Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/3/2006
  • [02] Tίτλοι εφημερίδων
  • [03] Ασφαλιστικό Τραπεζών
  • [04] ΕΕ
  • [05] Καραμανλής
  • [06] Θ. Ρουσόπουλος
  • [07] Αγροφυλακή - Πυροσβεστική
  • [08] Σκοπιανό
  • [09] Βρυξέλλες
  • [10] Αθηναίοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/3/2006

    Η τροπολογία για το ασφαλιστικό των τραπεζών, η απεργία που κήρυξε η ΟΤΟΕ, καθώς και οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για το μέλλον των νέων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Tίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κλείνουν όλες οι τράπεζες. 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην έκτακτη συνεδρίαση της ΟΤΟΕ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4.000 θέσεις για την ανάπλαση σε Βοτανικό - Λεωφόρο. Βαρυσήμαντη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων Θ. Μπεχράκη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μέτωπο Καραμανλή με τις συντεχνίες. 48ωρη απεργία αρχίζουν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Εμπορική και αύριο 24ωρη από τους τραπεζοϋπαλλήλους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Από το Πάσχα οι προσλήψεις σε Πυροσβεστική, Αγροφυλακή. Όλες οι προϋποθέσεις και τα προσόντα των υποψηφίων.

    ΕΘΝΟΣ: Έκρηξη στις τράπεζες για το πραξικόπημα. Ανατροπή στο Ασφαλιστικό με τροπολογία-λαιμητόμο της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Καραμανλής είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις βαθιές τομές, αλλά με συναίνεση, γι' αυτό ξεκαθάρισε: Ο λαός ρυθμιστής εγώ μεταρρυθμιστής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μετωπική κυβέρνησης - συνδικάτων. Θρυαλλίδα της έκρηξης η τροπολογία για το Ασφαλιστικό των τραπεζών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απασχόληση για όλους τους νέους. Ιστορικές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νυχτερινό ριφιφί στους τραπεζικούς. Ασφαλιστικό: Τροπολογία για τη διάλυση του ταμείου της Εμπορικής.

    ΕΣΤΙΑ: Υπό διάλυσιν η Ευρωπαϊκή Ενωσις. Προφανής αδυναμία χαράξεως στοιχειώδους κοινής πολιτικής.

    ESPRESSO: Κλοπή-μαμούθ στη βίλα Λαιμού. Και οι μεγιστάνες θύματα της εγκληματικότητας που καλπάζει.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πραξικόπημα δωράκι στους τραπεζίτες. Μειώνουν τις συντάξεις, ανεβάζουν τα όρια.

    PRESS time: Ανήλικοι στα δίχτυα του τζόγου. Καμπανάκι κινδύνου από το ΚΕΘΕΑ.

    TRAFFIC NEWS: Δεκάδες επώνυμοι πρωταγωνιστές σε ρόζ DVD. 2.500 ταινίες στα χέρια της Ασφάλειας.

    Η ΧΩΡΑ: Ρωγμή στην εθνική άμυνα από τον φίλο του Θόδωρου. Δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει σε συσκέψεις ο Ρουσόπουλος.

    City Press: Νέα αναμέτρηση κυβέρνησης - ΟΤΟΕ.

    Μetro: Λουκέτο στις τράπεζες. Αιτία πολέμου για την ΟΤΟΕ τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Αγγελιοφόρος: Οι γειτονιές της φτώχειας. Έκθεση της ΕΕ / Η άλλη Θεσσαλονίκη...

    Θεσσαλονίκη : Ξηλώνουν το ασφαλιστικό. Με απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο απαντά η ΟΤΟΕ.

    [03] Ασφαλιστικό Τραπεζών

    H CITY PRESS γράφει: "με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ρυθμίζεται το ασφαλιστικό στην Emporiki Bank. Στόχος της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η σχετική μεταρρύθμιση και να προετοιμαστεί η ιδιωτικοποίηση της τράπεζας. Δυναμική αντίδραση της ΟΤΟΕ: 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στην Emporiki Bank. 24ωρη αύριο και στις άλλες τράπεζες".

    Σύμφωνα με τη METRO "τον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης - που κατέθεσε στη Βουλή χωρίς καμία προειδοποίηση, την περασμένη Παρασκευή, την τροπολογία που προβλέπει άμεση υπαγωγή των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΕΤΕΑΜ και το ΕΤΑΤ, με στόχο να ψηφιστεί μέσα σε δύο ημέρες - επιχείρησε να ανταποδώσει χθες η ΟΤΟΕ που συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων στις τράπεζες".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "το πραξικόπημα της κυβέρνησης με την τροπολογία για άμεση ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ εκτιμάται ότι είναι "δωράκι μεγάλης αξίας" στις διοικήσεις αρκετών τραπεζών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι «Παρασκευή βράδυ και παραμονή της 25ης Μαρτίου, η κυβέρνηση έφερε και τρίτη τροπολογία για το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Η ΟΤΟΕ κήρυξε 48ωρη απεργία από σήμερα στην Εμπορική όπου διαλύεται το Ταμείο, και 24ωρη αύριο σε όλες τις τράπεζες».

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ «τορπιλίζει την εργασιακή ειρήνη η κυβέρνηση, που αιφνιδιαστικά ανατρέπει το ασφαλιστικό καθεστώς των τραπεζοϋπαλλήλων και πυροδοτεί νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων».

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι «σαρανταοκτάωρη απεργιακή κινητοποίηση από σήμερα στην Εμπορική Τράπεζα και 24ωρη παντραπεζική την Τρίτη αποφάσισε η ΟΤΟΕ στην έκτακτη συνεδρίασή της χθες το απόγευμα, με αφορμή την αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας για το ασφαλιστικό των εργαζομένων της Εμπορικής».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι «σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση κινούνται τα συνδικάτα, μετά την αιφνίδια κατάθεση τροπολογίας στον νόμο για την αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος των τραπεζοϋπαλλήλων».

    H PRESS TIME προσθέτει ότι «η κίνηση του Σάββα Τσιτουρίδη να καταθέσει την περασμένη Παρασκευή που η Βουλή ήταν κλειστή τροπολογία για το ασφαλιστικό των υπαλλήλων της Εμπορικής έφερε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την τακτική της κυβέρνησης να φέρνει στη... ζούλα ρυθμίσεις, με προφανή στόχο να περνούν απαρατήρητες για να μην ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων».

    [04] ΕΕ

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "οι 25 ηγέτες συνέρχονται ανά τρίμηνο , συζητούν, διαφωνούν, συμφωνούν ότι διαφωνούν και απέρχονται. Έτσι λοιπόν, η σημερινή Ευρώπη έχει εισέλθει σε περίοδο μεγάλης κρίσεως, από την οποία ουδείς γνωρίζει αν, πώς και πότε θα εξέλθη".

    [05] Καραμανλής

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "αποφασισμένος να μην κάνει πίσω σε καμία από τις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί αναγκαίες για την χώρα, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι το πολιτικό κόστος δεν αποτελεί κριτήριο για την άσκηση της πολιτικής της κυβέρνησης".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης έγιναν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για την ανεργία και την απασχόληση, αλλά και η δήλωση του πρωθυπουργού ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις".

    [06] Θ. Ρουσόπουλος

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τη δράση του οικογενειακού φίλου του Θ. Ρουσόπουλου, Γ. Πατεράκη".

    H TRAFFIC NEWS ισχυρίζεται ότι "σύμφωνα με όσα γράφει το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", ο διευθύνων σύμβουλος της Thyssen και προσωπικός φίλος του Θοδωρή Ρουσόπουλου, Γιώργος Πατεράκης, όχι μόνο επιχειρεί να προωθήσει τα συμφέροντα της εταιρείας που προΐσταται, "...αλλά παραμένει ενεργός στην "εικόνα" του ευρωπαϊκού μαχητικού Eurofighter από θέσεις υπεράνω υποψίας, μετά τον "εξαγνισμό" του σε εκπρόσωπο της εταιρείας ...ασανσέρ", όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας".

    [07] Αγροφυλακή - Πυροσβεστική

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "ώρα - μηδέν" για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα και τη Νέα Αγροφυλακή. Η "Ανάστασή " τους αναμένεται λίγοι πριν ή λίγο μετά το Πάσχα, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα".

    [08] Σκοπιανό

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "πρωτοβουλία από τα Σκόπια περιμένει η Αθήνα όσον αφορά το θέμα της ονομασίας, ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Η Ελλάδα έχει δείξει την εποικοδομητική της στάση και αναμένει την ανταπόκριση των Σκοπίων, υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για το θέμα".

    [09] Βρυξέλλες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον των νέων από τους 25 Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Η ελληνική κυβέρνηση - τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής- απορρίπτει το γαλλικό μοντέλο και την ανασφάλιστη απασχόληση".

    [10] Αθηναίοι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ δημοσιεύει συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων Θ. Μπεχράκη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:" μέσω ξυστών καρτών που θα πωλούνται στα περίπτερα και θα τοποθετούνται στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, οι Αθηναίοι θα αγοράζουν από τον Ιούνιο χρόνο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, όπως συμβαίνει ήδη στην Ερμούπολη της Σύρου. Επόμενος σταθμός, η εξόφληση των τελών παρκαρίσματος μέσω SMS".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 27 March 2006 - 21:15:24 UTC