοδύναμη Φατάχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς κατέρρευσε, καθώς απέσπασε μόλις 43 έδρες (επί συνόλου 132) στο Νομοθετικό Συμβούλιο (την παλαιστινιακή Βουλή). Κυρίαρχη, με 76 έδρες, αναδείχθηκε η Χαμάς, την οποία ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κατατάξει μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων".

    [04] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι " αγωνιώδες ταξίδι του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών σε Άγκυρα, Κύπρο-Αθήνα προσπαθώντας να στρώσει χαλί για τους Τούρκους στο Κυπριακό. Από την άλλη πλευρά ο Ερντογάν που συμμετέχει στο Νταβός στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ δήλωσε πως βλέπει μια διεθνή υποστήριξη είτε από την ΕΕ είτε από τις ΗΠΑ".

    [05] Δημοσκόπηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει : "παρά την αντικυβερνητική προπαγάνδα αντιπολίτευσης και ΜΜΕ, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης δηλώνει ικανοποιημένη από τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για τον ΑΝΤ1. Πιο αποτελεσματική η κυβέρνηση της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ".

    [06] Οικονομία

    H CITY PRESS γράφει :"μετωπική κυβέρνησης και ιδιωτικού τομέα για την αύξηση της προκαταβολής του φόρου. Διαμάχη των κοινωνικών εταίρων για την απελευθέρωση των απολύσεων. Εθνική Στατιστική Υπηρεσία: 800.000 ελληνικά νοικοκυριά στα όρια της φτώχειας. Τα προβλήματα της οικονομίας φέρνουν νέα εισπρακτικά μέτρα. Νέα έξαρση κερδοσκοπίας, αυτή τη φορά στα οπωροκηπευτικά".

    [07] Ανήλικοι

    H METRO υποστηρίζει ότι "ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο Συνήγορος του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος για τα κρούσματα βίας και εκμετάλλευσης ανηλίκων στη χώρα, μιλώντας στην ειδική Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου".

    [08] Χρηματιστήριο

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Αυτό ισχύει στην απάντηση που έδωσαν οι ερωτώμενοι στο "εάν μετά την πρόσφατη ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου σκοπεύουν να επενδύσουν".

    [09] Εργασιακά

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "με "σκληρή αντεργατική ατζέντα" προσέρχεται ο ΣΕΒ τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, έχοντας να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αντίδραση της ΓΣΕΕ για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων που θέτουν ως βάση διαλόγου οι βιομήχανοι, αλλά με την κυβέρνηση να εξαντλείται, στην καλύτερη περίπτωση, σε γενικολογίες περί προάσπισης των δικαιωμάτων, μέθοδο που ακολούθησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στον ΣΕΒ προωθώντας σχέδιο "μεταρρύθμισης" Νο 2 στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και στο ωράριο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης τη Δευτέρα, την ώρα που θα συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή για την Απασχόληση, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν μια πρώτη απάντηση στις κατάπτυστες αξιώσεις των βιομηχάνων και στις νέες αντεργατικές μεθοδεύσεις που προωθούν από κοινού οι εκπρόσωποι του "κοινωνικού εταιρισμού".

    [10] Αντικειμενικές Αξίες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες στα αγροτεμάχια και στα οικόπεδα όλης της χώρας υψηλότερες από τις τιμές στα εντός σχεδίου προτείνουν οι επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών στην πολιτική ηγεσία".

    [11] Ανασχηματισμός

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "η επόμενη εβδομάδα θα είναι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η εβδομάδα του ανασχηματισμού, με πιθανότερες ημερομηνίες αυτές μεταξύ 1ης και 5ης Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα προηγηθεί η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 31 Ιανουαρίου".

    Η Press Time υπογραμμίζει ότι "η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης φαίνεται πως έχει αρχίσει, αφού όλες οι πληροφορίες λένε ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για τους άμεσα ενδιαφερόμενους".

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "σε μαγειρείο του ανασχηματισμού έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες το Μαξίμου. Ο κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος έχει πάρει τις αποφάσεις του, πραγματοποιεί καθημερινά συναντήσεις με υπουργούς του για να καθορίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες διέψευσε μεν τις πληροφορίες για μυστικές επαφές του κ. Καραμανλή με τον υπουργό Υγείας κ. Ν. Κακλαμάνη και τη δήμαρχο Αθηναίων κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά ο τρόπος της διάψευσης μάλλον έπεισε για το αντίθετο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 27 January 2006 - 21:35:38 UTC