Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/2/2006
  • [02] Ανασχηματισμός
  • [03] Οδηγία "Μπολκεστάιν"

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/2/2006

    Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι το θέμα που κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανασχηματισμός αλλά... Πώς δέχθηκαν τις αλλαγές οι πολίτες.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ισχυρή ομάδα κρούσης. Κυβέρνηση διετίας ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ορόσημο ο ανασχηματισμός. Βαρυσήμαντο διάγγελμα με αυτοκριτική από τον πρωθυπουργό.

    Η ΑΥΓΗ: Πολύς Ντόρος για την ίδια πολιτική. Ο Κ. Καραμανλής βάζει στην κυβέρνηση τις κομματικές εφεδρείες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κυβέρνηση εκλογών με το βαρύ πυροβολικό στα κρίσιμα υπουργεία. Η εξέλιξη της υπόθεσης των υποκλοπών δείχνει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα δικά μας τα παιδιά! Κυβέρνηση εκλογικής επιστράτευσης. Ο κ. Καραμανλής ανεκάλεσε από την εφεδρεία σύμπασα τη λαϊκή Δεξιά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αντεπίθεση με σχήμα μάχης. Στην πρώτη γραμμή της κυβέρνησης δυνατά και έμπειρα στελέχη.

    ΕΘΝΟΣ: Ρέστα και... ταπί. Καραμανλής: Εκλογικός ανασχηματισμός με εξάντληση αποθεμάτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ανασχηματισμός: Αούστερλιτς ή Βατερλώ; Ο πρωθυπουργός έκανε την αναμενόμενη κυβερνητική κίνηση στην Κυβέρνησή του και τώρα περιμένουν όλοι να δουν ποια έκβαση θα έχει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέα πνοή στην κυβέρνηση. Πρώτο ρόλο αναλαμβάνει στο νέο σχήμα η Ντόρα Μπακογιάννη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανασχηματισμός ουσίας και επικοινωνίας. Νέο ξεκίνημα με αξιοποίηση δυναμικών στελεχών από τον πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα ρέστα του με Ντόρα, δώρα και Πολύδωρα. Ανακάτεψε την παλιά τράπουλα ο Καραμανλής.

    ΕΣΤΙΑ: Ανασυγκροτείται δραστικά η Κυβέρνησις. Άλλαξαν οκτώ υπουργοί και μειώθηκε ο αριθμός των υφυπουργών.

    ESPRESSO: Τα είπες Γιάννα; Αληθινή ή όχι η συνέντευξη-ντροπή στην ιταλική "La Repubblica"; Διαψεύδει η Αγγελοπούλου - Επιμένει η Ιταλίδα δημοσιογράφος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με διορθώσεις, χωρίς εκπλήξεις. Ο ανασχηματισμός δεν άγγιξε παραγωγικά υπουργεία, άλλαξε ηγεσία στα Εξωτερικών και Αμύνης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ανασχηματισμός με εκπλήξεις και νέα πρόσωπα. Καταργήθηκαν έξι θέσεις υφυπουργών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Συγκυβέρνηση Καραμανλή - Ντόρας. Πιο δεξιά, πιο κομματική, πιο Αθηνοκεντρική.

    Η ΝΙΚΗ: Έβαλε συνέταιρο. Ανασχηματισμός με οπισθοχώρηση του Καραμανλισμού.

    PRESS TIME: Ντόρα - Αβραμόπουλος - Μεϊμαράκης: Εμείς θα αλλάξουμε την εικόνα της κυβέρνησης. Τα 3 "βαριά χαρτιά" του Καραμανλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οδηγία "Μπολκεστάιν": Πανευρωπαϊκή λαϊκή κατακραυγή για το αντεργατικό έκτρωμα.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Οι δελφίνοι του Δήμου της Αθήνας. Μοσχονάς και Μπεχράκης, οι δύο βασικοί μονομάχοι στην αρένα της διαδοχής για τη δημαρχία.

    TRAFFIC NEWS: Η Γιατζόγλου θα πάει στα δικαστήρια την Τατιάνα. Διαψεύδεται ότι συνελήφθη η Κατερίνα γιατί έκρυβε τα χρόνια της.

    Η ΧΩΡΑ: Πάμε δυνατά. Κυβέρνηση με ορίζοντα δεύτερης τετραετίας. Αναδιάταξη σε Άμυνα, Ασφάλεια, Εξωτερική Πολιτική.

    City Press: Συν και πλην του ανασχηματισμού. Στόχος του Καραμανλή η ήρεμη πορεία προς τις εκλογές και τη δεύτερη τετραετία.

    METRO: Έριξε τα "βαριά χαρτιά". Σημαντικές αλλαγές έκανε στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ντόρα και 3 σωματοφύλακες. Ανασχηματισμός: Ο Καραμανλής μοίρασε νέους ρόλους.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ανασχηματισμός all star game. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ που δραστηριοποιούνται, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ που έμειναν εκτός και οι βουλευτές της Β. Ελλάδας που παραπονιούνται.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανασχηματισμός ανάκαμψης. 19 υπουργοί και 9 υφυπουργοί συγκροτούν το νέο λιτό σχήμα.

    [02] Ανασχηματισμός

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "όλα τα χαρακτηριστικά εκλογικής επιστράτευσης είχε ο χθεσινός ανασχηματισμός. Ο κ. Κ. Καραμανλής έδωσε χαρτοφυλάκια σε όλα τα μεγάλα ονόματα της λαϊκής Δεξιάς, ικανοποιώντας έτσι την κομματική και εκλογική βάση της ΝΔ η οποία απαιτητικά ζητούσε μερίδιο από την εξουσία για "τα δικά μας τα παιδιά".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "σε γενναία αυτοκριτική προχώρησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με το βαρυσήμαντο διάγγελμά του για το νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ παράλληλα ανέλαβε δεσμεύσεις για να δημιουργηθεί πλαίσιο ασφάλειας, συνεχούς ανάπτυξης και διαρκούς ευημερίας για όλους, μέχρι το τέλος της τετραετίας".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "στην αξιοποίηση όλων των "όπλων" που διαθέτει η ΝΔ, προκειμένου να διατηρήσει "ζωντανό" το ενδεχόμενο του εκλογικού αιφνιδιασμού, προχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής με τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε χθες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "προβληματισμός αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία είναι τα συναισθήματα που προκάλεσαν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού ως προς τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "νέα πνοή στην κυβέρνηση προσδίδει ο πρώτος ανασχηματισμός του Κ. Καραμανλή στη νέα διακυβέρνηση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "όλα "τα ρέστα" του στο τραπέζι ρίχνει ο Κ. Καραμανλής με τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Ρίσκο με την Ντόρα στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς τίθεται το ερώτημα αν θα αλλάξει πολιτική. Δώρο στον, βαλλόμενο για τις υποκλοπές Βουλγαράκη το υπουργείο Πολιτισμού. Σε κομματικά χέρια (Μεϊμαράκης) το υπουργείο Άμυνας. Αμετακίνητος και "τσάρος" ο Αλογοσκούφης, απαλλάχθηκε από τον "κόκκινο" Πάνο, ο οποίος αφήνει μπηχτές για τον ρόλο του Ρουσόπουλου".

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "συγκυβέρνηση Καραμανλή-Ντόρας και σαφή δεξιά στροφή λόγω Καρατζαφέρη δείχνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκαν χθες".

    Η Traffic News υπογραμμίζει ότι "με μικρές αλλαγές σε επίπεδο υπουργών, αλλά και υφυπουργών ο Κώστας Καραμανλής προχώρησε χθες στην αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος. Προσδίδοντας στη νέα κυβέρνηση, μια επιπλέον δυναμική στην πολιτική του ο πρωθυπουργός ανασύνταξε τις δυνάμεις του, με την είσοδο νέων στελεχών που θα συνταχθούν στην παραγωγή του κυβερνητικού έργου".

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "τη στιγμή που ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ανακοίνωσε τα ονόματα και τις μετακινήσεις του ανασχηματισμού, στο περιθώριο των εξελίξεων, ένας άλλος αγώνας, για τη διαδοχή της Ντόρας μέχρι τις εκλογές, ξεκινούσε. Η υπουργοποίηση της δημάρχου της Αθήνας αφήνει πλέον ανοιχτό το πεδίο στους επίδοξους δελφίνους ν΄αναζητήσουν την αρχή της δημαρχίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, δείχνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μεταβολή στην οικονομική πολιτική και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ενδεικτικό είναι ότι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις ,με πλήρη επίγνωση του πολιτικού κόστους".

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ "εντός κυβέρνησης το "βαρύ πυροβολικό" της ΝΔ. Με μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό συνόδευσε τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέμεινε στη στρατηγική των μεταρρυθμίσεων και των φιλολαϊκών μέτρων".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι " τη διαβεβαίωση ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα υλοποιηθούν στο ακέραιο έως το τέλος της τετραετίας παρείχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη διάρκεια του διαγγέλματός του, μετά τον ανασχηματισμό".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "την ίδια "πολιτική των μεταρρυθμίσεων" - δηλαδή της μείωσης του κοινωνικού κράτους, των ιδιωτικοποιήσεων, των ανατιμήσεων και της λιτότητας - θα ακολουθήσει η ανασχηματισμένη κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή".

    Η ESPRESSO ισχυρίζεται ότι "ο πρώτος και ο ....τελευταίος ανασχηματισμός έγινε χθες, καθώς ο Κώστας Καραμανλής, με την είσοδο της Ντόρας Μπακογιάννη, του Βαγγέλη Μεϊμάρακη και του Β. Πολύδωρα στην κυβέρνηση, έριξε στη "μάχη" όλες τις "χρυσές εφεδρείες" του και πιθανότατα με το συγκεκριμένο σχήμα θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "η πολιτική στόχευση του πρωθυπουργού είναι σαφής: Κυβέρνηση πιο δυναμική, πιο ευέλικτη και κυρίως πιο λειτουργική, με στελέχη πρώτης γραμμής, δοκιμασμένα στα δύσκολα".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "με λιγότερους υφυπουργούς και περισσότερα νέα πρόσωπα στο υπουργικό σχήμα η νέα κυβέρνηση Καραμανλή. Αναδιατάσσονται και επιταχύνονται οι μεταρρυθμίσεις, γεγονός που επισήμανε και στην ομιλία του χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός, υποσχόμενος ότι θα τηρηθούν στο ακέραιο οι προεκλογικές του δεσμεύσεις".

    H PRESS time υποστηρίζει ότι "ο Κώστας Καραμανλής επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον χαρακτηρισμό του "ισορροπιστή", αφού ο ανασχηματισμός ικανοποιεί κατ΄εξοχήν εσωκομματικές αλλαγές και λογικές".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "με τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό του ανασχηματισμού της κυβέρνησης επιχείρησε να "κλείσει" ο πρωθυπουργός την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, που έπληξε και την προσωπική πολιτική εικόνα του".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "όλα αυτά υποδηλώνουν τη θέληση του Πρωθυπουργού για δραστική ανασυγκρότηση της Κυβερνήσεώς του. Όπως ετόνισε και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής κατά το χθεσινοβραδυνό μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, η Κυβέρνησις συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την πολιτική των μεταρρυθμίσεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "μήνυμα ενίσχυσης και ανανέωσης της κυβέρνησης, σε μια περίοδο που καλείται να επιταχύνει τους ρυθμούς της για την υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, έστειλε ο πρωθυπουργός . Ο κ. Καραμανλής έριξε στη μάχη σχεδόν όλα τα "βαριά χαρτιά" διαψεύδοντας όσους μιλούσαν για περιορισμένης έκτασης και σημασίας ανασχηματισμό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "το τελευταίο του χαρτί έριξε χθες στο τραπέζι με την διορθωτική κίνηση που έκανε στο κυβερνητικό του σχήμα. Τώρα πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για δικαιολογίες και δολιχοδρομήσεις".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παραπέμπει ευθέως στο συμπέρασμα ότι σχημάτισε μια κυβέρνηση εκλογών".

    Η METRO υποστηρίζει ότι "στη μάχη έριξε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το "βαρύ πυροβολικό" της παράταξής του, με στόχο την επιτάχυνση των ρυθμών του κυβερνητικού έργου αλλά και την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που δημιούργησε ο χειρισμός διάφορων γεγονότων της επικαιρότητας , τα οποία κατά γενική ομολογία έχουν πλήξει την εικόνα της κυβέρνησης".

    H CITY PRESS γράφει ότι "έξι νέα πρόσωπα, ορισμένες καραμπόλες, κατάργηση έξι υφυπουργείων, καθόλου νέο αίμα και η αρχή ενός πολιτικού έρωτα, που όμως στην πραγματικότητα αποτελεί αναγκαστική συγκατοίκηση και προσπάθεια διατήρησης των ισορροπιών αλλά και η μίνι επαναφορά των "βαρόνων" ήταν τα στοιχεία του ανασχηματισμού, που τελικά πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και δικαίως ονομάστηκε από πολλές πλευρές "ανασχηματισμός της Ντόρας".

    [03] Οδηγία "Μπολκεστάιν"

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "την απόσυρση της αντεργατικής έκθεσης Γκέμπχαρντ, περί "απελευθέρωσης των υπηρεσιών', γνωστής και ως οδηγίας Μπολκεστάιν, απαίτησαν χθες περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές στο Στρασβούργο, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν, απ' όλες τις χώρες-μέλη της ευρωένωσης, έξω από το Ευρωκοινοβούλιο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 15 February 2006 - 22:35:03 UTC