Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/4/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Απολύσεις
  • [05] Απεργία
  • [06] Γ. Αλογοσκούφης
  • [07] Μονιμοποιήσεις
  • [08] Κτηματολόγιο
  • [09] Ντόρα Μπακογιάννη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/4/2006

    Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, η αποπομπή του Γιώργου Φλωρίδη από τη θέση του συντονιστή του ΠΑΣΟΚ για οικονομικά θέματα και το νομοσχέδιο για το Εθνικό Κτηματολόγιο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ελεύθερες απολύσεις προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Οικονομίας Γ. Φλωρίδη.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ελεύθερες απολύσεις η συνταγή του ΠΑΣΟΚ. Έπεσαν οι μάσκες του "Άλλου Δρόμου" που ευαγγελίζεται η Χαριλάου Τρικούπη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 10.000 μονιμοποιήσεις στους Δήμους. Τελειώνει η αγωνία των συμβασιούχων στους ΟΤΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Συμπαιγνία Ericsson και Vodafone. Διευκολύνεται η κυβέρνηση να κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξήλωσε τον Φλωρίδη ο Γιώργος από Τομεάρχη Οικονομικών. Το σουηδικό μοντέλο για ελεύθερες απολύσεις προκαλεί κρίση στο ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Στο ψυγείο της Βουλής η έρευνα για το Μαβίλη-γκέιτ. Αιφνιδίασε η κυβερνητική πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση. Η Επιτροπή διακόπτει τις κλήσεις μαρτύρων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέο καθεστώς στις άδειες του Δημοσίου. Ποιες αλλαγές φέρνει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

    ΕΘΝΟΣ: Άρον άρον κάλυψον κοριούς... Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουν τα στόματα και η Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βαβυλωνία. Για μία ακόμη φορά αυτογελοιοποιήθηκε η αστυνομία επαναλαμβάνοντας το σίριαλ Μπουρμπούλια. Έχουν κάνει πλούσιο τον αντιπρόσωπο με τα μαύρα τζιπ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα καπετανάτα του ΠΑΣΟΚ σε στάση αναμονής. Όπως όλα δείχνουν είναι προσωρινή η κυριαρχία του Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι απολύσεις "έφαγαν" τον Φλωρίδη. Είχε... επεξηγήσει το "σκανδιναβικό μοντέλο" του Γ. Παπανδρέου για την κοινωνική πολιτική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τριφασικό κουκούλωμα. Υποκλοπές: Ουδέν φως και πρόταση για διακοπή της διαδικασίας.

    ΕΣΤΙΑ: 600 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Ανέρχονται στο 1/7 του εργατικού δυναμικού.

    ESPRESSO: Όλη η αλήθεια για τη μασονία. Τρεις επώνυμοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σιωπηλοί μάρτυρες Κορωνιάς, Ζήκου για τις υποκλοπές. Κράτησαν στο σκοτάδι τη Βουλή. Ουδέν νεώτερον από τον Ι. Αγγέλου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Πέτυχαν οι αλλαγές". Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού από την επόμενη τετραετία υπόσχεται ο Γ. Αλογοσκούφης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλό χαράτσι σε όλα τα ακίνητα. Ανασταίνουν το Κτηματολόγιο για νέους φόρους.

    Η ΝΙΚΗ: Κουκουλώνουν τις υποκλοπές. Διακόπτει την έρευνα στη Βουλή η ΝΔ.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Παύλος Μπακογιάννης: Οι 25 οικογένειες του ΥΠΕΞ τότε και τώρα. Ένα προφητικό άρθρο 20 χρόνια πριν.

    PRESS TIME: "Πιάστε τον γιατρό που τεμάχιζε τα παιδιά". Αποκαλύψεις- φωτιά στη δίκη του κυκλώματος εμπορίας οργάνων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όχι στον εξευτελισμό των 77 λεπτών τη μέρα. Εντατικές προετοιμασίες για την απεργία της Πέμπτης 13 Απρίλη.

    TRAFFIC NEWS: Ανάσταση στη ζωή μου μετά τον Γολγοθά. Η Μιρέλα Μανιάνι μιλάει για τον Μίλτο στην "t".

    Η ΧΩΡΑ: Κτηματολόγιο: Τι καλούμεθα να πληρώσουμε. Αρχίζει η εφαρμογή του από την άλλη εβδομάδα.

    City Press: Πέπλος μυστηρίου για τις υποκλοπές. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διαφάνειας, αντί να διευρύνει τον κύκλο των ερευνών, ανέστειλε τις εργασίες της.

    METRO: Αλλαγές στο Κτηματολόγιο. Κατατίθεται στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στην Ανατολική Αττική 16.500 στρέμματα στο σχέδιο πόλης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Άνεργοι πάνω από 75.000 Θεσσαλονικείς. Σύμφωνα με το ΕΚΘ μόνο τους τελευταίους δέκα μήνες, 14 εταιρίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους "πετώντας" στο δρόμο 875 εργαζόμενους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παγκόσμιο πήχη ύψωσε ο δήμαρχος για τη Θεσσαλονίκη.

    [02] Υποκλοπές

    Η City Press υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση καλύπτεται τώρα πολιτικά πίσω από το αναμενόμενο πόρισμα της ΑΔΑΕ. Ελάχιστα διαφωτιστική η κατάθεση της "σκιάς" του Καραμανλή κ. Αγγέλου στην Επιτροπή. Καταγγελίες βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και του βουλευτή της ΝΔ κ. Ζώη για έλλειψη διαφάνειας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "πυκνό σκοτάδι εξακολουθεί να καλύπτει την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών: αφ' ενός οι επικεφαλής των εμπλεκομένων εταιρειών Vodafone και Ericsson Hellas, όπως έδειξε χθες η κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους στη Βουλή, δεν είναι διατεθειμένοι να φωτίσουν ουσιαστικά το σκάνδαλο και αφ' ετέρου, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να διαθέτει τρόπους περαιτέρω διερεύνησής του".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "κοινή στάση, παρά τις αντιφάσεις και τις διαφορές τους, κράτησαν για το σκάνδαλο των υποκλοπών οι εκπρόσωποι της Ericsson και της Vodafone στην Ελλάδα κατά την ακρόασή τους χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής".

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "στο "ψυγείο" βάζει η κυβερνητική πλειοψηφία τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών από τη Βουλή. Χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Αν. Καραμάριος, αγνοώντας τα αιτήματα για νέες ακροάσεις και επανάκληση των εμπλεκομένων υπουργών, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "ασπίδα" προστασίας στον πρωθυπουργό επιχείρησε να θέσει με την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Γ. Αγγέλου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τις εταιρείες τηλεφωνίας, επιχειρεί κουκούλωμα για τις υποκλοπές, όπως φάνηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών. Ο Γ. Αγγέλου δεν γνωρίζει τίποτε. Γ. Κορωνιάς-Μπ. Ζήκου επέμειναν στις θέσεις τους, ο πρόεδρος θεώρησε λήξαν το θέμα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "στο σκοτάδι παρέμεινε η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, αφού ούτε χθες στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση των εκπροσώπων της Vodafone και της Ericsson, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δεν υπήρξε κάποιο νεότερο στοιχείο. Και οι δύο άνδρες, επέμειναν στις αρχικές τους καταθέσεις. Επίσης, ήρθαν σε αντιθέσεις, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα".

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "δεν προέκυψαν νέα στοιχεία από την κατ' αντιπαράσταση εξέταση των εκπροσώπων της Vodafone και της Ericsson, στο σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς τόσο ο κ. Κορωνιάς όσο και ο κ. Ζίκου επέμειναν στις αρχικές καταθέσεις τους, ενώ απέφυγαν τις δύσκολες ερωτήσεις, μεταφέροντας την ευθύνη της ενημέρωσης σε κατώτερα στελέχη των δύο εταιρειών".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει άρον-άρον την υπόθεση της διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών από τη Βουλή, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τη συγκάλυψη που από την πρώτη στιγμή επιχειρήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος".

    Η Press Time τονίζει ότι "στο απόλυτο κενό οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια η διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, μετά τη διαπίστωση ότι επί 11 ολόκληρους μήνες οι έρευνες για την πλέον πολύκροτη υπόθεση από τη μεταπολίτευση έως σήμερα κινούνταν σε λάθος κατεύθυνση".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "από την ακρόαση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου συμπεραίνεται ότι ο κ. Αγγέλου δεν είχε να συνεισφέρει στην περαιτέρω ουσιαστική διαλεύκανση του θέματος και ότι ουδείς από το πρωθυπουργικό περιβάλλον γνωρίζει κάτι παραπάνω για την υπόθεση, αφού δεν έχει αρμοδιότητα να εμπλακεί".

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι άγριες εσωκομματικές κόντρες στο ΠΑΣΟΚ, που πριν από λίγους μήνες διεξάγονταν χωρίς όρους και αρχές, έχουν περιορισθεί ή ακόμη-ακόμη και εκλείψει".

    [04] Απολύσεις

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι " μετά την ανασφάλιστη εργασία των νέων, που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου, την εθελοντική παράταση του εργασιακού βίου, που επικαλέστηκε ο Ηρ. Πολεμαρχάκης, τώρα στο ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ και των απολύσεων χωρίς όριο. Ο Γιώργος Φλωρίδης εκ των υπευθύνων του οικονομικού τομέα, με δηλώσεις του , υποσχέθηκε ότι αν γίνει κυβέρνηση το κόμμα του θα ακολουθήσει το σουηδικό μοντέλο, όπου επιτρέπονται οι ελεύθερες απολύσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ για οικονομικά θέματα Γ. Φλωρίδης αναγκάστηκε χθες να παραιτηθεί. Νωρίτερα, επιχειρώντας να επεξηγήσει την αναφορά Παπανδρέου στο "σκανδιναβικό μοντέλο" μίλησε για "ελεύθερες απολύσεις".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου ξήλωσε από Τομεάρχη Οικονομικών τον Γιώργο Φλωρίδη μετά τη θύελλα που προκάλεσαν οι θέσεις που διατύπωσε ο τελευταίος για εφαρμογή του σουηδικού μοντέλου περί ελεύθερων απολύσεων και στην Ελλάδα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "ελεύθερες απολύσεις εργαζόμενων προτείνει το ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενο το σουηδικό μοντέλο της Οικονομίας το οποίο ο Γ. Παπανδρέου επιδιώκει να μεταφέρει στη χώρα εφόσον αναλάβει κάποια στιγμή τη διακυβέρνηση της χώρας".

    [05] Απεργία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "εντατικά προχωρούν οι προετοιμασίες μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση της 13ης Απρίλη, αφού πρόκειται για μια σημαντική απόφαση των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων, των Σωματείων που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ".

    [06] Γ. Αλογοσκούφης

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "Κατά την χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ένα συνταρακτικό στοιχείο, στο οποίο μέχρι τώρα δεν είχε δοθή η δέουσα προσοχή. Είπε ο κ. Αλογοσκούφης ότι το 1994 οι δημόσιοι υπάλληλοι στην χώρα μας ήταν 476 χιλιάδες και το 2003 - τελευταίο έτος της διακυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ - έφθασαν στους 597 χιλιάδες".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "πρέπει να προετοιμάσουμε τις συνθήκες, ώστε η κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας να ξεκινήσει και να προχωρήσει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, είπε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας στο συνέδριο του Economist".

    [07] Μονιμοποιήσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "μονιμοποίηση για 10.000 συμβασιούχους που εργάζονται σήμερα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης".

    [08] Κτηματολόγιο

    H METRO αναφέρει ότι  στην οριστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Εθνικού Κτηματολογίου στοχεύει το σχετικό σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "με ...χαράτσωμα όλων των ιδιοκτητών ακινήτων σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει το Κτηματολόγιο η κυβέρνηση. Το κτηματόσημο συνδέεται πλέον με τις νέες, αυξημένες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, ενώ θα υπάρχει και εφάπαξ τέλος από 35 ως 55 ευρώ για κάθε ιδιοκτήτη".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί στη Βουλή το Κτηματολόγιο. Το μεγάλο αυτό έργο, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει από τους Δήμους της Αττικής, της Θεσσαλονίκης αλλά και θα επεκταθεί σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας. Το πρόγραμμα του Εθνικού Κτηματολογίου θα εφαρμοστεί με αυτοχρηματοδότηση".

    [09] Ντόρα Μπακογιάννη

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι " την είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών αναμένεται να περάσει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς και να έχει..."ιστορική" συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως έγινε γνωστό, η υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τους 24 Έλληνες ευρωβουλευτές στο γραφείο της, προκειμένου να έχει μαζί τους την πρώτη επίσημη συνάντηση επί ελληνικού εδάφους και να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και να ακούσει και τις δικές τους απόψεις".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υποστηρίζει ότι "με βάση ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και με προσεκτικά βήματα, η Ντόρα Μπακογιάννη επιχειρεί να "πλησιάσει" τον καραμανλικό πυρήνα της κυβέρνησης και του κομματικού μηχανισμού".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 7 April 2006 - 20:38:23 UTC