Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/3/2006
  • [02] "Καποδίστριας"
  • [03] Συνδικάτα
  • [04] Ακρίβεια
  • [05] Ασφαλιστικό
  • [06] Ένοπλες Δυνάμεις
  • [07] Πληθωρισμός
  • [08] Γρίπη των πτηνών
  • [09] Υποκλοπές
  • [10] Ακίνητα
  • [11] Δημόσια Διοίκηση
  • [12] Εφορία
  • [13] Τράπεζες
  • [14] Κ. Καραμανλής
  • [15] ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ
  • [16] Οικονομία
  • [17] Γ. Παπανδρέου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/3/2006

    Η υπερψήφιση της τροπολογίας για την αυτονόμηση κοινοτήτων από τους δήμους, η επίσκεψη Σάββα Τσιτουρίδη με όλη την ηγεσία του υπουργείου στη ΓΣΕΕ και οι υποκλοπές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο "Καποδίστριας" ταλανίζει την Ελλάδα! Θεατρική αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή. Κριτική και από κυβερνητικούς βουλευτές.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Θέατρο παραλόγου. Ο Γ. Παπανδρέου εξήγγειλε από την Κρήτη... τον "Καποδίστρια Νο 2".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νέο κράτος δια χειρός μάνατζερ. Επιστολή-μανιφέστο του Πρ. Παυλόπουλου προς όλα τα υπουργεία.

    Η ΑΥΓΗ: Πληθωρισμός δύο ταχυτήτων! ΟΚΕ: Απειλή για την κοινωνική συνοχή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Παροχές ο Καραμανλής, εξόρμηση στον λαό ο Γ. Παπανδρέου. Σε εκλογικό κλίμα κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Γαλάζια μπαϊράκια εναντίον του "Καποδίστρια". Δεκάδες βουλευτές της ΝΔ ζητούν αυτονομία για "δικές τους" κοινότητες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: SOS για τα ταμεία. Κοινωνική συναίνεση για το ασφαλιστικό ζητά η κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Εξέγερση για τα ρουσφέτια. Ο Πρ. Παυλόπουλος σε ρόλο σύγχρονου Μαυρογιαλούρου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Απασχόλησης κ. Τσιτουρίδη με το ΔΣ του Εργατικού Συνδικάτου, τον προειδοποίησαν ότι: Σάββα-νο να περιμένεις από τη ΓΣΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αποκάλυψη βόμβα του υπουργού Απασχόλησης. Κάποια ταμεία θα "σκάσουν" στα χέρια μας σε τέσσερα - πέντε χρόνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακίνητα: Οι προβλέψεις για τιμές και ζήτηση. Έρευνα Οικονομικού Πανεπιστημίου: Ένας στους τρεις βλέπει "φούσκα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Υποκλοπές: Τι συνέβη στην Αθήνα, όπως και αλλού. Με έγκριση του πρέσβη των ΗΠΑ.

    ΕΣΤΙΑ: Αισιοδοξία για το έλλειμμα. Εντυπωσιακή βελτίωσις των δημοσίων οικονομικών.

    ESPRESSO: Γελάω στην TV αλλά... "έχω κλάψει στη ζωή μου". Μια ανθρώπινη εξομολόγηση του Θέμου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η κυβέρνηση προσεγγίζει τα συνδικάτα. Επίσκεψη Σ. Τσιτουρίδη στη ΓΣΕΕ. Σε τροχιά όξυνσης το ΠΑΣΟΚ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Οι κοινότητες των Ελλήνων... διχάζουν τη Βουλή. Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε η τροπολογία. "Καποδίστρια 2" υποσχέθηκε από το Λασίθι ο Γ. Παπανδρέου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Και μισθωτοί στο στόχαστρο της Εφορίας. Για πρώτη φορά με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

    Η ΝΙΚΗ: Θύτης ο Καραμανλής. "Κατηγορώ " Παπανδρέου για τις υποκλοπές από την Κρήτη.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Βουτάνε στα βαθιά για τη μεγάλη λίστα των υποκλοπών. Σφάζονται μεν στο παρασκήνιο, πλην όμως δικαστές και ΑΔΑΕ συμφωνούν: Οι "104" ήταν απλώς δείγμα.

    PRESS time: Οι δέκα αστυνομικοί που ελέγχουν το κύκλωμα της πορνείας. Η διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. Ένοχοι και συνένοχοι.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ. Προτάσεις και μέτρα για τη γρίπη των πτηνών.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Πέρασε η επίμαχη τροπολογία για τον "Καποδίστρια". Αποχώρησε από τη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, υπέρ τάχθηκαν ΚΚΕ και Συνασπισμός, ενστάσεις από βουλευτές της ΝΔ.

    TRAFFIC NEWS: Τα παιδιά μας κάνουν σεξ από 12 ετών. Έρευνα διεθνούς εταιρείας προφυλακτικών. Τι λένε παιδοψυχολόγοι για τους κινδύνους αυτής της πρωτιάς.

    Η ΧΩΡΑ: Μπόνους έως 3.000 ευρώ στους τραπεζικούς. Ποιοι και πόσα θα πάρουν. Επεκτείνεται το ειδικό επίδομα με πιλότο την απόφαση της Εθνικής.

    City Press: Αγριεύει η ακρίβεια.

    Μetro: Μισθός στους έφεδρους. Τα σχέδια Μεϊμαράκη για την οργάνωση και το ρόλο των Ε.Δ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα. Πρόταση σοκ για το ωράριο της αγοράς.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Νοσοκόμες" λυμαίνονται περιουσίες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι αριθμοί ευημερούν ο λαός δυστυχεί. Ανέβηκαν τα ποσοστά του ΑΕΠ αλλά και οι τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα.

    [02] "Καποδίστριας"

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "ο φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο χθες στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ. Αφού τα "πράσινα" στελέχη των τοπικών κοινωνιών, ξεσήκωσαν τις κοινότητες για να διεκδικήσουν την αυτονομία τους χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να υπογραμμίσει όπως έλεγαν οι βουλευτές του την εναντίωσή του στη διαδικασία συζήτησης αλλά και στην ουσία τροπολογίας, που αναδιατάσσει σε τέσσερις περιπτώσεις το σχέδιο "Καποδίστριας" για την τοπική αυτοδιοίκηση".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "τις "αποσχιστικές " τάσεις δεκάδων Κοινοτήτων από όλη τη χώρα, όπου πνέει αέρας αυτονόμησης, μετέφεραν στη Βουλή - ακόμη και σε υψηλούς πολιτικούς τόνους - 21 βουλευτές της ΝΔ κατά τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας για την αυτονόμηση των Κοινοτήτων Βραχασίου, Ζωνιανών και Τσαριτσάνης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "η μεγαλύτερη ανταρσία βουλευτών της ΝΔ τα τελευταία δύο χρόνια εκδηλώθηκε χθες στη Βουλή με αφορμή το επιλεκτικό ξήλωμα του "Καποδίστρια". Απόντων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αποχώρησαν καταγγέλλοντας την τροπολογία Παυλόπουλου, δεκάδες γαλάζια μπαϊράκια σηκώθηκαν στην αίθουσα της Βουλής ζητώντας αυτονομία και για κοινότητες της δικής τους εκλογικής περιφέρειας".

    H ESPRESSO διερωτάται "γιατί η κυβέρνηση επέλεξε το συγκεκριμένο διάστημα, λίγο πριν από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, για να τροποποιήσει τον "Καποδίστρια"; Είναι ένα ερώτημα που δεν απαντάται εύκολα. Η κυβερνητική αυτή επιλογή έχει προκαλέσει αναβρασμό και στο κυβερνητικό στρατόπεδο".

    H TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι "σε έντονη αντιπαράθεση ήρθαν ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρης Κουκουλόπουλος, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στο Καποδιστριακό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "άλλοθι για την αποφυγή ανεξέλεγκτης διατύπωσης - από τους βουλευτές του - προτάσεων αυτονόμησης Κοινοτήτων από τον "Καποδίστρια" βρήκε το ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας την αποχώρηση από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της επίμαχης ρύθμισης του υπουργείου Εσωτερικών".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "στο ... απόσπασμα έστησαν βουλευτές της ΝΔ τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο για την "πρακτική Μαυρογιαλούρου" που εφάρμοσε στην κυβέρνηση στην περίπτωση της αυτονόμησης κοινοτήτων από το σχέδιο "Καποδίστριας" καθώς από τις εκατοντάδες προεκλογικές υποσχέσεις που είχε δώσει ικανοποίησε μόνο τρεις προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα".

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εκτιμά ότι "ανοιχτό παράθυρο για ανεξαρτητοποίηση και άλλων κοινοτήτων από τους "Καποδιστριακούς" δήμους - σε οριακές όμως περιπτώσεις - άφησε χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της ψήφισης της επίμαχης τροπολογίας που επιφέρει διοικητική αυτονόμηση στις κοινότητες του Βραχασίου, των Ζωνιανών και της Τσαρίτσανης".

    [03] Συνδικάτα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "την κοινωνική ηρεμία επιχειρεί να εξασφαλίσει η κυβέρνηση, ενώ σε αντίθετη τροχιά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να "επενδύσει" σε κλίμα αναταραχής. Χαρακτηριστική του κλίματος κοινωνικής συναίνεσης είναι η χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη μαζί με όλη την ηγεσία του υπουργείου στη ΓΣΕΕ".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "διάλογος με προσδοκίες για αποτελέσματα , χρειάζεται πεδίο συνεννόησης, απάντησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, στον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη στη χθεσινή συνάντησή τους και ξεκαθάρισε ότι αν δεν λυθούν σοβαρά θέματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις, οι αυξήσεις αλλά και η άρση της πολιτικής επιστράτευσης, η ΓΣΕΕ δεν ανοίγει τον διάλογο και προειδοποίησε ότι θεωρητικά και πολιτικά λόγω αντιδράσεων θα γίνει ΣΑΒΒΑ-ΝΟ το Υπουργείο για τον Σάββα Τσιτουρίδη".

    [04] Ακρίβεια

    H CITY PRESS γράφει:"ετήσια αύξηση των τιμών παραγωγού κατά 9,3% στη βιομηχανία. Το ακριβό πετρέλαιο πιέζει τους παραγωγούς , που θα περάσουν τους επόμενους μήνες τα επιπλέον κόστη στους καταναλωτές. Νέο κύμα ανατιμήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η μεγάλη πίεση στον οικογενειακό προϋπολογισμό ο σημαντικότερος λόγος της σχετικής εκλογικής κάμψης της ΝΔ".

    [05] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι " τον "κώδωνα του κινδύνου" για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος έκρουσε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια μεταφοράς των προβλημάτων στην επόμενη γενιά".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "στην αναγκαιότητα της συζήτησης του ασφαλιστικού αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης καθώς όπως είπε κάποια Ταμεία στα επόμενα πέντε χρόνια θ΄αρχίσουν να "σκάνε τα χέρια μας" και δεν θα μπορούν να χορηγήσουν συντάξεις, ενώ και κάποια μεγάλα Ταμεία σε 15 με 20 χρόνια ενδεχομένως να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους".

    [06] Ένοπλες Δυνάμεις

    H METRO γράφει ότι "σε κοινωνικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, ώστε να λυθούν προβλήματα που ταλαιπωρούν τους στρατεύσιμους αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Βασίλη Χιώτη και Βασίλη Σκουρή και στον Alpha Radio 98, 9".

    [07] Πληθωρισμός

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "ο πληθωρισμός που αντιμετωπίζουν τα φτωχότερα νοικοκυριά είναι αισθητά μεγαλύτερος από το μέσο ποσοστό πληθωρισμού που ανακοινώνεται κάθε χρόνο".

    [08] Γρίπη των πτηνών

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "οι συνέπειες από τη γρίπη των πτηνών, όπως και κάθε σοβαρό πρόβλημα, φέρνουν στην επιφάνεια το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα: Σε συνθήκες κυριαρχίας των μονοπωλίων, που έχουν στην κατοχή τους τις υποδομές, τα μέσα παραγωγής, την έρευνα, σε συνθήκες που κάθε πολιτική υποτάσσεται στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας, δεν μπορεί να υπάρξει και να δοθεί λύση, προς όφελος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων".

    [09] Υποκλοπές

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ αναφέρει ότι "μια βουτιά στα βαθιά νερά των υποκλοπών ετοιμάζονται να κάνουν αυτές τις μέρες τόσο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) όσο και η Δικαιοσύνη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "ο τέως Αμερικανός διπλωμάτης στην Ελλάδα Μπρέιντι Κίσλινγκ με άρθρο-βόμβα στο αμερικανικό περιοδικό "The Nation" κατακεραυνώνει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σχετικά με τις υποκλοπές των τηλεφωνημάτων Ελλήνων πολιτικών και πολιτών".

    [10] Ακίνητα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "η πλειοψηφία των ειδικών της κτηματαγοράς περιμένει μείωση των πωλήσεων κατοικιών το επόμενο εξάμηνο, αλλά εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει πτώση των τιμών παρά τη μείωση της ζήτησης".

    [11] Δημόσια Διοίκηση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "σε ιδιώτες ανατίθεται η αναδιοργάνωση του Δημοσίου μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση του επιχειρησιακού προγράμματος που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, για την ανασυγκρότηση και το μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης".

    [12] Εφορία

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για μισθωτούς σκοπεύει να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος ο εντοπισμός μισθωτών που έχουν εισόδημα από δεύτερη δουλειά και δεν το δηλώνουν".

    [13] Τράπεζες

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "μέχρι τέλη Μαρτίου η καταβολή του ειδικού επιδόματος ισολογισμού, το οποίο θα ανέρχεται έως 3.000 ευρώ για τους εργαζομένους στα καταστήματα των τραπεζών και σε θέσεις αιχμής".

    [14] Κ. Καραμανλής

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "στροφή προς τους χαμηλόμισθους και τους "αδύνατους" κάνει η κυβέρνηση. Υπό το βάρος των τελευταίων δημοσκοπήσεων και της ανάγκης υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έδωσε σαφή εντολή στους υπουργούς του να ξεδιπλώσουν το φιλολαϊκό προφίλ του κυβερνητικού σχήματος, λαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα δώσουν βαθιές ανάσες στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα".

    [15] ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

    Η Press Time τονίζει ότι "σε σύμπηξη μετώπου προχωρούν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ καταθέτοντας κοινές πρωτοβουλίες στη Βουλή με προοπτική -στο βάθος του δρόμου- ακόμη και κυβερνητικής συνεργασίας! Σύμφωνα με πληροφορίες, παρασκηνιακά προετοιμάζεται και συνάντηση κορυφής των δύο αρχηγών Γ. Παπανδρέου και Α. Αλαβάνου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ατζέντα των κοινών πρωτοβουλιών".

    [16] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "εφέτος πάντως όλα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο ότι από τον Οκτώβριο που ανέλαβε υφυπουργός Οικονομικών ο κ. Αντ. Μπέζας, στο εν λόγω υπουργείο επικρατεί άριστο κλίμα συνεργασίας. Είναι και αυτό ένας παράγων που βοηθεί καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων. Έτσι, όλα δείχνουν ότι το 2006 θα έχη γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα για την πραγματική δημοσιονομική εξυγίανση".

    [17] Γ. Παπανδρέου

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "πυρά κατά της κυβέρνησης Καραμανλή για το θέμα των υποκλοπών και την ανατροπή του "Καποδίστρια" εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από την Ιεράπετρα της Κρήτης λέγοντας "ο Πρωθυπουργός δεν είναι θύμα, αλλά θύτης", ενώ κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή πως "επί 11 μήνες κράτησε στο σκοτάδι το λαό για ένα τόσο μεγάλο θέμα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 3 March 2006 - 0:00:53 UTC