Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/3/2006
  • [02] Μετάγγιση μολυσμένου αίματος
  • [03] ΦΠΑ στα ακίνητα
  • [04] Εξοπλισμοί
  • [05] Χρέωση από δάνεια
  • [06] Αναπτυξιακός νόμος
  • [07] Υποκλοπές
  • [08] Τζαμί
  • [09] Εργασιακά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/3/2006

    Η μετάγγιση αίματος μολυσμένου από AIDS σε δύο άτομα, η επιβολή ΦΠΑ στα ακίνητα και το εργασιακό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Ένα στα δύο νοικοκυριά χρωστά. Σήμα κινδύνου από την Τράπεζα της Ελλάδος για τον υπερδανεισμό.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Εξαγοράζει την στήριξη ΗΠΑ - Ευρώπης. Η Τουρκία ανατρέπει την αεροπορική ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 2.388 νέες θέσεις, τώρα και "'έρχονται" 4.324. Όλες οι προθεσμίες και η κατανομή των προσλήψεων.

    Η ΑΥΓΗ: Τρία εκατομμύρια "όχι". Οι "μεταρρυθμίσεις" μπούμερανγκ για τον Ντε Βιλπέν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δημόσιος κίνδυνος τα Νοσοκομεία. Ξεχαρβαλωμένο το ΕΣΥ παραπέμπει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο φόβος του αίματος . "Ίσως μολύνθηκαν πολύ περισσότεροι!". Τα μεγάλα ΓΙΑΤΙ και οι επίσημες εξηγήσεις. Και νέες τριβές Αβραμόπουλου-Κακλαμάνη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φοροαπαλλαγές μέχρι 100% και επιδοτήσεις. Ο υφ. Οικονομίας Χρήστος Φώλιας γράφει στη "Β".

    ΕΘΝΟΣ: Παγίδα στα ακίνητα. Επιβολή ΦΠΑ: Εξτρα φόροι ακόμη και για αγορά πρώτης κατοικίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σε απεργιακό πυρετό...Ελλάδα, Γαλλία και Βρετανία και έπεται συνέχεια. Έτσι η Ευρώπη... Χορεύει εργασιακό Ροκ εντ Ρολ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σαρωτικές αλλαγές στην αιμοδοσία. Δραστικά μέτρα από τον υπουργό Υγείας, Δημ. Αβραμόπουλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οικοδομές : Τι αλλάζει με τον ΦΠΑ. Η υπουργική απόφαση για την επιβολή του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πάει μακριά η βαλίτσα των κοριών. Επίθεση ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ για ανεξέλεγκτες υποκλοπές.

    ΕΣΤΙΑ: Η έκλειψις ηλίου της 19ης Ιουνίου 1936. Σήμερα ένθετο ολόκληρο το φύλλο με εκτενείς περιγραφές.

    ESPRESSO: Κυκλοφορεί ελεύθερη η γυναίκα - θάνατος! Είναι φορέας και πλαγιάζει με άντρες καθημερινά. Call girl μόλυνε τον 38χρονο με AIDS.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ραγδαία αύξηση δανείων, πτώση αποταμίευσης. Υπερχρεωμένα τα χαμηλά εισοδήματα. Διευρύνεται η "επί πιστώσει" διαβίωση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μεταγγίσεις θανάτου; Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια στην Ελλάδα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Για 30 ευρώ μολύνθηκε η 16χρονη! Κατόπιν εορτής η μοριακή εξέταση αίματος.

    Η ΝΙΚΗ: Στα μέτρα των εργολάβων. Η εγκύκλιος για ΦΠΑ στις οικοδομές "φουντώνει" τις τιμές.

    PRESS time: Εφιάλτης η κατάρα του αιώνα. Αποκαλύπτουμε την άγνωστη τραγωδία μιας μάνας: "Είδα τον 16χρονο γιο μου να πεθαίνει από AIDS ύστερα από μετάγγιση".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ορθώστε ανάστημα τώρα! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι βασικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση απελπισίας που έχουν περιέλθει τα λαϊκά νοικοκυριά.

    TRAFFIC NEWS: Η επιστροφή της Ρούλας στην TV μ' ένα ρόλο έκπληξη. Τι θα δούμε το Σάββατο βράδυ στον ALPHA.

    Η ΧΩΡΑ: Ακίνητα: Πώς θα εφαρμοστεί ο ΦΠΑ. Όλη η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

    City Press: Εισαγγελέας για το μολυσμένο αίμα. Μετά το τραγικό περιστατικό επεκτείνεται ο μοριακός έλεγχος σε όλα τα κέντρα αιμοδοσίας.

    Μetro: Αναπάντητα ερωτήματα. Σοκ έχει προκαλέσει η μόλυνση 16χρονης με τον ιό HIV από αιμοδότη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στα τυφλά 90.000 μεταγγίσεις. Θεσσαλονίκη: Λείπουν τα ειδικά μηχανήματα ελέγχου του αίματος.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Δεν παραιτείται κανείς παρά την εγκληματική αμέλεια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τραγική αποκάλυψη: Νοσοκομειακό έγκλημα στη Θεσσαλονίκη.

    [02] Μετάγγιση μολυσμένου αίματος

    H METRO υποστηρίζει ότι "ανησυχία και προβληματισμό για το σύστημα ελέγχου της ασφάλειας του αίματος στη χώρα μας προκάλεσε η αποκάλυψη ότι δύο άτομα μια 16χρονη κοπέλα και ένας 76χρονος άνδρας μολύνθηκαν από το αίμα 38χρονου δότη που πρόσφατα είχε προσβληθεί από τον ιό HIV (AIDS)".

    H PRESS time προσθέτει ότι "τρία ακόμη θύματα της φονικής παρτίδας αίματος που μόλυνε τη 17χρονη στη Θεσσαλονίκη και τον 76χρονο στα Τρίκαλα με AIDS ψάχνουν οι Αρχές στη Βόρεια Ελλάδα. Την ώρα που προσπαθούν να εντοπίσουν τις δύο νεαρές γυναίκες με τις οποίες είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις ο 38χρονος άνδρας - φορέας ότι από το συγκεκριμένο πλάσμα αίματος έγιναν μεταγγίσεις και σε άλλους ασθενείς ολοένα και μεγαλώνει".

    H CITY PRESS γράφει ότι "σύμφωνα με τους επιστήμονες ο ιός του AIDS δεν εντοπίστηκε καθώς ο δότης - φορέας είχε μολυνθεί τουλάχιστον 10 ημέρες πριν δώσει αίμα, περίοδος που είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευτεί ο ιός εάν δεν υπάρχουν εξειδικευμένα εργαστήρια στο αιμοδοτικό κέντρο που γίνεται ο έλεγχος. Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι εάν το αίμα εξεταζόταν με τη σύγχρονη μέθοδο της μοριακής τεχνικής, ο ιός του AIDS θα είχε ανιχνευθεί".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "θα είναι άραγε και τα τελευταία θύματα; Ο διευθυντής της Μονάδας Αιμοληψίας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου κ. Λ. Παπαγιάννης παραδέχθηκε χθες ότι "ίσως μολύνθηκαν πολύ περισσότεροι", αλλά το υπουργείο Υγείας έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι οι έλεγχοι που διεξήχθησαν δείχνουν πως δεν υπάρχουν άλλα άτομα που να έλαβαν αίμα ή παράγωγα αίματος από τον συγκεκριμένο αιμοδότη".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των μεταγγίσεων που γίνονται στα ελληνικά νοσοκομεία έχει προκαλέσει η είδηση για τη μετάγγιση μολυσμένου αίματος με AIDS σε δεκαεξάχρονη που έπασχε από μεσογειακή αναιμία, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Καθησυχαστικός προσπάθησε να εμφανιστεί ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη Τύπου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "δραστικά μέτρα από τον υπουργό Υγείας μετά το τραγικό περιστατικό με το μολυσμένο αίμα. Διαβεβαιώσεις ότι το αίμα - θανατηφόρο δηλητήριο δεν μεταγγίστηκε σε κανέναν άλλον πλήν του 17χρονου κοριτσιού και του 76χρονου άνδρα. Πακτωλός χρημάτων (30 εκατ. ευρώ ), εξειδικευμένο προσωπικό και απαραίτητες υποδομές τα μέσα για τη "μετάγγιση" στον τομέα της αιμοδοσίας και ενίσχυση των κέντρων. Επεκτείνεται σε όλα τα νοσοκομειακά κέντρα αιμοδοσίας ο ασφαλής μοριακός έλεγχος με το σύστημα ΝΑΤ. Μέχρι να "θωρακιστούν" όλα τα κέντρα αιμοδοσίας , η ποσότητα αίματος στη χώρα θα εξετάζεται και θα ελέγχεται από τα οκτώ ήδη εξειδικευμένα".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "για ...30 ευρώ μολύνθηκαν με τον ιό του AIDS ένα 16χρονο κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη και ένας 76χρονος από τα Τρίκαλα. Τόσο κοστίζει για κάθε δείγμα αίματος η "μοριακή" εξέταση που μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο μόλυνσης κατά τη μετάγγιση - σε αντίθεση με την "κλασική" μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης!".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "το απόλυτο ξεχαρβάλωμα του ΕΣΥ αποκαλύφθηκε με την υπόθεση του μολυσμένου αίματος, που συνταράσσει από χθες το πανελλήνιο και προστίθεται στη μαύρη βίβλο των δημοσίων νοσοκομείων".

    Κατά την ESPRESSO "μια γυναίκα που σπέρνει το θάνατο. Μια γυναίκα κατά πάσα πιθανότητα αλλοδαπή και κολ γκερλ, που είτε εν αγνοία της είτε από εγκληματική αμέλεια μεταδίδει τον θανατηφόρο ιό του AIDS σε δεκάδες άνδρες, με τους οποίους συνευρίσκεται καθημερινά".

    H TRAFFIC NEWS ισχυρίζεται ότι "μέσα σε ενάμιση μήνα, το έργο, αλλά και η εικόνα που επί δύο χρόνια ως πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Υγείας πάσχισε να δημιουργήσει ο Νικήτας Κακλαμάνης, καταρρέει. Απανωτές αποκαλύψεις ήρθαν να γκρεμίσουν τη θετική εικόνα που με κόπο ο πρώην υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε μεταφέρει στον κόσμο παρουσιάζοντας μέτρα ανακούφισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας".

    [03] ΦΠΑ στα ακίνητα

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "στα ύψη θα εκτιναχτούν οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων που υπάγονται σε ΦΠΑ, με συνέπεια οι αγοραστές να πληρώνουν περισσότερους φόρους, ενώ πανάκριβα θα κοστίζει και η αγορά πρώτης κατοικίας. Παράλληλα η διαμόρφωση των φορολογητέων αξιών για τα νεόδμητα που υπάγονται σε ΦΠΑ κοντά στα επίπεδα των αγοραίων αξιών θα οδηγήσει σε ραγδαία άνοδο και τις αντικειμενικές αξίες που εφαρμόζονται σε μεταβιβάσεις γονικές παροχές και κληρονομιές των υφιστάμενων ακινήτων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "σε άνοδο των πραγματικών τιμών πώλησης των νεόδμητων κτισμάτων αλλά και σε αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων στις μεταβιβάσεις των κτισμάτων αυτών αναμένεται να οδηγήσει η επιβολή ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις οικοδομών με άδειες ανέγερσης εκδοθείσες μετά την 1-1-2006".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "σε γρίφο για δυνατούς λύτες με ...περαιτέρω συναλλαγές με την Εφορία αναδεικνύεται η εγκύκλιος Μπέζα για τις αλλαγές στη φορολόγηση ακινήτων. Δεδομένες οι επιβαρύνσεις στην πρώτη κατοικία".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "ανοίγει παράθυρο για "αλισβερίσι" με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ και ισχυρά φορολογικά προνόμια κομμένα στα μέτρα των εργολάβων δίνει η κυβέρνηση με χθεσινές της αποφάσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για την επιβολή του ΦΠΑ (19%) στις νεόδμητες οικοδομές".

    [04] Εξοπλισμοί

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "επειδή η Τουρκία, δεν φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει την επεκτατική πολιτική της σε Κύπρο, Αιγαίο και Θράκη, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να προβεί σε νέες οικονομικές θυσίες και να ενισχύσει την αμυντική της θωράκιση με σύγχρονα οπλικά συστήματα, προκειμένου έτσι να διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα".

    [05] Χρέωση από δάνεια

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερχρέωση των νοικοκυριών κρούει η Τράπεζα της Ελλάδος θέτοντας σε άμεση προτεραιότητα την αυστηρότητα των κριτηρίων χορήγησης πιστωτικών καρτών και δανείων. Σε έρευνα που διεξήγαγε η ΤτΕ σε 6.000 νοικοκυριά προκύπτει ότι ένα στα δύο νοικοκυριά έχει χρεωθεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του αφήνοντας στον οικογενειακό προϋπολογισμό χρέη που φτάνουν τα 19.600 ευρώ ανά νοικοκυριό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σε τροχιά επιδείνωσης κινούνται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, κυρίως των χαμηλότερων εισοδηματικά τάξεων. Τα τραπεζικά δάνεια των νοικοκυριών αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό, ενώ ταυτοχρόνως συρρικνώνεται η αποταμίευση. Έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) επισημαίνει ότι την τελευταία δεκαετία η αποταμίευση στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά 30%".

    [06] Αναπτυξιακός νόμος

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "ως σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων καθώς και για τη διατήρηση των παλαιών αναδεικνύεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος ενθαρρύνει την επιχειρηματική πρωτοβουλία και δίνει ώθηση στην απασχόληση".

    [07] Υποκλοπές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "νέα διάσταση στην υπόθεση των υποκλοπών και στην αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - κυβέρνησης έδωσε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Μετά τις προχθεσινές απειλές του Γ. Βουλγαράκη πέρασε στην αντεπίθεση και υποστήριξε, με συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε, ότι η ΕΥΠ με ευθύνη της κυβέρνησης χρησιμοποιεί παράνομα και ανεξέλεγκτα από τον Απρίλιο του 2004 ένα φορητό μηχάνημα-βαλίτσα τηλεφωνικών υποκλοπών".

    [08] Τζαμί

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "οι μουσουλμάνοι απαιτούν δικαιώματα επί ξένων κρατών τα οποία οι ίδιοι δεν ανέχονται, ούτε κατά το ελάχιστον, στις δικές τους χώρες, που θεωρούν "ιερές" και διάσπαρτες με "ιερές" πόλεις και ακόμη "ιερότερους" τόπους λατρείας. Αυτό δε το θεωρούν αυτονόητο, ενώ θα θεωρούσαν περίεργο εάν λέγαμε, φερ' ειπείν, ότι η Αθήνα είναι ιερή πόλις".

    [09] Εργασιακά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "με την χθεσινή 24ωρη κλιμακώθηκαν οι κινητοποιήσεις των τραπεζοϋπαλλήλων κατά της αντισυνταγματικής, όπως την χαρακτηρίζουν, τροπολογίας για το ασφαλιστικό των τραπεζών. Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, δεν... συγκινήθηκε και δηλώνει αμετακίνητος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου συζήτησαν χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Απόφαση της κυβέρνησης είναι να κοπούν τα μπόνους που εξασφάλιζαν προνομιακά ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων σε διάφορες ΔΕΚΟ μέσω του κανονισμού προσωπικού".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "σε "μπούμερανγκ" εξελίσσεται η απόπειρα του Γάλλου πρωθυπουργού να επιβάλει το αντεργατικό μέτρο του Συμβολαίου Πρώτης Πρόσληψης (ΣΠΠ). Έτσι χθες εργαζόμενοι και νέοι, σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις της τελευταίας δεκαετίας στη Γαλλία, κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους, απαντώντας αποφασιστικά στην αδιαλλαξία του Γάλλου πρωθυπουργού, ο οποίος πεισματικά αρνείται να αποσύρει το ΣΠΠ, μέτρο που ανατρέπει πάγια εργατικά δικαιώματα, ανοίγοντας το δρόμο στις αυθαίρετες απολύσεις".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "η ΝΔ εφαρμόζει ως κυβέρνηση το πρόγραμμά της με συνέπεια. Η ΝΔ είχε ως αντιπολίτευση και έχει ως κυβέρνηση την ίδια στρατηγική και την πρόβαλε ξεκάθαρα, όσο κι αν προσπαθούσε να την καλύψει. Το ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε την πολιτική της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης και η ΝΔ τη συνεχίζει. Το ΠΑΣΟΚ εξάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις και τώρα η ΝΔ προχωρεί παραπέρα. Λιτότητα, ακρίβεια και ανεργία γνώρισε ο λαός επί ΠΑΣΟΚ, φτώχεια και ανεργία ζει και τώρα. Υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων τάσσονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 29 March 2006 - 16:57:10 UTC