Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/3/2006
  • [02] Κατάθεση Κορωνιά
  • [03] Πειραιάς
  • [04] Γ. Αλογοσκούφης
  • [05] Δανεισμός
  • [06] Σιδηρόδρομοι
  • [07] Ελληνοτουρκικά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/3/2006

    Η κατάθεση Κορωνιά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ο απολογισμός του Γιώργου Αλογοσκούφη για το κυβερνητική έργο στην οικονομία της τελευταίας διετίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Υπερ-δάκτυλος της Ericsson έμπαινε στο λογισμικό! Χωρίς να τον έχει εντοπίσει η Vodafone. Συνεχίζεται και σήμερα η μαραθώνια κατάθεση Κορωνιά. Όλες οι ερωταπαντήσεις.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Η "κλήση"... προωθείται στην Ericsson. Αποποιήθηκε των ευθυνών του για τις υποκλοπές ο Γ. Κορωνιάς στη Βουλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αυξήσεις σε συντάξεις και μειώσεις φόρων. Δέσμευση Αλογοσκούφη για φιλολαϊκή πολιτική από το 2007.

    Η ΑΥΓΗ: Αποσιωπήσεις και ψέματα Κορωνιά στη Βουλή. Παραπέμπει στην Ericsson, καλύπτει την κυβέρνηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκτελεί τον Κορωνιά η κυβέρνηση. Δεν έπεισε τη Βουλή το αφεντικό της "VODAFONE" που επεχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες για τις υποκλοπές αποκλειστικά στην "Ericsson".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κορωνιάς "καρφώνει" υπουργούς, Ericsson και Αμερικανούς. Πολύωρη και επεισοδιακή η κατάθεση του επικεφαλής της Vodafone. Έκθετη η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πόλεμος γιγάντων πίσω από τους "κοριούς". Ericsson και ξένες μυστικές υπηρεσίες δείχνει τώρα η Vodafone.

    ΕΘΝΟΣ: Σκιώδες μήνυμα με 5 "καρφιά". Πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ Κορωνιά, Μαξίμου και... Σουηδών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Κορωνιάς... (Sony και καλά) Ericsson τις ευθύνες αλλού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βαθμολόγιο" από τις τράπεζες στους πελάτες τους. Συστήνει με πράξη του ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έδειξε Ericsson και "μεγάλη οντότητα". Έδωσε πληροφορίες, δεν έλυσε το μυστήριο ο Κορωνιάς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Συγκαλύψεις και αποκαλύψεις. Κορωνιάς: Πεντάωρη κατάθεση χθες, συνέχεια σήμερα. Τα έριξε στην "Ερικσον" και την κυβέρνηση. Φωτογράφισε ξένες μυστικές υπηρεσίες.

    ΕΣΤΙΑ: Απηρχαιωμένοι σιδηρόδρομοι. Σε αντίθεση με τα υπερσύγχρονα τραίνα της Ευρώπης.

    ESPRESSO: Μπήκε στην ελληνική αγορά και φέρνει... τα πρόσωπα της φρίκης. Πώς μεταμορφώνει τους χρήστες το νέο ναρκωτικό Crystal Meth.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Όλοι εναντίον όλων για τις υποκλοπές. Κυβέρνηση κατά Vodafone και σε διάσταση τώρα με Γ. Κορωνιά, ο οποίος αντιδικεί με την Ericsson.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Θα αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις". Οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη διετία από τον Γ. Αλογοσκούφη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Το τρίγωνο της συγκάλυψης. Την κολοκυθιά παίζουν Κορωνιάς, κυβέρνηση, Ericsson.

    Η ΝΙΚΗ: Οι ευθύνες στην κυβέρνηση. "Καρφιά" από Κορωνιά στη Βουλή για τις υποκλοπές.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Ρίχνουν "Άγκυρα" οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

    PRESS TIME: Έφυγε ο αυτοκράτορας των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης. Ο επιχειρηματίας που αντιστάθηκε στις πολυεθνικές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δηλώσεις υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών: Η νέα αντιλαϊκή επίθεση σε πλήρη κλιμάκωση.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Συλλήψεις-"χαστούκι" στον Χ. Αγραπίδη. Στο Αυτόφωρο οι υπεύθυνοι του "Starbucks" - Για "σκάνδαλο και βάναυση παραβίαση του Δικαίου" μιλά ο Μ. Μπετενιώτης.

    TRAFFIC NEWS: Κανείς δεν ήθελε να φτάσει στο κέντρο υποκλοπών. Επιβεβαιώθηκε πλήρως η "t" στην αποκάλυψή της. Τι αποκάλυψε ο κ. Κορωνιάς στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής.

    Η ΧΩΡΑ: Μου είπαν να κλείσω το στόμα. Επιβεβαίωση "Χ". Τι δήλωσε χθες ο Κορωνιάς.

    City Press: Τηλεφωνικές υποκλοπές: Άναψε φωτιές η κατάθεση Κορωνιά.

    METRO: "Θηλιά" σε δανειολήπτες. Δυσμενείς εξελίξεις σηματοδοτεί η άνοδος των επιτοκίων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ελεγκτικοί μηχανισμοί για... κλάματα". Στα συρτάρια δημόσιων υπηρεσιών παραμένουν σύμφωνα με τον γ.γ. του ΙΝΚΑ Νίκο Μήττα χιλιάδες καταγγελίες Θεσσαλονικέων λόγω αδυναμίας των αρμόδιων φορέων να τις εξετάσουν άμεσα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Τουρκία δεν συμμορφώνεται. Μέγα πρόβλημα για την Ευρώπη.

    [02] Κατάθεση Κορωνιά

    Η City Press υποστηρίζει ότι "ο αναβαθμισμένος manager της Vodafone κατέθεσε στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής και "έδειξε" προς την κατεύθυνση της Ericsson. Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τη φιλική στάση προς τον κ. Κορωνιά και κρατάει επιδεικτικά αποστάσεις. Το ΠΑΣΟΚ αισθάνεται δικαιωμένο στην κριτική του και ζητεί πρόσθετες εξηγήσεις από τον κ. Καραμανλή και τους συνεργάτες του. Το θέμα των υποκλοπών θα είναι μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και ίσως επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις".

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "δεν γνώριζα, δεν άκουσα, δεν είδα. Αυτές οι τρεις φράσεις συνοψίζουν την πολύωρη και επεισοδιακή κατάθεση του κ. Γ. Κορωνιά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο "κύριος Vodafone" αρνήθηκε κάθε ανάμειξη τόσο του ιδίου όσο και της εταιρείας του στο σκάνδαλο των υποκλοπών, επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες σε τρίτους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "νέα δεδομένα στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών προκύπτουν μετά τη χθεσινή ακρόαση του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone κ. Γ. Κορωνιά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τη μεταστροφή της στάσης της κυβέρνησης έναντι της εταιρείας, την οποία κατηγόρησε για απόκρυψη στοιχείων".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "αποκαλυπτική η εμφάνιση χθες στη Βουλή του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Γ. Κορωνιά. Προσπάθησε με αποσιωπήσεις, ψέματα και υπεκφυγές, αλλά και την παραδοχή ότι πίσω από τις υποκλοπές δρούσαν μυστικές υπηρεσίες, να αποσείσει τις ευθύνες της Vodafone, να παραπέμψει στην προμηθεύτρια εταιρεία Ericsson και να αθωώσει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "εμείς δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε λογισμικά, αλλά τα προμηθευόμαστε από τη Σουηδία", υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone. Καταιγισμός ερωτήσεων από τους βουλευτές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, οι οποίοι ζητούσαν να μάθουν την αλήθεια".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "στη σουηδική εταιρία παραγωγής του λογισμικού και σε μεγάλη οικονομικά και τεχνολογικά οντότητα επέρριψε τις ευθύνες για τις υποκλοπές ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone κ. Κορωνιάς κατά την πρώτη ημέρα κατάθεσής του στη Βουλή".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ένα τρίγωνο συγκάλυψης των ευθυνών στην υπόθεση των υποκλοπών αποκαλύπτει η χθεσινή κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Γιώργου Κορωνιά στη Βουλή. Κυβέρνηση, Vodafone και Ericsson μετακυλίουν ευθύνες ο ένας στον άλλον".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "σε παιχνίδι για "γερά νεύρα" μεταξύ της κυβέρνησης και του κ. Γ. Κορωνιά εξελίσσεται η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, καθώς είναι αμφίβολο, πλέον, το εάν ισχύει η όποια συμφωνία υπήρχε μεταξύ των δύο πλευρών όταν δημοσιοποιήθηκε το θέμα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "κάναμε ό,τι μας ζητήθηκε, κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Γ. Κορωνιάς, αφήνοντας εκτεθειμένη την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και τη μη ενημέρωση της ΑΔΑΕ. Δεν απέκλεισε παρακολουθήσεις και από άλλα κέντρα πλην των τριών, ενώ έριξε στην "Ερικσον" την ευθύνη για το λογισμικό συνακροάσεων, απαλλάσσοντας στην ουσία τη Vodafone".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "έξωθεν (υπερ) δάκτυλο ο οποίος μπορεί και να φέρει το αποτύπωμα της Ericsson υπέδειξε ως ένοχο του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γ. Κορωνιάς, κατά τη χθεσινή μαραθώνια ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "η χθεσινή συνεδρίαση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή τα είχε όλα: Ένταση στην έναρξή της, αναπάντητα ερωτηματικά και "προώθηση" των ευθυνών στην Ericsson από τον Γιώργο Κορωνιά".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "παρά την εκ των υστέρων προσπάθεια αποστασιοποίησης από τους χειρισμούς της εταιρείας Vodafone, η κυβέρνηση είναι ακόμη πιο εκτεθειμένη μετά τη χθεσινή μαραθώνια κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Γιώργου Κορωνιά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου θα προσέλθει και σήμερα για να απαντήσει στα υπόλοιπα ερωτήματα των βουλευτών όλων των κομμάτων".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "σε αποκαλύψεις που ξετυλίγουν το κουβάρι του σκανδάλου των υποκλοπών πέρασε χθες ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς, ο οποίος ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υποστήριξε ότι από τη στιγμή που εντοπίστηκε το λογισμικό είχε ρητές εντολές να σιωπήσει, αφού η υπόθεση θεωρήθηκε θέμα εθνικής ασφάλειας".

    H ESPRESSO σημειώνει ότι "χωρίς να τεντώσει το σχοινί, ευθύνες στην Ericsson έριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γιώργος Κορωνιάς για το "διάτρητο" όπως αποδείχθηκε, σύστημα ασφαλείας των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της εταιρείας. Ωστόσο, άφησε αιχμές και κατά της κυβέρνησης, για τη μη ενημέρωση της ΑΔΑΕ από την πρώτη γραμμή".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "η μετάθεση ευθυνών από τη Vodafone στην Ericsson που επιχείρησε χθες, με τη μαραθώνια κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Γ. Κορωνιάς περιέπλεξε ακόμα περισσότερο το θέμα των υποκλοπών".

    H PRESS time εκτιμά ότι "σπάει μέρα με τη μέρα ο νόμος της σιωπής για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών, αφού η χτεσινή μαραθώνια απολογία του Γιώργου Κορωνιά στη Βουλή και ενόχους εκτός Ελλάδος φωτογράφισε, χωρίς να αποκλείεται δάκτυλος ακόμη και ξένων μυστικών υπηρεσιών, και ευθύνες στους κυβερνητικούς χειρισμούς ανέδειξε".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "βόμβες Κορωνιά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. "Μου είπαν να κλείσω το στόμα μου από την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη", επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone επιρρίπτοντας ευθύνες για το παράνομο λογισμικό στην εταιρεία Ericsson".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "στροφή στη στάση της απέναντι στην εταιρία Vodafone επέδειξε χθες η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο ακόμα και για "σκοπιμότητες που υποκρύπτονται" πίσω από την κίνηση της εταιρίας να μην παραδώσει συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση των υποκλοπών".

    [03] Πειραιάς

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υποστηρίζει ότι "απόλυτη δικαίωση των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ της εφημερίδας "Σήμερα" για την παράνομη υπομίσθωση από τη ΔΕΠΑΠ του κινηματογράφου "Αττικόν" του Πειραιά στην "Starbucks Coffee" της Μαρινόπουλος Καφέ, αποτελεί η χθεσινή σύλληψη των υπευθύνων της παραπάνω εταιρίας!".

    [04] Γ. Αλογοσκούφης

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί παραπέρα και θα εκδηλωθεί σε όλα τα μέτωπα. Αυτό είναι το μήνυμα, που προκύπτει από τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών ".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "η πρώτη διετία των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης δίνει την θέση της στην επόμενη διετία εφαρμογής και απόδοσης των μεταρρυθμίσεων αυτών, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου στην οικονομία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "εντός του έτους κατατίθεται νέο νομοσχέδιο που προβλέπει δραστική μείωση της φορολογίας και όλους τους Έλληνες".

    [05] Δανεισμός

    H METRO ισχυρίζεται ότι "αντιμέτωποι με οικονομικό περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων βρίσκονται πλέον οι επενδυτές και οι δανειολήπτες. Ακόμη και η Ιαπωνική Κεντρική Τράπεζα έβαλε τέλος στην πενταετή πολιτική μηδενικών επιτοκίων, κάνοντας το πρώτο βήμα για αύξησή τους, ενώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται να ακολουθεί επιθετική αύξηση επιτοκίων, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να "βλέπουν" τα επιτόκια του ευρώ από 3,50% στο τέλος του 2006 από 2,50% που είναι σήμερα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "φρένο" στον υπερδανεισμό των Ελλήνων και ειδικά των νοικοκυριών, με τις πιστωτικές κάρτες και τα καναλωτικά δάνεια να υπερβαίνουν τα 60 δισ. ευρώ, επιχειρεί να βάλει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας".

    [06] Σιδηρόδρομοι

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "το θέμα των σιδηροδρόμων πρέπει να επανεξετασθή από μηδενική βάση. Στην Βρεταννία, ελέγετο, προ ετών ότι η αύξησις των δυστυχημάτων οφείλετο στις ιδιωτικοποιήσεις των σιδηροδρόμων. Όμως η αλήθεια ήταν ότι οφείλετο στο απηρχαιωμένο δίκτυο που άφησαν πίσω τους οι δημόσιοι σιδηρόδρομοι, προ των ιδιωτικοποιήσεων. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Για να υπάρξουν ταχείς, αξιόπιστοι και ασφαλείς σιδηρόδρομοι, πρέπει να απεμπλακούν από το κράτος".

    [07] Ελληνοτουρκικά

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 γράφει ότι "η Τουρκία εξασφάλισε από τον ICAO τον έλεγχο του μισού Αιγαίου για θέματα έρευνας και διάσωσης, με την Ελλάδα να απουσιάζει από τις κρίσιμες συνεδριάσεις του περασμένου έτους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 10 March 2006 - 21:55:11 UTC