Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/3/2006
  • [02] Πολιτική αντιπαράθεση
  • [03] ΣΕΒ
  • [04] Γαλλία
  • [05] Γιώργος Παπανδρέου
  • [06] Αυξήσεις - Συντάξεις
  • [07] Υποκλοπές - Ρουμανία
  • [08] Συντελεστής Δόμησης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/3/2006

    Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία, ο τόνος που δίνουν σε όλη την Ευρώπη και οι προτάσεις του ΣΕΒ για τα εργασιακά είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αντεπίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τις αθλιότητές του. Μεϊμαράκης, Ζαγορίτης, Τσιτουρίδης και Ρουσόπουλος αποκαλύπτουν και καταρρίπτουν τη "μαύρη προπαγάνδα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συντάξεις: Οι αυξήσεις για το 2007. Δέσμευση του υπ. Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Παίρνει φωτιά το πολιτικό σκηνικό. Ραγδαίες εξελίξεις σηματοδοτεί η μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μεταφορά συντελεστή δόμησης. Απεγκλωβίζονται μέσα στο 2006 130.000 ιδιοκτήτες.

    ΕΘΝΟΣ: Γαλλικός τρόμος στη ΝΔ. Γιώργος: Να βγει από την κρυψώνα του ο Καραμανλής - Όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έβγαλε το ήρεμο και συναινετικό προσωπείο, μίλησε για αλαζονεία της Κυβέρνησης, καλεί τους νέους σε εξέγερση και γίνεται... επαναστάτης χωρίς αιτία ο Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τι κρύβει η ξαφνική πολιτική ένταση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έγινε πολύ επιθετικός και μιλάει για πρόωρες εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι κρύβει από το λαό ο Γ. Παπανδρέου. Μετωπική κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για το "γαλλικό μοντέλο" του Γιώργου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το μήνυμα και οι εδώ αποδέκτες. Από τους δρόμους του Παρισιού στην Αθήνα.

    ΕΣΤΙΑ: Ανεύθυνη αντιπολίτευσις. Οι προτροπές του Γ. Παπανδρέου για εξέγερση.

    ESPRESSO: Αυτοί είναι οι Έλληνες μασόνοι. Λίστα-φωτιά με τους επώνυμους των Στοών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μενού... Γαλλίας σερβίρει ο ΣΕΒ. Τελεσίγραφο βιομηχάνων.

    PRESS TIME: Κανένας δεν θα εξετάσει το σκήνωμα. Ο ηγούμενος της μονής Αγάθωνος κλείνει την πόρτα στους ιατροδικαστές.

    TRAFFIC NEWS: Εκβιάζει TV σταρ με το καυτό της ημερολόγιο. Το έκλεψε ο πρώην αρραβωνιαστικός της.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα: Νομιμοποιήσεις και με τη μεταφορά συντελεστή δόμησης. Αποκλειστικό: Στο Σ/Ν για τις οικοδομικές άδειες που κατατίθενται.

    City Press: Γαλλικός άνεμος στην πολιτική. Η νεολαία της Γαλλίας και τα συνδικάτα είπαν "όχι" στο Νόμο Ντε Βιλπέν.

    METRO: Ανεξέλεγκτη σύρραξη. Πεδίο μετωπικής σύγκρουσης διαμορφώνουν οι προτάσεις του ΣΕΒ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χρυσωρυχείο τα ακίνητα. Μέχρι 70% πάνω οι τιμές στην πενταετία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συμφωνία Άρη - Ροναλντίνιο. Μεγάλη επιτυχία των κίτρινων η συνεργασία με τον "μάγο".

    [02] Πολιτική αντιπαράθεση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "σε τόνους "σκληρού ροκ α-λα Λαλιώτη" πέρασε στην αντεπίθεση η κυβέρνηση με στόχο να τσαλακώσει το κοινωνικό προφίλ και την προσωπική αξιοπιστία του Γ. Παπανδρέου. Το γήπεδο της απογραφής δεν στάθηκε αρκετό για την κυβέρνηση για να πείσει την κοινή γνώμη και τους ψηφοφόρους της, τόσο για τις προθέσεις της, όσο και για την ικανότητά της να νοικοκυρέψει την Οικονομία".

    [03] ΣΕΒ

    Η METRO σημειώνει ότι "διαστάσεις γενικευμένης "σύρραξης" παίρνει η διαμάχη μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών, με αφορμή τόσο τις τελευταίες προτάσεις του ΣΕΒ όσο και το κλίμα που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου τον τόνο για τα εργασιακά δίνουν οι δυναμικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία ενάντια στην "ελαστικοποίηση" της αγοράς εργασίας".

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "σε προτάσεις-τελεσίγραφο που έχουν στόχο τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων επιμένει α λα γαλλικά ο ΣΕΒ εν όψει της συνάντησης με τη ΓΣΕΕ".

    [04] Γαλλία

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "με στόχο κατ' αρχήν τη βελτίωση των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων στις δημοσκοπήσεις του Ιουνίου, η κυβέρνηση ανακρούει πρύμνα σε ό,τι αφορά τις πολυδιαφημισμένες μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσής της με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συσπειρώσει την κομματική της βάση. Στην αναθεώρηση της κυβερνητικής πολιτικής οδηγούν τα μηνύματα όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων αλλά και ο τρόμος γενικευμένων κοινωνικών αντιδράσεων "γαλλικού τύπου".

    Η Press Time αναφέρει ότι "οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει η κοινωνική ένταση και οι κινητοποιήσεις της νεολαίας στη Γαλλία φοβίζουν την Αθήνα. Έχοντας λοιπόν τον νου στο Παρίσι και το βλέμμα στραμμένα στην επόμενη ημέρα, μετά την ανεξήγητη και πρωτοφανή αδιαλλαξία του ΣΕΒ, η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους ώστε να μην επαναληφθούν συγκρουσιακά φαινόμενα με ομάδες εργαζομένων, όπως έγινε στην τελευταία απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που "τραυματίζουν", όπως δηλώνει στην εφημερίδα στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, την εικόνα της στον χώρο του κοινωνικού κέντρου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "το μήνυμα "σταματήστε τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις" φθάνει από τους δρόμους του Παρισιού -που τους κατέκλυσε 1,5 εκατ. εργαζομένων και φοιτητών- στην Αθήνα. Και "ψάχνει τώρα" τους αποδέκτες του στην κυβέρνηση της ΝΔ, που θέλει να χειροτερεύσεις περισσότερο το εργασιακό καθεστώς, παρά το ότι είναι χειρότερο από αυτό του νόμου Ντε Βιλπέν".

    Η City Press προσθέτει ότι "η νεολαία της Γαλλίας και τα συνδικάτα είπαν "όχι" στο Νόμο Ντε Βιλπέν. Η γαλλική Κεντροδεξιά επιμένει στον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας. Προβληματισμός στο Μαξίμου για τον τρόπο χειρισμού της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, της εφαρμογής των νέων κανόνων στις ΔΕΚΟ και της κινητοποίησης των πανεπιστημιακών. Περιορίζεται ο μεταρρυθμιστικός ζήλος της κυβέρνησης και σκληραίνει η κριτική της αντιπολίτευσης".

    [05] Γιώργος Παπανδρέου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σε ...κακόγουστη φάρσα σε βάρος των πολιτών έχει μετατραπεί η στάση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου στο μείζον θέμα της ανεργίας και των εργασιακών σχέσεων".

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μπήκε στο στόχαστρο του υπουργού Επικρατείας Θοδ. Ρουσόπουλου, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας επισήμανε ότι το μοντέλο της ανασφάλιστης εργασίας των νέων ήταν δική του πρόταση. Προηγουμένως πάντως ο Γ. Παπανδρέου με αφορμή τα τεκταινόμενα στη Γαλλία, είχε καλέσει τους νέους να γίνουν "επαναστάτες με αιτία".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "αρχίζει και χάνει την ψυχραιμία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεν κατέρχεται μόνο σε απρέπεια λόγων αλλά και σε ύβρεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "σκληρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει σύσσωμη η κυβέρνηση, που διαπιστώνει ότι ο Γ. Παπανδρέου ξεφεύγει από τα όρια της αντιπολίτευσης καλώντας ακόμη και τους νέους να γίνουν επαναστάτες με αιτία όπως οι φοιτητές της Γαλλίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "η πρόταση Παπανδρέου για την ανασφάλιστη εργασία των νέων θα προκαλούσε ακόμη πιο αρνητικά αποτελέσματα από τις ρυθμίσεις στη Γαλλία".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "σε μία περίοδο που καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να ορθοποδήση η ελληνική οικονομία, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κάνει τα πάντα για να την υπονομεύση".

    [06] Αυξήσεις - Συντάξεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και προχωρεί σε γενναία αύξηση κατά 50 ευρώ της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ και κατά 35 ευρώ του επιδόματος ΕΚΑΣ".

    [07] Υποκλοπές - Ρουμανία

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "θύματα υποκλοπών έπεσαν πρώτοι οι Ρουμάνοι σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται στην εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή". Όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά, στο δημοσίευμα τη εφημερίδας η CosmoRom θυγατρική της Cosmote που εντάσσεται στον όμιλο του ΟΤΕ, με τη βοήθεια και τη σύμφωνη γνώμη της Ericsson παρακολουθούσε χιλιάδες κινητά τηλέφωνα στη Ρουμανία".

    [08] Συντελεστής Δόμησης

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "η αντίστροφη μέτρηση φθάνει στο τέλος της. Ύστερα από πολύμηνη προεργασία και δημόσια διαβούλευση αναμένεται σε 15 ημέρες να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή το σχέδιο νόμου για την έκδοση των οικοδομικών αδειών και τον έλεγχο των ανεγειρόμενων οικοδομών. Παράλληλα, στο ΥΠΕΧΩΔΕ μελετούν με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα της μεταφοράς συντελεστή δόμησης , αναμένοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να δώσουν επιτέλους λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει περίπου 130.000 πολίτες".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας επεκτείνεται η εφαρμογή του μέτρου της μεταφοράς συντελεστή δόμησης, η οποία σε πρώτο στάδιο επιτρέπεται για ακίνητα που βρίσκονται εντός των οροθετημένων ζωνών κάθε δήμου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 20 March 2006 - 21:17:02 UTC