Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Νέα Δημοκρατία
  • [03] Ασφαλιστικό
  • [04] ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [05] Παιδιά
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Υποκλοπές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Η συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία , οι δημοσκοπήσεις που τη συνοδεύουν και οι υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    Tίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 4.000 εξαφανίσεις παιδιών!... Συγκλονιστικά στοιχεία από την "ΕΚΑΤΟ" και το "Χαμόγελο του Παιδιού".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο πρόεδρος της ΕΣΥΠ, καθηγητής Θάνος Βερέμης, αποκαλύπτει: Εξετάσεις με νέο σύστημα για ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αντεπίθεση Καραμανλή με παροχές σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους. Πολιτικές πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό, με αφορμή την συμπλήρωση 2 χρόνων διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σταθείτε δίπλα στους πολίτες". Σαφής εντολή Καραμανλή προς υπουργούς. Προβάδισμα στη ΝΔ δίνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Ακάλυπτες επιταγές διετίας. Τα 10 μεγάλα "φέσια" της Νεοδημοκρατικής Διακυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γιορτάζουν σήμερα Κυβέρνηση και ΝΔ για τα... Δύο χρόνια... φαγούρα και ξύσιμο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πολλαπλά μηνύματα δύο χρόνια μετά τον θρίαμβο της ΝΔ. Σε τρεις δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται από 0,2% έως 0,5%.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο λαός πιστεύει στη δεύτερη διετία. Γκάλοπ MRB για τον "Ε.Τ.": Μπροστά η ΝΔ με 1,1 την πιο δύσκολη στιγμή της τετραετίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γκρίζα επέτειος ΝΔ. 2 χρόνια κυβέρνησης και τα γκάλοπ δείχνουν Χ.

    ΕΣΤΙΑ: Παραγωγική η πρώτη διετία. Με κύριο άξονα την βελτίωση της εθνικής οικονομίας.

    ESPRESSO: "Έλιωσε" η Αθηνά. Φάντασμα του εαυτού της η εγγονή του Ωνάση. Έχει χάσει 20 κιλά σε ένα χρόνο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλή ανάκριση για Ericsson - Κορωνιά. Κενό 40 ημερών εντόπισε η Επιτροπή Απορρήτου.

    PRESS time: Κίνηση Κωνσταντίνου με μυστικά δείπνα και επαφές. Οι συναντήσεις με Μ. Κυριακού, Στ. Ψυχάρη και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

    TRAFFIC NEWS: Η πρώην του Πάρη ζητάει 10 εκατ. δολ. από τη Χίλτον. Αγωγή της Βομβογιάννη για συκοφαντία.

    Η ΧΩΡΑ: 4.830 θέσεις σε Δημόσιο, επιχειρήσεις. Οι νέες προκηρύξεις και οι διαγωνισμοί.

    City Press: Αλλαγή πορείας λόγω γκάλοπ.

    Μetro: Ώρα Ασφαλιστικού. Διάλογο με ευρεία συμμετοχή και συναίνεση επιδιώκει η κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σχέδιο πόλης για 75.500 στρέμματα σε δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οι "Άθλιοι" της Θεσσαλονίκης. Μια νύχτα με τους άστεγους της πόλης.

    [02] Νέα Δημοκρατία

    H CITY PRESS γράφει: "στα μέσα της τετραετίας η κυβέρνηση Καραμανλή παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια πολιτικής κόπωσης. Τρεις διαφορετικές δημοσκοπήσεις εμφανίζουν οριακό προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και αρκετά σημαντικό πλεονέκτημα στα λεγόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για να χαράξει ο πρωθυπουργός διορθωτική πορεία για τη δεύτερη διετία. Στόχος του κ. Καραμανλή να προχωρήσει σε ελεγχόμενα φιλολαϊκά ανοίγματα και να προωθήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "σε ένα απέραντο δικαστήριο τείνει να μετατραπεί η χώρα, καθώς πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα διεκδικούν χρήματα από Δημόσιο και από ασφαλιστικά ταμεία. Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ και παρά τις εξαγγελίες για "επανίδρυση του κράτους" αρκετές από τις επιταγές που αφειδώς διένειμε προεκλογικά το κυβερνών κόμμα παραμένουν ... ακάλυπτες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "δύο χρόνια νέας διακυβέρνησης συμπληρώνονται, σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί -έστω και οριακά- σταθερό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφουν τρεις νέες έρευνες της κοινής γνώμης και ο Κ. Καραμανλής εμφανίζεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός και δημοφιλέστερος έναντι του κ. Γ. Παπανδρέου".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "σε πλήρη αναδιάταξη το πολιτικό τοπίο μετά τις τρεις δημοσκοπήσεις που θέλουν το κόμμα της αντιπολίτευσης να κερδίζει το χαμένο έδαφος και να κλείνει το χαμένο έδαφος και να κλείνει την ψαλίδα της διαφοράς με το κυβερνών κόμμα".

    H ESPRESSO εκτιμά ότι "το πρώτο...ημίχρονο τελείωσε και η κυβέρνηση περνά στο δεύτερο με ανησυχία εξαιτίας των δημοσκοπήσεων που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής από το κυβερνών κόμμα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "εντολή για επίσπευση του κυβερνητικού έργου και ανάδειξη όλων των πτυχών του στην κοινωνία αναμένεται να δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός στα μέλη της κυβέρνησης , κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου".

    H PRESS time αναφέρει ότι " το κλίμα δεν είναι καλό για την κυβέρνηση και τα σημερινά γενέθλια με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας επισκιάζονται από τις τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δίνουν οριακό πλέον προβάδισμα της ΝΔ έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "στην αντεπίθεση περνά πλέον ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις στους υπουργούς του, να αναδείξουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του κυβερνητικού έργου, η υλοποίηση του οποίου έχει ως "απώτερο στόχο τη σταδιακή ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των "αδύνατων" έως το τέλος της τετραετίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την Κυριακή 7 Μαρτίου του 2004. Τότε ο λαός ήλπιζε πως φέρνοντας την Νέα Δημοκρατία στην εξουσία όχι μόνο θ' απαλλασσόταν από ένα ΠΑΣΟΚ γαντζωμένο είκοσι χρόνια επάνω του, αλλά και θα έβλεπε καλύτερες μέρες".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ο πλέον παραγωγικός χρόνος της Κυβερνήσεως Καραμανλή μέχρι τώρα, ήταν το δεύτερο έτος της θητείας της".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "στην περιοχή του γκρίζου χρώματος κινείται πλέον η ΝΔ καθώς ακριβώς πάνω στην επέτειο της διετίας της το εκλογικό σκηνικό είναι δυσμενές γι' αυτήν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σχεδόν ισοφαρίσει, οι ψηφοφόροι εκφράζουν έντονη δυσφορία για την κυβερνητική πολιτική και απαισιοδοξία για το μέλλον".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "στο μέσο της τετραετίας, οι προσδοκίες των πολιτών στηρίζονται στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Κ. Καραμανλή, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται να έχει την ίδια ισχυρή λαϊκή εντολή των πρώτων μετά τις εκλογές ημερών. Τι δείχνει η πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του "ΕΤ".

    [03] Ασφαλιστικό

    Η METRO υποστηρίζει ότι "οριστικά μπαίνουν πλέον οι βάσεις για μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, καθώς όλα δείχνουν πως ο διάλογος για το θέμα είναι ουσιαστικά ανοιχτός, αρχής γενομένης από την επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών, ενώ και η κοινωνία εμφανίζεται να είναι πλέον ώριμη για αλλαγές που θα καταστήσουν μακροχρόνια βιώσιμο το σύστημα".

    [04] ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "ένα προπαρασκευαστικό έτος μετά το Λύκειο. Βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια 14 έως 15. Εισαγωγικές σε 5 μαθήματα".

    [05] Παιδιά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "περίπου 4.000 εξαφανίσεις παιδιών καταγράφηκαν μόνο την τελευταία πενταετία (2000-2005) στη χώρα μας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι ανάλογες υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε το 2005 ο σύλλογος "Χαμόγελο του παιδιού" ήταν αυξημένες κατά 143% σε σχέση με το 2004".

    [06] Προσλήψεις

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "σε εξέλιξη βρίσκονται από αυτήν την εβδομάδα προκηρύξεις διαγωνισμών του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 1.830 θέσεων σε Δημόσιο, Οργανισμούς και Πυροσβεστική. Εντός του μήνα οι ανακοινώσεις για την Αγροφυλακή. Παράλληλα το υπ. Οικονομίας θέτει σε εφαρμογή δύο προγράμματα Stage για 3.000 ανέργους".

    [07] Υποκλοπές

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "η Επιτροπή Απορρήτου εντόπισε ένα "σκοτεινό" κενό 40 ημερών για το οποίο ζητά από την εταιρεία Ericsson ξεκάθαρες απαντήσεις, ειδικά σε πέντε κρίσιμα ζητήματα. Από την άλλη και ο Γ. Κορωνιάς θα υποχρεωθεί να δώσει απαντήσεις για τις υποκλοπές κατά την ανάκρισή του στη Βουλή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 7 March 2006 - 21:31:16 UTC