Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/2/2006
  • [02] Κώστας Καραμανλής
  • [03] Ανασχηματισμός
  • [04] Κώστας Τσαλικίδης
  • [05] ΟΕΚ
  • [06] Γρίπη των πτηνών
  • [07] Εκλογές-ΠΑΣΟΚ
  • [08] Επιδοτήσεις
  • [09] Ανεξάρτητη Αρχή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/2/2006

    Η δέσμη μέτρων για τη θωράκιση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, που αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα ο πρωθυπουργός, η γρίπη των πτηνών και οι υποκλοπές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός επαναφέρει το κλίμα ασφάλειας. Μετά τη συνεργασία του σήμερα με αρμόδιους υπουργούς και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Άτοκα δάνεια κατά 50%. Ευεργετικά προγράμματα του ΟΕΚ με εξόφληση 15-20 χρόνια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εγώ δεν εκβιάζομαι και θα πάω σε εκλογές αν προκληθώ". Αποφασισμένος να συγκρουστεί με την συμμορία των "κοριών" και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το δίκτυο των υποκλοπών, εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδοτήσεις: Όλα τα νέα προγράμματα. Διαδικασίες-εξπρές για μικρές και ατομικές επιχειρήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Στο φως το τελευταίο e-mail. "Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχω ολοκληρώσει τη βελτίωση του δικτύου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σήμερα, αύριο ή μετά τις Απόκριες κάνει το "μπαμ" ο Πρωθυπουργός, γιατί καταλαβαίνει ότι κάθε αργοπορία γεννάει το ερώτημα σε στελέχη και οπαδούς: Τι καπετάνιος είσαι εσύ, δεν ρίχνεις δυο ντουφέκια;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διπλές εκλογές τον Οκτώβριο βλέπει το ΠΑΣΟΚ. Αν και το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι θεσμικά είναι ασυμβίβαστες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συμβούλιο εθνικής ασφάλειας. Το σχέδιο για συντονιστικό όργανο στα πρότυπα των ΗΠΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κυκνωμένοι. Νεκρά πτηνά και στην Αττική - Συναγερμός στην Ευρώπη.

    ΕΣΤΙΑ: Άλλοθι αποτελούν οι ανεξάρτητες Αρχές. Προκαλούν σύγχυση αρμοδιοτήτων και απόσειση ευθυνών.

    ESPRESSO: Τράβηξε όπλο ο σωματοφύλακας του Τόλη και της Γκερέκου. Συνελήφθη και οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα. Απίστευτο επεισόδιο σε νυχτερινό κέντρο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ύστατη κλήση σε στέλεχος της Vodafone. Νέα στοιχεία καταθέτει η οικογένεια.

    PRESS TIME: Παγίδα για 15χρονη στο Ίντερνετ. Διαστάσεις επιδημίας παίρνει το "ψάρεμα" μέσω chat room. Πώς ο δράστης έμπλεξε στα δίχτυα του και τη μητέρα.

    TRAFFIC NEWS: Τόλη, γιατί απαρνείσαι 20 χρόνια μετά το παιδί μας. Με μήνυση και αγωγή αντεπιτίθεται η Τζούλια. "Είμαι έτοιμη να κάνω τεστ DNA και ό,τι άλλο θέλεις".

    Η ΧΩΡΑ: 40 ημέρες αγωνίας για τη νόσο των πτηνών. Αυξάνονται τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα.

    City Press: Πώς θα αντιμετωπίσουμε τη γρίπη των πτηνών και τα διατροφικά σκάνδαλα. Αποκλειστική συνέντευξη του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μάρκου Κυπριανού, αρμόδιου για θέματα υγείας και προστασίας του καταναλωτή.

    METRO: "Θα χυθεί αίμα". Μήνυμα της κυβέρνησης για τις υποκλοπές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μας απειλεί ο ιός της αδιαφορίας. Β. Ελλάδα: Μπάχαλο για τη γρίπη των πτηνών.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Φονικός ιός από Έβρο έως Κρήτη. Γρίπη των πτηνών: Κρούσματα σε όλη τη χώρα.

    [02] Κώστας Καραμανλής

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "αποφασισμένος να συγκρουστεί με τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από την υπόθεση των υποκλοπών ή επιδιώκουν να την αξιοποιήσουν για να εξυπηρετήσουν δικά τους επιχειρηματικά ή άλλου τύπου σκοτεινά συμφέροντα, είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόκειται σήμερα να δώσει και το στίγμα της αποφασιστικότητας αυτής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για τη θωράκιση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων εξαγγέλλει σήμερα ο Κ. Καραμανλής. Εξετάζεται η σύσταση νέου κεντρικού συντονιστικού οργάνου παρά τω πρωθυπουργώ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "αυστηρά μέτρα και δικλείδες ασφαλείας που θα επαναφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες προτίθεται να αποφασίσει ο πρωθυπουργός, βάσει και των προτάσεων που θα κατατεθούν και θα τις επεξεργασθούν οι αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές".

    Η METRΟ αναφέρει ότι "η εβδομάδα των κρίσιμων αποφάσεων έφθασε για τον πρωθυπουργό, καθώς ξεκινά με πολύ σημαντικές, όσο και συμβολικές για τις προθέσεις του συναντήσεις".

    [03] Ανασχηματισμός

    "Η "επικοινωνιακή καταιγίδα" όπως σημείωναν κυβερνητικοί κύκλοι στην PRESS time ξεκινά σήμερα με τις απανωτές συσκέψεις του πρωθυπουργού στο Μαξίμου με τις δύο ανεξάρτητες αρχές (ΑΔΑΕ-ΕΕΤΤ) και τους 6 κορυφαίους συνταγματολόγους και θα κορυφωθεί αύριο με τον ανασχηματισμό".

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "η Ντόρα Μπακογιάννη επανέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή εν χορδαίς και οργάνοις, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης φεύγει μετά πολλών επαίνων από το υπουργείο Υγείας και κατευθύνεται προς την πλατεία Κοτζιά. Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι εκ των υπουργών και υφυπουργών ζουν το δικό τους προσωπικό δράμα, περιμένοντας τον ανασχηματισμό, που κανείς - πλην του πρωθυπουργού- δεν γνωρίζει πότε θα γίνει. Μόνο Ντόρα και Νικήτας είναι βέβαιοι...".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "κοντός ψαλμός αλληλούια. Σήμερα, αύριο ή το αργότερο μετά τις Απόκριες ο Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει τα πράγματα στο κυβερνητικό πεδίο. Με άλλα λόγια, κάνει τον πολυθρύλητο και αναμενόμενο ανασχηματισμό".

    [04] Κώστας Τσαλικίδης

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "δύο μόλις ώρες προτού βρεθεί απαγχονισμένος, ο Κώστας Τσαλικίδης ενημέρωσε συγκεκριμένους τεχνικούς διευθυντές της Vodafone ότι: Στον προγραμματισμό του περιλαμβανόταν όχι η αυτοκτονία, αλλά η περαίωση της αναβάθμισης του δικτύου μέχρι το τέλος του καλοκαιριού 2005".

    " Με στέλεχος της Vodafone επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Κώστας Τσαλικίδης, λίγη ώρα πριν από τον θάνατό του, δηλώνει σΤΑ ΝΕΑ ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Θ. Σοφός, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει σήμερα τα σχετικά στοιχεία στον εισαγγελέα κ. Ι. Διώτη, ζητώντας περαιτέρω έρευνα".

    [05] ΟΕΚ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Οικονομίας Π. Δούκας υπέγραψαν την απόφαση για διπλασιασμό στο ποσό των δανείων του ΟΕΚ που αφορούν αποπεράτωση ή επισκευή πρώτης κατοικίας".

    [06] Γρίπη των πτηνών

    Η City Press αναφέρει ότι "αυξημένα μέτρα για αποτροπή επέκτασης του ιού σε οικόσιτα πουλερικά. Ικανοποιημένη η ΕΕ από την αντιμετώπιση του προβλήματος στην Ελλάδα. Κρούσματα σε Ιταλία, Βουλγαρία και Σλοβενία".

    Η Traffic News γράφει ότι "τρόμος και πανικός επικρατούν τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα, μετά την επιβεβαίωση ότι ο θάνατος των αποδημητικών πουλιών που βρέθηκαν στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οφείλεται στη νόσο των πουλιών".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "συναγερμός σήμανε στα βόρεια σύνορα και στους υγροβιότοπους της χώρας. Θετικά στο θανατηφόρο ιό τα πρώτα δείγματα, ενώ πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των ψόφιων πτηνών. Κώδωνα κινδύνου για την άνοιξη κρούει ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας και στην Αττική, οι νεκροί κύκνοι, μολυσμένοι ή όχι, φοβίζουν τους κατοίκους. Η γρίπη των πτηνών, που έφθασε στην Ελλάδα με τους αποδημητικούς κύκνους από τον βορρά και μάλιστα νωρίτερα του κανονικού, σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες και κάθε άγριο πτηνό που βρίσκεται νεκρό αντιμετωπίζεται ως ύποπτο, έστω και αν μόνον τρεις, ως τώρα, περιπτώσεις έχουν επιβεβαιωθεί".

    [07] Εκλογές-ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "διπλές εκλογές τον Οκτώβριο βλέπει το ΠΑΣΟΚ! Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να προσφύγει ο πρωθυπουργός σε πρόωρες Εθνικές εκλογές το φθινόπωρο του 2006, προκειμένου να στηθούν διπλές κάλπες από τη μία πλευρά για τις δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές στην τακτή προθεσμία και από την άλλη για τις Εθνικές εκλογές, σχεδόν 1,5 χρόνο πριν από τη λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής".

    [08] Επιδοτήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "χρηματοδοτικές ευκαιρίες για χιλιάδες ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, παρέχουν επιδοτούμενα προγράμματα του ελληνικού δημοσίου που χρηματοδοτούνται κυρίως από το Γ' ΚΠΣ".

    [09] Ανεξάρτητη Αρχή

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "το γεγονός ότι υπάρχει και ανεξάρτητη Αρχή, προκαλεί σύγχυση αρμοδιοτήτων. Η οποία συχνά χρησιμοποιείται από τις κυβερνήσεις και τους αρμοδίους ως άλλοθι. Ώστε να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να νίπτουν τας χείρας των για τα κακώς κείμενα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 13 February 2006 - 22:08:22 UTC