Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/2/2006
  • [02] Κυβέρνηση - Εργασιακό
  • [03] Συνέντευξη Σάββα Τσιτουρίδη
  • [04] Απεργία ναυτικών
  • [05] Τραπεζικοί λογαριασμοί Μπουρμπούλια
  • [06] Υπόθεση Τσαλικίδη
  • [07] Κυβέρνηση
  • [08] Εκλογή Γραμματέα ΚΕ ΝΔ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/2/2006

    Η παράταση της απεργίας των ναυτικών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, τα εργασιακά και οι δηλώσεις του νέου υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, καθώς και η εκλογή του νέου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Έρχεται και νέος ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ. Μεγάλες αλλαγές στις Διοικήσεις Δημοσίων Οργανισμών και Τραπεζών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Θυσίες από τους βιομήχανους ζητάει ο Τσιτουρίδης. Ο υπ. Απασχόλησης καλεί τους εργοδότες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 4 καυτά μέτωπα οδηγούν σε εκλογές. Ραγδαίες εξελίξεις προκαλεί η σύγκρουση της κυβέρνησης με ΓΣΕΕ, τραπεζίτες, ΣΕΒ και η υπόθεση των υποκλοπών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πτυχία εξωτερικού. Τι αλλάζει για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Ανοίγει πόρτες το νέο προσοντολόγιο.

    ΕΘΝΟΣ: Στο φως τα ντοκουμέντα της τραγωδίας. Φωτογραφίες του διαμερίσματος και οι τελευταίες σημειώσεις του Τσαλικίδη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πολλές υποψηφιότητες για την Γραμματεία της ΝΔ αλλά...Την Παρασκευή ο Ζαγορίτης αφεντικό της Ρηγίλλης....με τις ευχές του πρώην Γραμματέα και την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα έντεκα αγκάθια του ασφαλιστικού. Επί τάπητος το θέμα στην εφ΄όλης της ύλης συνάντηση Καραμανλή- Τσιτουρίδη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μήνυμα για διάλογο στα εργασιακά. Συνέντευξη: Ο Σάββας Τσιτουρίδης ανοίγει τα χαρτιά του για ασφαλιστικό και διαπραγματεύσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ναυμαχία. Νέα απεργία στα πλοία, σαπίζουν τα προϊόντα στα φορτηγά.

    ΕΣΤΙΑ: Αναγκαίες τομές στο εργασιακό. Το σοβαρότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

    ESPRESSO: Ανακρίτρια και η κόρη της Μπουρμπούλια. Έδωσε εξετάσεις στη Σχολή Δικαστών. Στα χνάρια της μητέρα της.

    ΤΑ ΝΕΑ: "Φτάνει πια" από ΓΣΕΕ σε κυβέρνηση - ΣΕΒ. Ραντεβού στους δρόμους δίνουν τα συνδικάτα.

    PRESS time: Σκότωσα το παιδί μου και κοιμήθηκα. Η "μάνα" ενοχλήθηκε από το κλάμα του βρέφους. Η συγκλονιστική ομολογία της 20χρονης που σόκαρε ακόμα και τον εισαγγελέα.

    TRAFFIC NEWS: Η Σοφία έφερε αναταραχή στον ΑΝΤ1. Τι σχεδιάζουν Τατιάνα και Μελέτη.

    Η ΧΩΡΑ: Γόβα στιλέτο από Παπακώστα. Έμμεσες βολές κατά Μαξίμου - Ρουσόπουλου.

    City Press: Απεργιακό μπαράζ από ΠΑΜΕ, ΚΚΕ. Κηρύσσουν "ταξική αναμέτρηση" και ετοιμάζουν για αύριο συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες 55 πόλεις.

    Μetro: Μήνυμα συνεννόησης. Η κυβέρνηση ζητά εργασιακή ειρήνη, ενώ φουντώνει το απεργιακό κύμα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 4 αλλαγές στα ολοήμερα. Το υπουργείο Παιδείας αξιολογεί το θεσμό.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καζάνι που βράζει το κυβερνών κόμμα. Κρίση σε όλα τα μέτωπα.

    [02] Κυβέρνηση - Εργασιακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχει σήμερα ο νέος υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, προκειμένου να συζητήσουν για την κυβερνητική πολιτική στα εργασιακά θέματα, μεσούσης της έντονης αντιπαράθεσης των συνδικάτων με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Κύκλοι του νέου υπουργού δήλωσαν στη "Β" ότι "αυτοί που θα κληθούν να κάνουν τη μεγάλη προσπάθεια είναι προφανώς οι έχοντες" και τόνισαν :"Όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι έκαναν θυσίες και κάποιοι έγιναν υπέρμετρα ισχυροί στα χρόνια της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής :"η προτροπή του νέου υπουργού Απασχόλησης προς τους βιομηχάνους να προχωρήσουν σε θυσίες, σαν κι αυτές που ήδη κάνουν οι εργαζόμενοι, έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν μπορεί για την επίτευξη ενός εθνικού στόχου το βάρος να πέφτει μονόπλευρα σε κάποιους και κάποιοι άλλοι να απολαύσουν μόνον οφέλη στο μέλλον. Ενώ όμως βλέπουμε την κυβέρνηση να επιχειρεί τη δίκαιη κατανομή των βαρών για την ανόρθωση της οικονομίας, από την αξιωματική αντιπολίτευση οι παραφωνίες του αρχηγού της συνεχίζονται".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "η προώθηση των διαδικασιών για την έναρξη του διαλόγου, σχετικά με την αναμόρφωση του ασφαλιστικού , αναμένεται να κυριαρχήσει στην εφ΄όλης της ύλης συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου".

    H METRO υποστηρίζει ότι "μήνυμα εργασιακής ειρήνης έστειλε χθες σε συνδικάτα και εργοδοτικούς φορείς η κυβέρνηση με στόχο να αντιμετωπίσει το απεργιακό κύμα, που αναμένεται να διογκωθεί τις επόμενες ημέρες, τροφοδοτούμενο τόσο από τις λεπτές ισορροπίες που διέπουν τις διαπραγματεύσεις για τις νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, όσο και από τις εξελίξεις στον χώρο των τραπεζών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "σε οικονομική ναυμαχία σύρουν οι ναυτεργάτες την κυβέρνηση μετά την παράταση της απεργίας τους, που ήδη προκάλεσε σημαντικά προβλήματα τροφοδοσίας. Το κύμα δυσαρέσκειας, πάντως, ογκούται και κινητοποιήσεις ετοιμάζουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΤΟΕ. Ανησυχία στη ΝΔ επειδή βλέπουν ότι η οικονομική πολιτική "μπατάρει" προς την πλευρά της εργοδοσίας. Φραστικές αλλαγές από Αλογοσκούφη, υπόσχεται βελτιώσεις σε συντάξεις, ελάφρυνση μεσαίων εισοδημάτων αλλά το .....2008. Αγωνία στην κυβέρνηση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κρίνεται την Τετάρτη".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σε μετωπική σύγκρουση με τους εργοδότες και την κυβέρνηση προχωρούν οι εργαζόμενοι. Εκτιμούν ότι η σκληρή λιτότητα σε συνδυασμό με σειρά αντεργατικών ρυθμίσεων θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη. Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση τον ρόλο του πυροσβέστη καλείται να παίξει ο νέος υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "το σοβαρότερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίση η Κυβέρνησις Καραμανλή κατά το υπόλοιπο της θητείας της είναι το εργασιακό, σε συνδυασμό με το ασφαλιστικό. Οι παρεμβάσεις που έγιναν μέχρι στιγμής στο εργασιακό ήταν οριακές, ενώ στο ασφαλιστικό-πλην των ρυθμίσεων στις τράπεζες - δεν έγινε καμμία παρέμβασις".

    [03] Συνέντευξη Σάββα Τσιτουρίδη

    "Μήνυμα συνεννόησης στις δύο πλευρές, τράπεζες και εργαζόμενους για διάλογο με αποτελέσματα στέλνει ο νέος υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης "σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ. Όπως γράφει η εφημερίδα "καίτοι νωρίς ακόμη για να έχει αποκτήσει πλήρη εικόνα του έργου του υπουργείου του οποίου προΐσταται αλλά με την αντιπαράθεση μεταξύ ΟΤΟΕ και τραπεζών να βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας, ο κ. Τσιτουρίδης δείχνει το δρόμο στις δύο πλευρές, αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν ευνοήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, εκτιμά ότι το ασφαλιστικό είναι η "καυτή πατάτα" του υπουργείου Απασχόλησης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση αλλά και θεωρώντας ότι το θέμα δεν θα κλείσει μέσα στην τετραετία".

    [04] Απεργία ναυτικών

    Η PRESS TIME γράφει ότι «ζημίες εκατομμυρίων ευρώ θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων για άλλες 48 ώρες, την οποία πήρε χθες ύστερα από θυελλώδη συνεδρίαση. Τα ελληνικά νησιά θα μείνουν για έξι ημέρες αποκλεισμένα, γεγονός που αρχίζει ήδη να προκαλεί τεράστια προβλήματα. Η νησιωτική κυρίως χώρα περιέρχεται... σε καθεστώς ομηρίας και ο κλυδωνισμός της κυβέρνησης θα είναι ισχυρότατος».

    Η CITY PRESS επισημαίνει ότι «πρακτικά αδύνατη η ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων που προβάλλει το ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο), όπως κατώτερος μισθός 1.300 ευρώ και καθιέρωση 7ώρου -5ενθημέρου - 35ώρου».

    [05] Τραπεζικοί λογαριασμοί Μπουρμπούλια

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι «το όνομα του επιχειρηματία Τρύφωνα Αποστολόπουλου είναι το πρώτο που φιγουράρει στην κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία της Κωσταντίνας Μπουρμπούλια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Τρύφωνας Αποστολόπουλος προκύπτει ότι είχε καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό της πρώην ανακρίτριας -είτε προσωπικά είτε μέσω off shore εταιρειών- το ποσό των 300.000 ευρώ».

    [06] Υπόθεση Τσαλικίδη

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι «στις τελευταίες ώρες της ζωής του Κώστα Τσαλικίδη κρύβεται ίσως το μυστικό της "αυτοκτονίας" του. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνομίλησε λίγο πριν εντοπιστεί νεκρός αλλά και το ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε "κωδικοποιούν" ενδεχομένως τις συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε στον θάνατο».

    [07] Κυβέρνηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι «έρχεται και ο δεύτερος... ανασχηματισμός. Πρόκειται για τον ανασχηματισμό των στελεχών που τοποθετήθηκαν σε πολιτικές θέσεις από τη σημερινή κυβέρνηση ή σε ορισμένες περιπτώσεις παρέμειναν σε αυτές από την προηγούμενη και τα οποία κλήθηκαν να εφαρμόσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να στελεχωθεί με πρόσωπα που θα συμβαδίζουν με το νέο κυβερνητικό σχήμα, στην προσπάθεια επιτάχυνσης του έργου των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών».

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ «αντιμέτωπη με πλήθος ανοιχτών μετώπων βρίσκεται η κυβέρνηση, που από την επομένη κιόλας του ανασχηματισμού καλείται, εκμεταλλευόμενη και την ανάσα που της δίνει η θετική ανταπόκριση των πολιτών στις πρόσφατες αλλαγές, να αντιμετωπίσει μείζονα ζητήματα της τρέχουσας συγκυρίας, όπως η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργείται στις σχέσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, αλλά και ο συνεχιζόμενος πολιτικός απόηχος της υπόθεσης των υποκλοπών, εν αναμονή μάλιστα και των αποτελεσμάτων της δικαστικής έρευνας».

    [08] Εκλογή Γραμματέα ΚΕ ΝΔ

    Η TRAFFIC σημειώνει ότι «οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία, και σήμερα μάλιστα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση αναφορικά με τις υποψηφιότητες και ποια τελικά στελέχη θα διεκδικήσουν την κορυφαία κομματική θέση».

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι «εντάσεις πυροδοτεί σε κυβέρνηση και κόμμα η διαδικασία για την εκλογή νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Η Κ. Παπακώστα αναφέρει μέσω της "Χ" ότι κανείς δεν μπορεί να δίνει δαχτυλίδια, ενώ και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος καρφώνει εμμέσως το Μαξίμου και ετοιμάζεται να υποβάλει υποψηφιότητα για τη διαδοχή Μεϊμαράκη».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι «ένα άλλο γνήσιο τέκνο του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας διαδέχεται τον μέχρι πρότινος Γραμματέα της Κυβερνώσας Παράταξης. Αυτός δεν είναι άλλος από τον βουλευτή της Β' Αθήνας Λευτέρη Ζαγορίτη. Από τα νεανικά του χρόνια υπηρέτησε το κόμμα με πίστη, ήθος και συνέχεια και είναι αφοσιωμένος στον Πρωθυπουργό».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 21 February 2006 - 13:31:31 UTC